Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Οι 15 ομορφότεροι σταθμοί μετρό στον κόσμο

Central Park Station, Kaohsiung, Ταϊβάν

Όποια μεγαλούπολη και αν επισκεφτεί κανείς, στις περιηγήσεις του θα χρησιμοποιήσει αναμφίβολα τον υπόγειο σιδηρόδρομο. Πολλοί σταθμοί μετρό όμως αποτελούν και οι ίδιοι ζωντανούς φορείς καλαισθησίας και σύγχρονης Tέχνης…

 

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ !


Η  Ελληνική  γλώσσα είναι η Αρχαιότερη στον Κόσμο


Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις…
είναι από την Ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες)...
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς).

ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ !

Αποκαλυπτικό! Ο Χάρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που μίλησε για όλα από το 1952

(Ίμια, Θράκη, Έβρος, όλα στον “άξονα”…) - Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό μας με τίτλο: Ο ποιητής Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας από το 1952! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΗ ΜΑΣΩΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Ο κίνδυνος για το μάθημα των Θρησκευτικών από την καθιέρωση νέου εξεταστικού συστήματος στο Λύκειο

Όπως όλα δείχνουν το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο θα πάρει οριστική μορφή και θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές. Η τοποθέτηση στη θέση του Υπουργού Παιδείας του καθηγητή Μπαμπινιώτη δημιούργησε καταρχήν θετικές εντυπώσεις στους κόλπους των Θεολόγων αφού είναι γνωστές από το παρελθόν πολλές τοποθετήσεις του υπέρ του θρησκευτικού μαθήματος.

ΚΡΙΣΙΣ !

Σπάρτης Ευστάθιος: «Η ορθή στάση του χριστιανού απέναντι στην οικονομική κρίση».


05/03/2012
Π ρ  ς
Τόν Ἱερό Κλῆρο καί τον ευσεβή λαό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας.
«Ἡ ὀρθή στάση τοῦ χριστιανοῦ ἀπέναντι στήν οἰκονομική κρίση».
Χριστιανοί μου Ἀγαπητοί,
Εἶναι γνωστά τά ἀποτελέσματα τῆς οἰκονομικῆς ὕφεσης σέ ὅλους μας. Ἡ φτώχεια καί ἡ ἀνέχεια δέ χτύπησαν μόνο τά σπίτια τῶν φτωχῶν καί πολυμελῶν οἰκογενειῶν, ὅπως ἄλλοτε, ἀλλά καί τά σπίτια ἐκείνων πού ποτέ μέχρι σήμερα δέν εἶχαν σκεφτεῖ ὅτι θά περνοῦσαν μιά τέτοια δοκιμασία.

Μέσα σ’αὐτές τίς πρωτόγνωρες συνθῆκες καί ἐπειδή ἡ πεῖνα δέν ἔχει μάτια, βγῆκαν στόν δρόμο καί οἱ μέχρι χθές ἔχοντες.  Ἁπλώνουν τό χέρι τους καί ζητοῦν βοήθεια καί οἱ μέχρι χθές εὔποροι ἤ ἐν πάση περιπτώσει αὐτοί πού δέν εἶχαν στερηθεῖ στή ζωή τους τίποτε.

ΘΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ... ΠΥΖΑΜΕΣ !


 
 «Νίπτει τας χείρας του» ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση του αρχιμανδρίτη της μητροπόλεώς του που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ... ΞΑΝΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ !

Μαζική εξόντωση του πληθυσμού με μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια θα επιφέρει το νέο καθεστώς που επέβαλε η τρόϊκα για την κατάργηση της συνταγογράφησης των παλιών ασφαλών συνταγώνν για χάρη των φθηνών γενοσήμων. Και έχει ιδιαίτερη σημασία που αυτό δεν το λέει ο ένας κλάδος που υποτίθεται ότι θίγεται από τα νέα μέτρα, μαλλά οι ίδιοι οι φαρμακοποιεί που ευννοούνται από τη νέα ρύθμιση αφού αυτοί πλέον θα δίνουν το νέο φάρμακο και όχι οι γιατροί!

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ !

Τι μας κρύβουν για το PSI;Διαβάστε πως μας "σταύρωσαν"

Από νωρίς το πρωί πανηγυρίζουν όλοι ότι πέτυχε το PSI και θα ελαφρυνθεί το χρέος κατά 105,7 δισ.Μας κρύβουν όμως το τι θα ακολουθήσει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο με τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.Και επίσης μας κρύβουν και το πιο βασικό, ότι για να...
σβηστούν τα 105,7 δισ ευρώ , θα μας δανείσουν 130 δισ.ευρώ!!!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ !

Η Ν.Δ. Θεσσαλονίκης συγχαίρει τον Ηρακλή

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης επιθυμεί να συγχαρεί την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης που ..
κατέκτησε σήμερα το κύπελο Ελλάδας στο βόλεϋ (η είδηση εδώ: Ο Βασιλιάς του ελληνικού βόλεϊ στο θρόνο του)
Με τις συνεχείς της επιτυχίες η ιστορική ομάδα χαροποιεί όχι μόνο τους χιλιάδες οπαδούς της αλλά και όλους τους αληθινούς φιλάθλους όπως και την πόλη της Θεσσαλονίκης, που παρότι αθλητομάνα κατά το παρελθόν δεν απολαμβάνει στη συχνότητα που αξίζει την κατάκτηση τίτλων.
Δ.Ε. Ν.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 10-3-2012
 
ΠΗΓΗ:    http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_4361.html

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΝΕΙΡΟ !

Οι πιο δημοφιλείς φωτογραφίες στο StumbleUpon για το 2011 (Μέρος πρώτο)

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ !

Α.Σαμαράς: "Άλλα πιστεύω, άλλα ψηφίζω"! Να τον χαιρεστε τον νεο σας πρωθυπουργο!!!

Σε μια περίεργη ομολογία προχώρησε πριν λίγο στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας
ο προσκυνημενος πρόεδρός της, Α.Σαμαράς:

«Ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά»

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ... ΚΡΑΞΙΜΟ ! Ε, ΡΕ, ΓΛΕΝΤΙΑ !

Η Φινλανδία ξεμπροστιάζει τον Βενιζέλο! Αποκαλύπτεται ο ρόλος του για την προστασία των τραπεζών!

Η Ελλάδα ζήτησε από την Φινλανδία να μην δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη διμερή τους συμφωνία... στο θέμα παροχής εγγυήσεων!

Ο λόγος; Να προστατευθούν οι ελληνικές τράπεζες που είχαν άμεση συμμετοχή!

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ !


Έπεσε το κινητό σε νερό; Δείτε τι να κάνετε!

Σας έπεσε το κινητό σας τηλέφωνο στο νερό καταλάθος...  Μην απελπίζεστε! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μπορέσετε ίσως να το σώσετε!Άσχημο αλλά συμβαίνει καμιά φορά. Εκεί που καθόμαστε ωραία και καλά, ξαφνικά πέφτει το κινητό μας μέσα σε μια λακούβα με νερό και νεκρώνει...

ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, "ΠΝΕΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ" !

Σ. Καργάκος:"Βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου.Τίθεται πλέον θέμα εθνικής –και όχι μόνον- επιβιώσεως."

Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό

(Διάλεξη του φιλολόγου, συγγραφέα και αναλυτή
κ. Σαράντου Καργάκου, στη Λευκωσία, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα “Ο Ελληνισμός σε κρίση - Συνταγή Απεγκλωβισμού”)

ΑΡΧΗΓΟΣ ΧΩΡΙΣ .... ΚΟΜΜΑ !

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ! Πώς σχολιάζουν στο twitter τη μοναδική υποψηφιότητα Βενιζέλου για αρχηγεία στο ΠΑΣΟΚ;

Το…γλέντησαν σήμερα οι twitterόφιλοι… Ο λόγος; Στις 18 Μαρτίου θα στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα με μόνο υποψήφιο για την αρχηγεία στο ΠΑΣΟΚ, τον Ευ. Βενιζέλο. Δείτε τα καυστικά σχόλια:

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ... ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !

Ο Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος!!!!

Τελικά ο Παπουτσής απέσυρε την υποψηφιότητα του και η καρέκλα του προέδρου του Πασοκ μένει μόνο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ' ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ Η ... ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ !

"Σίγουρα θα υπάρξουν συνεργασίες μετεκλογικά"

Βέβαιη ότι θα υπάρξουν μετεκλογικά κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός της. «Επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι....

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Το Θαύμα που έζησα κατά τη Θεία λειτουργία...


5

Σας παραθέτουμε ένα σχόλιο που έγινε στο Η «Λειτουργία» των Προηγιασμένων Δώρων γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πόσο ζωντανή είναι, όχι όπως λανθασμένα λέμε η θρησκεία μας(γιατί θρησκείες υπάρχουν πολλές), αλλά η πίστη μας. Το έχουμε αφήσει όπως ακριβώς το έγραψε η αγαπητή αναγνώστρια.

ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ !

Σοκ: Ολλανδοί ιατροί σκοτώνουν ασθενείς στα σπίτια τουςΜία Ολλανδική κλινική που αναλαμβάνει την εκτέλεση ευθανασίας, έχει δημιουργήσει φορητές ομάδες οι οποίες δολοφονούν τους ασθενείς στα ίδια τους τα σπίτια. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ήδη αρχίσει την λειτουργία της.

ΩΧ, ΩΧ, ΩΧ ! ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ... ΜΕΡΚΕΛ !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ του Δ. Σταμάτη χθες στην ΕΤ3: Η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα με την λίστα Χριστοφοράκου για να ψηφίζει τα μνημόνια !!!
Στην εκπομπή “Λαβύρινθος” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλ. Τριαντφυλλίδης στην ΕΤ3 με καλεσμένους αρχικά τον Π. Καμμένο και στη συνέχεια τους ανεξάρτητους Βουλευτές Σοφία Σακοράφα Β΄ Αθηνών και τον Δ. Σταμάτη Ν. Αιτωλ/νίας ακούστηκαν πολλές και σοβαρές απόψεις σε ...

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΜΑΖΩΞΕΙΣ" ; ΚΑΠΟΤΕ "ΛΥΣΣΑΓΑΝΕ" ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ !

Το γιαούρτωμα στον Βενιζέλο είναι μόνο η αρχή


1Αν και πολύ τους είναι που ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ, για σήμερα θα τους κάνουμε τη χάρη. Τα όσα ακούσαμε στη μάζωξη του κόμματος του 8-11%, μας προκάλεσαν θυμηδία. Είχαμε καιρό να γελάσουμε και ταυτόχρονα καιρό να αισθανθούμε την ανάγκη να φωνάξουμε: Καλά δεν ντρέπονται;

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ... ΚΟΣΤΟΣ !

Μας πρόδωσαν και οι προδότες θα πρέπει να τιμωρηθούν…
Ήδη από τις 4-5-2010 είχαμε σηκώσει μια ανάρτηση, την οποία φιλοξένησαν στη συνέχεια πολλά φιλικά blogs και η οποία έμελλε να ξεσηκώσει θύελλα συμπαράστασης μέσα στη διαδικτυακή κοινότητα. Η ανάρτηση είχε τον τίτλο Καλύτερα βρε Έλληνες να πτωχεύσουμε τώρα. Από τότε λέγαμε ότι πρέπει να πτωχεύσουμε εμείς μόνοι μας με δική μας πρωτοβουλία και όχι να μας χρεοκοπήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι όποτε και όπως ήθελαν εκείνοι. 

Η Φ Α Ι Σ Τ Ε Ι Ο !


ΟΤΑΝ Η ΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ "ΣΑΛΤΑΡΕΙΣ"!


Είναι να τρελαίνεται κανείς με αυτά που ακούμε. Ο Αντώνης Σαμαράς υπερασπίζεται χωρίς φόβο και πάθος όσα έκαναν οι κυβερνήσεις 35 ετών απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα ρίχνει όλα στην Αριστερά γιατί "αυτοί φταίνε για όλα"! Μα πόσο ζώα θεωρούν επιτέλους τους Έλληνες;;;
Δεν υπάρχει πλέον όριο στο θράσος τους;

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

11 Μαρτίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

105: Ο κινέζος Τσάι Λουν κατασκευάζει χαρτί από μπαμπού, ίνες μουριάς, ψαρόδιχτα και ψίχα εσπεριδοειδών.
1669: Η Αίτνα εκρήγνυται, προκαλώντας το θάνατο 15.000 ανθρώπων.
1702: Κυκλοφορεί η πρώτη αγγλική καθημερινή εφημερίδα, με το όνομα The Daily Courant.

Η ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ !


fthiotidos700x

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: 'Η παρούσα κρίση δεν είναι παρωνυχίδα'


ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΜΙΛΗΣΕΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑ ! ΜΑΖΕΨΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ !

Νταλάρας: Το δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα έκανε κακό στην Άννα


Ο Γ. Νταλάρας σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής , η οποία δόθηκε λίγες ώρες πριν τη χθεσινή, δεύτερη επίθεση με νεράτζια κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στη Δάφνη και η οποία δημοσιεύεται σήμερα, σχολίασε τα εις βάρος του επεισόδια, λέγοντας χαρακτηριστικά:

ΣΚΕΨΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΜΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ;;; ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ;;;;;

Σαμαράς: “Εκλογές μετά το Πάσχα”


Ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του.

«Θέλω τα χέρια λυμένα» είπε χαρακτηριστικά «η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να σωθεί η χώρα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΙ' ΑΛΛΟΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ;;; ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ! ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ! 10000 € ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ! ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ !

Ανεπιθύμητος ο υφυπουργός Μανιάτης στην Αργολίδα -Φωτό και Video


Παρέμβαση "αγανακτισμένων" πολιτών από Άργος και Ναύπλιο σημειώθηκε σε προγραμματισμένη εκδήλωση, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, με προσκεκλημένους τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη και τον περιφερειάρχη Πετρου Τατούλη.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ἱεροσολύμων

Ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος γεννήθηκε στὴν Δαμασκὸ τῆς Συρίας περὶ τὸ ἔτος 580 μ.Χ. καὶ ἦταν υἱὸς εὐσεβῶν καὶ ἐνάρετων γονέων ...
περισσότερα...

Β' Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ

Ο θείος αυτός πατέρας, καταγόταν από την Ασία και ανετράφη από παιδί στην βασιλική αυλή της Κωνσταντινούπολης. Τελείωσε τις σπουδές του στη φιλοσοφία, ρητορική και φυσική. Στη λογική, κατά την αποφοιτήριο διάλεξή του ενώπιον του αυτοκράτορα και των αξιωματούχων, ο πρύτανης του πανεπιστημίου ανεφώνησε με θαυμασμό ότι αν ήταν παρών και ο ίδιος Aριστοτέλης θα τον επαινούσε. Μετά τις σπουδές του όμως, απέρριψε τη προσφορά υψηλών αξιωμάτων του αυτοκράτορα, εγκατέλειψε τα βασίλεια και από είκοσι χ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Πιόνιος ὁ Μάρτυρας ὁ Πρεσβύτερος

Ὁ Ἅγιος Μάρτυρας Πιόνιος ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) καὶ ἦταν πρεσβύτερος τῆ&si ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Σαβίνα ἡ Μάρτυς

Ἡ μνήμη τῆς Ἁγίας Σαβίνας εἶναι ἄγνωστη στοὺς Συναξαριστές. Τμᾶται μαζὶ μὲ τὸν Ἅγιο Πιόνιο. Ἡ κοινὴ μνήμη τῶν Ἁγίων ἀναφέρ&e ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Θαλλὸς καὶ Τρόφιμος οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Τρόφιμος καὶ Θαλλὸς κατάγονταν ἀπὸ τὴν Στρατονίκη. Συνελήφθησαν, ἐπειδὴ ἦταν Χριστιανοί ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Ἡρακλῆς καὶ Ζωσιμᾶς οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Ἡρακλῆς καὶ Ζωσιμᾶς μαρτύρησαν στὴν Καρθαγένη. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρει&epsilo ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Σύριοι Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι αὐτοὶ Μάρτυρες μαρτύρησαν κατὰ τὸν 4ο αἰώνα μ.Χ. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸ Μαρτύρ&iot ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Γεώργιος ὁ Σιναΐτης

Ὁ Ὅσιος Γεώργιος ἔζησε τὸν 6ο αἰώνα μ.Χ. Ἦταν μοναχὸς τοῦ ὄρους Σινᾶ κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἰουστ&iota ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Κωνσταντίνος ὁ βασιλεὺς

Ὁ Ἅγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε τὸ ἔτος 570 μ.Χ. καὶ ἦταν υἱὸς τοῦ βασιλέως Ρίντερχ Χέελ, τοῦ Στρὰθ Κλάιντ καὶ τῆς β& ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Εὐλόγιος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ ἐν Κορδούῃ Ἱσπανίας

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Εὐλόγιος γεννήθηκε στὴν πόλη Κορδούη τῆς Ἱσπανίας κατὰ τὸν 8ο αἰώνα μ.Χ. ἀπὸ εὐσεβὴ καὶ ἀριστο ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Γεώργιος ὁ Νεοφανὴς ὁ ἐν Διϊπίῳ

Ὁ Ὅσιος Γεώργιος ἔζησε κατὰ τὸν 10ο αἰώνα μ.Χ. Κατὰ τὸν Παρισινὸ Κώδικα ἤκμασε ἐπὶ Ἰωάννου Α’ τοῦ Τσιμισκῆ (969 – 976 μ.Χ.), κατὰ δὲ τὸν Κώδικα τῆς Βιέννης ἐπὶ Ρωμανοῦ καὶ Κωνσταντίνου τῶν Πορφυρογέννητων (956 – 963 μ.Χ.). Ἡ μνήμη του ἀναφέρεται, ἐπίσης, στὸν Λαυρεωτικὸ Κώδικα.Ὁ Ὅσιος Γεώργιος εἶχε γυναίκα καὶ παιδιά, τὰ ὁποία ἐγκατέλειψε καὶ περιφερόταν ἀπὸ τόπο σὲ τόπο, ἀπὸ τὶς πόλεις στὴν ἔρημο, ταλαιπωρούμενος καὶ κακουχούμενος. Κατὰ τὶς τελευταῖες ἑπτὰ ἡμέρες τῆς ζωῆς του ἦλθε στὴν Κωνστ ...
περισσότερα...

Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Μάρτυρος Ἐπιμάχου εἰς Κωνσταντινούπολη

Ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Ἐπιμάχου, τιμᾶται στις 31 Ὀκτωβρίου.Τὰ ἱερὰ λείψανα τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Ἐπιμάχου μετεκομίσθησαν στὴν Κωνσταντινούπολη ἀπὸ τὴν Ἀλεξάνδρεια.
περισσότερα...

Ἡ Ὁσία Θεοδώρα ἡ βασίλισσα Ἄρτης

Ἡ Ἁγία Θεοδώρα γεννήθηκε περὶ τὸ ἔτος 1210 πιθανότατα στὴν Θεσσαλονίκη καὶ ὑπῆρξε γόνος τῆς μεγάλης καὶ ἀρχοντικῆς βυζαντινῆς οἰκογένειας Πετραλείφα (νορμανδικῆς καταγωγῆς), ἡ ὁποία ἐγκατεστημένη ἀρχικὰ στὸ Διδυμότειχο προσέφερε πολλὲς καὶ σημαντικὲς ὑπηρεσίες στὴν αὐτοκρατορία καὶ τιμήθηκε μὲ ὑψηλὰ ἀξιώματα. Ὁ πατέρας της Ἰωάννης εἶχε τὸν τίτλο τοῦ σεβαστοκράτορος καὶ ἦταν διοικητὴς Θεσσαλίας καὶ Μακεδονίας. Κοντὰ στοὺς εὐσεβεῖς καὶ ἐνάρετους γονεῖς της ἀνατράφηκε «ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσίᾳ Κυ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Εὐθύμιος ὁ Θαυματουργός Ἀρχιεπίσκοπος Νόβγκοροντ

Ὁ Ἅγιος Εὐθύμιος, κατὰ κόσμο Ἰωάννης, ἦταν υἱὸς ἐνὸς ἱερέα τοῦ Νόβγκοροντ, τοῦ Θεοδώρου καὶ τῆς Ἄννας. Καθὼς εἶχε συλληφθεῖ μετὰ ἀπὸ χρόνια στειρότητας, οἱ γονεῖς του τὸν ἀφιέρωσαν στὸν Θεὸ πρωτοῦ γεννηθεῖ. Ὁ νεαρὸς Ἰωάννης μεγάλωσε μὲ εὐσέβεια, ἀφιερωμένος στὴν μελέτη καὶ σὲ ἡλικία δέκα πέντε ἐτῶν εἰσήχθη στὴ μονὴ τοῦ Ἁγίου Νικολάου στὸ Βγιαζίσκι, κοντὰ στὸ Νόβγκοροντ, ὅπου ἔλαβε τὸ μοναχικὸ σχῆμα καὶ ὀνομάσθηκε Εὐθύμιος. Ἔπειτα ἀσκήτεψε ὁρισμένο χρονικὸ διάστημα στὴ μονὴ τοῦ Ἁγίου Βαρλαὰμ τ ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Παῦλος τσάρος τῆς Ρωσίας

Ὁ Ἅγιος Παῦλος (Πέτροβιτς), αὐτοκράτορας τῆς Ρωσίας, γεννήθηκε τὸ ἔτος 1754. Ἦταν υἱὸς τοῦ δολοφονηθέντος τσάρου Πέτρου Γ’ καὶ τῆς Αἰκατερίνης Β’, ἀλλὰ διατελοῦσε πάντοτε ὑπὸ τὴν δυσμένεια τοῦ αὐτοκράτορα, ὁ ὁποῖος οὐδέποτε ἀναγνώρισε αὐτὸν ὡς υἱό του. Τὸ ἔτος 1773 νυμφεύθηκε τὴν πριγκίπισσα τῆς Ἕσσης – Δαρμστάτης καὶ μετὰ τὸν θάνατό της, τὸ 1776, τὴν πριγκίπισσα Δωροθέα τῆς Βυρτεμβέργης.Ὅταν στὶς 19 Νοεμβρίου 1796 διαδέχθηκε τὴν μητέρα του, ἄρχισε τὴν βασιλεία του διὰ τῆς ἀκυρώσεως τοῦ περὶ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Σωφρόνιος ὁ Ἔγκλειστος

Ὁ Ὅσιος Σωφρόνιος ἔζησε στὴν Ρωσία κατὰ τὸν 13ο αἰώνα μ.Χ. καὶ ἀσκήτεψε στὴ Λαύρα τοῦ Ἁγίου Θεοδοσίου τοῦ Κιέβου. Κοιμήθηκε ὁσίως μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος ὁ Διδάσκαλος Ἐπίσκοπος Βράτσης τῆς Βουλγαρίας

Ὁ Ἅγιος Σωφρόνιος γεννήθηκε τὸ ἔτος 1739. Κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1813.Ἡ Συνοδικὴ πράξη τῆς ἁγιοποιήσεώς του ἔγινε ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Βουλγαρίας στὶς 31 Δεκεμβρίου 1964.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀλέξιος ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Ἀλέξιος, κατὰ κόσμο Βλαδίμηρος Ἰβάνοβιτς Σεπέλεφ, γεννήθηκε στὶς 14 Ἀπριλίου 1840 στὸ Κίεβο ἀπὸ μία εὐγενὴ οἰκογένεια. Ἦταν ἐκ γενετῆς μουγκός, θεραπεύθηκε ὅμως κατὰ θαυματουργικὸ τρόπο σὲ ἡλικία 12 ἐτῶν ἀπὸ τὸν Ἅγιο Φιλάρετο, Ἐπίσκοπο Κιέβου († 19 Νοεμβρίου). Ἀπὸ βρέφος ἔλαβε ἐκκλησιαστικὴ ἀγωγὴ καὶ ἡ μητέρα του τὸν δίδαξε τὴν ἐλεημοσύνη καὶ τὴ γενναιοδωρία πρὸς τοὺς πτωχούς, τοὺς φυλακισμένους καὶ τοὺς ἀσθενεῖς. Μὲ συμβουλὴ τοῦ Ἁγίου Φιλαρέτου, ὁ Βλαδίμηρος ἐστάλη ἀπὸ τὴν μητέρα του ...
περισσότερα...

ΝΑΙ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ! ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΤΕ, ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΔΕΣ !

“Όργια” στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ – Έφτιαξαν σάουνες και ξόδευαν χρήματα ενώ έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους


Απίστευτες καταγγελίες έχουν στα χέρια τους, αφού τις έχουν ακούσει πρώτα με τα αφτιά τους, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα.