Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Νικήτας ὁ Ὁμολογητής


Ὁ Ὅσιος Νικήτας καταγόταν ἀπὸ τὴν Καισάρεια τῆς Βιθυνίας καὶ ἔζησε τὸν 8ο αἰῶνα μ.Χ. Σὲ βρεφικὴ ἡλικία ἔμεινε ὀρφανὸς ἀπὸ μητέρα καὶ τὴν ἀνατροφή του τὴν ἀνέλαβαν ἡ ἐνάρετη γιαγιά του καὶ ὁ εὐσεβὴς Φιλάρετος, ὁ πατέρας του, ὁ ὁποῖος ἀνέθεσε ἀπὸ πολὺ νωρὶς τὴν ἐκπαίδευσή του σὲ κάποιο κληρικὸ φημισμένο γιὰ τὶς παιδαγωγικὲς καὶ πνευματικές του ἀρετές. Ἔτσι ὁ νεαρὸς Νικήτας ἀπόκτησε ἀξιόλογη κοσμικὴ καὶ πνευματικὴ παιδεία. Ἀφοῦ ἐγκατέλειψε πατέρα, μητέρα, ἀδελφούς, ἀδελφές, συγγενεῖς, σπίτι, πατ ...
περισσότερα...

Ομολογίες του αειμνήστου Δημητρίου Παναγοπούλου για την «προ Χριστού» ζωή του (Β)


Ομολογίες του αειμνήστου Δημητρίου Παναγοπούλου για την «προ Χριστού» ζωή του, και διδακτικά παραδείγματά του
(ΜΕΡΟΣ Β΄)
* Έχει επικρατήσει στον κόσμο η άποψη, ότι οι κουτοί άνθρωποι νηστεύουν. Είχα έναν φίλο-συγγενή ο οποίος έχει κοιμηθεί και μου έλεγε: Άκου Δημήτρη μου. Εσύ τρως τα χόρτα ε; Εγώ τρώω εκείνο, που τρώει τα χόρτα. Έτρωγε το μοσχάρι αυτός και το βόδι. Και εγώ επειδή έτρωγα τα χόρτα, ήμουν από μόνος μου βόδι. Καταλάβατε; Μισή ώρα ήταν ο θάνατός του, τέζα! Κορόιδευε την νηστεία…. Πέραν της πνευματικής ωφέλειας, είναι προς το συμφέρον της φυσιολογίας του οργανισμού του, ο άνθρωπος να νηστεύει. Ακούς τον ένα να λέει: Έχω ζαλάδες, έχω άλατα. Εμ, αφού έφαγες όλα τα βόδια του κόσμου, τι θέλεις να έχεις; Τι θα έχεις;

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΟΣ ΤΟΥΤΟΥ !!! ΑΣ ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΟΝ "ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ" ΤΟΥ !!!

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗΣ


1Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου βήματος" τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Νικόδημος Γκατζιρούλης σε ηλικία 86 ετών.
Χαρισματικός ιερωμένος, του οποίου όμως το θέμα είχε διχάσει Εκκλησία και κοινωνία. 
Όταν η Μητρόπολη Αττικής διασπάστηκε-ο μητροπολίτης Παντελεήμων Μπεζενίτης, ήδη από το 2005, είχε τεθεί εκτός Ιεραρχίας- η διάσπαση αυτή στις μητροπόλεις Κηφισιάς και Ιλίου προκάλεσε την αντίδραση του μητροπολίτη Νικόδημου Γκατζιρούλη, που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!! ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ... ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ !!!


ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗΗΗΗ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ !!!

Οι συμπέθεροι έβγαλαν 26 εκατομμύρια ευρώ





Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ
Περίπου 700 εκατομμύρια αποσύρθηκαν από λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων (εταιρειών) σε τράπεζες της Κύπρου και μεταφέρθηκαν είτε σε άλλες τράπεζες στην Κύπρο, που δεν επηρεάζονται από τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup, είτε σε τράπεζες του εξωτερικού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!



 
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ STEVEN PLAUT!!! Ευχάριστη έκπληξη προξενούν οι άκρως φιλελληνικές δηλώσεις του Αμερικανοεβραίου Καθηγητή, ακόμα και σ' εμάς που έχουμε αρνητική γνώμη για τον τρισκατάρατο Σιωνισμό και πολλούς εκπροσώπους του "περιούσιου λαού"!

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ: Ο ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΠΟΛΥ




 Ελληνοαμερικανός οικογενειάρχης είδε το Άκτιστο Φως!!!
Ο γέροντας μου διηγήθηκε την έξης ιστορία: «Μία φορά είχε έρθει εδώ
ένας Ελληνοαμερικάνος γιατρός. Ορθόδοξος ήταν, αλλά δεν είχε πολλά με τη
θρησκεία… Ούτε τη νηστεία της Παρασκευής δεν κρατούσε… ούτε πολύ
πήγαινε στην Εκκλησία. “Έζησε μία εμπειρία και ήθελε να τη συζητήσει.

Η αγία Παρασκευή η Επιβατηνή, η προστάτης αγία των Βαλκανίων



osia_paraskevi_nea_epivatini_856
Οσία Παρασκευή.

Το ευωδιαστό άνθος της ερήμου

«Θαυμαστός ο Θεός εν τοίς αγίοις αυτού», είναι ο λόγος του προφήτη του Θεού. Είναι θαυμαστός σ’ ολόκληρη την πλάση, θαυμαστός και σ’ όλα τ’ άλλα πλάσματα, υπέροχος στον άνθρωπο, ως τέλεια πλάση Του, αλλά είναι ο πλέον θαυμαστός από τους πλέον θαυμαστούς και κάλλιστους ανάμεσα στους υιούς του ανθρώπου – στους αγίους Του.

Η προσευχή




Γράφει ο μοναχός Μωυσής, αγιορείτης
Τα στοιχεία τα κύρια της Σαρακοστής είναι η προσευχή και η νηστεία. Η προσευχή προϋποθέτει την πίστη. Ένας μη προσευχόμενος είναι αβοήθητος, ανασφαλής, τυφλός και μόνος. Δένεται με τη γη, την ύλη, δεν γνωρίζει να πετά ψηλά, να σελαγίζει στους ουρανούς, να έχει απαραίτητη ουράνια συνδρομή.

Η ΦΩΤΘΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


"ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ" !!!

Η «ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ,Ο ΠΑΠΙΚΟΣ «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ» ΝΑΞΟΥ , ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ





Γράφει ο  Παναγιώτης  Τελεβάντος


Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Παπικού “Αρχιεπίσκοπου” Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου Νικόλαου, στην εφημερίδα «Κυκλαδική» της Νάξου στο δημοσιογράφο κ. Νικόδημο Λιανό.

Από τη συνέντευξη παραθέτουμε την ακόλουθη ερώτηση και απάντηση του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Φραγκίσκου:

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;;;

Εξισλαμισμός της Θεσσαλονίκης; Η Εκκλησία της Ελλάδος, τι λέει για όλα αυτά;




Ο αριστερός δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, προκαλεί τους πάντες, στην προσπάθειά του να υπονομεύσει τον εθνικό ιστό

Ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει βαλθεί να προκαλέσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Και το κάνει, γράφοντας, ως συνεπής «δημοκράτης» και «προοδευτικός» στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών

«Θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή αν πειράξετε την RCB στην Κύπρο»




"Μην τολμήσετε να πειράξετε την Ρωσική Εμπορική Τράπεζα (RCB) γιατί τότε θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή"! Με αυτή την απροκάλυπτη προειδοποίηση η Ρωσία επεμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που υλοποιήθηκε η κατάσχεση των καταθέσεων μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti: "Η ρωσική κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά την κατάσταση γύρω από την κατάσταση της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (RCB) - θυγατρική της κρατικής τράπεζας VTB - μέχρι να αποφασίσει τους τρόπους παροχής στήριξης στην οικονομία της Κύπρου", δήλωσε σήμερα o Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, διά της εκπροσώπου Natalya Timakova.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: «ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»



altΤου Γιώργου Θεοχάρη

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, κ.Κώστας Μενουδάκος, μιλά αποκλειστικά στο ''Αγιορείτικο Βήμα ''.

''Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι το Άγιο Όρος. Είναι ένας τόπος σιωπής, ηρεμίας, προσευχής και πνευματικότητας.

ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΣΤΗ ΜΥΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠ' ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!! ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΣ !!!

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες και εντολές των τούρκων αξιωματούχων κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα.






Θεσσαλονίκη: Προσευχή μετά από 90 χρόνια στο πρώην Γενί Τζαμί.Για πρώτη φορά μετά από 90 χρόνια ακούστηκε το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή στο πρώην Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιείται σήμερα ως εκθεσιακό κέντρο.
Ο χώρος παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολή της Κομοτηνής για μεσημβρινή προσευχή με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μητροπολίτης Κονίτσης: "Όχι στον Οικουμενισμό τον θρησκευτικό αχταρμά"


« - ΟΧΙ  ΣΤΟΝ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ,
«ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ  ΑΧΤΑΡΜΑ»,  ΤΟΝ  ΕΜΠΑΙΓΜΟ  ΤΟΥ  ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» (Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγων. & Κονίτσης  ΑΝΔΡΕΑΣ).
Τὴν Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τὸν θρίαμβο τῆς Ὀρθοδοξίας μας μὲ τὴν ἀναστήλωση τῶν ἱερῶν εἰκόνων. Ὁ θρίαμβος αὐτός σημειώθηκε τόν ἔνατο αἰώνα μ. Χ. ὅταν ἡ αὐτοκράτειρα τοῦ Βυζαντίου Ἁγία Θεοδώρα, μετά ἀπό τόν θάνατο τοῦ συζύγου της καί αὐτοκράτορος Θεοφίλου, ἔβαλε τέρμα στήν Εἰκονομαχία, καὶ ἀναστήλωσε τίς ἱερές εἰκόνες τό ἔτος 843 μ.Χ. Αὐτή τή γιορτή, ἀδελφοί, γιορτάζουμε σήμερα. Τήν ἀναστήλωση τῶν ἱερῶν εἰκόνων καί κατ’ ἐπέκταση τήν νίκη τῆς Ὀρθοδοξίας, ἡ ὁποία ἐπολέμησε ἑκατό καί πλέον χρόνια τούς εἰκονομάχους αὐτοκράτορες, τούς πατριάρχες - κάποιους πατριάρχες εἰκονομάχους - καί τελικῶς ἐνίκησε καί ἐθριάμβευσε.