Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012


ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ

ΤΟΥ   ΝΙΚ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

            Η εξομολόγηση είναι ένα από τα επτά θεοΐδρυτα μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Είναι μάλιστα υποχρεωτικό μυστήριο, πράγμα που δηλώνει την αναγκαιότητα της για την πνευματική καλλιέργεια και τη σωτηρία του ανθρώπου. Με αυτό το μυστήριο ο Θεάνθρωπος Κύριος χαρίζει ανεκτίμητα δώρα σε κάθε εξομολογούμενο. Ας τα δούμε με συντομία ευθύς αμέσως:

  1. Συμφιλίωση με τον Θεό
Mε τις αμαρτίες μας παροργίζουμε το Θεό, βλάπτουμε τις Πανάγιες πληγές του Εσταυρωμένου Λυτρωτού μας και λυπούμε το Πανάγιο Πνεύμα. Έτσι αποξενωνόμαστε από το Θεό και γινόμαστε εχθροί του. Για να συμφιλιωθούμε μαζί Του, πρέπει να καταθέσουμε στα πόδια του Εσταυρωμένου τις αμαρτίες μας. Αυτό γίνεται μόνο στο φιλανθρωπότατο μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως.

"Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ ΤΙΘΗΣΙΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ"

Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

alt Το απόγευμα της 27ης Αυγούστου του 1922, ενώ ο Τουρκικός Στρατός ήλεγχε πλέον πλήρως την Σμύρνη, ένας Ιταλός καθολικός ιερέας ενημέρωσε τους Γάλλους σχετικά με τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεχε ο Χρυσόστομος.

Πολύ σύντομα μια γαλλική περίπολος, αποτελούμενη από 20 ναύτες, κατέφθασε στην Μητρόπολη, την Αγία Φωτεινή, με σκοπό να φυγαδεύσει τον Χρυσόστομο. Οι Γάλλοι ζήτησαν από τον Μητροπολίτη να τους ακολουθήσει είτε στο προξενίο τους είτε στην καθολική εκκλησία της Sacre Coeur (Καρδιά του Ιησού). Εκείνος όμως αρνήθηκε  τονίζοντάς τους ότι το καθήκον του υπαγόρευε να παραμείνει με το ποίμνιό του, «ως καλός ποιμένας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.


Κολάν με θρησκευτικά θέματα! Μία ακόμη βλασφημία!





Αναδημοσίευση από http://www.proskynitis.blogspot.gr/

Κολάν με θρησκευτικά θέματα! Μία ακόμη βλασφημία!


Το κείμενο που βρήκα σε μια σελίδα η οποία ασχολείται με την μόδα unica.ro αναφέρει τα εξής:«Μία νέα μόδα θα εκνευρίσει τους ιερείς. Οι γυναίκες καλύπτουν τα απόκρυφα σημεία τους με αγίους και αγγέλους.

Μιὰ παράξενη δαιμονικὴ παγίδα





Γράφει ὁ Ἰωάννης Μόσχος στό ὡραῖο βιβλίο του, Λειμωνάριο.
Στό Ὄρος τῶν Ἐλαιῶν ζοῦσε ἔγκλειστος ἕνας μεγάλος ἀσκητής, πού τόν πολεμοῦσε σκληρά ὁ δαίμων τῆς πορνείας.
Καί ἦταν τόσο σκληρός καί ἀνυποχώρητος ὁ διάβολος στίς ἐπιθέσεις ἐναντίον του, πού μιά ἡμέρα ὁ ἀσκητής αὐτός αἰσθάνθηκε τόσο κουρασμένος, πού παρακάλεσε τόν διάβολο, νά τοῦ κάμει λίγο χάρη!…
‐Μέχρι πότε πιά! Σταμάτα λίγο! Νά πάρω ἀνάσα!…
Ἀκούοντας τά λόγια του αὐτά, πετάχθηκε μπροστά του ὀφθαλμοφανῶς ὁ διαβολάκος καί τοῦ εἶπε:

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;;

Στον εισαγγελέα ο Παπακωνσταντίνου




Ο Πεπόνης καλεί τον πρώην «Τσάρο» και άλλους τέσσερις υπουργούς για όσα έχει καταθέσει ο Π. Ρουμελιώτης για την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων σχετικά με την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ...

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ... ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ; ΝΑ ΔΟΥΜΕ ... "ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ" ;;;

Πρώην υπουργοί καταθέτουν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα

Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Ζανιάς και Πέτρος Χριστοδούλου καταθέτουν την Δευτέρα στου οικονομικούς Εισαγγελείς.
Οι πρώην υπουργοί θα κληθούν να καταθέσουν την Δευτέρα ενώπιον των οικονομικών Εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη. Εδώ και αρκετό καιρό από εδώ έχουμε γράψει πως η υπόθεση πιθανότατα θα οδηγηθεί σε εξεταστική επιτροπή κάτι που πλέον είναι τόσο κοντά όσο ποτέ.

ΦΟΡΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΕΙΣ ! ΦΟΡΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΙΝΕΙΣ ! ΠΑ - ΡΑ - ΛΟ - ΓΙ - ΣΜΟΟΟΟΟΣ !!!

Έρχεται φόρος… ακινησίας στα ΙΧ

Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκοπεύουν έως τα τέλη του 2012 να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους θα κληθούν να πληρώσουν, καθώς η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των... 
...ΙΧ με ένα σύστημα, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής. 
 

ΩΧ, ΩΧ, ΩΧ !!!

Πολιτικό χρήμα τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου;

Πού πήγαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ποτέ δεν βρέθηκαν; Ε, ρε τι έχει να γίνει αν ποτέ σκάσει αυτό το θέμα με αποδείξεις , καθώς ενδείξεις υπάρχουν και μάλιστα ισχυρότατες αφού με βάση αυτές και με πολλές νέες πληροφορίες... 
...κάποιοι το ψάχνουν ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Το parapolitika.gr ,

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ἀποτομὴ Κεφαλῆς Ἰωάννου Προδρόμου

«Οὐκ ἐξεστὶ σοι ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». Δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται ἀπὸ τὸ νόμο τοῦ Θεοῦ νὰ ἔχεις τὴν γυναῖκ&alpha ...
περισσότερα...