Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 16 !!!


ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΠΑΠΙΚΟΥΣ: ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΑΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ


1"Η χωρίς τον αληθινό Θεό θρησκευτική προσπάθεια εκβάλλει αναπόδραστα στην απάτη, στο ψέμμα και στο έγκλημα. Απόδειξη αυτής της πραγματικότητος αποτελεί και πάλι η Ρωμαιοκαθολική κοινότητα με τον θεσμό της Ουνίας που εφεύρε δαιμονιωδώς κινουμένη για να επιβάλη το ψευδοκοσμοείδωλο της δήθεν παγκόσμιας Εκκλησίας του Παπισμού."

"ΠΙΣΩ ΕΧ΄ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ" !!!

"ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ" ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - "ΓΙΑΤΙ, ΑΝΤΩΝΗ;" (VIDEO)


15Σοκ από την αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη: Χαρακτήρισε "κοινότητα" το κυπριακό κράτος και κατ'αυτό τον τρόπο φυσικά έδωσε την ευλογία του για την αποδοχή του νέου σχεδίου Ανάν, ενώ δικαίωσε και τον γ.γ. του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει επίσης το κυπριακό κράτος ως "ελληνοκυπριακή κοινότητα"!

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Μεγαλομάρτυρας ὁ Στρατηλάτης


Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος καταγόταν ἀπὸ τὰ Εὐχάϊτα καὶ ἔζησε στὴν Ἡράκλεια τοῦ Πόντου, στὴν ἀρχαία χώρα τῆς Βιθυνίας, ἐπὶ Λι&kappa ...
περισσότερα...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;

.Πόσες φορές ακούμε από διάφορους ανθρώπους να λένε:

«Ήταν της μοίρας το γραμμένο» ή «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον». Σαν χριστιανοί φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πεπρωμένο ή μοίρα.


Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ: ΘΕΩΣΗ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (VIDEO)


1Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Ομιλία πατρός Γεωργίου Καψάνη, καθηγούμενου Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, με θέμα "θέωση ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου".

Δείτε το βίντεο...
 

"Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΠΑ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗ


1Με εξαιρετική χαρά και τιμή η Σχολή Γονέων "ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, επίσημος ομιλητής και καλεσμένος της θα είναι ο ιερομόναχος πατήρ Εφραίμ από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.

Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Ο Χαρισματούχος γέροντας παπά Εφραίμ ο Κατουνακιώτης».
ΣΑΒΒΑΤΟΝ  8  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

ΝΤΡΟΠΗ – ΑΙΣΧΟΣ – ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ: Αυτό θα έπρεπε να ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια-ραδιόφωνα -ιστοσελίδες!

eisitirio 

ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΟ 5ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ – ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ.
Συγκλονιστικές εικόνες με το κοριτσάκι να μπαίνει στο περιπολικό και να…χαιρετάει” κουνώντας το χεράκι του, τους παρευρισκόμενους πολίτες που δεν ήξεραν τι να πουν για το απάνθρωπο θέαμα που έβλεπαν μπροστά τους…..

Ἡ Δευτέρα Παρουσία (Ὅσιος Ἐφραίμ ὁ Σῦρος)

osios_efraim_suros_863 

Πρόλογος
Ο όσιος Εφραίμ, που η Εκκλησία μας εορτάζει στις 28 Ιανουαρίου, είναι ο μεγαλύτερος Σύρος ασκητικός πατέρας, θεολόγος και ποιητής.
Γεννήθηκε το 306 και ανατράφηκε μέσα σε χριστιανικό περιβάλλον. Πολύ νέος, φλεγόμενος από την αγάπη προς το Θεό, έγινε μοναχός. Γρήγορα αναδείχθηκε σε μεγάλο διδάσκαλο μοναχών και λαϊκών.

Στη μνήμη του π. Νικοδήμου Γρηγοριάτου που αρνήθηκε την μεταμόσχευση καρδιάς

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΠΑΤΡΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ
Ὁ π. Νικόδημος Γρηγοριάτης μοναχός διακεκριμένος κατά τήν ἀρετή ἔπασχε ἀπό βαρειά καρδιοπάθεια. Ἀρνήθηκε τήν μεταμόσχευση πού τοῦ προτάθηκε συνεπής στίς εὐαγγελικές ἀρχές. Γιά περισσότερα διαβᾶστε ἐδῶ καθώς καί τά παρακάτω:
100_3313-300x225 Εις μνήμην μοναχού Νικοδήμου Γρηγοριάτη.
Γράφει ὁ ἀδ. Κωνσταντῖνος
Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από την οσιακή κοίμηση του πατρός Νικοδήμου Γρηγοριάτη.

ΓΑΛΛΙΑ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ

SXOLEIO 
του Ευάγγελου Νιανιού
Ουδέποτε άλλοτε τα λόγια του Χριστού, «Άφετε τα παιδία ελθείν προς με», ήταν τόσο τραγικά επίκαιρα όσο είναι σήμερα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον ενός νέου «παιδομαζώματος». Μόνο που σήμερα τη θέση του τυράννου Σουλτάνου, Λένιν ή Χίτλερ έχει πάρει η «δημοκρατικά» εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας ενός ευφάνταστου και γραφικού δημοσιογράφου αλλά για επίσημη κρατική πολιτική: με βούλα και υπογραφή.

Γιατί κυνηγάνε όποιον θεραπεύει τον καρκίνο;

καρκίνος
Γιατί κυνηγάνε όποιον θεραπεύει τον καρκίνο; Ρητορική η ερώτηση, η απάντηση είναι ήδη γνωστή.
Είναι γεγονός, οι φαρμακοβιομηχανίες έχασαν… ο Dr Stanislaw Burzinsky αθωώθηκε: Νεκρική σιγή είναι το μόνο που απέμεινε, όταν το Ιατρικό Συμβούλιο του Τέξας αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες του εναντίον του Δρ Stanislaw Burzynski.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κρίσιμα τα ερωτηματικά για την αύξηση των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων

κρίσιμα-τα-ερωτηματικά-για-την-αύξηση-των-εξωσωματικών-γονιμοποιήσεων 

Κρίσιμα, επιτακτικά και δύσκολα είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται για την ταχύτατη άνοδο της διενέργειας εξωσωματικών γονιμοποιήσεων σε ολόκληρη την υφήλιο.. Αυτή είναι η απόφανση της Ομάδας Λήψης Κλινικών Αποφάσεων για την In Vitro – Eξωσωματική Γονιμοποίηση που Βασίζονται σε Τεκμηριωμένη Γνώση (σ.σ. pentapostagma.gr – Evidence  Based IVF Group).

ΑΝ Η ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ... ΑΛΛΑ ΚΙ΄ ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ;;; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΦΤΗΝΕΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΜΙΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ !!!

Μαύρη μέρα για το Ευρωκοινοβούλιο. Hμέρα ντροπής για την Ελλάδα της παράδοσης και των αξιών.

stophomophobia
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Η 4η Φεβρουαρίου 2014 καταγράφεται ως μια από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη μέρα αυτή πέρασε με μεγάλη πλειονοψηφία ψήφισμα υπέρ της επιβολής ως φυσιολογικής της νοοτροπίας και της ηθικής των ομοφυλοφίλων στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η ίδια μέρα καταγράφεται ως ημέρα ντροπής για την Ελλάδα της παράδοσης και των αξιών, αφού ούτε ΕΝΑΣ από τους 22 ευρωβουλευτές της δεν βρέθηκε να καταψηφίσει το ψήφισμα!

ΠΙΠΕΡΑΚΙ ... ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟΝ !!!

Είναι γεμάτος λακκούβες ο δρόμος!…

ΛΑΚΟΥΒΕΣ (2) 
Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Χαράς ευαγγέλια αυτές τις μέρες στο ΧΑ Αθηνών (εκεί που λέγαμε «και διηγώντας τα να…κλαίς!»), όπως και στα Διεθνή σε ότι αφορά την Ελλάδα και τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα 10ετούς διάρκειας (λιγότερες χαρές με τα 30ετούς διάρκειας).
Έπεσε το επιτόκιο σχεδόν 60 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα στο 8.1% για τα 10ετούς διάρκειας, αλλά κρατήθηκε στο 7.75% για τα 30ετή.

Προσευχή…

Προσευχή. 

Ο Μέγας Αρσένιος, λέγουν οι βιογράφοι του, ύψωνε τα χέρια του, σαν άλλος Μωυσής, στην προσευχή, ενώ ο ήλιος έδυε πίσω του και τα κατέβαζε, όταν έλαμπε πάλι στο πρόσωπό του.

Ο Ηγούμενος ενός Μοναστηριού που είχε ιδρύσει ο Άγιος Επιφάνιος, ο Επίσκοπος της Κύπρου, επισκέφθηκε κάποτε τον Άγιο και του είπε με κάποια ικανοποίηση:


Γέροντας Παΐσιος : ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει! (Αποσπάσματα)

Γέροντας Παΐσιος

“Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία…
…Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.” (Βιβλίο “Λόγοι χάριτος και σοφίας”, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)

Ανακοινωθέν Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την υποχρεωτική αγαμία του κλήρου των Παπικών, τον παπικό «Αγιασμό» και την Ουνία


Ανακοινωθέν Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την υποχρεωτική αγαμία του κλήρου των Παπικών, τον παπικό «Αγιασμό» και την Ουνία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
Πειραιεύς 7 Φεβρουαρίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
1. Δέν ἐπιχαίρομε καί δέν αἰσθανόμεθα ὅτι δικαιωνόμεθα ἀπό τήν ἐξόχως πολυσήμαντο καί ἀποκαλυπτική Ἔκθεσι τοῦ ΟΗΕ καί τῆς ἁρμοδίας ἐπιτροπῆς του γιά τά δικαιώματα τοῦ παιδιοῦ πού καταγιγνώσκει στή Ρωμαιοκαθολική Θρησκευτική κοινωνία καί τήν διοίκησή της τό «περιλάλητο»

Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας - Μία ιστορική ανακρίβεια


Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας - Μία ιστορική ανακρίβεια
ΑΝΤΒΕΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μία ιστορική ανακρίβεια

Του πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Ο Αντβεντισμός είναι αιρετική διδασκαλία εσχατολογικού χαρακτήρα και χιλιαστικής κατεύθυνσης, η οποία εμφανίστηκε και αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα, με αφορμή την έντονη προσδοκία που υπήρχε μέσα στον Αμερικανικό προτεσταντικό χώρο το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, για την επιστροφή και Β’ Παρουσία του Κυρίου.