Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ανέκδοτο: Ο πόντιος και τα λιοντάρια!Ήταν ένας Άγγλος ένας Γερμανός και ένας Πόντιος στη ζούγκλα, και περπατούσαν αμέριμνοι...
Ξαφνικά πετάγεται μπροστά τους ένα λιοντάρι και έμειναν κόκκαλο!!!

-Μην κινείστε, λέει ο Άγγλος, αρπάζει μια πέτρα, σημαδεύει το

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη μετά
Σε παρακράτηση των χρημάτων που προορίζονταν για την εκλογική αποζημίωση
Δεν το κρύβουν πια. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ έχουν προχωρήσει τη σχέση τους και η

Για την πολυλογία!

Posted: Νοεμβρίου 3, 2014 at 9:43 πμ, Last Updated:
Η πολυλογία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών ανθρώπων. Η γλώσσα τους είναι αχαλίνωτη, αλλά κι ενοχλητική στους άλλους.
Ο άγιος Νικόδημος λέει γι’ αυτό το πάθος: «Ο κάθε άνθρωπος αφήνει τη γλώσσα του να μιλάει για πράγματα που δίνουν ηδονή στις αισθήσεις.
Η πολυλογία τις περισσότερες φορές , προέρχεται απ’ την

ΤΟ ΝΗΣΙ (ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)

ΠΗΓΗ :   ΚΛΙΚ

Βρήκαν λείψανα του αιγυπτιακού στρατού από την 'Εξοδο του Μωυσή

Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ανθρώπινα οστά που φέρεται ότι ανήκουν στον μεγάλο αιγυπτιακό στρατό που πνίγηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν ο Μωυσής έδωσε εντολή να κλείσουν τα νερά για να σώσει τον λαό του.

Υπολογίζεται ότι ανήκουν στον 14ο αιώνα π.Χ., και βρέθηκαν στον


Metalinos 


π. Γεώργιος Μεταλληνός, Καθηγητής Πανεπιστημίου : Μόνο τούς προδότες καίγανε οί αρχαίοι Έλληνες...
Ευρύτατα διαδεδομένη σε άλλες χώρες, η αποτέφρωση των νεκρών συνεχίζει να διχάζει τώρα τους Έλληνες. Την ώρα που ορισμένοι δήμοι, όπως της Θεσσαλονίκης, έχουν δρομολογήσει τη διαδικασία για κατασκευή του αποτεφρωτηρίου, η Εκκλησία "φυλάει Θερμοπύλες", σε μια προσπάθεια να κρατήσει ακέραιη και αλώβητη την ελληνορθόδοξη παράδοση.
Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στο NEWS247, ο


TsalikisAgParaskevi
Αγιογραφία ανωνύμου πού παρουσιάζει τόν πατέρα Ιάκωβο μικρό να ψέλνει στό αναλόγιο σ΄ ένα παρεκκλήσι τής Αγίας Παρασκευής έξω από το χωριό του.
Ήταν τότε, πού τού παρουσιαζόταν η Αγία καί τού έλεγε : " Ιακωβάκι μου τί δώρο στήν ζωή σου θέλεις από μένα ;" καί ο μικρός Ιάκωβος τής απαντούσε με αφέλεια : " θά ρωτήσω τήν μάνα μου καί θα σού ειπώ !"

"...Από τότε που οι δαίμονες τον χτυπούσαν και τον άφηναν αναίσθητο, δηλαδή από πολύ νωρίς, άρχισε να του παρέχεται από τον Θεό κι ένα άλλο χάρισμα. Να εκβάλλει δαιμόνια από ανθρώπους. Παλιά η μεθοδεία του Σατανά. Ταλαιπωρεί αφάνταστα και μεταβάλλει τον άνθρωπο σε απαίσιο τυφλό του όργανο.

Εκπληκτικές φωτογραφίες του παγετώνα Perito Moreno


Εκπληκτικές φωτογραφίες του παγετώνα Perito Moreno (1)
Τον Φεβρουάριο του 2014 ο φωτογράφος και ταξιδιώτης Jakub Polomski βρέθηκε στην Αργεντινή, όπου είχε την τύχη να σταθεί με καλό καιρό μπροστά από τον πιο εντυπωσιακό παγετώνα στον

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ (Δ. Νατσιός) «Τέτοιες ξινές, ἀνιστόρητες μηλιές, τύπου Ρεπούση, μὲ τὴν ὁποία ἔχετε ταύτιση ἀπόψεων σ’ αὐτὰ τὰ θέματα, “σαπίζουν” τὰ μῆλα.»

Μία ἀπάντηση στὴν βουλευτὴ τοῦ ΣΥΡΙΖΑ γιὰ τὶς παρελάσεις

Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός Δάσκαλος-Κιλκίς

«Οἱ παρελάσεις, κάθε Ὀκτώβρη καὶ Μάρτη, σχηματίζουν τὸ ποτάμι τῆς ζωῆς γιὰ νὰ τὸ βλέπουμε» Γ. Ἰωάννου, «Κοιτάσματα»

.             Διάβασα μὲ προσοχὴ τὰ δύο κείμενα τῆς κ. Εἰρήνης Ἀγαθοπούλου, βουλευτῆ τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, στὸν νομὸ Κιλκίς, σχετικὰ μὲ τὴν ἀναγκαιότητα τῶν παρελάσεων, τὸ πρῶτο, καὶ

ΕΤΕΡΟΝ ΑΣΚΗΤΗΡΙΟΝ ΑΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΧΟΖΕΒΑ !!!


ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ ΨΑΡΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΩΝ !!!

ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ 150 τ.μ. ΣΤΗΝ ΧΙΟΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ-ΙΕΡΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


ΙΕΡΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ
ΤΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΗΤΟΙ
ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
  
Υπό του
 ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ
Μεταγλώττιση στην Νεοελληνική
Υπό
Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δ. Δράγα, δφ, δθ, δθ.

Κεφάλαιον 3ο 
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 

1. Τι ονομάζεται κόσμος (δηλ. κόσμημα);
            Κόσμος ονομάζεται το σύνολο της Δημιουργίας, εξ αιτίας της τάξης και αρμονίας που επικρατούν μέσα σ’ αυτήν. Η Δημιουργία διαιρείται στον ορατό και στον αόρατο κόσμο. Ο ορατός κόσμος είναι η υλική φύση. Ο αόρατος κόσμος είναι η άυλη φύση, δηλαδή οι άγγελοι και η ψυχή του

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ

Στο θάλαμο 2 του δεύτερου ορόφου, εκεί στο Αρεταίειο, όπου ο Άγιος Νεκτάριος άφησε την τελευταία του πνοή, καίει σήμερα διαρκώς ένα καντήλι μπρος στην πάνσεπτη εικόνα του. Καθημερινά περνούν από κει πλήθος πιστών, κυρίως αρρώστων, οι οποίοι στέκονται για λίγο και νοερά αφήνουν τους στεναγμούς της καρδιάς τους, σαν μια θερμή ικεσία προς τον φιλάνθρωπο άγιο.

Και κείνος φαίνεται να συγκατανεύει. Τους δίνει κουράγιο με

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Μηνᾶς ὁ Μεγαλομάρτυρας «ὁ ἐν τῷ Κοτυαείῳ»

Ὁ Ἅγιος Μηνᾶς γεννήθηκε στὴν Αἴγυπτο στὰ μέσα περίπου τοῦ 3ου αἰώνα μ.Χ. ἀπὸ γονεῖς εἰδωλολάτρες. Ὡστόσο, τὸ εἰδωλολατρικὸ περιβάλλον στὸ ὁποῖο μεγάλωνε, δὲν κατάφερε νὰ σκληρύνει τὴν καρδιά του ἡ ὁποία, ὅταν ἦλθε ἡ στιγμή, σκίρτησε ἀκούγοντας τὴν φωνὴ τοῦ «ἐτάζοντος καρδίας καὶ νεφρούς» (Ψλμ.7, 10) Θεοῦ καὶ ἔτσι ὁ ἔφηβος ἀκόμη, Μηνᾶς, ἔγινε χριστιανός. Μεγαλώνοντας, ἐπέλεξε νὰ σταδιοδρομήσει στὸν Ρωμαϊκὸ στρατό, στὸ ἱππικὸ τάγμα τῶν Ρουταλικῶν, ὑπὸ τὴν διοίκηση τοῦ Ἀργυρίσκου. Ἡ ἕδρα τῆς μο ...
περισσότερα...