Κυριακή 19 Μαΐου 2013


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ...

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που
δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH , από τον Engin Ardiç,
γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία
στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της
Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία
σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ
και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί
μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση
της Τουρκικής εφημερίδας Sabah   το οποίο έχει ως εξής :

Απαιτώ! - Ένα θαύμα κατ' απαίτηση...


Το θαύμα, που θα εξιστορηθεί τώρα, δυστυχώς, όπως έδειξαν τα πράγματα, δεν έγινε κατ᾿ ευδοκίαν Θεού αλλά κατ᾿ απαίτησιν κάποιας μητέρας, που θεώρησε η δυστυχής τη δική της γνώμη και επιθυμία πιο σωστή από τη Θεία απόφαση που είχε ληφθεί για το καλό του παιδιού της. Γι᾿ αυτό και μπαίνοντας στην εκκλησία της Παναγίας μαζί με άλλους συμπροσκυνητάς, διότι είχε έρθει με πούλμαν από ένα μεγάλο χωριό του νομού Αχαΐας, φώναζε•


Αν θέλεις να βρεις τον Θεό δια της «ευχής» δεν θα σταματάς ποτέ αυτήν την εργασία.


«Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτόν σου να λέγεις συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως.
Στην αρχή γρήγορα, να μην προφθάνει ο νους να σχηματίζει λογισμό μετεωρισμού.
Να προσέχεις μόνο στα λόγια: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».
Όταν αυτό πολυχρονίσει, το συνηθίζει ο νους και το λέγει και γλυκαίνεσαι ωσάν να έχεις μέλι στο στόμα σου και θέλεις να το λέγεις.

Συρία: «Κήρυξη πολέμου» η ισραηλινή επίθεση





Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές της Κυριακής σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν μια "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ... ΥΓΕΙΑΣ !!!


- Ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Πίτσαβος,
- ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παπαϊωάννου και
- ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Καφάτος,
δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αλλάξετε με ανώδυνο τρόπο (χωρίς να το καταλάβετε) το προφίλ της υγείας σας.


    Αφαιρέστε ένα γραμμάριο αλάτι την ημέρα από το φαγητό σας!

Μεγάλη έρευνα από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σαν Φραντσίσκο, έδειξε ότι περισσότερες από 21.000 ζωές στη Βρετανία θα σώζονταν κάθε χρόνο από τη στεφανιαία νόσο αν οι κάτοικοί της έτρωγαν μόνο ένα γραμμάριο λιγότερο αλάτι την ημέρα, προσέθεταν ένα φρούτο στην καθημερινή διατροφή τους και αντικαθιστούσαν το 1% της προσλαμβανόμενης ενέργειας από κορεσμένα λίπη (ζωικά) ή τρανς λίπη (υδρογονωμένα) με ακόρεστα (φυτικά).

ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ


.Μόνο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έχει το προνόμιο και την εξουσία να βγάζει το Αγιο Φως. Κατά καιρούς έχουν γίνει απόπειρες και από άλλα δόγματα να βγάλουν το Αγιο Φως αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον.

Για παράδειγμα το 1549μ.Χ. σύμφωνα πάντα με ιστορικές καταγραφές, οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τον σουλτάνο Μουράτ για να τους δώσει την άδεια να εισέλθουν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να βγάλουν αυτοί από τον Πανάγιο Τάφο το Αγιο Φως. 

ΒΛΕΠΕΙΣ "ΝΙΚΑΣ", ΕΙΝΑΙ (ΑΡΑΓΕ) ΚΑΛΟ ;;;

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΙΚΑΣ


1Στην ανάκληση αλλαντικού της εταιρείας ΝΙΚΑΣ, στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πρόκειται για το προϊόν «Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες», το οποίο παρασκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, στο 22ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο.



Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Οι Μυροφόρες γυναίκες φορείς του αγγέλματος της Ανάστασης





Το ευαγγέλιο της Κυριακής των Μυροφόρων αναφέρεται στη φροντίδα που έδειξαν για το θάνατο του Αθάνατου οι γυναίκες εκείνες που η διδασκαλία του Χριστού τους έδωσε ζωή.
Τότε «ελθών Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, ευσχήμων βουλευτής, ως και αυτός ην προσδεχόμενος την βασιλείαν του Θεού, τολμήσας είσηλθεν προς Πιλάτον και ητήσατο το σώμα του Ιησού» (Μάρκ. ιε΄ 43). Υπήρχε κι άλλος ένας μεγάλος άνδρας που είχε έρθει από την Αριμαθαία στο όρος Εφραίμ. Αυτός ήταν ο προφήτης Σαμουήλ.


ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ 
Λόγος εις την Κυριακή των Μυροφόρων


Στα τριάμιση τελευταία χρόνια της επίγειας ζω­ής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όταν Αυτός κήρυττε το Ευαγγέλιο της δικαιοσύνης και έκανε αμέ­τρητα θαύματα, μαζί Του βρίσκονταν συνεχώς οι άγι­οι απόστολοι και οι μυροφόρες γυναίκες. Οι από­στολοι τους οποίους ο ίδιος διάλεξε ήταν περισσό­τεροι από τις μυροφόρες. Και μόνο τους αποστόλους έστελνε ο Κύριος να κηρύττουν το Ευαγγέλιο. Μό­νο στους αποστόλους έδωσε την εξουσία να διώ­χνουν τα δαιμόνια και να θεραπεύουν τους ασθενείς. Οι μυροφόρες, αν και δεν τις αγαπούσε ο Κύριος λι­γότερο από τους αποστόλους, δεν έλαβαν απ' Αυτόν τέτοια χαρίσματα.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ !!!

Ρουπακιώτης: Θα τιμωρείται η εκφώνηση ρατσιστικών φράσεων






Θα διώκεται η εκφώνηση ρατσιστικών φράσεων μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης την εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη δίωξη ρατσιστικών  επιθέσεων, ακόμα και φραστικών. Η προσβολή ατόμων στην βάση της καταγωγής και της εθνικής προέλευσης θα διώκεται ποινικά.

Μνημονιακή Ελλάδα 2013. Άδωνι αυτιά ΕΧΕΙΣ; Έπαθε έμφραγμα γιατί δεν μπορούσε να αγοράσει το φάρμακο



ΠΑΤΡΑ : Επαθε έμφραγμα γιατί δεν μπορούσε να αγοράσει το φάρμακο

Ασθενής διέκοψε τη θεραπεία του επειδή δεν μπορούσε να αγοράσει τα φάρμακά του και μετά από τρεις ημέρες έπαθε οξύ έμφραγμα. Το περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου και μάλιστα δημοσιεύτηκε σε ξένο περιοδικό ως χαρακτηριστικό σημάδι των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην υγεία των ασθενών. Επιστημονικά προκύπτει πως αν ο ασθενής συνέχιζε το φάρμακο του δεν θα πάθαινε έμφραγμα ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών...

ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΠΕΝΘΗΣΟΥΜΕ ;;;

Ο Βαρθολομαίος γιορτάζει την ανεξιθρησκεία στο Μιλάνο!


Στο Μιλάνο ο Βαρθολομαίος για εορτασμούς Διατάγματος των Μεδιολάνων. Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε σήμερα στο Μιλάνο της Ιταλίας, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου του Μιλάνο Καρδιναλίου Angelo Scola, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις για τα 1700 χρόνια από την υπογραφή του διατάγματος της ανεξιθρησκείας.

ΚΑΛΑ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ... ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-Γερμανός ειδικός: Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.





Ο Παπανδρέου ήταν «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», η Ντόρα Μπακογιάννη ήξερε για τα πετρέλαια και το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Αυτά τα συγκλονιστικά γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».

Αθρόα προσέλευση πολιτών στα αστυνομικά τμήματα για αιτήσεις άρνησης δωρεάς οργάνων




Πολλές οι αιτήσεις άρνησης δωρεάς οργάνων υπό τις συνθήκες που ορίζει ο νέος νόμος, ο οποίος τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουνίου.Νέο καθεστώς στο μείζον θέμα της δωρεάς οργάνων θα ισχύει από την 1η Ιουνίου, με πολλούς πολίτες να εκφράζουν την αντίθεση τους.
Ειδικά στην Πάτρα, την Πέμπτη (16/05) ήταν αρκετοί αυτοί που πήγαν στα αστυνομικά τμήματα για να υπογράψουν αίτηση, σύμφωνα με την οποία αρνούνται να γίνουν δωρητές οργάνων.
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ

ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ Αναρωτιέμαι μερικές φορές:
Είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά, πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν; Ν' αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα.  Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19 ΜΑΪΟΥ

Ὁ Ἅγιος Πατρίκιος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ Ἀκάκιος, Μένανδρος καὶ Πολύαινος οἱ Μάρτυρες


Εἶναι ἄγνωστος ὁ τόπος καταγωγῆς καὶ ὁ χρόνος τοῦ μαρτυρίου τους. Ἀπὸ αὐτοὺς ὁ Ἅγιος Πατρίκιος, λόγῳ τῆς βαθιᾶς θεολογικῆς μορφώσεώς του, ἀλλὰ καὶ τοῦ ἔνθερμου ζήλου του πρὸς τὴ Χριστιανικὴ πίστη, ἀναδείχθηκε Ἐπίσκοπος Προύσσης, ὅπου βοηθούμενος ἀπὸ τοὺς πρεσβυτέρους Ἀκάκιο, Μένανδρο και Πολύαινο, ἐκύρηττε τὸ Εὐαγγέλιο και ἀγωνίσθηκε γιὰ τὴν ἐπιστροφὴ ἀπό τήν πλάνη τῶν εἰδώλων πολλῶν ἀνθρώπων.Αὐτὸ ὅμως ἐξόργισε τοὺς ἱερεῖς τῶν εἰδώλων, οἱ ὁποῖοι τὸν κατήγγειλαν στὸν ἄρχοντα Ἰουλιανὸ τὸν Ὑπατι ...
περισσότερα...