Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η όμορφη σιωπηλή μας φύση!Αιτωλίας Κοσμάς: ''Ανθέλληνας η κα. Ρεπούση''

orthos8
Λάβρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, για τις φερόμενες δηλώσεις της κυρίας Ρεπούση για κατάργηση της Εθνικής εορτής της Εξόδου του Μεσολογγίου.
Παρακάτω η δήλωση του Μητροπολίτη Κοσμά:
«Έκπληκτοι μείναμε από τις ακατανόητες δηλώσεις της κας Μαρίας Ρεπούση, Βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε! Με κατάπληξη προσπαθούμε, έστω να διαβάσουμε, την ανθελληνική δήλωση: Να καταργηθούν οι γιορτές Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.


-
Χρειαζόμαστε ηγέτες σαν αυτή την Κυρία!
Η Αυστραλιανή Πρωθυπουργός Julia Gillard
Να η ηγετική σκέψη, να πως ανοίγουν οι δρόμοι και πως απελευθερώνονται οι ψυχές των πολιτών!
Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ -
Βρήκε το θάρρος να πεί "τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη" και "ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του "
Γιατί δίνουμε φιλοξενία και βρισκόμαστε ...ικέτες στον ίδιο μας τον τόπο!
Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει
Οφείλει κανείς να παραδεχτεί και να εκτιμήσει την πίστη της στα δικαιώματα των συμπατριωτών της.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΙ ΜΑΝΑ ΕΙΝ΄ ΑΥΤΗ!

15 – Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µού δίνει αµέσως αυτό πού τής ζητώ καί άλλοτε όχι;

– Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στήν προσευχή µας• όποτε δέν έχουµε, µάς αφήνει, γιά νά αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά. Όταν ήµουν στήν Μονή Φιλοθέου, µιά φορά, αµέσως µετά τήν αγρυπνία τής Παναγίας µέ έστειλε ένας Προϊστάµενος νά πάω ένα γράµµα στήν Μονή Ιβήρων. Ύστερα έπρεπε νά πάω κάτω στόν αρσανά τής µονής καί νά περιµένω ένα γεροντάκι πού θά ερχόταν µέ τό καραβάκι, γιά νά τό συνοδεύσω στό µοναστήρι µας – απόσταση µιάµιση ώρα µέ τά πόδια. Ήµουν από νηστεία καί από αγρυπνία.Είναι δυνατή η αγνότητα;

ΤΟΥ   ΝΙΚ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Υπάρχουν μερικοί δυστυχισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι παρασύρθηκαν στο βούρκο της ανηθικότητας και προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους λένε ότι είναι αδύνατη η αγνότητα, άλλοι δε τολμούν και ξεστομίζουν ένα ασύστολο ψέμα, ότι δηλαδή η αγνότητα είναι βλαβερή για την υγεία των νέων.
Αλλά ποια είναι η αλήθεια σ’ αυτό το τόσο σοβαρό για την ψυχοσωματική υγεία των νέων θέμα; Ας το εξετάσουμε αδέλφια μου με πολλή προσοχή και σοβαρότητα. Και πρώτα-πρώτα, ποιος μας ζητάει να ζούμε αγνή και ηθική ζωή; Ο Θεός. Και τι είναι ο Θεός; Είναι ο Ουράνιος και Πανάγαθος Πατέρας μας.
Ποιος επίγειος πατέρας ζητάει από τα παιδιά του να κάνουν κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις τους ή κάτι που θα τα βλάψει; Ασφαλώς κανένας λογικός και στοργικός πατέρας δεν ζητάει κάτι τέτοιο. Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο Ουράνιος και Πανάγαθος Πατέρας μας να ζητάει να κάνουμε κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις μας ή κάτι που θα μας βλάψει; Κάθε άλλο. Ο Θεός γνωρίζει ότι η αγνότητα είναι δυνατή και πολύ ωφέλιμη για την ψυχοσωματική μας υγεία, γι’ αυτό και μας ζητάει να ζούμε αγνή και ηθική ζωή.
Ύψωμα 731 - Ελληνο-ιταλικός πόλεμος 1940
731. Ένα νούμερο χαραγμένο πάνω στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη; 
Τι σημαίνει αυτός ο αριθμός και γιατί τον χάραξαν εκεί;
 Όλη η ιστορία του Υψώματος 731 - Μια ιστορία ηρωισμού

Οι εικόνες της επέλασης των Ελλήνων στρατιωτών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαχητών όταν έμπαιναν στη Κορυτσά, το πλήθος στους δρόμους της Αθήνας που πανηγύριζε ξέφρενα τις ελληνικές νίκες.
Οι εικόνες της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Πίσω απ΄ όλα αυτά υπήρξε πόνος και αίμα.Διδαχές Αγίου ΝεκταρίουΠρόλογος
Ο ΑΓΙΟΣ Νεκτάριος Πενταπόλεως, ο θαυματουργός, αποτελεί ένα δώρο του Θεού στον κόσμο, στις πενιχρές μέρες του εικοστού αιώνα. Στο πρόσωπο του ανακαλύπτει κανείς ένα μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας, όπου η αγιότητα του βίου συνδυάζεται με τη χάρη της θαυματουργίας και την ορθόδοξη διδασκαλία.
Γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης το 1846. Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του βίου του, τον συναντούμε στην Κωνσταντινούπολη, δεκατετράχρονο παιδί, να εργάζεται και να σπουδάζει στη Νέα Μονή της Χίου, να κείρεται μοναχός (1876) και να χειροτονείται διάκονος (1877)•

O Μάκης έξω ο Βαξεβάνης μέσα… ΖΗΤΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


synelavan-ton-maki-triantafyllopoulometa-ti-minysi-pou-katethese-enantion-tou-o-kostas-vaxevanis-1-315x236


Επειδή στη λίστα περιέχονται άνθρωποι, που δεν επιτρέπεται να τους αγγίζει ούτε ο Θεός….. Σαλιγκάρια….μόλις πριν από 15 μέρες,ο Τριανταφυλλόπουλος δημοσίευσε μια λίστα “με πολιτικούς που ερευνά το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή”, η οποία μάλιστα οδήγησε τον ένα εξ αυτών, από το Βόλο, τον Λεωνίδα Τζανή στη αυτοκτονία. Εκεί, ο ευαίσθητος εισαγγελέας, δεν ζήτησε τη σύλληψη του δημοσιογράφου, αν και υπήρξε αυτοκτονία! Αν και υπήρξε επίσημη διάψευση του ΣΔΟΕ! Σήμερα αντέδρασε αστραπιαία, ζητώντας τη σύλληψη του Βαξεβάνη!!!
  πηγή

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


. Του Γιώργου Θεοχάρη

Ουρές εκατοντάδων μέτρων για το προσκύνημα της εικόνας της Θεοτόκου στη Σόφια.

Στη Σόφια μεταφέρθηκε προχθες το απόγευμα 27 Οκτωβρίου αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας (στις πραγματικές διαστάσεις της) του «Άξιον  Εστί»  που φυλάσσεται στο Ιερό Ναό  του Πρωτάτου του  Αγίου  Όρους,  κατόπιν  προσκλήσεως  του πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του ''Αγιορείτικου Βήματος''.

Γ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: «Ο ΘΕΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΜΑΣ»


15 Είναι συγκινητική η διακριτικότητα της αγάπης του Θεού, όπως μας την
απεκάλυψε ο Γέροντας.
Ήμασταν μια φιλική συντροφιά, στα Καλλίσια,
δίπλα στους βράχους του Μοναστηριού, έχοντας ανάμεσά μας το

Γέροντα. Ήταν νύχτα, παραμονή του Αγίου Πνεύματος.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

1 – Γέροντα, πόσοι είναι οι αναχωρητές στο Άγιον Όρος; 

- Δεν ξέρω· λένε ότι είναι επτά. Εδώ και μερικά χρόνια είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τόπο ήσυχο, για να ασκητέψει. 
Γι’ αυτό μερικοί Πατέρες, όταν υπήρχαν ακόμη ιδιόρρυθμα μοναστήρια στο Άγιον Όρος, έβρισκαν άλλον τρόπο να ζήσουν την άσκηση. Π.χ. έλεγαν: «δεν με αναπαύει εδώ, θα πάω σε κανένα ιδιόρρυθμο να δουλέψω, για να μαζέψω χρήματα», και οι άλλοι το πίστευαν.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΝΩΝ KAI ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ME THN ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΝΩΝ KAI ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ME THN ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
Πρεσβύτερος Πέτρος Πανταζής

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ»
ΕΤΟΣ ΙΑ΄, ΤΕΥΧΟΣ 1 (Ιαν.-Μάρτιος 2009) 105-134.
 ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ: Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον


Α)   Ανασκευή βιβλίου Ελοχίμ της τρίτομης σειράς Γιατί και πως ζουν ανάμεσά μας, εκδόσεις EA.
Ήδη από την αρχή του ανά χείρας βιβλίου (σ. 7), ο συγγραφεύς κ. Δημοσθένης Λιακόπουλος (εφ’ εξής Δ.Λ), θέτει εν αμφιβόλω την πίστη και την εμπιστοσύνη του αναγνώστη στην πνευματική παρακαταθήκη της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επικαλείται μία «άλλη» παράδοση «μετάδοσης Γνώσης» που πρέπει να ανακαλύψουμε ώστε να μην «παραποιείται η Ιστορία από την αρχή της Δημιουργίας έως σήμερα» (Η πλάγια γραμματοσειρά, κανονική η έντονη, όπου εμφανίζε­ται μέσα σε εισαγωγικά, σημαίνει αποσπάσματα του βιβλίου του Δ.Λ., με τα οποία δεν συμφωνούμε).


ΓΡΑΜΜΑ ΠΙΛΟΤΟΥ

Νιώθουν να τους εξευτελίζουν οι συζητήσεις για 100 ή 200 ευρώ

Ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής (σε γνωστό έλληνα δημοσιογράφο) αλλά και οργής και περιφρόνησης για όλους όσους συζητούν σήμερα αν θα κόψουν 100 ή 200 ευρώ από τις αποδοχές των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, έφθασε χθες στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Το υπογράφει με το όνομα Γιώργος Θαλάσσης ένας από τους «αετούς του Αιγαίου»- ένας από τα παιδιά αυτά που προστατεύουν την εθνική μας κυριαρχία παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κυνηγώντας Τούρκους εισβολείς.

Φυσικά το πραγματικό του όνομα είναι διαφορετικό από αυτό του Γιώργου Θαλάσση, που ήταν ο μικρός ήρωας των παιδικών μας χρόνων στο εικονογραφημένο περιοδικό.

Φυσικά και του απαγορεύεται σαν εν ενεργεία αξιωματικός να μιλήσει δημόσια. Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τη φωνή της ψυχής αυτού του Έλληνα πιλότου που προφανώς εκπροσωπεί και όλους τους άλλους συναδέλφους του.

Το γράμμα του είναι πραγματικά συγκλονιστικό:

«Όσο κι αν προσπαθήσουν να μικρύνουν αυτό που κάνουμε μέσα στο αεροπλάνο, όσο κι αν παλέψουν να μας παρουσιάσουν σαν μία επαγγελματική κατηγορία ενστόλων που πρέπει να μας κόψουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, να τους πεις κύριε Χαρδαβέλλα (μου γράφει ο πιλότος του F16) ότι δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν ποτέ τον δικό μας γαλάζιο ουρανό της Ελλάδος που είναι το σπίτι μας και δεν θα συρρικνώσουν την αγάπη που έχουμε για την πατρίδα.

Τους χαρίζουμε και τα 100 και τα 200 ευρώ κι όλο μας το μισθό, αν χρειάζεται αυτό για τη σωτηρία της χώρας.

Όταν εγώ πιάνω στα ψαλίδια τον Τούρκο εισβολέα και λοκάρω το δικό του αεροπλάνο στους δικούς μου πυραύλους, τότε βλέπω σαν μυρμήγκια τους 300 στη Βουλή που θα αποφασίσουν αν αυτό που κάνω αξίζει περισσότερα ή λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα.

Όταν φωνάζω στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς κυνηγάω τον Τούρκο «Fox-1» (δηλαδή είμαι σε θέση εικονικής βολής με πύραυλο Sparrow) και μετά «Fox-2» (για βολή με ΑΙΜ-9) είναι σαν να αγκαλιάζω για να την προστατεύσω, όπως το μωρό που απέκτησα πριν δυο μήνες.

Τους τα χαρίζω όλα αν έτσι θα σωθεί η Ελλάδα. Δεν τους χαρίζω ποτέ την τιμή μου, την περηφάνια μου και αυτό το απέραντο γαλάζιο πάνω από το Αιγαίο που εκεί συναντάω το δικό μας ήρωα, τον Κώστα Ηλιάκη να μου χαμογελάει από τη μια γωνιά και να με καθοδηγεί».Όταν οι καθηγητές γίνονται σούργελα τότε οι μαθητές κάνουν το χρέος τους : Κατεβάζουν την Τουρκική σημαία.

Τι να πρωτοσχολιάσουμε;
την πρόκληση των καθηγητών :
  • να ανεβάσουν την τουρκική σημαία στον ιστό "για να θίξουν (τάχα!) την τουρκική αποστολή που αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο" (φοβερή δικαιολογία!!)
  • ή την επιλογή τους να συμμετέχει και η Τουρκία στο κοινό project;
  • ή τις απειλές τους ότι θα τιμωρηθούν οι μαθητές αν δεν επιστρέψουν την Τουρκική σημαία
"Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας".
"Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς".

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Θαύμα του Αγ. Γεωργίου στον πόλεμο του 1940


Θαύμα του Αγ. Γεωργίου στον πόλεμο του 1940
Ακόμα ένας παλαίμαχος-ήρωας του 1940 περιγράφει την δική του εμπειρία που ήταν συγκλονιστική, αφού ο Αγιος Γεώργιος έκανε μπροστά του ένα θαύμα. Διαβάστε το.
"Όταν πολεμούσαμε το 1940 στην Αλβανία, εναντίον των Ιταλών, που μας επιτέθηκαν χωρίς κανένα λόγο, συνέβη το εξής θαυμαστό.Θεμα: Κλήσεις προς πενταψήφιους
Χρησιμότατο!!!!
                   
ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ....
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

 
Αντί να καλούμε 11880
βάζουμε πρόθεμα το
210 και στο τέλος 00,
δηλ.
210 11880 00 και χρεωνόμαστε αστικό.
 
Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό.

Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν.

Σεβασμιότατε... «Η παρασημοφορία αυτή ήταν ένα τεράστιο ιστορικό λάθος.»Τι συμπεράσματα να βγάλει ο Ελληνικός Λαός από αυτή τη παρασημοφορία;;;;
Τα παράσημα κανονικά έπρεπε να δοθούν, στο τότε Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, στο Διάδοχο Κων/νο, στο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, και στο Πλοίαρχο Βότση.!!!
Να τα παραλάβουν οι επιζώντες απόγονοι αυτών!!!
Η παρασημοφορία αυτή ήταν ένα τεράστιο ιστορικό λάθος.Προς                                                             30-10-12
Παναγιώτατον Μητροπολίτην
Θεσσαλονίκης  κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΝ
                                                       ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Παναγιώτατε,
                       Θέμα: Παρασημοφορία:
                       -----------------------------
Κατά τας εορτάς για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
και Μακεδονίας-Θράκης, παρασημοφορήσατε τους κ.κ.
Πρόεδρο Δημοκρατίας Παπούλια, και Πρωθυπουργό Σαμαρά.
Ίσως να ήταν μια συμβολική παρασημοφορία.
Για τον απλό Ελληνικό Λαό, ήταν μια επίδειξη τιμής, προς άνδρες, «ως μη όφειλε»….
Δεν βλέπετε σε ποίαν τραγικήν κατάστασην έχουν φέρει σήμερα τη πατρίδα μας, και τον Ελληνικό Λαό;;;;
Οι δύο αυτοί κύριοι έχουν αποδεχθεί το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», για τα Σκόπια, με σύνθετο και Γεωγραφικό προσδιορισμό. Δηλαδή, «Βόρεια Μακεδονία», ή «Άνω Μακεδονία», ή «Νέα Μακεδονία».
Δεν βλέπετε ότι αποσιωπούν το θέμα αυτό;;;; και δεν κάνουν καμία προσπάθεια στα διεθνή φόρα;;; Δεν αγωνίζονται καθόλου για τη Μακεδονία μας!!!
Έχουν αφήσει το θέμα στα χέρια του ΑμερικανοΕβραίου Νίμιτς.
Η επιλογή μεταξύ των τριών ονομάτων , θα αποφασισθεί
από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία του πλανήτη. Από τα αφεντικά των εφιαλτών της Ελλάδος!!!!
Εσείς αγωνίζεσθε για τη Μακεδονία μας, και αυτοί οι δύο κύριοι, έχουν ήδη αποδεχθεί το όνομα που επιθυμούν οι εχθροί της Ελλάδος!!!! Που επιθυμούν τα αφεντικά τους!!!
Και τους παρασημοφορήσατε!!!!.........
Δηλαδή ότι κερδίσαμε στους Βαλκανικούς πολέμους το 1912
θα το χάσουμε σήμερα, από ανάξια πολιτική ηγεσία!!!
Βλέπε δηλώσεις της κυρίας Μπενάκη………..
Τι συμπεράσματα να βγάλει ο Ελληνικός Λαός από αυτή τη παρασημοφορία;;;;
Τα παράσημα κανονικά έπρεπε να δοθούν, στο τότε Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, στο Διάδοχο Κων/νο, στο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, και στο Πλοίαρχο Βότση.!!!
Να τα παραλάβουν οι επιζώντες απόγονοι αυτών!!!
Η παρασημοφορία αυτή ήταν ένα τεράστιο ιστορικό λάθος.
Επί τούτοις διατελώ,
                                         Με  Σεβασμό

                                        Αντώνης  Γρυπαίος
                                        E-mail: ant.grypaios@gmail.com

                               
                                                           

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ SANDY
ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥΝΤΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ

Τυφώνας Σάντι: Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμουΗ φωτογραφία με το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον τυφώνα να πλησιάζει απειλητικά την αμερικανική μεγαλούπολη κάνει το γύρo του κόσμου..
.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Στάχυς, Ἀπελλῆς, Ἀμπλίας, Οὐρβανός, καὶ Νάρκισσος οἱ Ἀπόστολοι ἐκ τῶν 70

Καὶ οἱ πέντε ἄνηκαν στοὺς ἑβδομήκοντα Ἀποστόλους τοῦ Κυρίου. Καὶ ὅλοι τους ὑπῆρξαν «Χριστοῦ εὐωδία τῷ Θεῷ ἐ ...
περισσότερα...

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΑΝ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Στις 11.25 τιο βράδυ της Δευτέρας οι γυναίκες που συνελήφθησαν από το προδοτικό καθεστώς Τσολάκογλου, μιλούν για την επιχείρηση αντεκδίκησης ενός πρόστυχου και αλήτικου κράτους που το διαφεντεύουν προδότες.

Οι γιατροί μιλούν για θαύμα και...εκείνος για την Αγία Αναστασία
Σε εποχές που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τα γήινα και αγνοούν και περιφρονούν και αμφισβητούν την ουράνια πολιτεία, σε εποχές που λησμονούν και ειρωνεύονται τον Δημιουργό, Εκείνος δεν παύει να δείχνει δια του Yιού Του και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και των Αγίων του, την αγάπη Του. Δεν παύει να φροντίζει, με το μοναδικό τρόπο που Εκείνος γνωρίζει, αυτούς που τον αναζητούν. Δεν παύει να καλεί ως καλός Ποιμένας τα απολωλότα πρόβατα, ενισχύοντας την πίστη τους. Δεν παύει να γιατρεύει, να κατηχεί και να οδηγεί το πιο τέλειο δημιούργημά του μέσα από σειρά ανεξήγητων, για πολλούς από εμάς, γεγονότων, που είθισται να ονομάζουμε σήμερα θαύματα. 

Προς ναυμαχία Ιράν - Ισραήλ... Ισραηλινά πλοία κατευθύνονται εναντίον ιρανικών στο Σουδάν!!Σε νέα εστία έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν κινδυνεύει να μετατραπεί η Ερυθρά θάλασσα μετά την άφιξη και ελλιμενισμό στο Port Sudan μία ιρανικής φρεγάτας και ενός πλοίου ανεφοδιασμού, ενώ την ίδια στιγμή ισραηλινά πλοία διέσχισαν το Σουέζ και κατευθύνονται προς τα νότια προς τις ακτές του Σουδάν.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

Η Ορθοδοξία καταδιώκεται...


Όταν μια μεγάλη εκκλησία όπως η ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας κάνει λόγο για «αχαλίνωτη καταδίωξη» προκαλεί εύλογη ανησυχία και όταν μάλιστα η καταγγελία αυτή υπογράφεται από το Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίωνα, προϊδεάζει για  τις πιο ανησυχητικές εξελίξεις.


Ο κ. Ιλαρίων είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και διακεκριμένη προσωπικότητα του διεθνούς χριστιανισμού. Είναι επίσης εκείνος που τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αναδείξει στα διεθνή φόρα τις διακρίσεις και τις διώξεις σε βάρος των χριστιανών.Στις προσπάθειες αυτές οφείλεται εν πολλοίς η αποδοχή από την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ κατά του ρατσισμού το 2009, του όρου «χριστιανοφοβία».