Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

[19:54]
Web only
[19:53]
Web only
[19:46]
Web only
[19:43]
Web only
[19:34]
Web only

Ήρωας και μετά ζητιάνος! Νικηταράς ή Τουρκοφάγος.



 nikitaras1

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος (1784-1849) γεννήθηκε στη Νέδουσα (Μεγάλη Αναστάσοβα) ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας. Καταγόταν από το χωριό Τουρκολέκα, του δήμου Φαλαισίας της Μεγαλόπολης. Ήταν ανηψιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Υπόγραφε και με το όνομα Τουρκολέκας ή Τουρκολακιώτης και μ΄ αυτό αναφέρεται σε μερικά δημοτικά τραγούδια.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΕΣ

15Πολλές αρρώστιες που δεν βρίσκουν οι γιατροί από τι είναι, μπορεί να είναι από κατάρα. Τι να βρουν οι γιατροί, την κατάρα;

Μια φορά μου έφεραν στο Καλύβι έναν παράλυτο. Ολόκληρος άνδρας, δεν μπορούσε να καθήση. Το κορμί του ήταν τεντωμένο σαν ξύλο.

Τον κουβαλούσε ένας στην πλάτη και ένας άλλος τον κρατούσε από πίσω. Του έβαλα δυο κούτσουρα και ακουμπούσε λίγο ο καημένος. Μου λένε αυτοί που τον συνόδευαν:

"ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ" ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


15Η είδηση δημοσιεύτηκε στα Μέσα Ενημερώσεως την Κυριακή 7 Ιουλίου, ημέρα της μνήμης της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής που φέρει το όνομα της ημέρας του Κυρίου. Από την είδηση αυτή πληροφορούμαστε ότι τα δύο κόμματα της τωρινής Κυβερνήσεως συμφώνησαν να ολοκληρώσουν το από μηνών αναγγελλόμενο και από πολύ περισσότερο καιρό σχεδιαζόμενο ανόσιο τόλμημα της καταργήσεως της αργίας της Κυριακής, έτσι ώστε η ημέρα η αφιερωμένη στον Κύριο και τη λατρεία του Θεού να προσφερθεί ως θυσία στο βωμό της λατρείας του μαμωνά.

Η ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

15Αν δεν είναι η μοναδική, είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις του Ιησού.
Πρόκειται για μια αγιογραφία σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να κρατά ένα σπαθί. Η τοιχογραφία βρίσκεται στο καθολικό της Ι. Μονής της Αναλήψεως του Κυρίου ( Visoki Dečani) στο Κόσσοβο και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΙ' ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ "ΙΔΡΩΝΕΙ Τ' ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ" !!!

ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑ "ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 25.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


16Συνολικά 25.000 δημόσιοι και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υπάλληλοι θα απολυθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, από τους οποίους 4.200  δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Στο πρώτο κύμα απολύσεων θα περιληφθούν θα συμπεριληφθούν οι σχολικοί φύλακες, αλλά και εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας που αποτελούν πλεονάζον προσωπικό.

ΤΟ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΖΩΗ

.Ο μοναχισμός έχει μοναδικό σκοπό τη μίμηση του Χριστού και την εν Χριστώ ζωή.
Στο μοναχισμό μπορεί, εάν θέλει κάποιος, να βρει τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για τη θεραπεία των ψυχικών πληγών γιατί βρίσκεται μακριά από τα αίτια τα οποία προκαλούν την πτώση στην αμαρτία. Ο μοναχισμός βρήκε  κατάλληλους τρόπους και προγραμματισμούς που διευκολύνουν την μίμηση της ζωής του  Χριστού, ο οποίος έζησε με παρθενία, ακτημοσύνη και ταπείνωση. 

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ

.Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να θεραπευθεί η ψυχή. Είναι και αυτοί δείγμα του θείου ελέους.
Γι’ αυτό άφησε με εμπιστοσύνη τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού και ζήτησε τη βοήθειά Του, ώστε να σε δυναμώσει στον αγώνα σου. Η ελπίδα στο Θεό δεν οδηγεί ποτέ στην απελπισία. Οι πειρασμοί φέρνουν ταπεινοφροσύνη. 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΖΗΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

.Γέροντα, δεν έχω καθόλου κουράγιο.

Ζηλεύεις, γι’ αυτό δεν έχεις κουράγιο. Όταν ζηλεύη κανείς , στενοχωριέται, δεν μπορεί να φάη, οπότε αδυνατίζει και χάνει το κουράγιο του και οι άλλοι μπορεί να νομίζουν πως είναι μεγάλος ασκητής!

Γέροντα, αισθάνομαι πολύ φτωχή πνευματικά και αδύναμη.



            ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

                                                        ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ 
 
Τα τρελοκομεία και οι φυλακές δεν γεμίζουν από ανθρώπους που αγαπούν τον Χριστό και τηρούν το Ευαγγέλιο, αλλά από ανθρώπους που περιφρονούν το Χριστό και ποδοπατούν το Ευαγγέλιο. Λοιπόν, τι θα κάνουμε; Θα συνεχίσουμε την ασεβή και ξέφρενη πορεία μας ή θα επιστρέψουμε στο Χριστό, τον μόνο Θεάνθρωπο και τον μόνο φιλάνθρωπο;

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὐδόκιμος


Ὁ Ἅγιος Εὐδόκιμος γεννήθηκε στὴ Καππαδοκία καὶ ἔδρασε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Θεόφιλου (829 &nd ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ