Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Μόνο ο Θεός το ξέρει!" !!!


"Μόνο ο Θεός το ξέρει!"


Κάποτε ζούσε σ’ ένα χωριό κάποιος φτωχός γέροντας, ο οποίος είχε ένα όμορφο άλογο που τον βοηθούσε στις γεωργικές του ασχολίες και το οποίο ήταν τόσο όμορφο και δυνατό, ώστε ήταν γνωστό σε όλη τη γύρω περιοχή.
Κάποια μέρα, ένας πρίγκιπας που εντυπωσιάστηκε από τη φήμη και το παρουσιαστικό του αλόγου, θέλησε να το αγοράσει, προσφέροντας στον γέροντα ένα υπέρογκο ποσό. Αυτός, όμως, αρνήθηκε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο, µε το οποίο είχε δεθεί τόσα χρόνια, και επέστρεψε στο χωριό του.

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΕΚ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ !!!


14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1803, ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ
«Δημήτριε... Δημήτριε..., τώρα πού θά πᾶς στόν Οὐρανό
νά προσεύχεσαι γιά μᾶς...»
 
Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν
  κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ                                                                
       
Τρίτη τῆς Ἐβδομάδος τοῦ Θωμᾶ, τό 1803 στήν Τριπολιτσά. Ὅλα σκοτεινά καί μαῦρα. Οἱ δύστυχοι ραγιάδες εἶναι κλεισμένοι στά σπίτια τους γιά τόν φόβο τῶν Ἀγαρηνῶν, οἱ ὁποῖοι αὐτές τίς ἡμέρες ἔχουν ἐξαγριωθεῖ. Ὅμως, ἐνῷ ὅλα ἦταν ἔρημα καί ἡ ἀγορά στό κέντρο τῆς τουρκοκρατούμενης πόλης δείχνει νεκρή, ἕνα πλῆθος ἀνθρώπων ξεχύνεται στούς δρόμους, κρατῶντας κεριά καί λιβανιστήρια. Ἄνδρες, γυναῖκες, παιδιά, χωρίς νά φοβοῦνται, μέ τά πρόσωπα πλημμυρισμένα ἀπό τό φῶς τῆς Ἀναστάσεως, πού γιόρτασαν πρίν ἀπό λίγες ἡμέρες, βιάζονται νά βρεθοῦν στήν σιταραγορά τῆς πόλης.

Φανταστικές χειμωνιάτικες εικόνες



Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μιχαήλ


Στις 16 Απριλίου 1772,
Μαρτύρησε στη Σμύρνη ο Άγ. Μιχαήλ.
(Από το νέο Μαρτυρολόγιο του Αγ. Νικοδήμου).
Αυτός ήταν από την περιοχή των Βουρλών, μεταξουργός στο επάγγελμα, νέος στην ηλικία, περίπου δεκαοκτώ ετών και πολύ όμορφος στην όψη. Αφού ξεγελάστηκε από έναν αγαρηνό, αρνήθηκε την πίστη του Χριστού το πρώτο Σάββατο των νηστειών και δούλευε κοντά του με μισθό. Όταν όμως ήρθε η Αγία Ανάσταση του Κυρίου, ακούγοντας τους συνομηλίκους του και όλους γενικά τους Χριστιανούς να γιορτάζουν

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ




ΣΗΜΕΡΑ, ἀγαπητοί μου, εἶνε Τετάρτη (Δ΄) Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν. Θέλω νὰ στρέψω τὴν προσοχή σας στὸ εὐαγγέλιο τῆς ἡμέρας. Εἶνε ἡ ἱστορία ἑνὸς πατέρα, καὶ συγχρόνως ἡ ἱστορία ὅλων τῶν οἰκογενειαρχῶν ὅλων τῶν αἰ­ώνων κάθε ἐποχῆς καὶ ἰδίως τῆς σημερινῆς.

* * *

Τί λέει τὸ εὐαγγέλιο; Ἕνας πατέρας εἶχε ἕ­να παιδὶ ποὺ ἀρρώστησε ἀπὸ ἀρρώστια φοβερή· τὰ αἴτιά της ἦταν ὄχι φυσικὰ ἀλλὰ ὑ­περφυσικά· ὀνομάζεται δαιμονισμός. Καὶ σήμερα πολλὰ πράγματα ποὺ συμβαί­νουν στὶς οἰκογένειες πιστεύω ὅτι δὲν ἐξηγοῦνται ἀλ­λιῶς· εἶνε δαιμονισμός, ὅπως περιέγραψε ὁ ῾Ρῶ­σος Ντοστογιέφσκυ στὸ ἔργο του Δαιμονισμένοι. Ὅπως τὸ βόδι, ποὺ ἅμα τὸ πιάσῃ ὁ τάβανος δὲν ἡσυχάζει πιὰ ἀλλὰ τρέχει ἀσυγ­κρά­­τητο μὲ τὸ κεφάλι κάτω, ἔτσι μοιάζουν πολλὰ παιδιά. Δὲν ἡσυχάζουν· εἶνε δυστυχισμένα, καὶ πιὸ δυστυχισμένοι οἱ γονεῖς τους.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ




Να μη διαλέγετε αρνητικούς τρόπους για τη διόρθωσή σας. Δεν χρειάζεται ούτε τον διάβολο να φοβάσθε, ούτε την κόλαση, ούτε τίποτα. Δημιουργούν αντίδραση. Έχω κι εγώ μια μικρή πείρα σ’ αυτά. Ο σκοπός δεν είναι να κάθεσθε, να πλήττετε και να σφίγγεσθε, για να βελτιωθείτε. Ο σκοπός είναι να ζείτε, να μελετάτε, να προσεύχεσθε, να προχωράτε στην αγάπη, στην αγάπη του Χριστού, στην αγάπη της Εκκλησίας.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ;;;

Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας πόσο επικίνδυνο είναι το μικρό κράτος του Ισραήλ κατέχει 400 θερμοπυρηνικές κεφαλές !!!




To Ισραηλινό Δόγμα Σαμψών και η σημασία του για την Κύπρο.
Για την Κύπρο οι αποφάσεις που θα πάρει σύντομα το Ισραήλ για το ζήτημα της χρήσης και διάθεσης του ενεργειακού του πλούτου, είναι ζωτικής σημασίας.
Μπορεί οι σχετικές αποφάσεις της Ιερουσαλήμ να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη βιωσιμότητα ή μη , σίγουρα του κυπριακού κράτους,και πιθανόν της κυπριακής κοινωνίας.

Νίκος Κουρκούλης: Πως νίκησε τον καρκίνο ο λαϊκός τραγουδιστής!




Πάντα χαμογελαστός, ζει την απόλυτη ευτυχία δίπλα στη γυναίκα του και το παιδί τους. Δεν ήταν όμως όλα πάντα ρόδινα για τον Νίκο Κουρκούλη.

Η επίσκεψη στο Άγιο όρος του άλλαξε τη ζωή. Τρομοκρατημένος από το φόβο της αρρώστιας και έπειτα από παραινέσεις φίλων του αποφάσισε να φύγει για το Άγιο Όρος ώστε να ηρεμήσει και να προσευχηθεί πριν τον μεγάλο αγώνα που θα έδινε για την ίδια τη ζωή του.

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ... ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ !!!

Τη βραδιά του Μαύρου Εurogroup για την Κύπρο η Έλσα Αναστασιάδη έκανε «ζημιές» στον Ρέμο




Τη νύχτα λοιπόν που «σταύρωναν» τη Μεγαλόνησο η 38χρονη κόρη του Αναστασιάδη έκανε «ζημιές» εν μέσω λουλουδοπόλεμου και μπουκαλιών σαμπάνιας στο μαγαζί που τραγουδά ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής. Όπως ήταν λογικό, η συγκεκριμένη εμφάνιση της δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κυπριακά μέσα τα οποία έθεσαν θέμα ηθικής...

Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος: 16 μήνες στην φυλακή. ΓΙΑΤΙ?





         Σήμερα ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος  και Μητροπολίτης
Σκοπίων
     κ.κ.Ιωάννης, συμπλήρωσε δέκα έξι  (16)  μήνες  κρατούμενος στις
φυλακές της FYROM.

Η εκπληκτική «κοιλάδα των κρίνων»!




Στην κεντρική ακτή της Καλιφόρνιας η οροσειρά Santa Lucia δημιουργεί ένα μεγάλο φαράγγι...
ανάμεσα στα βουνά, δύσκολο στην πρόσβαση αλλά παρόλα αυτά εκπληκτικό στη θέα. Ειδικά την άνοιξη! Όταν οι λευκοί κρίνοι κάνουν την εμφάνισή τους και πλημμυρίζουν την κοιλάδα.

ΦΡΙΚΗ: Γιατρός-χασάπης έσφαζε ζωντανά οχταμηνίτικα βρέφη





ΦΡΙΚΗ: Γιατρός-χασάπης έσφαζε ζωντανά οχταμηνίτικα βρέφη
Ο γιατρός Κέρμιτ Γκόσνελ κατηγορείται για προσφυγή σε απίστευτα απάνθρωπες μεθόδους άμβλωσης σε γυναίκες που βρίσκονταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης τους.
Οι «εγκληματικές» πρακτικές του γιατρού λάμβαναν χώρα στην κλινική Women's Medical Society που εδρεύει στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Αγίου Νικοδήμου: Φυλακτήριον της Ψυχής... ΗΜΕΡΑ ΙΔ΄






ΗΜΕΡΑ ΙΔ' : Περί της ελεύσεως του Χριστού
Α'   Θα έλθει ο Ιησούς Χριστός θριαμβευτής με τον Σταυρόν Του, συντροφευμένος από μυριάδες Αγγέλων έχοντας κοντά Του την Υπεραγία Μητέρα Του, περικυκλωμένος από τους Αποστόλους και όλους τους Αγίους. Φοβερός, ένδοξος, καθήμενος επάνω σε νεφέλες. Και ως Πλάστης θα μου ζητήσει λογαριασμό για τόσες χάριτες και μέσα, τα οποία μου έδωσε, για να σωθώ, και εγώ ο αχάριστος τα μεταχειρίστηκα κακώς.

Προάγγελος εξελίξεων στην επέτειο της καταστροφής το μήνυμα από το Άγιο Όρος;

σχόλιο Γ.Θ : Εδώ και τρεις μέρες το καντήλι στην Σκήτη της Αγίας Άννας κινείται με θαυμαστό τρόπο (δες ΕΔΩσχετική ανάρτηση) σε επέτειο καταστροφής, ίσως της μεγαλύτερης, που γνώρισε ο Ελληνισμός, αυτής του 1204 από τους φραγκογερμανούς λατίνους και τους ενετούς του παπισμού. Ίσως είναι τυχαίο, ίσως όχι... 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Κρήσκης ὁ Μάρτυρας


Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Κρήσκης καταγόταν ἀπὸ τὰ Μύρα τῆς Λυκίας. Προερχόταν ἀπὸ ἔνδοξη καὶ περιφανὴ γενεὰ καὶ ἀνατράφηκε μὲ εὐσέβεια. Σὲ μεγάλη ἡλικία εὑρισκόμενος πλέον καὶ βλέποντας πολλοὺς νὰ προσκυνοῦν τὰ εἴδωλα, εἰσῆλθε στὸ μέσο αὐτῶν συμβουλεύοντάς τους νὰ ἀπομακρυνθοῦν ἀπὸ τὴν πλάνη καὶ νὰ προσέλθουν στὸν Χριστὸ γιὰ νὰ σωθοῦν. Ἡ φλόγα τῆς πίστεως τοῦ ἔδωσε τὴ δύναμη τῆς νεότητας καὶ τοῦ ἀγῶνος.Ὁ ἡγεμόνας, ὅταν ἔμαθε τί εἶχε συμβεῖ, τὸν συνέλαβε καὶ τὸν ὁδήγησε μπροστά του, καὶ ἐκεῖ τὸν ρώτησε ...
περισσότερα...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ !!!

ΣΥΚΓΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Που κοιμούνται τα παιδιά του κόσμου;

Το βιβλίο "Where Children Sleep" παρουσιάζει φωτογραφίες του Άγγλου φωτογράφου James Mollison από τα υπνοδωμάτια των παιδιών από όλο τον κόσμο. ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, Κένυα, Σενεγάλη, Λεσότο, Νεπάλ, Κίνα και στην Ινδία ταξίδεψε και φωτογράφησε τα παιδιά και τα δωμάτια τους.


ΤΡΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ... ΤΡΕΙΣ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ !!!


ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ


altΕκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχονται οι πατέρες στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος μετά την αποκάλυψη από  το ''Αγιορείτικο Βήμα''  για το καντήλι που κουνιέται.Πολύς κόσμος δηλώνει την έκπληξή του για το γεγονός.

Best Seller το Ευαγγέλιο στην Τουρκία

Με κομμένη κυριολεκτικά ανάσα παρακολούθησε το κοινό τη διάλεξη του γνωστού Δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη , που έγινε στο Δήμο Θέρμης και μεταδόθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σχετικά με την Ορθοδοξία στη σημερινή Τουρκία.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ... ΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ !!!



ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΑΛΑΔΩΤΑ

Νηστίσιμα Πατατοπιτάκια με Ταχίνι (αλάδωτα)
Υλικά:
Για την ζύμη:
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. χλιαρο νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ !!!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Dr. Nielsen Knudsen ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... (γράφτηκε όταν είχαμε πρωθυπουργό τον ΓΑΠ)


( Εννοείται ότι το άρθρο είναι από τα πιο πετυχημένα Hoax του Ελληνικού διαδικτύου αλλά τα λέει μια χαρά!)
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγας κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου. Και oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ.

Μπανάνα: 5 βασικοί λόγοι για να την προσθέσετε στη λίστα με τα αγαπημένα σας φρούτα

07 Απρίλιος 2013, 12:00
Μπανάνα: 5 βασικοί λόγοι για να την προσθέσετε στη λίστα με τα αγαπημένα σας φρούτα
Σε τι σας βοηθάει;
Μπανάνα. Αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά και super υγιεινά φρούτα. Είναι αρκετά παρεξηγημένη, καθώς πολλοί άνθρωποι που κάνουν δίαιτα, τη θεωρούν απαγορευμένη. Ποια η δράση της; Ποια τα οφέλη της στον οργανισμό σας;
- Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, η μπανάνα θα σας βοηθήσει πολύ. Το κάλιο που περιέχει είναι πάρα πολύ ευεργετικό. Επιστήμονες σημείωσαν ότι αν τρώτε 2 μπανάνες τη μέρα θα μειωθεί σημαντικά η αρτηριακή σας πίεση
- Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, οι ώριμες μπανάνες περιέχουν μια φυσική χημική ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου
- Θέλετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε; Τότε φάτε μια μπανάνα! Περιέχει τρυπτοφάνη, μια πρωτεΐνη που το σώμα σας μετατρέπει σε σεροτονίνη, για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το στρες
- Οι γιατροί συνιστούν στις ενήλικες γυναίκες να λαμβάνουν περίπου 1,3 χιλιοστόγραμμα πυροξιδίνης ή βιταμίνης Β6, κάθε μέρα, για τους υγιείς ιστούς των νεύρων. Οι περισσότερες πηγές Β6 προέρχονται από τις ζωικές πρωτεΐνες. Αν θέλετε να τις πάρετε από φρούτο, επιλέξτε μπανάνες άφοβα!
- Η μπανάνα χωνεύεται εύκολα. Επιπλέον, σας βοηθάει στην αντιμετώπιση των εξής: ναυτία, έμετο, δυσκοιλιότητα και διάρροια

ΠΗΓΗ:   http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/DIATROFH-DIAITES/item/72260-mpanana-5-vasikoi-logoi-gia-na-tin-prosthesete-sti-lista-me-ta-agapimena-sas-froyta

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ;;;

Δύο κομματάκια σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα!

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 07 Απριλίου 2013 15:27
 
Ξέρετε ότι δύο κομματάκια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα περιέχουν σχεδόν τετραπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών απ’ ό,τι ένα δαμάσκηνο ή μια χούφτα λαχανάκια Βρυξελλών;
Δύο κομματάκια σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα!
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αυτά τα δύο κομματάκια την ημέρα μπορεί να μας χαρίσουν έναν έξτρα χρόνο ζωής – και μάλιστα καλής ποιότητας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», οι νεώτερες μελέτες για τα οφέλη στην υγεία από τις σοκολάτες με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο δείχνουν τα εξής:

Τρελές ατάκες γάμου που έγραψαν ιστορία…

Διαβάστε και αξιολογήστε αν θέλετε ή όχι να παντρευτείτε...

Γνωριμία: «Η γυναίκα μου κι εγώ ζούσαμε ευτυχισμένοι για 25 ολόκληρα χρόνια. Μετά γνωριστήκαμε...» Χαραγμένο στο μνημείο του Αγνωστου Συζύγου.

Απιστία: «Όταν ένας άνδρας σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει» Σάσα Γκιστρί,

H ζωή στο σπίτι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

(Του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου)

 
Στις Σαρακοστές καλό είναι να γνωρίζεις μόνο εκκλησία και σπίτι, τίποτ’ άλλο. 
Φτάνεις, λοιπόν, στο σπίτι.
Τί θα κάνεις εκεί; Θα αγωνιστείς μ’ όλη σου τη δύναμη να διατηρήσεις την προσήλωση του νου και της καρδιάς στον Κύριο.