Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Όσιος Παΐσιος: Όταν καλοπερνάς στη γη, κάτι δεν πάει καλά

  • Από  perivolipanagias
Όσιος Παΐσιος: Όταν καλοπερνάς στη γη, κάτι δεν πάει καλά
Παρά τα φαινόμενα και την αναξιότητα των μοναχών και κληρικών, η Εκκλησία είναι ακένωτη πηγή θαυμάτων.

Παίρνει νερό και το κάνει Αγιασμό· παίρνει ψωμί και κρασί και το κάνει Θεία Ευχαριστία· παίρνει τον άνθρωπο χώμα και τον κάνει Θεό! Αλλά τα θαύματα πολλοί δεν τα βλέπουν. Γιατί, αν τα έβλεπαν, δεν θα περιφρονούσαν ή μισούσαν την Εκκλησία του Χριστού, αλλά θα την αγαπούσαν, θα την τιμούσαν και δεν θα μιλούσαν γι’ αυτή με περιφρόνηση, όπως μιλούν.


ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!!

Πατρ. Ιεροσολύμων προς Ένωση Αθέων: Μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως

  • Από  desk agioritikovima
Πατρ. Ιεροσολύμων προς Ένωση Αθέων: Μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως
Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Άθεων-όπως κάθε χρόνο- ότι "πρέπει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός" με τη δικαιολογία ότι είναι δαπανηρή, θέση στο θέμα πήρε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ .Γ. Βασιλείου 
Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ο υπερήφανος δεν μετανοεί

  • Από  perivolipanagias
Ο υπερήφανος δεν μετανοεί
Στα ησυχαστήρια των Κατουνακίων, στην Καλύβα «Γέννησις του Χριστού» με εγκράτεια και άσκηση ζούσε ο Μοναχός Ιλαρίων, σαν υποτακτικός στην Συνοδεία του Γέροντος Αρτεμίου και Παντελεήμονος Μοναχού.
Ο Μοναχός Ιλαρίων είχε ευστροφία και ετοιμότητα στο μυαλό, ήταν εγκρατής και άκρως ασκητικός, είχε πολύ μελέτη στα Πατερικά βιβλία, έκανε τον Κανόνα του ανελλιπώς και απέφευγε τις συναντήσεις και συναναστροφές με τους άλλους ερημίτες

Η «συγνώμη» του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Εκκλησία (ΦΩΤΟ)

  • Από  την Μητρόπολη Αιτωλίας
Η «συγνώμη» του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Εκκλησία (ΦΩΤΟ)
«Δεν ήρθα εδώ για να μου εκφράσετε καμία ευγνωμοσύνη. Εγώ περισσότερο ήρθα εδώ για να εκφράσω τη συγγνώμη της Πολιτείας…
Η Εκκλησία έχει αναλάβει ένα ρόλο που κανονικά ανήκει στην Πολιτεία… Στο πρόσωπό σας βλέπω την Εκκλησία την οποία ευχαριστώ και θέλω να πω από την πλευρά μου ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να συνδράμω αυτό το έργο».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΛΙΟ:Όταν οι μαθητές δεν έχουν διαβάσει και... αυτοσχεδιάζουν


Όταν οι μαθητές δεν έχουν διαβάσει και... αυτοσχεδιάζουν, εμείς ρίχνουμε πολύ γέλιο!
Διαβάστε μερικά από τα καλύτερα μαργαριτάρια μαθητών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο:
Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα. (Γυμνάσιο Αθήνας)

Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας

ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !!!

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ : ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ! !

Άμβλωση: ένα θέμα που προβληματίζει αλλά και διχάζει την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, προβάλλει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Κάτω από την ασφυκτική πίεση της οικονομικής

Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Tηλεοπτικό αφιέρωμα που έκανε ο διευθυντής του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, κ. Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από τον τηλεοπτιικό σταθμό ΜEGA , και μιλούν ηγούμενοι και ασκητές από Μονές και ασκηταριά. 
Κατάνυξη, δέος, συγκίνηση.
Ολονύχτιες ακολουθἰες, εξαίσιοι βυζαντινοἰ ὐμνοι, πρόσωπα σκυθρωπά που… μιλούν με τη σιωπή τους.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος βιώνεις τα ''πάθη του

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

6 Απριλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 106 Γεγονότα, 22 Γεννήσεις και 23 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
π. Χ.
648
Λαμβάνει χώρα η πρώτη καταγεγραμμένη από τους αρχαίους

«ΓIATI ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ;» 10 ΜΑΪΟΥ 1956


 
«ΓIATI ήθελαν να πεθάνουν;»
10 Μαΐου 1956

     «ΓIATI ήθελαν να πεθάνουν;», με ρώτησε καθώς κουλουριαζόταν στο ζεστό της κρεβατάκι, κοιτάζοντας με τα γεμάτα απορία ματάκια της. Δέκα μόλις χρονών η Ειρήνη έφυγε γεμάτη απορίες από την επίσκεψη της τάξης της στα Φυλακισμένα Μνήματα. «Δεν φοβόντουσαν κλεισμένοι σε εκείνες τις φυλακές;», «Η μητέρα τους δεν έκλαιγε;», «Δεν πονούσαν όταν απαγχονίζονταν;»

ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ

οικονομικος δντ
Ο Τζον Πέρκινς έγινε γνωστός στις ΗΠΑ από τη στιγμή που εξέδωσε το βιβλίο του «Confessions of an Economic Hit Man» στο οποίο πραγματευόταν τον τρόπο που οι «ελεύθεροι σκοπευτές» του ΔΝΤ και των αγορών κατάφεραν να χτυπήσουν και στη συνέχεια να αιχμαλωτίσουν χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα!

Ζωντανά Άρματα Μάχης!

Αυτά είναι τα πιο δυνατά ζώα στον πλανήτη! (Φωτογραφίες)

wild_animals
Κάθε ζώο έχει διαφορετικού είδους δύναμη. Ορισμένα διαθέτουν ωμή μυϊκή δύναμη, όντας ικανά να μπορούν να σηκώνουν, να σέρνουν ή να μεταφέρουν τεράστια φορτία. Άλλα ζώα μπορεί να είναι εξαιρετικά μικρά, αλλά να διαθέτουν εντυπωσιακή δύναμη σε σχέση με το μέγεθός τους.

Τολμηρός Φωτογράφος

Απαθανατίζει τοπίο δίπλα σε λίμνη… λάβας! (φωτογραφίες)

O 35χρονος φωτογράφος Karel Tupy κατάφερε να απαθανατίσει το μεγαλείο και τη δύναμη της φύσης… από απόσταση αναπνοής. Ο λόγος για τις εικόνες που τράβηξε δίπλα στη λίμνη λάβας Erta Ale στην Αιθιοπία, που είναι η παλαιότερη ενεργή που υπάρχει στον κόσμο. Ο ίδιος μίλησε στην Daily Mail για τη μοναδική εμπειρία του:
tuppy1
«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Όσο πλησίαζες καιγόσουν
ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ - ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΛΙΜΑΞ
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΛΟΓΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

Περὶ φιλαργυρίας

(Καθὼς καὶ περὶ ἀκτημοσύνης)

1. (924.) Πλεῖστοι ὅσοι τῶν σοφῶν διδασκάλων πεφύκασι μετὰ τὸν προγεγραμμένον τύραννον τὸν παρόντα μυριοκέφαλον δαίμονα φιλαργυρίας ἐντάττειν. Ἵνα μὴ οὖν τὴν τάξιν τῶν σοφῶν οἱ ἄσοφοι ἡμεῖς ἐναλλάξαιμεν, τούτῳ ὅρῳ καὶ κανόνι

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Μικροί μπελάδες...

Ήταν δύο αδελφάκια 8 και 10 χρόνων τόσο ζωηρά, που έμπλεκαν διαρκώς σε μπελάδες. Κάθε φορά που γινόταν κάτι περίεργο στη μικρή πόλη όπου ζούσαν, οι γονείς τους ήταν σίγουροι πως τα παιδιά τους ήταν ανακατεμένα με κάποιον τρόπο. Οι άνθρωποι είχαν πια χάσει την υπομονή τους ώστε αποφάσισαν κάποια μέρα να στείλουν τα παιδιά στον ιερέα της εκκλησίας της πόλης τους, μήπως και κατάφερνε να τα συνετίσει. Ο ιερέας συμφώνησε και

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΙΑ' 20-22




ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ !!!


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος γεννήθηκε τὸ ἔτος 512 μ.Χ. καὶ ἔζησε κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορος Ἰουστινιανοῦ Α’ τοῦ Μεγάλου. Καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη Θεία Κώμη τῆς Φρυγίας καὶ ἦταν υἱὸς τοῦ Ἀλεξάνδρου, σχολαρίου ὑπὸ τὸν στρατηγὸ Βελισσάριο καὶ τῆς Συνεσίας. Διδάχθηκε τὸ ἱερὸ Εὐαγγέλιο καὶ βαπτίσθηκε Χριστιανὸς ἀπὸ τὸν ἱερέα Ἡσύχιο, ὁ ὁποῖος ἦταν παππούς του καὶ λειτουργοῦσε στὴν Ἐκκλησία τῆς Αὐγουστοπόλεως. Σύμφωνα μὲ τὸ Συναξάρι ὁ Ἡσύχιος εἶχε τὸ ὀφφίκιο τοῦ σκευοφύλακος καὶ λόγω τῆς ἁγιότητας τοῦ βίου ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ