Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 14 !!!


ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ…

.Ένα χειμωνιάτικο πρωϊνό ο περίφημος Ρουμάνος ασκητής Κλεόπας Ιλίε βρισκόταν στο Ιερό ενός μοναστηριακού Ναού και διάβαζε γονατιστός την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως.

Μετά από λίγη ώρα μπήκε στην Εκκλησία για να προσευχηθεί μια γυναίκα που είχε έρθει στο Μοναστήρι από το βράδυ.

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ “‘ΚΡΙΤΣΙΛΑΡΙΩΤΙΣΑΣ ”


.Θαυμαστά γεγονόντα έγιναν με τη χάρη της.

Σε πλαστικοποιημένη εικόνα, μικρών διαστάσεων ,τυπώθηκε για πρώτη φόρα με την ευλογία  της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης η εικόνα της Παναγίας ”κριτσιλαριώτισας” και δίνεται ως ευλογία.

ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ

.«Θέλεις ν' αποδείξης, πως δεν είσαι ανθρωπάκι, δηλαδή μονάχα ένα σωματικά ανεπτυγμένο αρσενικό ζώο;
Μάθε, όπως οι οδηγοί, να κρατάς γερά τα φρένα και το τιμόνι. Όσο για το γκάζι, είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσης. Όχι ν' αφεθής να παρασύρεσαι, μα να αυτοκυριαρχήσαι, αυτός είναι δείγμα ανδρισμού. Ακόμη και στο γάμο θα σου χρειασθή η εγκράτεια, όταν ένας απ' τους δύο σας είναι βαρύθυμος ή άρρωστος, ή σαν χρειασθή να χωρισθήτε για ένα ωρισμένο χρονικό διάστημα.

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ-ΚΑΡΑΒΕΛΑ!


1Oσο και αν φαίνεται απίστευτο, σχεδόν έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Siemens το καλοκαίρι του 2008 και την διαφυγή Χριστοφοράκου στα "πάτρια εδάφη" στο Μόναχο της Γερμανίας το 2009 και Καραβέλα στην Ουρουγουάη όπου υπάρχει κύκλωμα "φιλοξενίας" Γερμανών ναζί από την μεταπολεμική εποχή, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης!

O Μέγας Φώτιος και ο σύγχρονος Οικουμενισμός


O Μέγας Φώτιος και ο σύγχρονος Οικουμενισμός
Ο ΜΕΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
 
Ὑπὸ τοῦ κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Πανηγυρικὸς Λόγος ἐκφωνηθεὶς ὑπὸ τοῦ Καθηγητοῦ τῆς Ἱστορίας Δογμάτων καὶ Συμβολικῆς κ. Ἀνδρέου Θεοδώρου ἐν τῇ Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν κατὰ τὴν συνοδικὴν θείαν Λειτουργίαν ἐν τῷ Καθολικῷ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Πεντέλης τὴν 6ην Φεβρουαρίου 1970, ἑορτὴν τοῦ Ἁγίου Φωτίου.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

White
[11:53]
[11:47]
Web only
[11:37]
Web only
[11:27]
[11:22]
Web only
[11:17]
Web only
[11:07]
Web only
[11:01]
Web only
[10:57]
Web only
[10:49]
Web only
[10:37]
Web only
[10:36]
Web only
[10:33]
Web only
[10:30]
Web only
[10:27]
Web only
[10:18]
Web only
[10:18]
Web only
[10:09]
Web only
[10:00]
Web only
[09:51]
Web only
[09:42]
Web only
[09:33]
Web only
[08:30]
Web only
[08:16]
Web only
[07:52]
Web only
[07:44]
Web only
[07:33]
Web only
[07:16]
Web only
[07:06]
Web only
[07:01]
Web only
[06:58]
Web only
[00:11]
Web only
[23:55]
Web only
[23:44]
Web only
[23:33]
Web only
[23:22]
Web only
[23:11]
Web only
[23:10]
Web only
[22:59]
Web only
[22:48]
Web only
[22:43]
Web only
[22:37]
Web only
[22:26]
Web only
[22:15]
Web only
[22:13]
Web only
[22:09]
Web only
[22:04]
Web only
[22:00]
Web only
[21:53]
[21:52]
Web only
[21:42]
Web only
[21:31]
Web only
[21:24]
Web only
[21:20]
Web only
[21:13]
Web only
[21:03]
Web only
[21:03]
Web only
[21:02]
Web only
[20:55]
Web only
[20:51]
Web only

Ένα βραβείο για τον παλιό ταχυδρόμο του χωριού μου !Από σπίτι σε σπίτι, από στάνη σέ στάνη μέσα στό κρύο καί στά χιόνια για να μοιράσει τήν αλληλογραφία, να δώσει τήν επιταγή, νά μεταφέρει ένα καλό ή κι΄ ένα άσχημο νέο...

ΕΛΤΑ, αυτούς τούς παλιούς ήρωες τής υπαίθρου, γιατί τούς ξέχασες ;

Πότε θα τούς βραβεύσεις, όταν πεθάνουν ;


        --------------------------

Τά παλιά καλά χρόνια, τότε πού η επικοινωνία μεταξύ πόλεων καί χωριών ήτανε πολύ δύσκολη και τον χειμώνα με τις κακοκαιρίες σχεδόν αδύνατη, σπουδαίο ρόλο έπαιξαν οί αγροτικοί ταχυδρόμοι…

Πως η προσευχή χωρίζει τον νου από τους λογισμούς.

προσευχή 

Και ο Αδελφός είπε· Στα αλήθεια, Πάτερ, έτσι είναι. Αλλά σε παρακαλώ, να με μάθεις και για την προσευχή, πως χωρίζει τον νου από όλους τους λογισμούς.
Και αποκρίθηκε ο Γέροντας· Οι λογισμοί, είναι σκέψεις για τα πράγματα· από τα πράγματα, άλλα είναι αισθητά και άλλα νοητά.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Βουκόλος Ἐπίσκοπος Σμύρνης


Ὁ Ὅσιος Βουκόλος ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία ἔγινε κατοικητήριο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, ὁ ὁποῖος τὸν χειροτόνησε Ἐπίσκοπο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σμύρνης. Ὁ Ἅγιος διακόνησε τὴν Ἐκκλησία μὲ ὅλη τὴν εὐσυνειδησία, τὴν θερμότητα καὶ τὴν αὐταπάρνηση τῶν μαρτυρικῶν ἐκείνων χρόνων. Ὑπῆρξε πατέρας καὶ ποιμένας γιὰ τοὺς Χριστιανούς του στὴ διδασκαλία καὶ τὴν ὑπεράσπιση, ὅταν κινδύνευαν ἀπὸ τοὺς διῶκτες τοῦ Εὐαγγελίου. Πρὸς δὲ τὰ εἰδωλολατρικὰ πλήθη συμπεριφερόταν μὲ σύνεση καὶ ...
περισσότερα...

Τα παιδιά του πολέμου..

τα-παιδιά-του-πολέμου 

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν μεταξύ της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου και της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου του 2014. Απεικονίζουν παιδιά-πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που διαβιούν σε φτωχογειτονιές στα περίχωρα του Islamabad στο Πακιστάν. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, το Πακιστάν έχει φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κοινότητες του κόσμου:

Στους δρόμους οι Γάλλοι για την υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας

People wave trademark pink. blue and white flags during a protest march called, "La Manif pour Tous" (Demonstration for All) against France's legalisation of same-sex marriage and to show their support of traditional family values, in Paris 
Περισσότεροι από 100.000 Γάλλοι πολίτες πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία διαμαρτυρίας στο Παρίσι και τη Lyon κατηγορώντας την κυβέρνηση για την υποβάθμιση του θεσμού της οικογένειας δοθείσης της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων και έτερων σχεδιαζόμενων πολιτικών που αναμένεται να πλήξουν τον θεσμό της οικογένειας.

ΑΝ ΦΘΕΙΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΙΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΕΡΕΑΣ

prosforo 

Ἱερεύς τις ἦτον εἰς τήν ἐπαρχίαν τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καθαρός καί χρήσιμος, ὁ δέ παμπόνηρος διάβολος, ὅπου φθονεῖ πάντοτε τούς δούλους τοῦ Θεοῦ, τί ποιεῖ; Ἦτο τόν καιρόν ἐκεῖνον σιμά εἰς τό σπῆτι τοῦ Ἱερέως μία γυνή μοιχαλίς, καί ὅλως διόλου εἰς τήν διαβολικήν ἀγάπην τῆς μοιχείας παραδεδομένη καί τί ποιεῖ;

Μοναδικές εικόνες από την εξερεύνηση του Φαραγγιού Antelope

φαράγγι-antelope-1
Ένας παράτολμος αμερικανός «εξερευνητής» κατάφερε να προσεγγίσει μία τοποθεσία που οι εικόνες της προκαλούν τουλάχιστον θαυμασμό. Αποφάσισε, λοιπόν, να «εισχωρήσει» στο Φαράγγι Antelope (σ.σ. pentapostagma.grAntelope Lower Canyon) που βρίσκεται στην περιοχή Page της Arizona των Η.Π.Α.

Οι Διατάξεις των Ιερών Κανόνων περί Αμβλώσεων και η Διδασκαλία της Εκκλησίας για το χρόνο δημιουργίας της ψυχής

amvloseis 
Πρόκειται για την εργασία του θεολόγου κ. Δημήτρη Ξεσφύγγη.
Εισαγωγή
1) Η άμβλωση στην Αρχαία Ελλάδα
Η άμβλωση ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα, χωρίς να θεωρείται κατακριτέα, από την τότε ηθική, και χωρίς να απαγορεύεται με ειδική νομική διάταξη. Το έμβρυο σύμφωνα με τις αντιλήψεις που επικρατούσαν τότε αποτελούσε μέρος της μητρικής γαστέρας, μια θέση την οποία δυστυχώς συναντάμε και στις μέρες μας από διάφορα φεμινιστικά κινήματα, και επομένως η μητέρα μπορούσε να το καταστρέψει χωρίς να λογοδοτήσει.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

images7 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την καταπληκτική αποκάλυψη ότι οι εκατοντάδας χιλιάδες λαθρομετανάστες προωθούνται από οργανωμένο κρατικό τουρκικό κύκλωμα στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ένα φοβερό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας τουρκικής επιθεώρησης, Aksyon, (τεύχος Νο 1000, στις 3-9 Φεβρουαρίου 2014).

Υπάρχει και το άλλο «πλεόνασμα»: του καναπέ!…

ypovryxiomouseio123 

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Περισσεύουν τις τελευταίες εβδομάδες οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που με περισσή επιμέλεια και πρόδηλο πόθο επαναλαμβάνουν τα γνωστά ΜΜΕ!…
Αυτό ΔΕΝ ανήκει στα ανέκδοτα με τον Τοτό αλλά σίγουρα μας τα θυμίζει καθώς αυξάνουν, καθημερινά, και οι σχετικές δηλώσεις για

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ !!!


ΠΕΜΠΤΗ  6  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Το “Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι” κήδεψε τον κ. Όλσον

O κ Όλσον με την διαρκώς ανικανοποίητη οικογένειά του
O κ Όλσον με την διαρκώς ανικανοποίητη οικογένειά του,Nellie και Harriot σε πρώτο πλάνο
Bρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Όσοι μεγάλωσαν με τη σειρά “Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι” (1974-1983) θα θυμούνται τον Mr Olson, τον προύχοντα του Walnut Grove :

ΤΟ «ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ» ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ
dyo
Από το site Kavkazcenter
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/Σταφυλά
Το Web site  ( www.kavkazcenter.com ) που ανήκει στην οργάνωση ” Eμιράτο του Καυκάσου “ στις 3 Ιουλίου 2013, επιβεβαίωσε ότι ο  Abou Banat από το Νταγκεστάν ήταν πίσω από την απαγωγή των επισκόπων.Εκτός από την ανάληψη της ευθύνης της απαγωγής των επισκόπων η οργάνωση παραδεχόταν δια του μέσου της ότι οι επίσκοποι εκτελέστηκαν.

ΠΟΥΤΙΝ: OΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ


Όπως βλέπετε τα πάω καλά με τις γάτες της Περσίας
Όπως βλέπετε τα πάω καλά με τις γάτες της Περσίας
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Στις 04/02/14,  ο Πούτιν  οδήγησε o ίδιος το ρωσικής κατασκευής Niva jeep του με επιβάτες τους επισήμους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της ΔΟΕ  Thomas

Ὅσοι Ἕλληνες, ὅσοι ζωντανοί, ἀντισταθεῖτε…

Στιγμιότυπο ἀπό παλαιότερους ἀγῶνες τῶν κατοίκων τῆς Καλύμνου γιά τό Μακεδονικό ζήτημα
Στιγμιότυπο ἀπό παλαιότερους ἀγῶνες τῶν κατοίκων τῆς Καλύμνου γιά τό Μακεδονικό ζήτημα
Γράφει ὁ Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος
«Ἡ βλακεία, ἡ ἐγωπάθεια, ἡ μωρία καί ἡ γενική ἀναπηρία τῆς ηγετικῆς τάξης στή σημερινή Ἑλλάδα  σέ φέρνει στήν ἀνάγκη νά ξεράσεις…» (Γ.Σεφέρης, «Πολιτικό ἡμερολόγιο», 1945)

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ... "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ" !!!

Αντιμέτωπη με «επιδημία» καρκίνου στο άμεσο μέλλον η ανθρωπότητα

αντιμέτωπη-με-επιδημία-καρκίνου-στο-άμεσο-μέλλον-η-ανθρωπότητα 

Η υφήλιος θα είναι αντιμέτωπη στο άμεσο μέλλον με μία «επιδημία» καρκίνου,  και σύμφωνα με τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο επιβολής προληπτικών μέτρων όπως οι περιορισμοί στην χρήση προϊόντων αλκοόλ και καπνού.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ... ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ !!!

Χρέος-βόμβα των Η.Π.Α για την Παγκόσμια Οικονομία

Χρέος-βόμβα των Η.Π.Α για την Παγκόσμια Οικονομία 
Ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α Jack Lew δήλωσε τη Δευτέρα ότι πλέον αποτελεί ζήτημα έκτακτης ανάγκης η επέκταση του ορίου δανεισμού της Αμερικής, διαφορετικά πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα χρεοκοπήσει, ακόμη και στο τέλος του μήνα που διανύουμε.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!

Οριστικό: Στο «ράφι» το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο – Δεν πάει στην Ολομέλεια

IslamOmonoiaXL2 
Στο «ράφι» μπαίνει το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το οποίο προετοίμαζε η κυβέρνηση ύστερα από την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμπεριληφθούν σε αυτό  ως ποινικά διωκόμενες οι αρνήσεις των Γενοκτονιών Ελλήνων (Μικρά Ασίας και Ποντίων) και Αρμενίων. .

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: "ΟΥΤΕ ΜΕ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ!"


1Απίστευτες καταστάσεις που θυμίζουν κινηματογραφικές "μαύρες" κωμωδίες, εκτυλίσσονται στην Κεφαλονιά, όπου οι ηληκιωμένοι κάτοικοι ... αναπολούν την φροντίδα που είχαν από ένα κράτος πληγωμένο μεν, από τον Β'ΠΠ και τον Εμφύλιο, αλλά υπαρκτό το μακρινό 1953, όταν ολόκληρο το νησί είχε ισοπεδωθεί από τον τρομακτικό σεισμό, έχοντας υποστεί κσι τεράστιες ανθρώπινες απώλειες.

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


1του  Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου

Οι σεισμοί συνδέονται με την ζωή των ανθρώπων σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Η ιστορία διασώζει μνήμες τέτοιων καταστρεπτικών σεισμών που είχαν φοβερές συνέπειες και σε ανθρώπους και σε άλλα αντικείμενα. Μέσα στο Συναξάριο της Εκκλησίας, που διαβάζεται καθημερινά κατά την ακολουθία του Όρθρου, διασώζονται οι μνήμες τέτοιων φοβερών σεισμών. Και το ότι ετέθησαν στο Συναξάριο, αυτό ήταν έκφραση της ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για την σωτηρία, αλλά και της παρακλήσεως προς Αυτόν για να μη συμβούν εκ νέου τέτοιες καταστροφικές ενέργειες.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΡΟ, ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ


1Έκκληση για την προσφορά εμφιαλωμένου νερού, ξηράς τροφής και κουβερτών προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται από τους σεισμούς απηύθυνε μέσω του Alpha 989 ο Αρχιεπίσκοπος Aθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το νησί.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…


1Γράφει ο Νίκος Ι. Κωστάρας

Συμπληρώθηκαν 171 χρόνια από την κοίμηση του ελευθερωτή του Γένους, του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (4-2-1843). Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στις 3 Απριλί ου 1770, Δευτέρα της Λαμπρής, στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας και μεγάλωσε στο Λιμποβίσι της Αρκαδίας.