Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας του Πειραιώς για τη ναρκωτική ουσία Shisha

serafeim1
Κραυγή αγωνίας εκφράζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το νέο ναρκωτικό που κυκλοφορεί ευρύτατα και πλήττει τις εφηβικές ηλικίες. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σεραφείμ τονίζει:
"Ἐν τῇ ποιμαντικῇ ἡμῶν προσπαθείᾳ ὅπως εὐαισθητοποιήσωμεν πάντας, γονεῖς, κοινωνίαν, πολιτικόν σύστημα, ἐκπαιδευτικήν κοινότητα μεταφέρομεν ἐναγωνίως τάς ὑπευθύνους καί ἐξόχως σοβαράς δηλώσεις διά τῶν ὁποίων κατηγγέλθη εἰς τήν Ἐπιτροπήν Κοινωνικῶν Ὑποθέσεων τοῦ Κοινοβουλίου ἀπό τήν Μονάδα Ἀπεξαρτήσεως Τοξικομανῶν τοῦ Ψυχιατρικοῦ Νοσοκομείου

ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ''ΣΙΣΑ'' ΘΕΡΙΖΕΙ...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2012

ΠΗΓΗ:    http://exofitsio.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3811.html

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από νέους, αλλά και μαθητές.
Ένα από τα πιο επικίνδυνα, νέα, συνθετικά ναρκωτικά είναι το ''Σίσα'' το οποίο παρουσιάζει ραγδαία εξάπλωση ως υποκατάστατο της κοκαίνης...

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

"ΕΙΠ' Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ, ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ" !!!

Μπλόγκ κατά του νεοναζισμού έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ

Παρατηρητήριο κατά του νεοναζισμού δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, μέσα από ένα μπλογκ. Εκεί, καλούν τους πολίτες να καταγγέλλουν... 
...περιστατικά ρατσιστικής βίας είτε οι ίδιοι είναι τα θύματα είτε απλώς έχουν πέσει στην αντίληψη τους.

 Όπως αναφέρεται, το Παρατηρητήριο σε συνεργασία με το Γραφείο Τεκμηρίωσης θα ελέγχει την καταγγελία και σε συνεργασία με τους πολίτες εφόσον το επιθυμούν θα προβαίνουν στις απαιτούμενες κατά περίπτωση ενέργειες.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Στο Αγιολόγιο ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός

osiosnikiforosleprosΗ Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέταξε μεταξύ των Αγίων τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό (εκοιμήθη το 1964).
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Ο πατήρ Νικηφόρος (κατά κόσμο Νικόλαος Τζανακάκης) γεννήθηκε σ’ ένα ορεινό χωριό των Χανίων, στο Σηρικάρι, καστανοχώρι στα δυτικά του Νομού με υγιεινό κλίμα, με όμορφα δάση, πλούσια νερά, φαράγγια και σπήλαια.
ΨΕΜΜΑΤΑ;;;;;;;

Του Σαράντου Καργάκου [ιστορικός - συγγραφέας] 
 
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία.
Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία. Ο νέος δε φοβάται
την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά.Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι
δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικ
ό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν

Βίντεο: Nευροχειρουργός περιγράφει μεταθανάτια εμπειρία του


           
Βίντεο: Nευροχειρουργός περιγράφει μεταθανάτια εμπειρία του
Νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και ένας από τους εγκυρότερους πρώην σκεπτικιστές για την ζωή μετά τον θάνατο, ξύπνησε από κώμα 7 ημερών και μίλησε λέγοντας ότι... πήγε και ήρθε!
Σε μια πολύκροτη εκπομπή του ABC channel που έσπασε σε θεαματικότητες κάθε ρεκόρ, ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Εμπεν Αλεξάντερ περιέγραψε το Ταξίδι από το οποίο επέστρεψε, λέγοντας ότι ήρθε από πολύ μακριά...


Όσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει

 
clip_image002
- Γέροντα, πού οφείλεται η γκρίνια και πώς μπορείς να την αποφύγης;
- Στην κακομοιριά οφείλεται και με την δοξολογία την κάνει κανείς πέρα. Η γκρίνια γεννά γκρίνια και η δοξολογία γεννά δοξολογία. Όταν δεν γκρινιάζη κανείς για μια δυσκολία που τον βρίσκει , αλλά δοξάζη τον Θεό, τότε σκάζει ο διάβολος και πάει σε άλλον που γκρινιάζει , για να του τα φέρη όλα ανάποδα. Γιατί, όσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει.
Μερικές φορές μας κλέβει το ταγκαλάκι και μας κάνει να μη μας ευχαριστή τίποτε, ενώ μπορεί κανείς όλα να τα γλεντάη πνευματικά με δοξολογία και να έχει την ευλογία του Θεού. Να, ξέρω κάποιον εκεί στο Όρος που, αν βρέξη και του πης « πάλι βρέχει », αρχίζει : « Ναι , όλο βρέχει, θα σαπίσουμε από την πολλή υγρασία » . Αν μετά από λίγο σταματήση η βροχή και του πης « ε, δεν έβρεξε και πολύ », λέει: « Ναι, βροχή ήταν αυτή; Θα ξεραθή ο τόπος ...; » . Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι καλά στο μυαλό, αλλά συνήθισε να γκρινιάζη. Να είναι λογικός και να σκέφτεται παράλογα!
Η γκρίνια έχει κατάρα. Είναι σαν να καταριέται ο ίδιος ο άνθρωπος τον εαυτό του , οπότε μετά έρχεται η οργή του Θεού.Στην Ήπειρο γνώριζα δύο γεωργούς . Ο ένας ήταν οικογενειάρχης και είχε ένα-δυό χωραφάκια και εμπιστευόταν τα πάντα στον Θεό. Εργαζόταν όσο μπορούσε, χωρίς άγχος. « Θα κάνω ό,τι προλάβω » , έλεγε. Μερικές φορές άλλα δεμάτια σάπιζαν από την βροχή ,γιατί δεν προλάβαινε να τα μαζέψη, άλλα του τα σκόρπιζε ο αέρας, και όμως για όλα έλεγε « δόξα Σοι ο Θεός » και όλα του πήγαιναν καλά. Ο άλλος είχε πολλά κτήματα, αγελάδες κ.λ.π. ,δεν είχε και παιδιά. Αν τον ρωτούσες « πώς τα πας; » , « άστα, μην τα ρωτάς » , απαντούσε. Ποτέ δεν έλεγε « δόξα Σοι ο Θεός », όλο γκρίνια ήταν. Και να δήτε, άλλοτε του ψοφούσε η αγελάδα, άλλοτε του συνέβαινε το ένα, άλλοτε το άλλο. Όλα τα είχε, αλλά προκοπή δεν έκανε.
Για αυτό λέω, η δοξολογία είναι μεγάλη υπόθεση. Από μας εξαρτάται ,αν γευθούμε ή όχι τις ευλογίες που μας δίνει ο Θεός. Πώς όμως να τις γευθούμε, αφού ο Θεός μας δίνει λ.χ. μπανάνα και εμείς σκεφτόμαστε τι καλύτερο τρώει ο τάδε εφοπλιστής; Πόσοι άνθρωποι τρώνε μόνον ξερό παξιμάδι, αλλά μέρα-νύχτα δοξολογούν τον Θεό και τρέφονται με ουράνια γλυκύτητα ! Αυτοί οι άνθρωποι αποκτούν μια πνευματική ευαισθησία και γνωρίζουν τα χάδια του Θεού. Εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε , γιατί η καρδιά μας έχει πιάσει γλίτσα και δεν ικανοποιούμαστε με τίποτε. Δεν καταλαβαίνουμε ότι η ευτυχία είναι στην αιωνιότητα και όχι στην ματαιότητα.

Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή»
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΛΟΓΟΙ Δ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλα τα ονόματα που ελέγχονται για «ξαφνικό πλουτισμό»



Λίστα με 1.747 «βαριά ονόματα» τα οποία ελέγχονται για «ξαφνικό πλουτισμό» συμφώνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μερες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα
περιλαμβάνει τα ονόματα... πρώην υπουργών, βουλευτών, επιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, παραγόντων του ποδοσφαίρου, παραγόντων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δικηγόρων και γιατρών.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Βαρβάρα ἡ Μεγαλομάρτυς

Ἀποτελεῖ κόσμημα τῶν μαρτύρων τοῦ 3ου αἰώνα μ.Χ. Ὁ πατέρας της ἦταν ἀπὸ τοὺς πιὸ πλούσιους εἰδωλολάτρες τῆς Ἠλιουπόλεως καὶ ὀνομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη ἡ Βαρβάρα, διακρινόταν γιὰ τὴν ὀμορφιὰ τοῦ σώματός της, τὴν εὐφυΐα καὶ σωφροσύνη της. Στὴν χριστιανικὴ πίστη κατήχησε καὶ εἵλκυσε τὴν Βαρβάρα μία εὐσεβῆς χριστιανὴ γυναίκα. Τὴν ζωή της μέσα στὸ εἰδωλολατρικὸ περιβάλλον ἡ Βαρβάρα περνοῦσε «ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι». Δηλαδὴ μὲ κάθε εὐσέβεια καὶ σεμνότητα. Ὅμως τὸ γεγονὸς αὐτό, δὲν ἔμε ...
περισσότερα...

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!

Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευαισθητοποίησης και προσφοράς ο Δήμος Περιστερίου

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η συμμετοχή των Περιστεριωτών στην εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Από Καρδιάς», που υλοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2012 από τον Δήμο Περιστερίου... σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Κοινωνικούς Φορείς.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΕΣΧΑΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΙΣ" !!!

Τα ζώα επιδοτούνται, τα παιδιά φορολογούνται

Γράφει ο Συμεών Σκαρμούτσος, Μέλος της Ένωσης Πολυτέκνων Αθήνας
Ο γάιδαρος επιδοτείται, το πρόβατο επιδοτείται, αλλά το παιδί... φορολογείται. Σε ποια χώρα; Μα πού αλλού; Στην Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας. Στη χώρα, δηλαδή, με την τεράστια υπογεννητικότητα, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση αναγνωρίζουν την ανάγκη για... αναπαραγωγή των ζώων και για το λόγο αυτό επιδοτούν τους κτηνοτρόφους, ωστόσο δεν αναγνωρίζουν την ίδια ανάγκη για τους Έλληνες, τους οποίους σήμερα... "τιμωρούν" επειδή έχουν παιδιά. 

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ... ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !!! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ... ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΗΣ EUROSTAT: Το φάσμα της φτώχειας απειλεί 3,4 εκατ. Ελληνες

Ενας στους τρεις Ελληνες πολίτες στερείται το εισόδημα, τα αγαθά ή την πρόσβαση στην εργασία και είναι εκτεθειμένος στην απειλή της φτώχειας, όπως την καταγράφει η Eurostat.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η...

στατιστική υπηρεσία της Κομισιόν για το 2011, η εικόνα που διαμορφώθηκε στην ΕΕ των 27 χωρών μελών είναι η εξής:

ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ !!!

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των εμφιαλωμένων νερών και σε συνεργασία με... το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – φυσικού μεταλλικού νερού – στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα).

«Κωσταλέξι»:Η ανατριχιαστική ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 1978. Οι πόρτες στο ισόγειο ενός σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι στη Λαμία ανοίγουν και μια ομάδα αστυνομικών και δημοσιογράφων έρχεται αντιμέτωπη με ένα θέαμα που δύσκολα θα ξεχάσει...
Η 47χρονη πια Ελένη Καρυώτη αντικρίζει τον ήλιο μετά από 29 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού της σ’ ένα μικρό δωμάτιο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω απ’ την Λαμία.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ... FACEBOOK !!!

ΣΑΛΟΣ: Το Facebook βρήκε νέο τρόπο για να κλέβει τις φωτογραφίες μας;

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το Photo Sync που ενσωματώνεται στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα του Facebook, καθώς κάθε φωτογραφία... που θα τραβάμε με το κινητό μας θα ανεβαίνει αυτόματα στους servers της εταιρείας.


Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ


Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
(4 Δεκεμβρίου)
Πρωτ. π. Γεωργίου Παπαβαρνάβα

       Η αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα του 3ου αιώνα μ.Χ. Καταγόταν από την Ανατολή και μεγάλωσε μέσα σε ειδωλολατρική οικογένεια. Ο πατέρας της, που ονομαζόταν Διόσκορος, ήταν πλούσιος, αλλά και φανατισμένος ειδωλολάτρης. Η θυγατέρα του ήταν καλοπροαίρετος άνθρωπος και κατηχήθηκε στην πίστη του Χριστού από μία ευσεβή γυναίκα. Μετά την βάπτισή της ζούσε, μέσα στον πύργο που την είχε κλεισμένη επειδή ήταν πολύ όμορφη, με άσκηση και προσευχή.