Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΟΠΟΥ ΕΜΑΣΤΙΓΩΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΟΛΙΓΟΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ !!!


Δέχεται ο Θεός τον διάβολο σε μετάνοια;

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Δέχεται ο Θεός τον διάβολο σε μετάνοια;
 Η ακόλουθη διήγηση σκοπό έχει να διδάξει πόσο μεγάλη είναι η φι­λανθρωπία του Θεού και ότι κανένας αμαρτωλός δεν πρέπει να απελπίζεται, ακόμη κι αν νομίζει ότι έχει γίνει όμοιος στην αμαρτία με τον διάβολο.

 ***
Κάποιος άγιος γέρον­τας, μεγάλος και διο­ρατικός, έχοντας νική­σει και ξεπεράσει ό­λους τους πειρασμούς των δαιμόνων, είχε λά­βει το χάρισμα να βλέπει οφθαλμοφανώς το πώς...

επιδρούν στην ζωή των ανθρώπων οι άγγελοι και οι δαίμονες πώς δηλ. ο καθέ­νας από την πλευρά του αγωνίζονται για την ψυχές των ανθρώπων. Ήταν δε τόσο μεγάλος και υψηλός στην αρετή, που τα ακάθαρτα πνεύματα τον υπολόγιζαν πολύ και συστέλλονταν μπροστά του.

Μην περιμένεις να βρεις τον εαυτό σου για να ξεκινήσεις...

  • Από  askitikon.eu
Μην περιμένεις να βρεις τον εαυτό σου για να ξεκινήσεις...
Περιμένεις μέρες, μήνες, χρόνια, σε ένα στημένο ραντεβού. Δεν ήρθε ακόμη. Δεν φάνηκε. Άργησε πολύ, τόσο που μάτωσαν τα μάτια στην αναμονή, τόσο που ράγισε η καρδιά στην προσμονή.

Θα στο πω εγώ κι ας πονέσεις. Δεν θα έρθει… Μην περιμένεις...


Όχι γιατί σε απορρίπτει. Αλλά γιατί δεν μπορεί να έρθει. Δε στο υποσχέθηκε, ποτέ. Εσύ το φαντάστηκες, εσύ είχες ανάγκη να το πιστέψεις.

Πνευματική ζωή

  • Από  xristianos.gr
Πνευματική ζωή
Τη βοήθεια του Θεού πρέπει να τη ζητάει ο χριστιανός, χωρίς ν’ αμφιβάλλει.
Να έχει εμπιστοσύνη στην πρόνοια και αγάπη του Θεού. Ο άγιος Νικόδημος , χρησιμοποιώντας την παραβολή του καλού ποιμένα, μιλάει για τον Ποιμένα Χριστό και για την αγάπη του προς τα πρόβατά του.
 Λέει συγκεκριμένα: «Πώς είναι δυνατό ο καλός Ποιμένας μας , ο

Προσευχή για τους νεκρούς

  • Από  leimwnas.blogspot.gr
Προσευχή για τους νεκρούς
του Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη
Ένα κομποσχοίνι που κάνεις για τον αδελφό σου, για τον συγγενή σου, δεν πάει χαμένο. Ο Θεός θα τον βοηθήσει, όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Το κομποσχοίνι, όχι βοηθάει, αλλά και ψυχή από την κόλαση μπορεί να βγάλει! Τόση δύναμη έχει η προσευχή.
Εγώ μνημόνευα τον παππού μου, ο οποίος ήτο ιερεύς. Τότε ήμασταν ζηλωταί· πριν λάβουμε τις πληροφορίες. Δεν τον μνημονεύαμε εις την λειτουργία, διότι ήτο νεοη......μερολογίτης.

"Έβλεπαν όλοι την λάρνακα να βγαίνει μόνη της έξω από το ιερό"

  • Από  tribonio.blogspot.gr
"Έβλεπαν όλοι την λάρνακα να βγαίνει μόνη της έξω από το ιερό"
Στις 15 Οκτωβρίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη ενός ανώνυμου μάρτυρα μοναχού. Ο μοναχός αυτός ζούσε σε μία σκήτη της Αιγύπτου, και για αρκετά χρόνια έκανε υπακοή σε γέροντα.
Από φθόνο όμως του μισόκαλου δαίμονα αθέτησε την υπακοή του κι έφυγε από την καθοδήγηση του γέροντα, χωρίς να υπάρχει εύλογη και βλαπτική για την ψυχή του αιτία. Καταφρόνησε μάλιστα και το επιτίμιο, με το οποίο τον κανόνισε ο γέροντάς του.

Ιερομ. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης: Διατί υπεχρεώθην να διακόψω το μνημόσυνον του Σεβ. Σύρου

  • Από  Ορθόδοξος Τύπος
Ιερομ. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης: Διατί υπεχρεώθην να διακόψω το μνημόσυνον του Σεβ. Σύρου
Φωτό: estiasi-Loukia Roussou
"Πολλοί ιερείς, μοναχοί και κληρικοί διαφωνούν με αυτά τα οποία γίνονται από πλευράς Ιεράς Μητροπόλεως με τους Παπικούς"
Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ευθύμιος Χαραλαμπίδης, της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, με επιστολήν του προς τον «Ο.Τ.» εξηγεί, διατί υπεχρεώθη να διακόψη το μνημόσυνον του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου. Εις την επιστολήν καταγράφονται εκτροπαί εκ της μυστηριακής ζωής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αύτη έχει ως ακολούθως:

Η δικαιοσύνη δεν είναι ορντινάτσα της εξουσίας για να καλύπτει τις παραβάσεις της

  • Από  εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η δικαιοσύνη δεν είναι ορντινάτσα της εξουσίας για να καλύπτει τις παραβάσεις της
του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου
(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία)
Αυτές τις ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της εξουσίας δια την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Ἡ εξουσία ενοχλήθηκε και το έδειξε. Θεωρήθηκε μάλιστα η δικαστική απόφαση παρενόχληση στο έργο της εξουσίας. Υπουργικά χείλη δεν έκρυψαν την δυσφορία της εξουσίας δια την ανωτέρω δικαστική απόφαση και άφησαν να εννοηθεί ότι θα κάνουν το παν-που σημαίνει ότι θα ασκήσουν πιέσεις- δια την ανάκληση μιας τέτοιας απόφασης.
 

Περί των οκτώ πειρασμών των Χριστιανών

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Περί των οκτώ πειρασμών των Χριστιανών
Πατέρες και αδελφοί, Ο μοναχός και ο αγωνιστής χριστιανός είναι πνευματικοί μαχητές σε κάθε στιγμή της ζωής τους από την γέννηση μέχρι τον θάνατο τους.
Είναι όμως ανάγκη να γνωρίζουμε την τέχνη αυτού του αοράτου πολέμου και από ποία μέρη έρχεται εναντίον μας ο νοητός εχθρός.

Ο άγιος Μελέτιος ο Ομολογητής μας λέγει ότι ο πειρασμός έρχεται από έξι σημεία εναντίον μας, ενώ ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει από οκτώ, δηλ. από επάνω και από κάτω, από δεξιά και αριστερά, από εμπρός και πίσω και από μέσα και έξω.

Καλές είναι οι πράξεις, αν φυλάξεις καθαρή τη συνείδηση απέναντι στον συνάνθρωπο...

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Καλές είναι οι πράξεις, αν φυλάξεις καθαρή τη συνείδηση απέναντι στον συνάνθρωπο...
Επισκέφτηκαν κάποτε τον αββά Παμβώ δύο αδελφοί.

Ο ένας τον ρώτησε: "Αββά, εγώ νηστεύω τρώγοντας κάθε δύο μέρες δύο μικρά ψωμιά.
Άραγε θα σωθώ ή βρίσκομαι σε πλάνη;"

Ο άλλος είπε: "Αββά, εγώ με το εργόχειρο μου βγάζω δύο κεράτια[1] την ημέρα.
Κρατώ λίγα νουμία[1] για την τροφή μου και τα υπόλοιπα τα δίνω ελεημοσύνη.
Άραγε θα σωθώ ή βρίσκομαι σε πλάνη;"

Η γνωριμία με τον Θεό

  • Από  faneromenihol.gr/
Η γνωριμία με τον Θεό
Άγιος Σιλουανός του Αθωνίτης
Πολύ μας αγαπάει ο Κύριος· αυτό το έμαθα από το Άγιο Πνεύμα, που μου έδωσε Εκείνος κατά το μέγα Του έλεος. Γέρασα και ετοιμάζομαι για το θάνατο και γράφω την αλήθεια από αγάπη για τους ανθρώπους. Το Άγιο Πνεύμα, που μου έδωσε ο Κύριος, θέλει να σωθούν όλοι, να γνωρίσουν όλοι το Θεό.
Ήμουν χειρότερος κι από ένα βρωμερό σκύλο, εξαιτίας των αμαρτιών μου· σαν άρχισα όμως να ζητώ συγχώρηση από το Θεό, Αυτός μου έδωσε όχι μόνο τη συγχώρηση αλλά και το Άγιο Πνεύμα. Έτσι, εν Πνεύματι Αγίω, γνώρισα το Θεό.

Λανθασμένη αυτοεκτίμηση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Λανθασμένη αυτοεκτίμηση
Προσέχετε τον εαυτό σας. Η πρόοδος στην πνευματική ζωή διακρίνεται με την ολοένα και περισσότερη συναίσθησι της μηδαμινότητός μας.
Ενώ όσο αυξάνει η εκτίμησις του εαυτού μας σε κάτι, τόσο βαδίζουμε στην καταστροφή. Ο εχθρός θα το εκμεταλλευθή αυτό. Θα πλησιάση και θα επιχειρήση να πετάξη κανένα πετραδάκι στον δρόμο μας για να σκοντάψουμε.
Μια ψυχή που δίνει στον εαυτό της αξία, μοιάζει με τον κόρακα του Αισώπου που ακούγοντας τις κολακείες της αλεπούς για την «ωραία» του φωνή, άνοιξε το στόμα και του έπεσε το τυρί…».

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ... !!!

"Αλεξιπτωτιστές" Αρχιμανδρίτες

  • Από  aktines.blogspot.gr
"Αλεξιπτωτιστές" Αρχιμανδρίτες
Του Λυκούργου Νάνη, ιατρού

Ο μέλλων να εκλεγεί αρχιερεύς θα πρέπει επί τη βάσει των όσων διαλαμβάνει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο περισπούδαστο σύγγραμμά του που φέρει τον τίτλο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ να τυγχάνει ή Θεόκλητος ή Δημόκλητος και η εκλογή του να μην αποτελεί προιόν , προσυννενοήσεων,συναλλαγής και φατριαστικών δοσοληψιών. 

Ας "αφήσουν" οι άγιοι συνοδικοί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να μιλήσει το

Για την πολυλογία

  • Από  theomitoros.blogspot.gr
Για την πολυλογία
...Η πολυλογία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών ανθρώπων. Η γλώσσα τους είναι αχαλίνωτη, αλλά κι ενοχλητική στους άλλους. Ο άγιος Νικόδημος λέει γι’ αυτό το πάθος: «Ο κάθε άνθρωπος αφήνει τη γλώσσα του να μιλάει για πράγματα που δίνουν ηδονή στις αισθήσεις.
 

Γέροντας Παΐσιος: «Σέ μιά ἐποχή πού ὁ Σατανᾶς ὀργιάζει, οἱ Ἕλληνες βρίσκονται σέ νάρκη»

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 12:00 μμ, Last Updated:
agios-paisios Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺλυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρωνται για την Πατρίδα.
Έλεγε:«Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει και οι άνθρωποί του οργανώνονται, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη. Τον εαυτό του μόνο κοιτάει να βολέψη ο καθένας και τίποτε περισσότερο. Και ό,τι να τους κάνεις, όσο κι αν τους κουνήσης, με τίποτε δεν ξυπνούν».

Πρός τούς σημερινούς Ἀρχιερεῖς καί τήν σημερινή ἐλεεινή μας κατάσταση! (Γέρων Δημήτριος Γκαγκαστάθης)

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 12:52 μμ, Last Updated:
Gerondas_dimitrios_gkagkastathis_946
Οἱ Ἀρχιερεῖς πρέπει νά σκεφθοῦν καλά καί νά ποῦν·ποῦ βρισκόμαστε, σέ ποιά κατάσταση;ποῦ εἶναι ὁ κοσμος ὁ σημερινός, ποῦ βαδίζει; Ἔχει φύγει. Ποιός θά τόν σταματήση τόν κόσμον αυτόν; Ἄν μαλώνουν οἱ τσοπαναραῖοι, τί θά κάνουν οἱ λύκοι; Θά τά φᾶνε τά πρόβατα…
Ἐμεῖς γεννηθήκαμε, πῶς νά τό πῶ, σέ μιά πίστη στήν ὁποία εἶναι ὁ Χριστός ὁ ἴδιος ἱδρυτής…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ: Ξύπνησε από το κώμα μέσα στο φέρετρο και πέθανε από ασφυξία!

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 1:15 μμ, Last Updated:
swste
Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη η χώρα, από τη φρικιαστική αυτή ιστορία που μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από ταινία τρόμου!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μια 45χρονη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας! Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της, η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από… ασφυξία (!) μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της!!!

Nα! Φορώ αυτό που μου έχεις δώσει».

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 3:30 μμ, Last Updated:
unnamed (13)
Μια φορά κάποιος μοναχός
πήγε στην πόλη να πουλήσει
το εργόχειρό του.
Εκεί είδε έναν φτωχό
που ήταν γυμνός και,
επειδή τον σπλαχνίστηκε,
του χάρισε το επανωφόρι του.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί,
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης
H σπείρα που διακινούσε μετανάστες, από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε στην

Γέροντας Παΐσιος: Τον Θεό Τον βάζουν σήμερα στην άκρη

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 4:00 μμ, Last Updated:
γεροντασ-παισιοσ
Ο Καλός Θεός μας δίνει πλούσιες τις ευλογίες Του. Να μη δείχνουμε αχαριστία και Τον παροργίζουμε, γιατί έρχεται “η οργή του Θεού επί τους υιούς της απειθείας” -μη γένοιτο. Στην εποχή μας δεν πέρασαν οι άνθρωποι ούτε πολέμους ούτε πείνα και λένε ότι δεν έχουν ανάγκη και από τον Θεό. Τα έχουν όλα και γι” αυτό δεν εκτιμούν τίποτε. Αν όμως έρθη δύσκολος καιρός, πείνα κ.λπ., και δεν έχουν τι να φάνε, τότε θα εκτιμήσουν και το ψωμί και την μαρμελάδα και όσα θα στερηθούν. Άμα δεν δοξάζουμε τον Θεό, επιτρέπει ο Θεός να έρθη μια δοκιμασία, για να εκτιμήσουμε τα πράγματα. Ενώ, όταν τα εκτιμούμε, δεν επιτρέπει ο Θεός να συμβή τίποτε το κακό.

Με τη σιωπή, την ανοχή και την προσευχή ωφελούμε τον άλλον μυστικά (Άγιος Πορφύριος )

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 5:00 μμ, Last Updated:
agios-porfyrios.kausokalivitis
Όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να μην αγαπούν τον Θεό, στενοχωρούμαστε. Με τη στενοχώρια δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Ούτε και με τις υποδείξεις. Ούτε αυτό είναι σωστό. Υπάρχει ένα μυστικό· αν το καταλάβουμε, θα βοηθήσομε.
Το μυστικό είναι η προσευχή μας, η αφοσίωσή μας στον Θεό, ώστε να ενεργήσει η χάρις Του. Εμείς, με την αγάπη μας, με τη λαχτάρα μας στην αγάπη του Θεού, θα προσελκύσουμε την χάρη, ώστε να περιλούσει τους άλλους, που είναι πλησίον μας, να τους ξυπνήσει, να τους διεγείρει προς το θείο έρωτα.

ΟΙ ... "ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !!!



papas agioi topoi
Εδώ, παρέα μέ τόν Πάπα, πρωτοστατούντος τού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως καί σέρνοντάς τους όλους στά δικά του, Οικουμενιστικά παραστρατήματα πάνω στόν φρικτό Γολγοθά, όπου ο Κύριος τής Δόξης Ιησούς Χριστός εσταυρώθη...

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
 ΑΔΙΑΚΟΠΟΙ εἶναι οἱ ἀγῶνες τοῦ λαοῦ μας γιά τήν ἀπόκτηση τῆς ἐλευθερίας του καί τή διαφύλαξή της. Οἱ σελίδες τῆς ἱστορίας σ᾿ αὐτούς ἀναφέρονται καί οἱ πρωταγωνιστές ἐπαινοῦνται ὡς ἐθνικοί ἥρωες.




EfraimKatounakiotis


Ἐπιστολή Γέροντος Ἐφραίμ Κατουνακιώτη σέ καρκινοπαθῆ μοναχό...


Την 27 η Φεβρουαρίου 1998 (ν.η) πριν 13 χρόνια έφυγε για τους ουρανούς ο παπα Εφραίμ ο Κατουνακιώτης.Ἡ ἐπιστολὴ ποὺ ἀκολουθεί δημοσιεύθηκε ἀπὸ τὴ συνοδεία τοῦ γέροντος στὴ βιογραφία του πoὺ ἐκδόθηκε ἀπὸ τὸ Περιβόλι τῆς Παναγίας τὸ 2000, καὶ ἀπευθύνεται σὲ ἑτοιμοθάνατο καρκινοπαθὴ μοναχό...
-----------------------------------

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΑ !!! ΕΔΩ ΚΙ ΑΝ ΓΕΛΑΣ !!!

Οι νόμοι της ατυχίας

1. Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.
2. Νόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα...
κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.

Είναι αναγκαία προϋπόθεση για την τελείωση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Είναι αναγκαία προϋπόθεση για την τελείωση
Γιατί είναι ανάγκη οπωσδήποτε να θλίβεται ο πιστός; Διότι όλοι όσοι θέλουν να ζούν με την ευσέβεια, που διδάσκει καίεμπνέει ο Χριστός, θα υποστούν διωγμούς. Καί πάλι.
Παιδί μου, αν θέλεις να υπηρετείς τον Κύριό σου, προετοίμασε την ψυχή σου να δεχθεί και να αντιμετωπίσει τον πειρασμό, βάδιζε σωστά και περίμενε καρτερικά (Σοφ. Σείρ. 2, 1-2).

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Καλλίστρατος ὁ Μάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ 49 Μαρτυρήσαντες


Καταγόταν ἀπὸ τὴν Καρχηδόνα. Οἱ γονεῖς του, καθὼς καὶ οἱ πρόγονοί του, ἦταν εὐσεβέστατοι χριστιανοί. Ὅταν με ...
περισσότερα...

Στις 10... ραντεβού με τον Θεό!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Στις 10... ραντεβού με τον Θεό!
Ο Παππούλης προσηύχετο πολύ. Και ήθελε και τα δικά του πνευματικά παιδιά νακάνουν το ίδιο. Ιδιαίτερα σε εμένα ήθελε, με κάθε τρόπο, να με πείσει να το κάνω.
Γι';αυτό συνεχώς μου μιλούσε, για την δύναμη της προσευχής. Προσευχή, παιδί μου,Ανάργυρε, έλεγε, σημαίνει συνομιλία με τον ίδιο τον Θεό, που είναι ο Πλάστης, είναι οΔημιουργός του Σύμπαντος!

Ο Μέγας Βασίλειος για τον φθόνο

  • Από  agiosmgefiras.blogspot.gr
Ο Μέγας Βασίλειος για τον φθόνο
Όπως ακριβώς η σκουριά φθείρει τον σίδηρο, έτσι και ο φθόνος καταστρέφει την ψυχή που τον έχει.Και το σκληρό της ασθενείας είναι ότι δε μπορεί να την ομολογήσει, αλλά όμως σκύβει και είναι κατηφής και τα έχει χαμένα. Ντρέπεται να ομολογήσει τη συμφορά...
ότι είμαι φθονερός και πικρός και με συντρίβουν τα καλά του φίλου, κλαίω για τη χαρά του αδελφού και δεν υποφέρω να βλέπω τα ξένα καλά, αλλά κάνω συμφορά την ευτυχία των πλησίον μου.

Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης για τους τοκίζοντες

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης για τους τοκίζοντες
«Ει μη πλήθος ην τοκιστών ουκ αν ην το πλήθος των πενοομένων.Λύσον σου την φατρίαν , και πάντες έξομεν την αυτάρκειαν»

«Δρεπάνι του τοκιστή είναι η δικαστική απαίτηση του χρέους, αλώνι το σπίτι του, όπου λιανίζει τις περιουσίες των αναγκεμένων ανθρώπων.


Πως να εξασφαλίσεις τη ζωή του παιδιού σου. Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πως να εξασφαλίσεις τη ζωή του παιδιού σου. Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Στις μέρες μας ακούμε συχνά από γονείς τα έξης λόγια: «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη ζωή του παιδιού μας».
Γι αυτό εργάζονται πολύ σκληρά, για να μαζέψουν -συχνά αδίκως- χρήματα ή να μορφώσουν τα παιδιά τους προς την κατεύθυνση που, όπως νομίζουν, φέρνει τη μεγαλύτερη δυνατή φυσική ασφάλεια και υλική ευμάρεια.
Αυτό γίνεται από τους λεγόμενους χριστιανούς! Ενεργούν έτσι διότι η αντίληψη τους για την πραγματική ζωή και την πραγματική εξασφάλιση της ζωής είναι εσφαλμένη.

Η νηστεία με κρασί, είναι νηστεία κίβδηλος

  • Από  1myblog.pblogs.gr
Η νηστεία με κρασί, είναι νηστεία κίβδηλος
Μέγας Βασίλειος
Η νηστεία μεν λοιπόν είναι ωφέλιμη για όλο τον χρόνο, για αυτούς που την προτιμούν (διότι ούτε η δαιμονική επήρεια δεν αποθρασύνεται κατά του νηστευτή, και οι φύλακες της ζωής μας άγγελοι με περισσότερη προθυμία παραμένουν στους καθαρισμένους στην ψυχή από τη νηστεία) πολύ δε περισσότερο τώρα, όποτε σε όλη την οικουμένη διαδίδεται το κήρυγμα.

Η καλή αρχή της οικογενειακής ζωής

  • Από  desk agioritikovima
Η καλή αρχή της οικογενειακής ζωής
του Γέροντα Παϊσίου
- Γέροντα, κάποιος νέος που έχει αποφασίσει την έγγαμη ζωή με ρώτησε πώς θα ξεκινήση σωστά γι’ αυτήν. - Κατ’ αρχάς να κοιτάξη να βρή μια καλή κοπέλα που να τον αναπαύη, γιατί καθένας αναπαύεται διαφορετικά και με άλλον άνθρωπο.
Να μην κοιτάξη να είναι πλούσια και όμορφη, αλλά προπάντων απλή και ταπεινή. Πρέπει να δώση δηλαδή περισσότερη προσοχή στην εσωτερική ομορφιά και όχι στην εξωτερική. Όταν η κοπέλα

Οικογενειακές στενοχώριες και αγιασμός

  • Από 
Οικογενειακές στενοχώριες και αγιασμός
Αγ. Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
Για να διορθώσει σ’ έναν αδελφό τα πολλά ελαττώματά του, όπως και σε όλους μας, έπαιρνε ο Γέροντας παραδείγματα από τη φύση και τη ζωή του και του έλεγε:
- Να ξέρεις, παιδί μου, τίποτε δεν έγινε εική και ως έτυχε. Όλα έχουν τον σκοπό τους. Και τίποτε δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει αιτία. Ούτε μια πευκοβελόνα δεν πέφτει από το πεύκο αν δεν θέλει ο Θεός. Γι’ αυτό θα πρέπει να μη στενοχωριέσαι για ο,τι σου συμβαίνει. Έτσι αγιαζόμαστε.

Γέροντας Παΐσιος: «Κατάσταση συναγερμού»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Γέροντας Παΐσιος: «Κατάσταση συναγερμού»
Μήν ξεχνάτε ότι περνούμε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται πολλή προσευχή. Νά θυμάστε την μεγάλη ανάγκη πού έχει ό κόσμος σήμερα και τήν μεγάλη απαίτηση πού έχει ό Θεός από μας γιά προσευχή.

Νά εύχεσθε γιά τήν γενική εξωφρενική κατάσταση όλου τού κόσμου, νά λυπηθή ό Χριστός τά πλάσματα Του, γιατί βαδίζουν στην καταστροφή.



Γιατί υπάρχουν άπιστοι;
  • Από  augoustinos-kantiotis.gr
Γιατί υπάρχουν άπιστοι;
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης ερμηνεύει σε κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής ανδρών, το· «ΟΥ ΠΑΝΤΩΝ Η ΠΙΣΤΙΣ» (Β΄ Θεσ. 3,2) και εξηγεί γιατί δεν πιστεύουν στον Θεό οι περισσότεροι των ανθρώπων.
Η πίστη δεν είναι ζήτημα γνώσεως, αλλά φωτισμός Θεoύ και δίδεται μόνο στους ταπεινούς.


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ 


Γιατί δεν προσέχουν τη γλώσσα τους...

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Γιατί δεν προσέχουν τη γλώσσα τους...
Πες μου, πάτερ, ρώτησε πάλι ο επισκέπτης, πώς μερικοί, αν και λειώνουν τα σώματά τους από την εγκράτεια, κυριεύονται ωστόσο από τα πάθη;
Την οργή πρώτα-πρώτα, κι έπειτα την έχθρα, τημνησικακία, τον φθόνο, την ασπλαχνία; Ενώ υπάρχουν, αντίθετα άνθρωποι, που και τρώνε απ’ όλα και πίνουν κρασί, κι όμως είναι πολύ ενάρετοι και δεν τους βρίσκεις ψεγάδι. Πώς γίνεται αυτό;

Πραότητα σημαίνει...

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πραότητα σημαίνει...
Πραότης σημαίνει να παραμένη ακίνητη και ατάραχη η ψυχή, τόσο στις ατιμίες όσο και στους επαίνους.

Θυμός σημαίνει ευμετάβλητη και ευέξαπτη συμπεριφορά και ασχημοσύνη της ψυχής.


Οργή σημαίνει να διατηρής συνεχώς μέσα σου κάποιο μίσος, να ενθυμήσαι δηλαδή το κακό που σού έγινε. Οργή σημαίνει να επιθυμής να εκδικηθής αυτόν που σε παρώξυνε.

«Και οι δυο», μου έλεγε ο Γέρο Ζαχαρίας, «αποφασίσαμε προσευχόμενοι να ανέβουμε εις τον Άθωνα, να δούμε αν υπάρχουν κάπου ασκηταί κρυμμένοι στο δάσος ή εις τα απόκρημνα βράχια του Όρους»

Posted: Σεπτεμβρίου 25, 2014 at 1:04 μμ, Last Updated:
83330 Ζούσε εδώ κοντά μας, στο γειτονικό ασκητήριο, ο Γέρων Αβιμέλεχ. Σεβάσμιος Γέροντας, φίλος του Αγίου Νεκταρίου του Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, και ο οποίος Γέροντας συνέγραψε τον πρώτο «Βίο του Αγίου Νεκταρίου».
Ζούσε ασκητικά εδώ εις το ασκητήριον και τον επισκέφτηκε κάποια στιγμή ένας νέος φοιτητής που είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε σπουδές και στο Παρίσι, ο μετέπειτα Καθηγούμενος των Ιερών Μονών Σταυρονικήτα και Ιβήρων, Πατήρ Βασίλειος Γοντικάκης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ

Posted: Σεπτεμβρίου 25, 2014 at 2:05 μμ, Last Updated:

πολιτεκνη-οικογενεια- Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Aπόσπασμα από την ερμηνεία της Αγίας Γραφής,στην (Β΄ Θεσ. 3,3), στον κύκλο ανδρών του Μητροπολίτου Φλώρινης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
Παντρεύτηκες; πρέπει νὰ κάνῃς παιδιά. Σοῦ τὸ λέει ὁ Θεὸς καὶ σοῦ ἐγγυᾶται, ὅτι ―Ἐγὼ θὰ τ᾿ ἀναλάβω, ὅ,τι καὶ ἂν συμβῇ. Δὲν θὰ τ᾿ ἀφήσω μόνα, θὰ τὰ προστατεύσω. Πίστεψε στὸ Θεό. ―Ὄχι, ἀπαντᾷ αὐτός. Ἐγώ, γιὰ νὰ ἔχω ἕνα παιδί, πρέπει καὶ νὰ τὸ ἀποκαταστήσω· νὰ ἔχω ἕνα διαμέρισμα, νὰ ἔχω τὸ αὐτοκίνητο καὶ κάποια περιουσία στὴν τράπεζα…

Ξένοι ακαδημαϊκοί: «Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, αλλά ο Ελληνισμός!»

Posted: Σεπτεμβρίου 25, 2014 at 8:15 μμ, Last Updated:
hellenism
Τρεις ξένοι ακαδημαϊκοί μας θυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει ή μάλλον καλύτερα όσο προσπαθούν κάποιοι να μας «αναγκάσουν» να ξεχάσουμε: To μεγαλείο του Ελληνισμού!
Σύμφωνα με τους Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος, εκδότης και συγγραφέας, η λύση στα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά είναι τα SOS σημάδια που μαρτυρούν καρκίνο…

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 9:06 πμ, Last Updated:
καρκινος
Και όμως ο καρκίνος δίνει συμπτώματα πριν την εμφάνισή του και αυτό ισχύει για πολλές μορφές της νόσου…
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως από τα συμπτώματα εξαρτάται και η μορφή του καρκίνου.
Ωστόσο, αν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται σε διαφορετικά μέρη του σώματος εξαιτίας της πίεσης που προκαλεί ένας όγκος στα αιμοφόρα αγγεία και στα γειτονικά νεύρα .

ΣΟΚ: Ύψωσαν το πολεμικό λάβαρο των Τζιχαντιστών στη Βοιωτία!

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2014 at 10:15 πμ, Last Updated:
tzixant
Το αποτρόπαιο λάβαρο των Τζιχαντιστών στην Ελλάδα; Απίστευτο και όμως αληθινό!
Μια αποκάλυψη που ανησυχεί ιδιαίτερα και προβληματίζει για τις εξελίξεις… Ο μεγαλύτερος εφιάλτης έφτασε τώρα και στην Ελλάδα! Κάποιοι ύψωσαν τη μαύρη σημαία, το πολεμικό λάβαρο των Τζιχαντιστών, στη Βοιωτία!!!
Ποιοι και πότε κανείς δεν γνωρίζει…

ΘΑ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ" ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ;;;

ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ «Τὸ τί θὰ πάθουν τόσο οἱ Σκοπιανοὶ ὅσο καὶ οἱ φίλοι τους, ὅταν µιλήσουν οἱ νεκροὶ ἢ ὁ νεκρὸς τοῦ τάφου τῆς Ἀµφιπόλεως (µὲ τὶς ἐπιγραφὲς βέβαια), δὲν θὰ περιγράφεται».

ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Τοῦ περιοδ. «Ο ΣΩΤΗΡ», ἀρ. τ. 2096, 01.10.14

Ἠλ. στοιχειοθεεσία «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»

.             Παγκόσµιο ἐνδιαφέρον προκάλεσαν καὶ συνεχίζουν νὰ προκαλοῦν οἱ ἀνασκαφὲς στὸν σπουδαῖο – ὅπως ἀποδεικνύεται – τάφο ἔξω ἀπὸ τὴν Ἀµφίπολη τῶν Σερρῶν. Ἡ ἀρχαιολογικὴ σκαπάνη προχωρεῖ ἐντατικὰ καὶ προσεκτικὰ στὸ ἔργο της καὶ φέρνει στὸ φῶς θαυµαστὰ εὑρήµατα. Τὴν µεγάλη ἐθνικὴ σηµασία, ποὺ ἀναµένεται ὅτι θά ἔχει ἡ ἀνακάλυψη αὐτοῦ τοῦ τάφου, ἀποδεικνύει καὶ τὸ γεγονὸς ὅτι εὐθὺς µόλις ἄρχισαν οἱ ἀρχαιολογικὲς ἀνασκαφές, ἐπισκέφθηκε τὸν χῶρο ὁ πρωθυπουργὸς τῆς χώρας µας κ. Ἀντώνιος Σαµαρᾶς.

Η ΑΣΕΜΝΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Μιὰ θανατηφόρα ἐπιδημία «Ἐὰν τὸ ἄσεµνο ντύσιµο εἶναι ἔνοχο στὸν δρόµο, εἶναι πολὺ περισσότερο ἔνοχο, ὅταν αὐτὸ παρουσιάζεται µέσα στὸν ἅγιο ναὸ τοῦ Θεοῦ».

Η ΑΣΕΜΝΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Μιὰ θανατηφόρα ἐπιδημία

Τοῦ περιοδ. «Ο ΣΩΤΗΡ», ἀρ. τ. 2096, 01.10.14

 Ἠλ. στοιχειοθεεσία «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»

ΕΙΣ. ΣΧ. «ΧΡ. ΒΙΒΛ.»: Ἡ «ἐκκοσμίκευση» ἐντοπίζεται πολλὲς φορὲς στὶς «δραστηριότητες» τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἡγεσίας. Δὲν εἶναι ὅμως ἔτσι, διότι ἔχει διαβρώσει τοὺς χριστιανούς. Τὸ κατωτέρω ἄρθρο ἐπισημαίνει μιὰ δυσάρεστα “ἀνεξέλεγκτη” κατάσταση (μᾶλλον χωρὶς ἐλπίδα διορθώσεως), ὄχι μόνον ἠθικῆς τάξεως ἀλλὰ καὶ πολιτιστικοῦ ἐπιπέδου! 

Ανθρωπιά…

Posted by olympia spyr στο Σεπτεμβρίου 26, 2014

γραφει ο αρισταρχος “Δυό Ανθρώπινες υποσχέσεις πως ακόμα υπάρχουμε”
Μέσα στην ειδησεογραφική λαίλαπα που μας βομβαρδίζει ανηλεώς με ότι πιο δυσάρεστο κυκλοφορεί ανά την υφήλιο άστραψαν αταίριαστα δύο ειδήσεις… αιτία. Αιτία για να θυμόμαστε ότι έχουμε και ανθρώπινο πρόσωπο. Αιτία για να κρατάει τον μεγαλοδύναμο μακριά από το κουμπί του αφανισμού.

Η αγάπη καταργεί τις αποστάσεις

  • Από  desk Agioritikovima.gr

5Γέροντα, πώς επικοινωνούν πνευματικά από μακριά οι άνθρωποι;

Γράφουν κανένα γράμμα ή με ασύρματο ή με σήματα μορς !...

Δηλαδή, Γέροντα;

Για να υπάρξει πνευματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, πρέπει να εργάζωνται στην ίδια συχνότητα. Αυτό δεν μπορούν να