Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

... ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΟΥΤΕ ... ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ !!!

Ελληνικό χαρτονόμισμα 100 δισεκατομμυρίων δραχμών!!

Ημερομηνία: 19 Σεπτεμβρίου 2013
Ελληνικο χαρτονομισμα 100 δισεκατομμυριων δραχμων!!
Στις 3 Νοεμβρίου του 1944, κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα. Πρόκειται για εκείνο των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα. Ωστόσο, η ουσιαστική του αξία ήταν σχεδόν μηδαμινή.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ "ΕΠΙΠΕΔΟ" ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΤΟ ... "ΝΑΟ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

"Ομορφιές" στη Βουλή - Καπερνάρος σε Μαρκόπουλο: «Θα σε γ...σω»!!!

19 Σεπτεμβρίου 2013

Χοντρό επεισόδιο στο περιστύλιο της Βουλής σημειώθηκε πριν από λίγο με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο να επιτίθεται στον Κώστα Μαρκόπουλο της Ν.Δ με εκφράσεις πεζοδρομίου. κι ενώ οι δύο άνδρες συζητούσαν σε ήρεμο τόνο ξαφνικά ο Β.Καπερνάρος «άναψα» και άρχισε να φωνάζει στον Μαρκόπουλο:

Η ταπείνωση του επισκόπου


episkopos
Από το Γεροντικό
Κάποτε ένα Επίσκοπος έπεσε σε μια μεγάλη αμαρτία. Την άλλη μέρα ήταν γιορτή. Επρόκειτο να λειτουργήσει σε μια Εκκλησία που πανηγύριζε και θα συγκεντρωνόταν ολόκληρη η πόλη.
Μόλις μπήκε στην εκκλησία ο Επίσκοπος, ανέβηκε στον άμβωνα, φανέρωσε μπροστά στο πλήθος την αμαρτία του, έβγαλε το ωμόφορό του, το σύμβολο της αρχιεροσύνης, το έδωσε στον Διάκονό του, και είπε με πολλή συντριβή, δυνατά, για να ακουστεί απ’ όλους:

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος καὶ Δορυμέδων


Μαρτύρησαν ἐπὶ βασιλέως Πρόβου καὶ διοικητοῦ Ἀντιοχείας Ἠλιοδώρου (278 μ.Χ.). Ὅταν λοιπὸν ὁ Τρόφιμος μὲ τὸν Σαββάτ&iot ...
περισσότερα...

Γέρων Πορφύριος: «Αλλάζει η δικαιοσύνη του Θεού»

Ιερομονάχου Γεωργίου του Καυσοκαλυβίτου
Απόσπασμα από το βιβλίο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Εκδ.2004)

«O πατήρ Πορφύριος δεν σταμάτησε να ζει. Μάλιστα τώρα είναι πιο κοντά μας. Όμως ο μόνος τρόπος επικοινωνίας μαζί του είναι η απλότητα και η προσευχή. Γιατί λίγο πριν την κόιμησή του όταν επληροφορήθηκε την κοίμηση του γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη της Ι.Μ Οσίου Δαυίδ έκανε το σταυρό του και είπε: 

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς: «Θέλουμε σχολεία που θα προσφέρουν πρώτα φώς στην καρδιά του μαθητή και της μαθήτριας»





 Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου "Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης"


Για σχολική παιδεία με βάση την Πατρίδα και την Εκκλησία που θα προσφέρουν «την καλλιέργεια των αρετών και θα ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του νέου και της νέας» έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, κατά την ακολουθία του αγιασμού που τέλεσε χθες,

ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ... ΚΟΚΚΙΝΟ !!!

Ψεκασμοί, Ληγμένα, Ενοχές και… «Συγχωροχάρτια!»


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Κατάμεστο το λεωφορείο Κ. Τούμπα - Νέος Σ. Σταθμός και, ώ του θαύματος, ο κλιματισμός ΔΕΝ λειτουργεί!...(συμβαίνει σε μερικά λεωφορεία του γνωστού σε μας ΟΑΣΘ (Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης).

Ψάχνω για κάποια χαμόγελα, αλλά δεν τα βλέπω!

Πρόσωπα σκυθρωπά, μάτια γεμάτα θλίψη, χείλη σφιγμένα (άραγε από θυμό;) απέραντη κατάθλιψη στο κατάμεστο λεωφορείο.

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΑΥΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ,ΑΓΑΠΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ

αγία Σοφία Αγάπη Ελπίδα Πίστις





Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

και οι Θυγατέρες της

Πίστις, Έλπίς και Αγάπη


Το Συναξάρι των τεσσάρων αγίων

Μεταξύ των αρχαιότερων μαρτύρων της χριστιανικής πίστεως συγκαταλέγονται η αγία Σοφία και οι τρείς θυγατέρες της Πίστις, Έλπίς και Αγάπη, αφού πρόσφεραν την ζωή τους ως «λογική λατρεία» στον Ιησού Χριστό, κατά τα χρόνια που αυτοκράτορας στην Ρώμη ήταν ο Αδριανός (117-138).

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε μαθήτρια 10 χρονών να γράψει για τον Θεό


Η 10χρονη Erin Shead από το Memphis του Tennessee, όπως και οι άλλοι μαθητές στο Δημοτικό Lucy στο Millington, άκουσε από την δασκάλα της να ζητάει από τα παιδιά να γράψουν για κάποιο «είδωλο στο οποίο κοιτάνε», ως μέρος ενός μαθήματος. Η μαθήτρια αφού σκέφτηκε λίγο, αποφάσισε να γράψει για τον Θεό.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Προσβολή της σημαίας μας από Γερμανό κάφρο πολιτικό σε τηλεοπτική εκπομπή

Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία θα εμφανιστεί σε εκπομπή που θα προβληθεί απόψε από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tele-5, ένας κάφρος που λέγεται Μπερντ Λούκε (Bernd Lucke) και είναι ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD).

... ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ !!! ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ !!!

Νέα στοιχεία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ


puriniko-oplostasio-tou-Israil

Μπορεί η μέχρι σήμερα πεποίθηση των ειδικών στα πυρηνικά όπλα να είναι ότι οι ισραηλινοί διαθέτουν 200-400 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό τους, έρχεται όμως το έγκυρο «Bulletin of the Atomic Scientists» στο τρέχων τεύχος (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου) να επικαλεστεί στοιχεία της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency), αλλάζοντας λίγο την εικόνα.

Η μεγάλη μάχη της Δοϊράνης, στις 18 Σεπτεμβρίου 1918


Η μεγάλη μάχη της Δοϊράνης, στις 18 Σεπτεμβρίου 1918
Η μεγάλη μάχη της Δοϊράνης, στις 18 Σεπτεμβρίου 1918
Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος -Κιλκίς
Μία ακόμη ένδοξη σελίδα του Ελληνισμού που «γράφτηκε» σε τούτο τον ιερό τόπο
Ο τροπαιούχος νομπελίστας μας Γ. Σεφέρης, κατά την παραλαβή του βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας, το 1963, στην καθιερωμένη ομιλία, έδωσε έναν εξαίσιο ορισμό της πατρίδας μας.

Εφαρμόζεται σχέδιο ανωμαλίας στην Ελλάδα


Εφαρμόζεται σχέδιο ανωμαλίας στην Ελλάδα
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κερατσίνι είναι ίσως η έναρξη ενός σχεδίου σκοτεινών κύκλων που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία προεμφυλιακή κατάσταση, ούτως ώστε να είναι πλήρως αποδυναμωμένη τους επόμενους μήνες κρίσιμων διαπραγματεύσεων και για την οικονομία της και για τη γεωστρατηγική της θέση στη Μεσόγειο.
Αυτό πιστεύουν πολλοί στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, οι οποίες συνδέουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που ξεκινάνε από τις βίαιες επιθέσεις οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοκρατικών πολιτών και μεταναστών, πέρασαν στην προκλητική συγκέντρωση των Ναζί μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, από τις προκλήσεις και τη ναζιστική δραστηριότητα στο Μελιγαλά για να καταλήξουν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα στη νύχτα.
Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ είναι σε συνεχή επαφή, προσπαθώντας να διαπιστώσουν πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες η κατάσταση.
Επαγρύπνηση υπάρχει και από αξιωματικούς του Α2 του στρατού, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές πολιτικές προβοκάτσιες την περίοδο που θα είναι εδώ η Τρόικα.
Τα κρίσιμα ερωτήματα που προσπαθεί να βρει απάντηση το Μέγαρο Μαξίμου είναι τα εξής:
1. Σε ποια έκταση και σε ποια μορφή επεκτείνεται το σχέδιο των κύκλων της ανωμαλίας και αν αυτό περιλαμβάνει αιματηρές επιθέσεις παρακρατικών;
2. Από πού κινούνται όλοι αυτοί που οδηγούν σταδιακά τη χώρα σε Εμφύλιο πόλεμο, τι μέσα έχουν στη διάθεσή τους, τι δυνατότητες, εάν υπάρχει κεντρικός πυρήνας εντός ή εκτός της Ελλάδας που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας;
3. Ποια θα είναι η αντίδραση από το χώρο της Αριστεράς και από δυναμικούς πυρήνες της άκρας Αριστεράς, ένας χώρος που δέχεται κυρίως τις επιθέσεις των Νεοναζί;
Πάντως όλα τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου κρίνουν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και έχουν ειδοποιήσει τα στελέχη τους να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

ΠΗΓΗ:   http://www.newsbomb.gr/politikh/story/347789/efarmozetai-shedio-anomalias-stin-ellada#ixzz2fHxCX4nt

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΘΛΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ

.Ο Θεός βλέπει από κοντά τις ταλαιπωρίες των παιδιών Του και τα παρηγορεί σαν καλός Πατέρας.

Γιατί, τι νομίζεις, θέλει να βλέπη το παιδάκι Του να ταλαιπωρήται; Όλα τα βάσανά του, τα κλάματά του, τα λαμβάνει υπ’ όψιν Του και ύστερα πληρώνει. Μόνον ο Θεός δίνει στις θλίψεις την αληθινή παρηγοριά. Γι’ αυτό, άνθρωπος που δεν πιστεύει στην αληθινή ζωή, που δεν πιστεύει στον Θεό, για να Του ζητήση το έλεός Του στις δοκιμασίες που περνάει, είναι όλο απελπισία και δεν έχει νόημα η ζωή του.

ΠΕΜΠΤΗ  19  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013