Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ !!!


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καὶ ΕΛΛΑΔΑ (Ἀρχιμ. Δαν. Ἀεράκης)

Μακεδονία καί Ἑλλάδα

τοῦ Ἀρχιμ.  Δανιήλ Ἀεράκη

.                Λένε, ὅτι δέν εἶναι ρεαλιστικός ὁ σκοπός τοῦ συλλαλητηρίου! Καί ὅτι «δέν βγαίνει τίποτε» μέ τίς φωνές τοῦ λαοῦ (τοῦ ἔθνους, θά τό λέγαμε ἐμεῖς). Ρεαλιστικό εἶναι ὅ,τι εἶναι ἀληθινό! Ὄχι ἑκατομμύρια λαοῦ, ἀλλά καί ἕνας μόνο ν’ ἀπομείνη σ’ αὐτόν τόν τόπο πού νά ἐπιμένη ὅτι ἡ Μακεδονία εἶναι μία καί ἑλληνική, ἡ μαρτυρία αὐτοῦ τοῦ ἑνός θά εἶναι ὁ ρεαλισμός!

  • Τά ὅσα γράψαμε περί τῆς ἀνάγκης πανελλαδικῆς ἐκδηλώσεως, δέν

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Πρέπει Να Γνωρίζουμε Όλα Όσα Απασχόλησαν Τους Πατέρες

Αιμιλιανός ΣιμωνοπετρίτηςΟφείλουμε να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να ζούμε, να χαιρόμαστε και να δακρύζουμε, να νοιώθουμε και να ανυψωνόμαστε, όπως ακριβώς και οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Αυτό είναι απόρροια της εκκλησιαστικής ενότητας, την οποία χαρίζει ο Θεός στη σύναξή μας.
Γι αυτό είναι προτιμότερο το σύστημα να διαβάζουμε ολόκληρα τα πατερικά έργα και την

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Σουλτάνος Ταγίπ 

Των Γιώργου Καραμπελιά και Γιώργου Ρακκά
Στις 25 Ιανουαρίου 2018, ο άνθρωπος που εδώ και δεκαετίες υπερπροβάλλεται από το εγχώριο κατεστημένο ως ιεράρχης-πρότυπο πνευματικότητας & ευαισθησίας, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, απέστειλε προσωπική επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας την υποστήριξή του στην… εισβολή που

Σύναξη για την Ορθοδοξία: Διακήρυξη και Ομολογία

ΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ
Πρός τό χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας
Ἡ σύγχρονη πραγματικότητα μᾶς φέρνει ἀντιμέτωπους μέ τήν καθολική ἀπαξίωση τῆς ὀρθοδόξου πίστεως καί τῆς παραδόσεώς μας καί τῆς κατευθυνόμενης προσπάθειας μέ σκοπό τήν ἀποορθοδοξοποίηση καί τόν ἀφελληνισμό τοῦ λαοῦ μας.

Σέ κοινωνικό καί πολιτικό ἐπίπεδο, τό σύνδρομο τοῦ δῆθεν ἐκσυγχρονισμοῦ καί ἀθεϊστικοῦ προοδευτισμοῦ, δρᾶ πλέον σαρωτικά ἰσοπεδώνοντας κάθε ἔννοια ἠθικῆς, κάθε ἰδανικό καίΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

30 Ιανουαρίου

μ.Χ.
Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛ. ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

 Ο πόνος και η αγάπη μου για την ελληνική οικογένεια και για τα παιδιά μας, μαθητές και φοιτητές, με παρακινούν να γράψω τις παρακάτω γραμμές. Θα αναφέρω πικρές αλήθειες, οι οποίες κάποιους θα συγκινήσουν και  θα προβληματίσουν, κάποιους θα ξενίσουν και ίσως, κάποιους θα δυσαρεστήσουν. Το τελευταίο δεν το υπολογίζω καθόλου, διότι σημασία έχει τι αρέσει στον Χριστό και όχι τι αρέσει στον κόσμο. 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

«Δανείζει Το Θεό Όποιος Ελεεί Φτωχό»

ΖΗΤΙΑΝΟΣΔεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κανείς την υψηλότερη απ’ όλες τις αρετές και να της δώσει το πρωτείο και το βραβείο, όπως ακριβώς δεν είναι εύκολο να βρει μέσα σ’ ένα ολάνθιστο και μοσχοβόλο λιβάδι το πιο ωραίο κι ευωδιαστό λουλούδι, καθώς πότε το ένα και πότε το άλλο του τραβάει την προσοχή και τον προκαλεί να το κόψει πρώτο.
Έτσι, λοιπόν, σκέφτομαι ότι καλές αρετές είναι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Και μάρτυρας για την πίστη είναι ο Αβραάμ, που δικαιώθηκε από την πίστη του· μάρτυρες για την ελπίδα

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Οἱ Ἅγιοι Τρεῖς Ἱεράρχες

Ἡ αἰτία γιὰ τὴν εἰσαγωγὴ τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν στὴν Ἐκκλησία εἶναι τὸ ἑξῆς γεγονός: Κατὰ τοὺς χρόνους τῆς βασ&i ...
περισσότερα...