Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΕΥΡΕΘΗ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ !!!


Πώς να περάσεις τη νύχτα σου

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πώς να περάσεις τη νύχτα σου
Το βράδυ, με το τέλος όλων των έργων της ημέρας, ευχαρίστησε τον Θεό για όλες τις ευεργεσίες πού έλαβες κατά τη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή: επειδή παρέμεινες ζωντανός, κι ακόμη για τις πνευματικές και σωματικές σου δυνάμεις, για την υγεία σου...
για την τροφή, το ποτό, για όλους τους ψυχοσωτήριους λογισμούς, για όλες τις άγιες επιθυμίες, για το γήινο και το ουράνιο φως, για

Η ανταμοιβή είναι ανάλογη με τον κόπο

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η ανταμοιβή είναι ανάλογη με τον κόπο
Λένε για τον Αββά Ησαΐα, πως πήγε κάποτε σε κάποιο κτηματία, που αλώνιζε τα σπαρτά του, και κρατώντας ένα ζεμπίλι του είπε.

– Δος μου, νάχεις την ευχή μου, λίγο σιτάρι. Κι’ αυτός τον κοίταξε καλά-καλά και του απάντησε.


-Γιατί να σου δώσω Γέροντα; μήπως ήλθες κι’ εσύ να με βοηθήσεις

Ακριβώς επειδή είσαι αμαρτωλός, έλα εδώ,για να γίνεις δίκαιος

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ακριβώς επειδή είσαι αμαρτωλός, έλα εδώ,για να γίνεις δίκαιος
«Μα είμαι αμαρτωλός», λες, «και δεν τολμώ ν΄ αντικρύσω τον άγιο». Ακριβώς επειδή είσαι αμαρτωλός, έλα εδώ, για να γίνεις δίκαιος.
Ή μήπως δεν γνωρίζεις, ότι και αυτοί που στέκονται μπροστά στο ιερό Θυσιαστήριο, έχουν διαπράξει αμαρτίες; Γι΄ αυτό οικονόμησε ο Θεός να υποφέρουν και οι ιερείς από κάποια πάθη, ώστε να κατανοούν την ανθρώπινη αδυναμία και να συγχωρούν τους άλλους.

«Αφού όμως δεν τήρησα όσα άκουσα στην εκκλησία», θα μου πει

Χαστούκι στη ματαιοδοξία

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Χαστούκι στη ματαιοδοξία
Μια κυρία, γνωστού εμπόρου των Αθηνών, αρρώστη­σε, Ή κυρία αύτη είχε μια εξαδέλφη πού είχε έλθει από την Αίγυπτο, πλούσια. Ελένη Βλάχου ώνομάζετο. Ηλθε νά ΐδή την ασθενή έξαδέλφην της. "Ομιλίας γενομένης, της λέγει: «Να στείλης να φέρης τον παπα-Νικόλα, να σου διάβαση ευχή υπέρ υγείας».Ή κόρη της ασθενούς άρέσκετο πολύ εις την έξωτερικήν καλαισθησίαν.
Ο παππούς, όμως, λόγω του ότι λει­τουργούσε καθημερινά, άνακατευόμενος με κεριά, με

Εκείνο το βράδυ μου έδειξε ο Θεός την κακία του σατανά!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Εκείνο το βράδυ μου έδειξε ο Θεός την κακία του σατανά!
(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΔ’) του μακαριστού γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή
Μη ξενίζεσαι, τέκνον μου. Έτσι είναι ο μοναχός. Ο βίος τού μονάχου είναι μαρτύριον διαρκές. Ο γλυκύς Ιησούς μέσα εις τας θλίψεις γνωρίζεται. Και μόλις θα τον ζήτησης, θα σου προβάλη τας θλίψεις. Η αγάπη Του είναι μέσα στα βάσανα. Ολίγον μέλι σου δείχνει και αποκάτω έχει κρύψει ολόκληρον αποθήκην πικρίας. Προηγείται το μέλι της χάριτος και ακολουθεί η πικρία των πειρασμών.


Όταν θελήση να σου στείλη τα βάσανα σε ειδοποιεί και ως

Πάλεψα πενήντα χρόνια με το διάβολο

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πάλεψα πενήντα χρόνια με το διάβολο
Βλέποντας κανείς τον Γέροντα να έχει φθάση σε υψηλά μέτρα αρετής, δεν μπορούσε να φαντασθεί τον μαρτυρικό δρόμο πού είχε διανύσει, μέχρι να γίνει δοχείο του Αγίου Πνεύματος.
Οι ομολογίες του είναι αποκαλυπτικές: «Ό αγώνας κατά των παθών είναι οδυνηρός και χρειάζεται αιματηρή προσευχή. Διάβασα κάποτε ότι ένας μοναχός είχε πειρασμό τριάντα χρόνια.
Πω! πω! λέω, τριάντα χρόνια! "Ε! Ήλθα στο Μοναστήρι και

Ο άνθρωπος που μακροθυμεί, έχει πολλή φρόνηση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ο άνθρωπος που μακροθυμεί, έχει πολλή φρόνηση
Ο άνθρωπος που μακροθυμεί, έχει πολλή φρόνηση (Παροιμ. 14:29). Το ίδιο κι εκείνος που τεντώνει το αυτί του για ν΄ ακούει λόγους πνευματικής σοφίας.

Μην αρνείσαι να μαθαίνεις, κι ας τυχαίνει να ξέρεις πάρα πολλά. Γιατί αυτό πού μπορεί να οικονομήσει ο Θεός, είναι πολύ πιο ωφέλιμο από τη δική μας φρόνηση.

Αυτός που θέλει να σηκώσει το σταυρό του και ν΄ ακολουθήσει το

Η βοήθεια των Αγίων

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η βοήθεια των Αγίων
- Γέροντα, πώς αισθάνεται ο Άγιος Αρσένιος τώρα που απέκτησε ναό;

- Χαρά αισθάνεται, γιατί απέκτησε μαντρί και έβαλε μέσα τα πρόβατά του, για να τα προστατεύη.


- Ο κόσμος, Γέροντα, ύστερα από την αναγνώριση ενός Αγίου βοηθιέται περισσότερο;

- Φυσικά βοηθιέται. Οι Άγιοι, όταν αναγνωρίζωνται από την

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι; (Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές)

  • Από  tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι; (Κοινοποιήστε το παντού θα σώσετε ζωές)
Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να... αισθάνεται λιποθυμία έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το

Η δικαιοκρισία του Θεού

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η δικαιοκρισία του Θεού
Γλυκύτητα και σοφία στάζουν τα λόγια σου, του είπανε με θαυμασμό οι συνομιλητές του. Πόσο αληθινός είναι ο λόγος του Χριστού, «ἐὰν μείνητε ἐν ἐμοὶ καὶ τὰ ρήματά μου ἐν ὑμῖν μείνῃ,»!
Κι εσύ λοιπόν, πάτερ, μένοντας ενωμένος όλος μ’ Εκείνον, λαλείς και τα δικά Του λόγια.
Γι’ αυτό απάντησέ μας σε τούτο, που μας έρχεται φυσιολογικά στο νου μετά απ’ όσα είπες: Πώς συμβαίνει να μπαίνουν κάποτε σε πλοίο πολλοί άνθρωποι, από διαφορετικά μέρη, και σε μία τρικυμία να πνίγονται όλοι; Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σ’ όλους ανεξαιρέτως προορισμένο ένα τόσο αξιοθρήνητο τέλος;

O ιεράρχης Χρύσανθος, αγωνιστής για τα δίκαια των Ελλήνων

  • Από  agioritikesmnimes.blogspot.gr
O ιεράρχης Χρύσανθος, αγωνιστής για τα δίκαια των Ελλήνων
Η στάση του απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές το 1941 και η διαθήκη με την οποία υποχρέωνε τους συγγενείς του να μη ζητήσουν συντάξεις και επιδόματα από το κράτος.
Τέτοια, μέρα το 1949, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ακαδημαϊκός, ο από Τραπεζούντος Χρύσανθος, άφηνε την τελευταία του πνοή σε ένα διαμερισματάκι της Γλυφάδας (επί Κατοχής διέμενε στην οδό Σουμελά 4 στην Κυψέλη). Η πάνδημη κηδεία του, παρουσία του βασιλιά Παύλου, έγινε με τιμές πρωθυπουργού.
του  Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

Μα αδικήθηκα, λες και είμαι πικραμένος

Posted: Σεπτεμβρίου 28, 2014 at 3:18 μμ, Last Updated:
dentro_skotadi_0100-620x412
Ξέχασε, λοιπόν, τις ξένες αμαρτίες, για να ξεχάσει και ο Κύριος τις δικές σου. Γιατί αν πεις, «Τιμώρησε τον εχθρό μου», έκλεισες το στόμα σου. Έχασε πια η γλώσσα σου το δικαίωμα να μιλάει στο Θεό. Πρώτα-πρώτα επειδή εξαρχής Τον παρόργισες, κι υστέρα επειδή ζητάς πράγματα που είναι αντίθετα στον ίδιο το χαρακτήρα της προσευχής.

Μαϊντανός: Τα 12 απροσδόκητα οφέλη για την υγεία

Posted: Σεπτεμβρίου 28, 2014 at 7:12 μμ, Last Updated:
οφέλη-μαιντανός
Ο μαϊντανός περιέχει χλωροφύλλη, μία ευρεία γκάμα βιταμινών – με τα φύλλα του να είναι πλούσια σε βιταμίνη C – καθώς και αρκετά ακόμη φυτοθρεπτικά συστατικά (σ.σ. pentapostagma.gr – phytonutrients) όπως τα πτητικά έλαια και τα φλαβονοειδή. Τα οφέλη του μαϊντανού για την υγεία μας είναι σημαντικότερα από ότι θεωρούμε συνήθως. Για να αποκομίσετε στο μέγιστο τα οφέλη, θα πρέπει να καταναλώσετε χυμό από μαϊντανό ή να το προσθέσετε στην αγαπημένη σας συνταγή smoothie. Μην το παρακάνετε με τις ποσότητες μαϊντανού, περίπου 30 με 60 γραμμάρια καθημερινά είναι αρκετά.

Το μυστικό για να ακουστεί η προσευχή σου…

Posted: Σεπτεμβρίου 29, 2014 at 6:49 πμ, Last Updated:
1920515_596687107086785_1909895778_n
Θέλεις ν’ ακούει παρευθύς ο Θεός την προσευχή σου, αδερφέ;
Λέγει ο αββάς Ζήνων:
– Σαν σηκώνεις τα χέρια σου στον ουρανό, προσευχήσου πρώτα απ’ όλα, με την καρδιά σου για τους εχθρούς σου και ο Θεός θα σου δώσει γρήγορα ό,τι άλλο του ζητήσεις.


psigmataorthodoxias.blogspot.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

10 αναπάντεχες σπιτικές θεραπείες για κάθε νόσο

Posted: Σεπτεμβρίου 29, 2014 at 8:26 πμ, Last Updated:
lemonia
Την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο μην πάρετε παυσίπονο. Την επόμενη φορά που θα μυρίζει η ανάσα σας μην μασήσετε τσίχλες. Και την επόμενη φορά που έχετε λόξυγγα μη βάλετε κάποιον να σας τρομάξει. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα, εκτός από τα παραπάνω. Τα σπιτικά γιατροσόφια δεν έχουν τελειωμό και εφαρμόζονται σε πλήθος καταστάσεων που σας ταλαιπωρούν καθημερινά.

ΗΠΑ: Η συγκλονιστική προσευχή ενός άθεου

Posted: Σεπτεμβρίου 29, 2014 at 9:40 πμ, Last Updated:
προσευχόμενος
Δημοσιεύθηκε ευρύτατα μια προσευχή, που βρέθηκε στο αμπέχονο ενός Αμερικανού στρατιώτη, που σκοτώθηκε στον πόλεμο, στη βόρεια Αφρική. Προσευχή, βαθειά συγκλονιστική γιατί, μέσα στην οικειότητα του ύφους της, φανερώνει την ανάγκη την οποία νοιώθει κάποτε και ο νέος άνθρωπος να είναι κοντά στο Θεό. «Άκουσε, Θεέ μου! Ακόμα δεν Σού έχω μιλήσει. Όμως τώρα

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΑ «ΞΗΛΩΝΟΥΝ», ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟΥΝ (Δ. Νατσιός) «Ἕνας ὑπόνομος ἀναθυμιάσεων, ποὺ δηλητηριάζει ἐδῶ καὶ δεκαετίες ἕναν ὁλόκληρο λαό».

Τὰ καρκινώματα τὰ «ξηλώνουν», δὲν τὰ ἀναζωογονοῦν

Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός Δάσκαλος-Κιλκίς

ΕΙΣ. ΣΧ. «ΧΡ. ΒΙΒΛ.»: Ὅταν πρὸ τριακονταετίας διαλαλοῦσαν τὸ ἐμπόρευμά τους καὶ ἐπαγγέλλονταν μεσσιανικὰ τὴν «Ἀλλαγή», δὲν ψεύδονταν (ὅπως νομιζόταν). Ἔλεγαν τὴν ἀλήθεια: ὑπόσχονταν δηλ. «Ἐξαλλαγή» (ἢ Μετάλλαξη. Ὡς γνωστὸν στὴν ἰατρικὴ ὁ ὅρος αὐτὸς σημαίνει οὐσιαστικῶς τὸν καρκίνο: Ὅταν δηλ. ἕνα γονίδιο, λόγῳ βλάβης, προκαλεῖ τὴν γένεση καρκινικῶν κυττάρων καὶ τὸν σχηματισμὸ κακοήθων ὄγκων, τότε λέγεται πὼς ἔχει ὑποστεῖ ἐξαλλαγή, καὶ ἔχει μετατραπεῖ σὲ ὀγκογονίδιο.). Καὶ τὴν πέτυχαν τὴν Ἐξαλλαγή. Ἕνας ὁλόκληρος λαὸς ἐξαλλάχθηκε. Ἀλλοτριώθηκε. Ἐκμαυλίστηκε. Ἀποκόπηκε ἀπὸ τὶς παραδοσιακές του Ἀξίες μεθοδικὰ καὶ χειρουργικά. Καὶ ἔγινε ἀγνώριστος.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο μπαμπας σου δουλεύει;


Συζητάνε μετάξύ τους 2 ξανθιές :
- Ο μπαμπάς σου δουλεύει;
- Ναι, γιατί; Ο δικός σου χάλασε;

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Κυριακὸς ὁ Ἀναχωρητὴς


Ἦταν ἄνθρωπος ποὺ καλλιεργοῦσε ὑπομονήν καὶ πραότητα. Γι' αὐτὸ καὶ πέτυχε στὴν ἀσκητική του ζωή. Γεννήθηκε στὴν Κόρινθο τὸ 5ο αἰῶνα, ἀπὸ ἱερέα πατέρα, τὸν Ἰωάννη. Τὴν μητέρα του τὴν ἔλεγαν Εὐδοξία καὶ εἶχε ἀδελφὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Κορίνθου Πέτρο. Ἀπὸ ἱερατικό, λοιπόν, γένος ὁ Κυριακός, σὲ νεαρὴ ἡλικία πῆγε στὰ Ἱεροσόλυμα καὶ ἀπὸ ἐκεῖ στὴ Λαύρα τοῦ Μεγάλου Εὐθυμίου. Ἐκεῖ, ὁ Μέγας Εὐθύμιος, τὸν ἔκανε μοναχὸ καὶ τὸν ἔστειλε στὸν ἀσκητὴ Γεράσιμο. Ὅταν πέθανε ὁ Γεράσιμος, ὁ Κυριακὸς ἐπέστρεψε στὴν ...
περισσότερα...

Το έλεος του Θεού τα αναπληρώνει όλα

  • Από  askitikon.eu
Το έλεος του Θεού τα αναπληρώνει όλα
Δόκιμος ακόμα, μια καλοκαιριάτικη νύχτα περπατούσα ανάμεσα στους κήπους της Σκήτης. Μόνος με μόνο τον Θεό. Πλησιάζοντας την μεγάλη λίμνη βλέπω τον μεγαλόσχημο π. Γεννάδιο.
Από τότε πού πέρασε τον κατώφλι της Σκήτης είχαν περάσει 62 ολόκληρα χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του δεν έβγαινε καθόλου από την

Μη στεναχωριέσαι λοιπόν!

  • Από  atheataperasmata.com
Μη στεναχωριέσαι λοιπόν!
Πες "Κύριε, δες την αδυναμία μου. Άνθρωπος είμαι" και ξαναπροσπάθησε. "Καλά -λέει κανείς- η εκκλησία δε μας θέλει τέλειους"; Τέλειος είναι μόνο ο Θεός!
Εμείς είμαστε τελειούμενοι. Αυτή είναι μια μετοχή ενεστώτα που σημαίνει ότι συνέχεια τελειοποιούμαι. Δεν είμαι κάτι που έγινα και τελείωσε.

Προσευχήσου μέσα στην καρδιά σου στο Πανάγιο Πνεύμα...Πως να περάσεις τη νύχτα σου...

  • Από  askitikon.eu
Προσευχήσου μέσα στην καρδιά σου στο Πανάγιο Πνεύμα...Πως να περάσεις τη νύχτα σου...
Το βράδυ, με το τέλος όλων των έργων της ημέρας, ευχαρίστησε τον Θεό για όλες τις ευεργεσίες πού έλαβες κατά τη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή: επειδή παρέμεινες ζωντανός, κι ακόμη για τις πνευματικές και σωματικές σου δυνάμεις, για την υγεία σου, για την τροφή, το ποτό...
για όλους τους ψυχοσωτήριους λογισμούς, για όλες τις άγιες επιθυμίες, για το γήινο και το ουράνιο φως, για τη βοήθεια και προστασία Του, δηλαδή για κάθε ευεργεσία Του.

Τι μπορούμε να κάνουμε για τους κεκοιμημένους;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Τι μπορούμε να κάνουμε για τους κεκοιμημένους;
Το ακόλουθο περιστατικό μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η τέλεση μνημόσυνου στη θεία λειτουργία!

Πριν την αφαίρεση των λειψάνων του αγ. Θεοδοσίου του Τσερνίγκωφ (1896), ο φημισμένος Στάρετς Αλέξιος (1916), ιερομόναχος του Ερημητηρίου του Γκολοσεγιέφσκυ της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου...

ο οποίος διεξήγαγε την ανακομιδή των λειψάνων, αποκαμωμένος καθώς καθόταν δίπλα στα Ιερά λείψανα, λαγοκοιμήθηκε και είδε μπροστά του τον άγιο, ο οποίος του είπε:

Η μετάνοια χωρίς την ελεημοσύνη είναι νεκρή και χωρίς φτερά

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η μετάνοια χωρίς την ελεημοσύνη είναι νεκρή και χωρίς φτερά
Εδώ, λοιπόν, ας ζητήσουμε χάρι από τον Κριτή, εδώ και ας τον παρακαλέσουμε εδώ με όλη την δύναμί μας ας τον ικετεύσουμε ? αλλά όχι με χρήματα? ή καλύτερα αν πρέπει να πούμε την αλήθεια, πείθεται και με χρήματα ο φιλάνθρωπος Κύριος, όχι γιατί τα θέλει ο ίδιος , αλλά γιατί τα δέχεται δια μέσου των φτωχών.
Δώσε χρήματα στον φτωχό κι αμέσως εξευμένισες τον Κριτή. Κι αυτά σας τα λέω από ενδιαφέρον, επειδή η μετάνοια χωρίς την ελεημοσύνη είναι νεκρή και χωρίς φτερά. Δεν μπορεί η μετάνοια να πετάξη προς τον Θεό, όταν δεν έχη τα φτερά της ελεημοσύνης.

«Να προσεύχεσαι αδιαλείπτως νοερώς, μετά προσοχής, επιμελείας και συναισθήσεως...»

  • Από  askitikon.eu
«Να προσεύχεσαι αδιαλείπτως νοερώς, μετά προσοχής, επιμελείας και συναισθήσεως...»
Δια να μην αμαρτάνωμεν
«…Δια να μην αμαρτάνης του λοιπού σου δίδω τας εξής πατρικάς συμβουλάς.


Να προσεύχεσαι αδιαλείπτως νοερώς, μετά προσοχής, επιμελείας και συναισθήσεως να λέγης διαφόρους προσευχάς, όσας γνωρίζης και ιδίως την σύντομον προσευχήν.

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με, και το Δόξα σοι ο Θεός, Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς κ.λ.π. Να προσεύχεσαι και όταν περιπατής καθ’ οδόν, και όταν εργάζεσαι, και όταν πίπτης εις την κλίνην να αναπαυθής, και όταν εγείρεσαι και εν παντί καιρώ και πάση ώρα.

Ας τον παρακαλέσουμε ολόθερμα στην προσευχή

  • Από  askitikon.eu
Ας τον παρακαλέσουμε ολόθερμα στην προσευχή
Οι νόμοι της Εκκλησίας προστάζουν να γίνονται οι προσευχές έτσι, όχι μόνον εκείνες που γίνονται για τους πιστούς, αλλά και εκείνες που γίνονται για τους κατηχουμένους.

Διότι ο νόμος διεγείρει τους πιστούς στην ικεσία για τους αμύητους. Διότι όταν λέγει ο διάκονος «ας παρακαλέσουμε ολόθερμα τον Θεό για τους κατηχουμένους», δεν παροτρύνει κανέναν άλλο, παρά το πλήθος των πιστών για τις ευχές υπέρ εκείνων.


Ο πειρασμός βάζει εμπόδια και στριμώχνεται ο άνθρωπος

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ο πειρασμός βάζει εμπόδια και στριμώχνεται ο άνθρωπος
Γέροντα, μόνον η ευγνωμοσύνη στον Θεό φθάνει για να μας παρακινήσει στον αγώνα κατά των παθών;

-Μόνον η ευγνωμοσύνη στον Θεό δεν φθάνει χρειάζεται και καλή διάθεση, αναγνώριση της αμαρτωλότητας μας και φιλότιμη άσκηση.


-Γέροντα, η μνήμη του θανάτου βοηθάει στην εσωτερική εργασία;
-Ναι, πολύ βοηθάει. Αν έχουμε μνήμη θανάτου με ελπίδα στον

Η υπομονή σας πρέπει να είναι τέλεια και να κρατήσει ως το τέλος

  • Από  fdathanasiou.wordpress.com
Η υπομονή σας πρέπει να είναι τέλεια και να κρατήσει ως το τέλος
Και πότε είναι τέλεια η υπομονή; Όταν σηκώνει κανείς τις δοκιμασίες όχι μόνο καρτερικά, αγόγγυστα, αλλά και με χαρά, ευγνωμονώντας το Θεό για ό,τι παραχωρεί, όσο βαρύ κι αν είναι, όπως θα Τον ευγνωμονούσε για μια μεγάλη ευεργεσία.

Πιστέψτε ακράδαντα -γιατί αυτή είναι η αλήθεια- πως, υπομένοντας την άδικη κατηγορία, αξιώνεστε να συμπεριληφθείτε στη χορεία των μαρτύρων. Δεν πρέπει να χαίρεστε γι’ αυτό;


Λατρεύουν όλες οι θρησκείες τον ίδιο Θεό;

  • Από  katanixis.blogspot.gr
Λατρεύουν όλες οι θρησκείες τον ίδιο Θεό;
Λάμπρου Κ. Σκόνρζου, Θεολόγου - καθηγητού
Ζούμε δυστυχώς στην εποχή της απόλυτης πνευματικής σύγχυσης. Ο ασύλληπτος καταιγισμός της πληροφόρησης και η πανεύκολη πρόσβαση στη γνώση, δημιούργησε έναν πρωτοφανή συγκερασμό ιδεολογημάτων, που όμοιό του δε γνώρισε στο παρελθόν η ανθρωπότητα.
Ο χειρότερος ιδεολογικός συγκερασμός έγινε στον τομέα της θρησκευτικότητας. Ο σημερινός άνθρωπος τραυματισμένος

Τί από μας περνάει στους άλλους;

  • Από  eisdoxantheou-gk.blogspot.gr
Τί από μας περνάει στους άλλους;
Ας δούμε ποιά από τις αρετές μας μένει σε μας και ποιά περνάει στους άλλους. Το να νηστεύεις, να μην κοιμάσαι σε κρεβάτι, να καλλιεργείς την αγνότητα της ψυχής και τους σώματος, να έχεις σωφροσύνη, είναι πράγματα τα οποία ωφελούν εκείνους που τα κάνουν.
 

Γ. Παΐσιος: Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους

Posted:

«Έχουμε ευθύνη» – Γέροντας Παΐσιος

gerontas-paisios Είχε έρθει στο Καλύβι ένας άθεος μέχρι το κόκκαλο. Αφού είπε διάφορα, μετά μού λέει: «Εγώ είμαι εικονομάχος». Από εκεί πού δεν πίστευε τίποτε, ύστερα έλεγε ότι είναι εικονομάχος. «Βρε αθεόφοβε, τού λέω, εσύ αφού δεν πιστεύεις σε τίποτε, τι μού λες ότι είσαι εικονομάχος;
Τότε, τον καιρό τής Εικονομαχίας [2], μερικοί Χριστιανοί από υπερβολικό ζήλο έπεσαν σε πλάνη, έφθασαν στην άλλη άκρη, και μετά ή Εκκλησία τοποθέτησε το θέμα· δεν είναι ότι δεν πίστευαν». Υποστήριζε εν τω μεταξύ όλη την σημερινή κατάσταση. Μαλώσαμε εκεί πέρα.

«ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΖΗΤΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΣ»;

Posted:
O Καλός Ποιμήν, στη βάση ποτηριού. Βρέθηκε στο κοιμητήριο του Παμφίλου στη Ρώμη.
O Καλός Ποιμήν, στη βάση ποτηριού. Βρέθηκε στο κοιμητήριο του Παμφίλου στη Ρώμη.

Ένας Ιερεύς που ονομάζονταν Πέτρος, έμεινε όλη τη νύκτα στο καθεδρικό ναό του Αγίου Μαυρικίου για να προσευχηθεί, διότι ήθελε να τελέσει τη Θεία Λειτουργία την επομένη ημέρα.
Την ώρα της προσευχής του το μεσονύκτιο, ήρθε βίαιος άνεμος και έσβησε όλες τις κανδήλες του ναού. Έπειτα εμφανίστηκαν μερικοί λαμπροί νέοι με πολύ φωτοχυσία, και έθεσαν πάνω στην αγία Τράπεζα έναν θρόνο υπέρλαμπρο και ένδοξο.

Χόρτα: θρεπτική και διατροφική αξία

Posted: Αυγούστου 26, 2014 at 4:30 μμ, Last Updated:
χόρτα-θρεπτική-και-διατροφική-αξία
Τα χόρτα ανέκαθεν αποτελούσαν συστατικό της διατροφής του ανθρώπου. Η διατροφική τους αξία είναι δεδομένη και η προσθήκη τους στη διατροφή μάς προσφέρει αμέτρητα οφέλη για την υγεία.
Τα χόρτα (αγριόχορτα, ήμερα και καλλιεργούμενα χόρτα του αγρού, φυλλώδη λαχανικά) ωφελούν ποικιλλοτρόπως τον οργανισμό. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και συνεισφέρουν στον έλεγχο της όρεξης. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό, συμβάλλουν στην επαρκή ενυδάτωση και στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Ὁ γέροντας Ἰάκωβος Τσαλίκης γιά τίς συμπροσευχές καί τό Βάπτισμα τῶν ἑτεροδόξων

Posted:
geron_iakovos_portrait_detail
Διηγείται ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης:

Κάποτε επισκέφθηκε το Μοναστήρι μας ένας Προτεστάντης πάστορας. 

Όταν με ενημέρωσαν ότι αυτός ο κύριος είναι ιερέας των Προτεσταντών, τον πλησιάσαμε και τον ξεναγήσαμε στο Μοναστήρι μας. Μετά, είπα να ετοιμάσουν για τον άνθρωπο φαγητό…

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Δημοσιεύεται σήμερα από το ypodomes.com ο 8ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Καταλήψεις δημαρχείων προγραμματίζει αύριο η ΠΟΕ - ΟΤΑ, που διαμαρτύρεται
Κορυφώθηκαν οἱ λαμπρές ἐκδηλώσεις γιά τήν 50η ἐπέτειο τῆς Ἐπανακομιδῆς τῆς

Τα πιο πολύτιμα πράγματα που υπάρχουν στη γη

  • Από  anemonpnoi-magdalini.blogspot.gr/
Τα πιο πολύτιμα πράγματα που υπάρχουν στη γη
Κάποια στιγμή στον ουρανό ζήτησε ο Θεός από τους αγγέλους να του φέρουν τα πιο πολύτιμα πράγματα ,που υπάρχουν στη γη.
Οι άγγελοι ξεκίνησαν και έψαξαν ολόκληρη τη γη. Πολλοί ομολογουμένως έφεραν πολλά ωραία και πολύτιμα πράγματα. Ξεχώρισαν όμως τρείς. 

Ο ένας έφερε και απέθεσε στον θρόνο του Θεού ένα ωραιότατο μαργαριτάρι. Ήταν μια σταγόνα ιδρώτα. Είχε πέσει από το μέτωπο κάποιου που τίμια προσπαθούσε να ζήσει την οικογένειά του. 

Όλες οι θλίψεις σε τούτη τη ζωή είναι γιατρειές πνευματικές

  • Από  pentapostagma.gr
Όλες οι θλίψεις σε τούτη τη ζωή είναι γιατρειές πνευματικές
Ποια είναι η αιτία που οι δίκαιοι έχουν θλίψεις σ' αυτόν τον κόσμο και οι αμαρτωλοί άνεση;

«Μή παραζήλου ἐν πονηρευομένοις, μή δέ ζήλου τούς ποιοῦντας τήν ἀνομίαν, ὅτι ὡσεί χόρτος ταχύ ἀποξηρανθήσονται», λέει ο προφήτης Δαβίδ. Πολλές αδικίες και ανομίες γίνονται σήμερα στον κόσμο. Και αυτοί που τις πράττουν φαίνονται να έχουν ευτυχία και μακαριότητα. Αντίθετα, οι ευλαβείς και ενάρετοι φαίνονται να έχουν διάφορες θλίψεις και βάσανα.


Έπεσες; Να ξανασηκωθείς!

  • Από  askitikon.eu
Έπεσες; Να ξανασηκωθείς!
Δεν είναι φοβερό ο παλαιστής να πέσει. Φοβερό είναι να μείνει στην πτώση του.

Ούτε είναι δύσκολο ο πολεμιστής να τραυματισθεί. Το κακό είναι μετά τον τραυματισμό να απογοητευθεί και να παραμελήσει το τραύμα…


Πόσοι αθλητές ύστερα από πολλές αποτυχίες αναδείχθηκαν νικητές!…

«Πάτερ, βλασφημώ...»

  • Από  askitikon.eu
«Πάτερ, βλασφημώ...»
Ένας τεχνίτης επισκέφθηκε κάποτε τον γέροντα και του είπε:
- Πάτερ, βλασφημώ. Αλλά συμβαίνει κάτι παράξενο. Όταν προσπαθώ να βιδώσω μια βίδα κι αυτή δεν βιδώνει, με εξοργίζει. Μόλις όμως βλασφημήσω, αμέσως βιδώνει.


Ατάραχος ο Γέροντας του απαντά:
- Έτσι ήταν επόμενο να γίνει!

Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου...

  • Από  askitikon.eu
Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου...
Όταν γινόταν συζήτηση με τον π. Γαβριήλ για το σημείο του σταυρού, εκείνος εξηγούσε:

- Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου. Όταν δεν τον κάνεις σωστά, τα πονηρά πνεύματα όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά γελάνε. Και η Παναγία θυμώνει.

Όταν κάνεις το σημείο του σταυρού, πρέπει να βάλεις το δεξί χέρι πρώτα στο μέτωπο, μετά στον αφαλό, ύστερα στον δεξιό ώμο και έπειτα στον αριστερό. Εκείνος που βάζει το χέρι του όχι πάνω στον

Μόνο ο Θεός μπορεί να σου δώσει την επιθυμητή νίκη

  • Από  askitikon.eu
Μόνο ο Θεός μπορεί να σου δώσει την επιθυμητή νίκη
Οι Άγιοι πατέρες είναι σύμφωνοι σε αυτό το σημείο: Αυτό πού πρώτα πρώτα πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου είναι να μην εμπιστεύεσαι ποτέ και με κανένα τρόπο στον εαυτό σου.
Ο αγώνας πού αναλαμβάνεις τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολος.
Οι δυνάμεις σου είναι ανθρώπινες και γι' αυτό πάρα πολύ ανεπαρκείς για να τα βγάλουν πέρα σ' ένα τέτοιο αγώνα. Αν στηρίζεσαι μονάχα σ' αυτές, γρήγορα θα πέσεις κάτω στη γη και δε θα έχεις όρεξη να συνεχίσεις την πάλη. Μονάχα ο Θεός μπορεί να σου δώσει την επιθυμητή νίκη.
Το να μην εμπιστευόμαστε τις δικές μας δυνάμεις, αποτελεί για

Τα πνευματικά οφέλη της συμμετοχής στις Ιερές Ακολουθίες...

  • Από  askitikon.eu
Τα πνευματικά οφέλη της συμμετοχής στις Ιερές Ακολουθίες...
Τα πνευματικά οφέλη της συμμετοχής στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία

Δε μεταλαμβάνουν όλοι οι χριστιανοί που έρχονται στη θεία λειτουργία. Αλλά όλοι οι χριστιανοί που πηγαίνουν στη θεία λειτουργία παίρνουν τη χάρη του Θεού , σύμφωνα με τα μέτρα τα πνευματικά στα οποία βρίσκονται.

Για παράδειγμα, οι ιερατικές ευλογίες που δίνονται στους πιστούς

Με σεμνές έννοιες κατορθώνεται η αγάπη προς το Θεό

  • Από  askitikon.eu
Με σεμνές έννοιες κατορθώνεται η αγάπη προς το Θεό
Αν παρακολουθείς τον εαυτό σου και τον δοκιμάζεις, θα δεις ότι οι άρχοντες και τα αφεντικά έχουν εξουσία μόνο του σώματος, όχι και της ψυχής.
Και να το θυμάσαι αυτό πάντοτε. Γι' αυτό, αν διατάζουν φόνους ή τίποτε άτοπα ή άδικα και ψυχοβλαβή, δεν πρέπει να υπακούμε σ' αυτούς και αν μας βασανίζουν ακόμα.
Γιατί ο Θεός δημιούργησε την ψυχή ελεύθερη και αυτεξούσια σε όλα όσα κάνει, καλά η κακά.
Η λογική ψυχή φροντίζει με κάθε τρόπο να ξεφύγει από όσα δεν

Σοφά λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Σοφά λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Εκείνος που θέλει να βρει την Αλήθεια, πρέπει να καθαρθεί πρώτα από τα πάθη του. Γιατί όποιος απαλλάσσεται από τα πάθη, απαλλάσσεται και από την πλάνη και γνωρίζει την Αλήθεια.

Μην βάζεις την ομόνοια πάνω από την αλήθεια.


Δεν θα έχουμε κανένα κέρδος από την ορθή μας πίστη, αν η ζωή

Ο ταπεινός άνθρωπος χαίρεται να τον περιφρονούν

  • Από  askitikon.eu
Ο ταπεινός άνθρωπος χαίρεται να τον περιφρονούν
Κάποιος Κωνσταντίνος, άνθρωπος πάρα πολύ ευλαβής, κατοικούσε στην πόλη Αγκώνα της Ιταλίας και υπηρετούσε στο ναό του αγίου πρωτομάρτυρος Στεφάνου.
Κάποτε που τελείωσε το λάδι και επειδή δεν είχε με τι να ανάψει τα κανδήλια, τα γέμισε με νερό, έβαλε το συνηθισμένο φυτίλι στο καθένα απ’ αυτά και τα άναψε σαν να είχαν λάδι.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ενώ έκανε τέτοια θαύματα, ακούστε τι ταπείνωση είχε.

Η Βασκανία και η Αποφυγή της

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η Βασκανία και η Αποφυγή της
Η βασκανία είναι μια δαιμονική ενέργεια. Προκαλείται από τη ζηλοφθονία των ανθρώπων και μπορεί να κάνει ζημιά.
Αλλά και η ζήλεια συνοδευομένη από κακότητα είναι η αίτια αυτού πού λέγεται βασκανία.
Όταν δε κάποιος λέει κάτι με φθόνο, τότε λέει ο λαός ότι «πιάνει το μάτι». Η Ορθόδοξος Εκκλησία παραδέχεται την βασκανία. Γι αυτό υπάρχει και ειδική ευχή γι’ αυτήν στο Ευχολόγιο «Δέσποτα Κύριε

Λέγε μου, πάτερ… πότε θά έλθει τό τέλος του κόσμου;

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Λέγε μου, πάτερ… πότε θά έλθει τό τέλος του κόσμου;
Mια φορά συνάντησε ο Γέροντας (Κλεόπας) στο δάσος έναν άγιο Ερημίτη και τον ερώτησε:
-Λέγε μου,π ά τ ε ρ, πότε θα έλθη το τέλος του κόσμου; Και ο όσιος Ησυχαστής στενάζοντας του είπε:
- Γνωρίζεις πότε θα ελθη το τέλος του κόσμου; Όταν δεν θα ύπάρχη δρόμος από την μια γειτονιά στην άλλη!
Δηλαδή, όταν θα έκλειψη η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. (σελ. 165)