Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το «κακό μάτι» και ο Γέροντας Παΐσιος

  • Από  pemptousia.gr
Το «κακό μάτι» και ο Γέροντας Παΐσιος
Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης
Η βασκανία..Η ζήλεια, όταν έχει κακότητα, μπορεί να κάνει ζημιά. Αυτή είναι η βασκανία· είναι μια δαιμονική ενέργεια.
- Γέροντα, τη βασκανία την παραδέχεται η Εκκλησία;
- Ναι, υπάρχει και ειδική ευχή (Ο Γέροντας τόνιζε πως μόνο ο ιερέας μπορεί να διαβάζει την ευχή για βασκανία). Όταν κανείς λέει κάτι με φθόνο, τότε πιάνει το «μάτι».

Ο Γέροντας Παΐσιος διδάσκει, «Η ακηδία αχρηστεύει τον άνθρωπο»

  • Από  agioritikesmnimes.blogspot.gr
Ο Γέροντας Παΐσιος διδάσκει, «Η ακηδία αχρηστεύει τον άνθρωπο»
- Γέροντα, τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην ακηδία και την αθυμία;
- Ακηδία είναι η πνευματική τεμπελιά, ενώ η ραθυμία αναφέρεται και στην ψυχή και στο σώμα. Καλύτερα όμως να λείψουν και τα δύο.
Η ακηδία και η ραθυμία μερικές φορές κολλούν και σε ψυχές που έχουν πολλές προϋποθέσεις για πνευματική ζωή, που έχουν ευαισθησία, φιλότιμο.

Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης (αποφθέγματα)

  • Από  imverias.blogspot.gr
Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης (αποφθέγματα)
Η καρδιά που δεν πιστεύει, είναι ανήσυχος, αγχώδης, αδημονούσαν. Η καρδιά που πιστεύει, είναι το αντίθετο: ειρηνική, χαρωπή, στερεά σαν το διαμάντι.

Όταν προσεύχεσαι στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, μην έχεις την εντύπωσι ότι βρίσκεται έξω σου.
Να Του μιλάς μέσα σου, σαν σε ένοικο της καρδιάς σου. Εκεί βρίσκεται ο Θεός για τους αληθινά πιστούς. «Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστέ και το Πνεύματ του Θεού οικεί εν υμίν;» (Α’ Κορ. Γ’ 16).

Δύο χρόνια δεν έκλαψε…(Αληθινή ιστορία)

  • Από  hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Δύο χρόνια δεν έκλαψε…(Αληθινή ιστορία)
Η Ελένη ζούσε στο Καρπενήσι και είχε παντρευτεί έναν πολύ σκληρό άνδρα, ο οποίος την χτυπούσε για το παραμικρό, όπως χτυπούν τα παιδιά την μπάλα στο γήπεδο.
Τα βάσανα της ζωής την έκαναν να υπηρετεί στη Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας κάθε Δεκαπενταύγουστο.Διηγείτο η ίδια: Μία περίοδο δούλευα παραδουλεύτρα σε ένα γιατρό, που ήταν καλοπληρωτής αλλά και πολύ σκληρός σαν τον άνδρα μου.

Πώς αγαπούν οι Άγιοι

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πώς αγαπούν οι Άγιοι
Ο Άγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει ότι από τον λόγο του Χριστού «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», έμαθε ο πρωτομάρτυρας Στέφανος να πει για τους λιθοβολιστές του: «Κύριε μη στήσεις αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην…». Και όλοι γενικά οι Άγιοι, ως μιμητές του Χριστού και ακόλουθοι, από αυτόν τον λόγο έμαθαν να συγχωρούν τους εχθρούς τους».

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ !!!


Γιατί οι ευσεβείς και οι φτωχοί αδικούνται;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Γιατί οι ευσεβείς και οι φτωχοί αδικούνται;
Κάποτε ένας άγιος γέροντας προσευχόταν στο Θεό να του αποκαλύψει το μυστήριο, γιατί  άνθρωποι δίκαιοι και ευσεβείς είναι φτωχοί και δυστυχούν και αδικούνται, ενώ πολλοί άδικοι και αμαρτωλοί είναι πλούσιοι και αναπαύονται, και πως ερμηνεύονται οι κρίσεις του Θεού.

Πνευματική υγεία

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πνευματική υγεία
Γέροντα, ποια είναι τά χαρακτηριστικά τού αδύνατου λογισμού;

- Τί εννοείς; Πρώτη φορά το ακούω αυτό.


- Είχατε πει, το να βάλη κανείς αριστερό λογισμό, να παρεξήγηση μια συμπεριφορά...

- Καί το είπα αδύνατο λογισμό αυτό;

Ο ταπεινός ποτέ δεν ενοχλείται...

  • Από  hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Ο ταπεινός ποτέ δεν ενοχλείται...
Αν δε βρίσκουμε μέσα μας πλούσιους καρπούς αγάπης, ειρήνης, χαράς, καλοσύνης, ταπεινοφροσύνης, απλότητας, ειλικρίνειας, πίστης, υπομονής, τότε όλη η εργασία μας πάει στα χαμένα, παρατηρεί ο άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος.
Η εργασία γίνεται για να έχουμε κάποτε συγκομιδή.

Γιατί οι άνθρωποι εχθρεύονται την αλήθεια;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Γιατί οι άνθρωποι εχθρεύονται την αλήθεια;
«Και ελθόντι αυτώ εις το ιερόν προσήλθον αυτώ διδάσκοντι οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι τον λαού λέγοντες εν ποία εξουσία ταύτα ποιείς, και τις σοι έδωκε την εξουσίαν ταύτην;» (Μτ. 21, 23).
Γιατί έκαναν στον Κύριο Ιησού Χριστό μία τέτοια ερώτηση; Και είναι σίγουρο ότι τον ρώτησαν με θυμό. «Πώς τολμάς εσύ να διδάσκεις το λαό; Ποιος σου το επέτρεψε, ποιος σου έδωσε αυτό το δικαίωμα; Εμείς μόνον έχουμε την εξουσία να διδάσκουμε το λαό».

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όλα μας οδηγούν στον Χριστό

  • Από  tribonio.blogspot.gr
Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όλα μας οδηγούν στον Χριστό
Για να γίνει κανείς χριστιανός, πρέπει να έχει ποιητική ψυχή, πρέπει να γίνει ποιητής. «Χοντρές» ψυχές κοντά του ο Χριστός δεν θέλει. Ο χριστιανός, έστω και μόνο όταν αγαπάει, είναι ποιητής, είναι μες την ποίηση. Την αγάπη ποιητικές καρδιές την ενστερνίζονται, την βάζουν μες την καρδιά τους, την αγκαλιάζουν, τη νιώθουν βαθιά.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Χριστιανικό χειρόγραφο του Μυστικού Δείπνου γραμμένο στα ελληνικά!

Posted: Σεπτεμβρίου 19, 2014 at 6:15 μμ, Last Updated:
papiros-620x330
Τα αποκαλυπτήρια παλαιού χριστιανικού χειρογράφου σε πάπυρο γραμμένο στην ελληνική γλώσσα συγκλονίζει!
Το κείμενο είναι γραμμένο τον VI αιώνα και περιγράφει μια ιστορία του Μυστικού Δείπνου και των πρώτων Χριστιανών, ενώ περιέχει και προσευχές, οι οποίες αποτελούν μια συλλογή από κείμενο του Ευαγγελίου, που περιγράφει το Μυστικό Δείπνο και μερικούς από τους Ψαλμούς.

Τέσσερις φοιτητές, ἕνας ἅγιος καί μιά συνομιλία

Posted:
justin14
Συμεών Πηγαδουλιώτη Πριν μερικά χρόνια είχε δημοσιευθεί από το Μ. Μελινό ένα βιβλίο πού έφερε τον τίτλο «Μίλησα με τον Άγιο Νεκτάριο». Σ” αυτό παρουσιάζονταν πρόσωπα πού γνώρισαν τον Άγιο προσωπικά. Ο γράφων καίτοι ανάξιος εν παντί και ανεπρόκοπος πνευματικά μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι μαζί με τρεις άλλους φοιτητές συνάντησε στη μονή του Τσέλιε τον Άγιο Ιουστίνο. Μια συνάντηση πού τη θεωρεί σαν την σπουδαιότερη της ζωής του. Εδώ καταθέτει την εμπειρία του από τη συνάντησή του με τον Άγιο, όπως την κατέγραψε τρία χρόνια μετά.

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας: Γιατί τό Δεσπότη τόν λένε «Ἐπίσκοπο»;

Posted:
Γόρτυνος Ιερεμίας
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
1. Στό σημερινό μου κήρυγμα, ἀδελφοί μου χριστιανοί, θά σᾶς ἑρμηνεύσω τόν πρῶτο Ἀποστολικό Κανόνα. Ὁ Κανόνας αὐτός λέγει «ὁ Ἐπίσκοπος νά χειροτονεῖται ἀπό τρεῖς ἤ τουλάχιστον ἀπό δύο Ἐπισκόπους». «Ἐπίσκοπο» λέμε τό «Δεσπότη», πού τόν λέμε καί «Μητροπολίτη» ἤ καί «Ἀρχιερέα» Χριστοῦ. Ὅλοι αὐτοί οἱ τίτλοι ἔχουν βαθειές θεολογικές ἔννοιες, πού δέν μᾶς παίρνει ὁ χρόνος νά τίς παρουσιάσουμε. Ὅσοι ὅμως ἐλεηθήκαμε ἀπό τό Θεό

ΑΝ ΦΘΕΙΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΙΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΕΡΕΑΣ

Posted: Σεπτεμβρίου 20, 2014 at 11:00 πμ, Last Updated:
cebf-iereas Ἱερεύς τις ἦτον εἰς τήν ἐπαρχίαν τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καθαρός καί χρήσιμος, ὁ δέ παμπόνηρος διάβολος, ὅπου φθονεῖ πάντοτε τούς δούλους τοῦ Θεοῦ, τί ποιεῖ; Ἦτο τόν καιρόν ἐκεῖνον σιμά εἰς τό σπῆτι τοῦ Ἱερέως μία γυνή μοιχαλίς, καί ὅλως διόλου εἰς τήν διαβολικήν ἀγάπην τῆς μοιχείας παραδεδομένη καί τί ποιεῖ; Παρακινεῖ αὐτήν ὁ διάβολος εἰς ἔρωτα, νά κάμνη αἰσχράν μίξιν μέ τόν δοῦλο τοῦ Θεοῦ τόν Ἱερέα ἐκεῖνον, καί πολύν καιρόν

ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΦΙΛΝΤΙΣΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ !!!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Μέγας Αντώνιος και ο ταπεινός μπαλωματής

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Ο Μέγας Αντώνιος και ο ταπεινός μπαλωματής
Πέρασε κάποτε από το λογισμό του Μεγάλου Αντωνίου σε τίνος τάχα αγίου μέτρα να είχε φτάσει.
Ο Θεός όμως, που ήθελε να του ταπεινώσει το λογισμό, του φανέρωσε μια νύχτα στ’ όνειρό του πως καλύτερος του ήταν ο μπαλωματής, που είχε ένα μικρομάγαζο σ’ ένα παράμερο δρόμο της Αλεξανδρείας...

Το μαντήλι της Μετάνοιας

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Το μαντήλι της Μετάνοιας
Όταν βασίλευε ο ευσεβής αυτοκράτορας Μαυρίκιος (6ος αι.), ζούσε στην περιοχή της Θράκης ένας αρχιληστής. Αυτός είχε τρομοκρατήσει τόσο πολύ τους κατοίκους, ώστε οι δρόμοι κατάντησαν αδιάβατοι.

Πολλοί στρατιώτες και ληστοδιώκτες προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Σε «πειρατικό» ταξί είχε μετατρέψει το αυτοκίνητό του ένας 59χρονος Πατρινός, ο
Με ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις πληροφορίες ότι
H υπερπροσφορά των κατοικιών, αλλά και η μείωση του εισοδήματος των εν δυνάμει

Τι πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε πληγωμένοι

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Τι πρέπει να κάνουμε όταν είμαστε πληγωμένοι
Όταν βρίσκεσαι πληγωμένος, επειδή έπεσες σε κάποιο αμάρτημα λόγω αδυναμίας σου ή καμιά φορά με τη θέλησή σου, μη δειλιάσεις· ούτε να ταραχθείς γι’ αυτό, αλλά αφού επιστρέψεις αμέσως στον Θεό, μίλησε έτσι: «Βλέπε, Κύριέ μου· έκανα τέτοια πράγματα, σαν τέτοιος που είμαι ούτε ήταν δυνατό να περίμενες και τίποτε άλλο από εμένα τον τόσο κακοπροαίρετο και αδύνατο, παρά ξεπεσμό και γκρέμισμα».

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


Το κούρεμα

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε να κουρευτεί στον κουρέα της γειτονιάς του. Μετά το κούρεμα ρώτησε πόσο οφείλει, και ο κουρέας του είπε:
-Δεν θέλω χρήματα από εσένα σήμερα, είναι προσφορά του καταστήματος.
Ο ανθοπώλης... έφυγε ευχαριστημένος.

Ετοιμάσου για πειρασμό...

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Ετοιμάσου για πειρασμό...
Όταν θελήσεις να κάνεις αρχή καλού έργου, πρώτα να ετοιμάσεις τον εαυτό σου για την αντιμετώπιση των πειρασμών, που πρόκειται να έρθουν εναντίον σου.

Γιατί ο εχθρός, όταν δει κάποιον ν' αρχίζει με θερμή πίστη μια θεάρεστη ζωή, συνηθίζει να του επιτίθεται με διάφορους και φοβερούς πειρασμούς, ώστε να δειλιάσει απ' αυτούς ο άνθρωπος και να εγκαταλείψει την καλή του πρόθεση.


Τό θαύμα της Παναγίας στον αμφιβάλλοντα διδάσκαλο

Posted: Αυγούστου 17, 2014 at 1:38 μμ, Last Updated:
thavma-panagias
Επτακόσια περίπου χρόνια μετά την γέννηση του Χριστού, ήταν ένας ερημίτης Αθηναίος, σοφός στα γράμματα, και στην αρετή σοφότερος. Το ονομά του ήταν Αιγίδιος, και μετά τον θάνατο των γονέων του, μοίρασε την περιουσία του στους φτωχούς και αναχώρησε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγίας;

Posted: Αυγούστου 17, 2014 at 9:28 μμ, Last Updated:
fidakia_panagias_04
Στο Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μαρκόπουλο της νότιας Κεφαλονιάς, 25 χλμ από το Αργοστόλι, συμβαίνει κάθε χρόνο, από τις 6 έως τις 15 του μήνα Αυγούστου, ένα θαυμαστό γεγονός που οι κάτοικοι έχουν συνδέσει με την εικόνα της Παναγίας. Στην κατάφυτη πλαγιά όπου είναι κτισμένο το χωριό συνέβη πριν πολλά χρόνια το θαύμα που σχετίζεται με την εικόνα της Παναγίας. Φαίνεται πως ένα δέντρο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες έκανε τους κατοίκους να πιστέψουν πως είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο δάσος.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὐστάθιος καὶ οἱ σὺν αὐτῷ


Ἦταν ἀρχικὰ εἰδωλολάτρης καὶ ὀνομαζόταν Πλακίδας. Ἦταν ἀρχιστράτηγος στὸ ρωμαϊκὸ στρατὸ ἐπὶ αὐτοκρατορίας Τραϊανοῦ. Ὅταν ὁ Χριστὸς παρουσιάσθηκε μπροστὰ του μιὰ μέρα στὸ δάσος μὲ τὴν μορφὴ ἐλαφιοῦ, ὁ Εὐστάθιος πίστεψε καὶ βαπτίσθηκε μαζὶ μὲ τὴν σύζυγό του Θεοπίστη καὶ τὰ παιδιὰ τους, Ἀγάπιο καὶ Θεόπιστο. Μόλις πληροφορήθηκε ὁ αὐτοκράτορας ὅτι ὁ ἀξιωματικός του ἔγινε χριστιανός, τὸν ἀπέμπεψε ἀπὸ τὸ στρατὸ καὶ τὸν ἐξόρισε μαζὶ μὲ τὴν οἰκογένειά του. Μάλιστα, στὸν δρόμο γιὰ τὴν ἐξορία ὁ Εὐστάθιο ...
περισσότερα...

Λάβρος ο Πειραιώς κατά κυβερνώντων: «Προέρχονται από το τίποτα, υψώνουν το τίποτα, ορκίζονται στο τίποτα και μας καλούν να πιστέψουμε στο τίποτα»

Posted: Σεπτεμβρίου 3, 2014 at 3:51 μμ, Last Updated:
peiraiws
Δριμύ κατηγορώ κατά των κυβερνώντων εξαπέλυσε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, στον Ι.Ν. Αγ.Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιά.
Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επικρατούσα κοινωνική σήψη και ανυπαρξία ηθικών αξιών, σημειώνοντας

«(Το δίχτυ) δέν θά σπάση, γιατί τά ψάρια είναι μεγάλα, αλλά γιατί έχει σαπίσει»

Posted: Σεπτεμβρίου 3, 2014 at 11:13 μμ, Last Updated:

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ «Προσευχή, ορθή ζωή, παράδειγμα »

– Γέροντα, ποια είναι ή σωστή θέση πού πρέπει νά πάρη ό μοναχός στην σημερινή δύσκολη κατάσταση;
– Κατ” αρχάς, προσευχή, ορθή ζωή, παράδειγμα, και όταν χρειασθή και όπου χρειασθή, νά μιλήση.
– Δηλαδή, πρέπει ό μοναχός νά μιλήση, όταν δοθή αφορμή;
– Μά, φυσικά! Άν δέν μιλήση ό μοναχός, ποιος θά μιλήση; Ό

Η πιο ισχυρή αντικαρκινική και αντιοξειδωτική τροφή της φύσης

Posted: Σεπτεμβρίου 3, 2014 at 11:30 μμ, Last Updated:
linarosporos
Σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα στην καλή υγεία μας, προσφέρει μία παλιά τροφή, την οποία ωστόσο ανακαλύψαμε μόλις πρόσφατα εκ νέου. Καλλιέργειες του σπόρου του λιναριού, αναφέρονται σε αρχαία Αίγυπτο και Κίνα, ενώ ο μύθος θέλει τον Καρολομάγνο τον Μέγα, να… ταΐζει τους έμπιστούς του τον 8ο αιώνα με λιναρόσπορο, φροντίζοντας έτσι για την καλή υγεία τους.
Από αυτό και μόνο αντιλαμβανόμαστε πως οι δυνατότητες και η θρεπτική ταυτότητα του λιναρόσπορου, είναι γνωστά από τα αρχαία κιόλας χρόνια.

Είναι οι προγαμιαίες σχέσεις πορνεία;

Posted: Σεπτεμβρίου 4, 2014 at 9:50 πμ, Last Updated:
epifanios1
π. Eπιφάνιος Θεοδωρόπουλος Υπάρχουν πολλοί, ενίοτε και καθηγητές Θεολόγοι που διδάσκουν μια πολύ «βολική» και «έξυπνη» θεωρία: Ότι πορνεία είναι μόνο η σαρκική ικανοποίηση που γίνεται έξω από το γάμο με πόρνες και με χρήματα (δηλαδή με πληρωμή).
Ενώ όπου υπάρχει αγάπη, όπου υπάρχει ψυχική επαφή, εκεί δεν έχουμε πορνεία.

ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !!!

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Το επόμενο ταξίδι Τσίπρα στην Αγγλικανική εκκλησία;

  • Από  tovima.gr
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Το επόμενο ταξίδι Τσίπρα στην Αγγλικανική εκκλησία;
Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνο BHMA FM 99.5 μεταξύ άλλων και για τη συνάντηση Τσίπρα-Πάπα Φραγκίσκου. 

Όχι ο τόπος, αλλά ο τρόπος σώζει τον άνθρωπο!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Όχι ο τόπος, αλλά ο τρόπος σώζει τον άνθρωπο!
Οἱ πειρασμοί ὑπάρχουν καί θά ὑπάρχουν πάντοτε στήν ζωή μας καί πρέπει νά φυλαγόμαστε ἀπό τίς ἀμέτρητες παγίδες πού στήνει ἐναντίον μας ὁ παμπόνηρος διάβολος.
Μόνο μέ τήν ταπεινοφροσύνη καί τήν προσευχή μποροῦμε νά τίς ἀποφεύγουμε και να ἀσφαλιστοῦμε... Ὅποιος προσέχει και εἶναι συνετός, ὠφελεῖται πολύ από τις θλίψεις και τους πειρασμούς.

Το μυστήριο της ταφής

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Το μυστήριο της ταφής
Ο άνθρωπος «σπείρεται εν φθορά, εγείρεται εν αφθαρσία».

Το μυστήριο του θανάτου, της ταφής, της διατήρησης της προσωπικότητάς μας στον τάφο και της τελικής ανάστασης δεν το περιγράφουν οι Πατέρες με ελληνιστικές εικόνες, αλλά με την εικόνα της σποράς του Απ. Παύλου: «Όπως ο σπόρος που πετιέται στη γη, δε χανόμαστε όταν πεθαίνουμε, αλλά έχοντας φυτευθεί ανασταινόμαστε».


Ο αχάριστος είναι πάντα λυπημένος

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ο αχάριστος είναι πάντα λυπημένος
- Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι , ενώ τα έχουν όλα ,νιώθουν άγχος και στενοχώρια;
- Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχη μεγάλο άγχος, στενοχώρια και λύπη, ενώ τίποτε δεν του λείπει, να ξέρετε ότι του λείπει ο Θεός.

Πίσω από την δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πίσω από την δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού
Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους οφείλουν σε κάποια δοκιμασία

Η θλίψις είναι κακό πράγμα. Αλλά πίσω απ’ αυτό, πίσω από τον πόνο, πίσω από την θλίψη, πίσω από την δοκιμασία, κρύβεται η ευλογία του Θεού, κρύβεται η αναγέννησης, η ανάπλασις του ανθρώπου, της οικογενείας.

Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους την οφείλουν σε κάποια δοκιμασία.

Η Προσευχή του Γέροντας Παΐσιου

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η Προσευχή του Γέροντας Παΐσιου
Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,
Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, ή αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου.


- Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού υποφέρουν από τον καρκίνο.
- Των δούλων Σου πού υποφέρουν από μικρά ή μεγάλα νοσήματα. ,
- Των δούλων Σου πού υποφέρουν από σωματικές αναπηρίες.

Πνευματικές προσβολές κατά την ώρα του θανάτου

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πνευματικές προσβολές κατά την ώρα του θανάτου
Του Οσίου Νικοδήμου, του Αγιορείτου
Τέσσερις είναι οι κυριώτερες προσβολές και πιο επικίνδυνες με τις οποίες συνηθίζουν να μας πολεμούν οι εχθροί μας δαίμονες κατά την ώρα του θανάτου.

Ο πόλεμος που μας κάνουν εναντίον τηςπίστεως, η απόγνωσις, η κενοδοξίακαι τα διάφορα φαντάσματα και οιμεταμορφώσεις των δαιμόνων σε Αγγέλους φωτός.

Ολα τα συμβάντα της ζωής μας είναι μέρος της παντελώς άγνωστης οικονομίας του Θεού.

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ολα τα συμβάντα της ζωής μας είναι μέρος της παντελώς άγνωστης οικονομίας του Θεού.
Θυμήσου, θυμήσου αγαπημένο μου παιδί όλα τα συμβάντα της ζωής μας είναι μέρος της παντελώς άγνωστης οικονομίας του Θεού. Τώρα δεν καταλαβαίνουμε τη σημασία τους, αλλά πιο αργά θα τα καταλάβουμε.
Τώρα αισθανόμαστε ότι είμαστεαδικημένοι και λοιδορούμενοι. Αργότερα θα καταλάβουμε ότι από τα πάντα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τεράστιο όφελος : τον ταπεινό λογισμό.

Ο Γέροντας Δαμασκηνός και ο Προφήτης Ηλίας

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ο Γέροντας Δαμασκηνός και ο Προφήτης Ηλίας
«ΤΑ ΑΡΡΗΤΑ ΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ»

Έχει διαπιστωθεί στην ιστορία της Εκκλησίας ότι ό διάβολος συχνά χρησιμοποιεί τα όργανά του, για να πικραίνει τους φίλους του Θεού. Αλλά και ό φιλάνθρωπος Θεός παραχωρεί μυστικές παρηγοριές, για να ευφραίνει όσους βαστάζουν με καρτερία τον σταυρό Του.


Τί συμβαίνει στους διώκτες της Εκκλησίας του Χριστού;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Τί συμβαίνει στους διώκτες της Εκκλησίας του Χριστού;
Ρωτήστε τον διώκτη της Εκκλησίας Σαύλο (Σαούλ), τί του συνέβη. «Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίξειν» (Πράξεις 26, 14), του είπε ο Κύριος και ο Σαύλος βαπτίστηκε και έγινε ο Παύλος, ο Απόστολος.
Τί συνέβη στον Ηρώδη, τον πρώτο διώκτη των χριστιανών; Τί συνέβη στον Ιουλιανό τον Παραβάτη.;
Πέθαναν και οι δύο με φρικτό θάνατο, ενώ οι θεοστυγείς δολοπλοκίες τους εναντίον του Χριστού διαλύθηκαν σαν καπνός.

Ποτέ να μη χορταίνεις επικαλούμενος τον Ιησού!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ποτέ να μη χορταίνεις επικαλούμενος τον Ιησού!
Με άλλο τρόπο δεν μπορεί ο άνθρωπος να φυλάξει την πρώτη και μεγάλη εντολή, δηλαδή το «να αγαπήσεις Κύριον τον Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη τη ψυχή σου και με όλη τη δύναμή σου και με όλη τη διάνοιά σου», καθώς μας προστάξει ο Κύριος (Λουκ. 3, 27), παρά με το μέσον της νοεράς προσευχής.
Νοερά και καρδιακή προσευχή, κατά τους Αγίους Πατέρες που ονομάζονται Νηπτικοί, είναι κυρίως το να συμμαζεύει ο άνθρωπος

Περί ελπίδος στον Θεό και περί υπομονής

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Περί ελπίδος στον Θεό και περί υπομονής
«Μὴ πεποίθατε ἐπ' ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» (Ψαλμ. 145,3)

Μην ελπίζεις ούτε σε φίλους , ούτε σε πλούτο, ούτε στην υγεία σου, ούτε σε τίποτα. Όλα αυτά είναι μάταια και αφανίζονται σαν όνειρο και σκορπίζονται σαν τον καπνό.

Να ελπίζεις στον Ένα Δημιουργό και Σωτήρα σου. Αυτός, καλύτερα από σένα γνωρίζει όλες τις ανάγκες σου, ψυχικές και σωματικές , και μεριμνά για σένα. Με το πρόσταγμά του άγγελοι ουράνιοι σε διαφυλάττουν σε όλα σου τα διαβήματα.

Πλάτυνε την καρδιά μας, Κύριε!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Πλάτυνε την καρδιά μας, Κύριε!
Πολλοί χριστιανοί, όταν συμβεί κάποια παρεξήγηση ή κάποιος τσακωμός με άλλους συνανθρώπους τους λένε: «Δεν θέλω το κακό αυτών των ανθρώπων, αλλά δεν θέλω και να έχω πολλά μαζί τους.

Ας κάτσουν στο σπίτι τους κι εγώ στο δικό μου. Μια καλημέρα φθάνει». Έτσι καθησυχάζουν τη συνείδηση τους και νομίζουν ότι είναι εντάξει απέναντι στο Θεό και στους συνανθρώπους. Είναι όμως; Ένα σχετικό περιστατικό, το οποίο εξομολογείται μια κυρία, δίδει την απάντηση.


«Σταματήστε τις βλακείες και αφήστε τον Πούτιν να μας βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών»!

Posted by spitha80 στο Σεπτεμβρίου 20, 2014

πουτιν 

Η Δύση πρέπει να σταματήσει να αντιτίθεται στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαιτίας της Ουκρανίας και να συμμαχήσει με τη Μόσχα για να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ο ηγέτης του ευρώ-σκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP Nigel Farage.