Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

10 Ιανουαρίου 2014
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΑ!!! Δείτε τα πιο εντυπωσιακά ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ από όλο τον κόσμο!! (PHOTO)
Οι περισσότεροι καλλιτέχνες του δρόμου είναι άσημοι, ανώνυμοι ζωγράφοι... τοίχων, αν και κάποιοι έχουν γίνει πλέον διάσημοι με τα έργα τους σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Γιατί όταν ο street artist έχει έμπνευση τότε το αστικό τοπίο μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και οι τεράστιες τοιχογραφίες δεν περνούν απαρατήρητες από κανέναν.

ὩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ" !!!

Οι πιο απίθανοι ιστοί αράχνης που είδατε ποτέ!


Ο ιστός της αράχνης από πολλούς θεωρείται ένα κέντημα για την ακρίβεια και την ομορφιά του. Δείτε με μια συλλογή με εικόνες με απίθανους ιστούς!

ΑΥΤΟ ΚΙ΄ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ... ΘΑΥΜΑ !!!

ΣΟΚ! 19χρονη πήγε για ΕΚΤΡΩΣΗ και όταν γύρισε σπίτι ήταν...

Ένα νέο ζευγάρι στη Βρετανία μόλις ανακάλυψε ότι περιμένει το 2ο παιδί του, αποφάσισε να κάνει έκτρωση διότι δεν μπορούσε τόσο γρήγορα να υποδεχτεί νέο μέλος...

Έτσι η 19χρονη Shannon Skinner πήρε την απόφαση να διακόψει την εγκυμοσύνη της, διότι έχει ήδη μία κορούλα...

Το ηλικιωμένο ζευγάρι που έβγαζε την ίδια φωτογραφία κάθε εποχή! ΔΕΙΤΕ την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ και θα ΚΛΑΨΕΤΕ από την ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! (PHOTOS)

Λένε πως μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο. Πολλές φορές μια εικόνα αρκεί για να μας περάσει ένα μήνυμα...
Άλλες, χρησιμοποιείται ως μέσο για να εκφράσει τα συναισθήματα μας.

Θαύμα της Αγίας Δεξιάς του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Θαύμα της Αγίας Δεξιάς του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Σήμερα, επιτελούμε την μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Αυτήν την ημέρα η Εκκλησία μας έχει θεσπίσει αργία και αυστηρή νηστεία με ξηροφαγία. Δηλαδή σήμερα δεν τρώμε ούτε λάδι. Μάλιστα οι παλιοί επειδή είχαν πολύ ευλάβεια και ασκητικό πνεύμα, σαν σήμερα δεν έτρωγαν τίποτε που είναι κόκκινο (π.χ. καρπούζι, σταφύλι κτλ) για να μην θυμίζει το αίμα του Τιμίου Προδρόμου.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη

Συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη
Πριν από οκτώ χρόνια διαγνώστηκα με κάποια πάθηση που προκαλεί διάχυτους μυοσκελετικούς πόνους.

Επισκεπτόμουν ένα πολύ καλό γιατρό ο οποίος μου σύστησε να πάρω ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Είχα τις ενστάσεις μου γιατί γνώριζα πως αυτό το φάρμακο το έπαιρναν άλλα άτομα για κατάθλιψη και επέμενα πως δεν ήθελα να το πάρω γιατί ποτέ δεν υπήρξα καταθλιπτική.

ΤΥΧΑΙΟ ;;; ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!

Όταν πήγαν να ακουμπήσουν τους εγχώριους ολιγάρχες για τις μίζες των δις στα εξοπλιστικά “απέδρασε” ο Ξηρός!

xristodoulos5701

Kοίτα ρε κάτι συμπτώσεις!
Όταν ακουμπήσανε την ελίτ της εγχώριας διαπλοκής, η οποία εμπλέκεται σε εμπόριο όπλων-μια χούφτα νταβατζήδες-ξαφνικά ανακαλύψαμε τις πλαστές πινακίδες του Λιάπη, τον μιζαδόρο Μισέλ και το κρεσέντο απογειώθηκε με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, του ρουκετάκια.

Εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν έχουμε ευθύνες απέναντι στους βλάσφημους; Και πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε;

παπα-σούρας
«…Πόσο είχαν απογοητευθεί οι Φαρασιώτες, τότε με την Ανταλλαγή, όταν έρχονταν με το καράβι στην Ελλάδα! Δυο ναύτες μάλωναν και έβριζαν τον Χριστό και την Παναγία. Τους φάνηκε πολύ βαρύ! Σού λέει: “Έλληνες, Χριστιανοί, να βρίζουν τον Χριστό και την Παναγία!”. Τους άρπαξαν και τους πέταξαν στην θάλασσα. 

Αγίου Όρους Θεόκλητος: Να γραφτεί στα σχολικά βιβλία πως το έθνος κράτησαν οι Νεομάρτυρες της Εκκλησίας (φωτο)


Αγίου Όρους Θεόκλητος
Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός της Αγίας Κυράννης στην Όσσα, όπου και φυλάσσονται τα κατά θαυμαστό τρόπο ευρεθέντα Σεπτά Λείψανά της.

Το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου 2014 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
Εορτάζει στις 8 Ιανουαρίου εκάστου έτους.
Συν δάκρυσι σπείραντι τω Γεωργίω,
Καιρός θερίζειν εστί συν ευθυμία.

Βιογραφία
Ο Όσιος Γεώργιος γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Κύπρου από γονείς ευσεβείς. Είχε και ένα μεγαλύτερο αδελφό που τον έλεγαν Ηρακλείδη. Αυτός λοιπόν, όταν ακόμα ζούσαν οι γονείς τους, πήγε στους Αγίους Τόπους για να προσκυνήσει. Αφού προσκύνησε, κατόπιν πήγε στη Λαύρα του Καλαμώνας που βρισκόταν κοντά στο σημερινό μοναστήρι του Αββά Γερασίμου στον Ιορδάνη και εκεί έγινε μοναχός.

Παλαιοί και σύγχρονοι διωγμοί κατά της Πίστεως

Παλαιοί και σύγχρονοι διωγμοί κατά της Πίστεως
Οι πρώτοι καιροί τού Χριστιανισμού υπήρξαν χρόνια μαρτυρίου και αίματος. Τρεις ολόκληροι αιματοβαμμένοι αιώνες. Τότε ή χριστιανική πίστη, ήταν συνυφασμένη μέ τόν διωγμό. Ό χριστιανισμός ευρίσκετο κάτω άπό τά ανελέητα χτυπήματα μιας πρωτοφανούς σέ ώμότητα βαρβαρότητας. Ποτάμι έτρεχε το αίμα γερόντων, ανδρών, γυναικών, σφριγηλών,παλληκαριών, τρυφερών παρθένων, μικρών παιδιών, ακόμη καί νηπίων.

Γ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ”ΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ”

Γ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ
Είναι μεγάλη τέχνη να τα καταφέρετε να αγιασθεί η ψυχή σας. Παντού μπορεί ν’ αγιάσει κανείς. Και στην Ομόνοια μπορεί ν’ αγιάσει, αν το θέλει.
Στην εργασία σας, όποια και να είναι, μπορείτε να γίνετε άγιοι. Με την πραότητα, την υπομονή, την αγάπη. Να βάζετε κάθε μέρα νέα σειρά, νέα διάθεση, με ενθουσιασμό και αγάπη, προσευχή και σιωπή. Όχι να έχετε άγχος και να σας πονάει το στήθος.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος Ἐπίσκοπος Νύσσης


Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ἦταν ἀδελφὸς τοῦ Μεγάλου Βασιλείου. Γεννήθηκε περὶ τὸ 329 ἢ 330 μ.Χ. Ἦταν υἱὸς τοῦ Βασιλείου &ka ...
περισσότερα...

Τι είναι το Αντίδωρον;

Τι είναι το Αντίδωρον

Το Αντίδωρον είναι ευλογημένος άρτος που βγαίνει από τα πρόσφορα που προσεκόμισαν και προσέφεραν οι πιστοί, προκειμένου να τελεσθεί η Θεία Λειτουργία (γι’ αυτό και ονομασία πρόσφορο, από το ρήμα προσφέρω).
Κατά την ώρα που γίνεται η ακολουθία της προσκομιδής προφέρονται άρτοι (πρόσφορα), συνήθως τρία ή πέντε για να εξαχθούν οι μερίδες των εννέα ταγμάτων.

ΚΑΛΑ ΤΟΥΤΟΣ ... ΡΑΜΟΛΕΨΕ !!! ΕΚΕΙΝΗ ... ;;;

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ …ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

MPOYTARIS
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη δημοσιότητα πήρε για άλλη μια φορά ο νυν δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρης και υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου από την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, η οποία σημειωτέον στο παρελθόν έχει απευθύνει ύμνους και εύσημα για τον ένθερμο φίλο της Τουρκίας, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ.

«Έγινα μοναχός για να αγγίξω έστω για λίγο Ουρανό»

Έγινα μοναχός για να αγγίξω έστω για λίγο Ουρανό

Τα αρνούνται όλα…κάθε επίγειο δεσμό, κάθε ηδονική φυλακή, κάθε κοσμική προσμονή…και βλέπεις το πρόσωπό τους να λάμπει από χαρά, και βλέπεις στο πρόσωπό τους την αρχέγονη ελευθερία, την απλότητα και την ειρήνη…τα μάτια τους χάνονται μέσα στην αλμύρα των δακρύων, τα μαλλιά τους να μπερδεύονται μέσα στην πνοή του Πνεύματος και όλη τους η ύπαρξη γίνεται μία ευχή υπέρ της του κόσμου σωτηρίας…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ... ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΩΝ !!!

Η Ι.Μ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 26ῃ Δεκεμβρίου 2013

Η προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς την αντιπροσωπεία των Παπικών επί τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου (30 Νοεμβρίου 2013).

      Με αισθήματα πικρίας αναγνώσαμε και την φετινή προσφώνηση της Σεπτής κορυφής της υπ’ ουρανόν Ορθοδοξίας, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς τον  επικεφαλής της παπικής αντιπροσωπίας καρδινάλιο Kurt Koch, κατά τη «θρονική εορτή» του Φαναρίου (30 Νοεμβρίου ε.ε.).

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΡΕ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ... ΣΚΕΤΗ ΜΑΪΜΟΥ !!!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ: ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


1"Κρεσέντο" στην ενορχηστρωμένη προσπάθειά του για εναγκαλισμό με την Εκκλησία έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Συριζα Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!


Θεολογική και ιστορική κριτική της εισηγήσεως του Σεβ. Μητρο. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στην Παπική ημερίδα για την β. Βαιτκάνειο Σύνοδο (ε)


Θεολογική και ιστορική κριτική της εισηγήσεως του Σεβ. Μητρο. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στην Παπική ημερίδα για την β. Βαιτκάνειο Σύνοδο (ε)
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟ ΣΥΝΟΔΟ  
(ΜΕΡΟΣ Ε΄)  
Ἐν Πειραιεῖ  19-12-2013  
πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Νέας Καλλιπόλεως Πειραιῶς    
ΙΔ) Ἀγάπη καί ἀλήθεια



1) Ο μπάρμπα Ηλίας ο Δάντης, ο διά Χριστόν σαλός πού βάδιζε πρός τα πίσω !

Τα τελευταία έτη έζει στην περιοχή Φλωρίνης, χρηματίσας και γραμματεύς στην Κοινότητα Κλαδορράχης, ο μπάρμπα-Ηλίας ο Δάντης. Ήταν πραγματικός φιλόσοφος. 
Ομοίαζε με τον Διογένη τον φιλόσοφο. Είχε μελετήσει πολλούς Έλληνες και Λατίνους φιλοσόφους. Μέσα σ’ ένα κονσερβοκούτι έβαζε το από ελεημοσύνη φαγητό του.
Έκανε τον σαλό, αλλά δεν ήταν τρελός. Με ένα ραβδί καμπουριαστός, συγκύπτων προς την γη, βάδιζε ανάποδα, προς τα οπίσω!!

Μέ μία δημόσια κατάθεση αγανάκτηση ψυχής ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος "στολίζει" τόν "παπάΣούρα" τής Καστοριάς αλλά καί τήν άλλη γαλάζια "συνοδεία του" πού έσπευσε μή καί χάσει να παραλάβει τήν "μεταλαβιά" !
" Ιδού έρχομαι ταχύ αποδούναι εκάστω κατά τά έργα αυτού... Καί ο ρυπαρός ρυπαρευθήτω έτι... Έξω οί κύνες καί οί φαρμακοί... καί οί ειδωλολάτραι, καί πάς ο φιλών καί ποιών ψεύδος..." ( Αποκάλυψη Ιωάννου ΚΔ΄) 

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - IMPORTANT !



Διασταυρώθηκε με την Norton Anti-Virus και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ιό !
Έγινε έλεγχος Snopes, και αυτό είναι πραγματικότητα.
Πάρτε αυτό το E-mail μήνυμα που έστειλε και προωθήστε το στις επαφές σας χωρίς καθυστέρηση.
Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ