Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ

Το θαύμα του ασθενούς που συγκλονίζει...

Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στη Λάρνακα του Οσίου Ρώσου.

Φορούσε πιζάμες και ένα ταξί τον περίμενε στην Βορεινή πύλη της Εκκλησίας. Όταν τελείωσε τη μυστική του συνομιλία με τον Όσιο,
 ξεκίνησε με αργά βήματα, σέρνοντας τις παντόφλες στο δάπεδο και προχωρούσε προς την έξοδο.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


alt Επιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης

Οι Αγιορείτες πατέρες καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους εκφράζει την αντίθεσή της για το νέο νόμο που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Με επιστολή της στον Υπουργό Ανάπτυξης ζητάει την αναθεώρηση του άρθρου «Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές».

ΑΣΤΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΙ' ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ... ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !!!


The "I" Family

Ρίξε το βλέμμα σου προς τον ουρανό κι αναλογίσου με ποιόν συνομιλείς

ihsous chr.jpg
 Επειδή, λοιπόν, είναι μεγαλύτερο το κέρδος και μεγαλύτερη η ευκολία σ' εκείνους που πλησιάζουν τον Θεό, ας μην περιφρονούμε την προσευχή. Γιατί τότε θα συμφιλιωθείς και θα συνομιλήσεις καλύτερα μ' Αυτόν, τότε σου δίνει ευκολότερα εκείνο που ζητάς, όταν εσύ ο ίδιος τον παρακαλείς, όταν η καρδιά σου είναι καθαρή, όταν οι λογισμοί σου συνοδεύονται από σωφροσύνη, όταν δεν Τον παρακαλείς με αδιαφορία, πράγμα που κάνουν πολλοί, και η μεν γλώσσα τους λέει τα λόγια της προσευχής, ενώ η ψυχή περιφέρεται σε πολλά μέρη του σπιτιού, της αγοράς, των δρόμων!

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΜΕ ... ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ !!!

Ο Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται με 12 ηγέτες άλλων θρησκειών!

Ο Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται με 12 ηγέτες άλλων θρησκειών, μπροστά σε μια κρυστάλλινη σφαίρα (ειδώλιο της "Θεάς" Γαίας).. στο "υπέρτατο Όν".


Ο Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/12.html#ixzz2b0wFt4L5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ... ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ !!!

Οι γονείς ομοιάζουν με αμόρφωτους και ανεύθυνους πατριούς και μητριές

 
"...Η χωρίς προσοχή άφεση της παιδικής ψυχής, στα χέρια άθεων και υβριστών του Θεού και του ανθρώπου, αποτελεί εκούσιο παιδοβιασμό εκ μέρους των γονέων..."

Γενιές παιδιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, μεγάλωσαν και «διαπαιδαγωγήθηκαν» με τις ταινίες της Disney. Ο Κινηματογράφος και η τηλεόραση, χειραγώγησαν την φαντασία των παιδιών.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ, ΕΣΤΩ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΝΑΙ ... ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ !!!

Αποκαλύπτεται το θηρίο...

τυχαίο;

σχόλιο Πρωτονοτάριος Γ.Ρ : Το γνωστό περιοδικό  TIME, μέσα σε λίγους μήνες έκανε εκ νέου αφιέρωμα στον καινούριο Αιρεσιάρχη Πάπα, κάνοντας και το αντίστοιχο λαϊκίστικο σχόλιο ("ο Πάπας του λαού"), απευθυνόμενο στα πρόβατα της Δύσης (αλλά και σε αρκετά της Ανατολής).

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟ ... "ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟ" !!!

ΘΥΣΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ


ΘΥΣΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ
Με αφορμή τη θυσία αλόγου στη Μ.Βρετανία, μια παρουσίαση του σατανιστικού ημερολογίου με τις προγραμματισμένες ...ανθρωποθυσίες.

   Ενώ οι θυσίες-προσφορές αίματος στον διάβολο είναι καθιερωμένες ανά τακτά διαστήματα, σύμφωνα με το σατανιστικό ημερολόγιο, υπάρχουν και περιπτώσεις θυσίας σε έκτακτη περίπτωση που κάποιος επιθυμεί μια συμφωνία με το διάβολο ή τους δαίμονές του. Στην Αγγλία, όπου οργιάζει η λατρεία του διαβόλου, τα άλογα λόγω της εξημέρωσής τους είναι εύκολα θύματα για τους φρενοβλαβείς σατανολάτρες.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

«...Μόλις βάλεις αυτή τη λέξη όλοι θα αποστρέψουν το πρόσωπό τους...»


«Πες στον κόσμο για ελευθερία χωρίς αγώνες, για αυτές τις προφητείες περί ξανθού γένους και κόκκινης μηλιάς χωρίς να βάλεις μέσα την λέξη μετάνοια και όλοι θα σε αγαπήσουν. Μόλις βάλεις αυτή τη λέξη όλοι θα αποστρέψουν το πρόσωπό τους. Δεν έχουμε συνηθίσει τον έλεγχο γιατί δεν έχουμε ταπείνωση»
Επειδή παρακολουθώντας τις αναγνώσεις των δημοσιεύσεων παρατηρείται μια αποστροφή σε όσα πνευματικά κείμενα κάνουν λόγο για την μετάνοια σκέφτηκα να αναδημοσιεύσω τις τρεις επιστολές ανώνυμου γέροντος που λάβαμε :
ΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ : οι τρεις επιστολές 

ΠΗΓΗ:   http://hggiken.pblogs.gr/2013/07/molis-baleis-ayth-th-lexh-oloi-tha-apostrepsoyn-to-proswpo-toys-.html

Α, ΡΕ, ΠΑΠΑ, ... ΑΠΑΤΑΙΩΝΑ !!! ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΣΟΥ ... ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ;;; ΠΟΣΟ ΔΙΚΗΟ ΕΙΧΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΝΑ ΣΕ ... ΚΑΤΑΡΙΩΜΑΣΤΕ !!!

«Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους ομοφυλόφιλους;»


Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη προχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Βραζιλία.

Ο Ποντίφικας, ο οποίος βρισκόταν στο αεροπλάνο, σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι του.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Ἑπτὰ Παῖδες ἐν Ἐφέσῳ


Στὰ μέσα του 3ου αἰῶνα μ.Χ., ὅταν ὁ αὐτοκράτωρ Δέκιος ἄναψε τὸ καμίνι τῶν διωγμῶν καὶ χωρὶς καμιὰ διάκριση βασάνιζε ...
περισσότερα...

Ο γέροντας πατέρας ,στον τάφο του γιού του......

Tέτοιες μέρες θυμόμαστε όλοι αυτά που δηλώσαμε ότι δεν θα ξεχάσουμε με το περίφημο "δεν ξεχνώ" και το μυαλό μας πηγαίνει στη μαρτυρική Κύπρο. Αντί για λόγια, έπεα πτερόεντα, ας θυμηθούμε με μια συγκλονιστική φωτογραφία. Δείτε την:  
 

ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ



Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο, με βάση το οποίο θα επιτρέπεται η κατά Κυριακή λειτουργία των καταστημάτων. Το νομοσχέδιο, καθώς ήταν από καιρό γνωστή η πρόθεση των κυβερνήσεων υπό την πίεση των κατακτητών της χώρας μας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως στον εμπορικό κόσμο της χώρας. Είναι ηλίου...
φαεινότερο ότι στόχος των εξουσιαστών δεν είναι η τόνωση της αγοράς, η οποία στενάζει λόγω της κατακόρυφης πτώσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών της χώρας, αλλά η πάταξη των μικρών επιχειρηματιών, ώστε να καρπούνται στο προσεχές μέλλον τα κέρδη αποκλειστικά οι ισχυροί της αγοράς, κυρίως τα ξένα ολιγοπώλια.

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ!

CACHE_650X650_1_117144
Μπαράζ αναρτήσεων ΥΠΕΡ των σχισματικών από τα Ορθόδοξα ιστολόγια που με βάση τη συμπάθεια προς τους διωκόμενους ρασοφόρους κατάργησαν κάθε έννοια δεοντολογίας και Εκκλησιαστικού Δικαίου. Ακόμα και τις μολότοφ βάπτισαν …φυτίλια κάποιοι. Η είδηση όπως υπάρχει στο ΔΟΓΜΑ:
Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Δογμα», το πρωί στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους εκτυλίχθηκαν σκηνές που θυμίζουν πολιορκία από την εποχή του μεσαίωνα. Δικαστικός επιμελητής με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και μια μικρή μπουλντόζα (μπομπ κατ) στην οποία είχαν τοποθετηθεί περόνες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, επιχείρησαν να εκτελέσουν την δικαστική απόφαση της έξωσης. Όταν το περονοφόρο πλησίασε την πόρτα, μοναχοί από τα παράθυρα, ως άλλοι πολιορκούμενοι, έριξαν στον «πολιορκητικό κριό» όχι λάδι όπως συνηθιζόταν στις μεσαιωνικές πολιορκίες, αλλά βόμβα μολότοφ, αναγκάζοντας τον χειριστή του μηχανήματος να οπισθοχωρήσει.

"Η ΠΕΙΝΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ"

"ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ"
ΣΤΟΝ ΑΗΧΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ "ΖΩΟΓΟΝΟΥ ΠΙΣΤΗΣ" ...
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΕΛΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ" ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕ Η ΤΡΟΊΚΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ 
ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ...

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ... ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ 'ΣΑΣ !!!


ΚΡΑΤΟΣ "ΔΙΚΑΙΟΥ" ΚΑΙ ΜΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ" ΠΡΟΣΩΠΟ !!!

Το στυγνό πρόσωπο ενός Κράτους προστίμων…



Αυτό το παιδάκι το φέρανε οί γονείς του στό δάσος να αναπνεύσει λίγο καθαρό αέρα...
Τώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε κανένα κρατητήριο πρός δόξα του Νομοθέτη τών ξενοδόχων...
===============
 
Τά πράγματα φαίνεται ότι όσο πάνε και στενεύουν. Κι΄ όπως λένε κάποιοι συμπολίτες πού ξέρουν περισσότερο από δημοκρατία, όσο πάνε και «δικτατορεύουν…».

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ... ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !!!

ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙ ΜΟΛΟΤΩΦ! ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ!

pb-Art-Molotov-20130102230647604609-620x349
Δεν υπάρχει παρά ένα βήμα που χωρίζει το φανατισμό από τη βαρβαρότητα  (Ντιντερό)
    Πράγματι ανακριβής η είδηση για τη βόμβα μολότωφ που πέταξαν ρασοφόροι από το Κονάκι της Εσφιγμένου! Το Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον επικοινώνησε με την ΚΑΝΟΝΙΚΗΑδελφότητα της  Ιεράς Μονής και μιλήσαμε με τον π.Βαρθολομαίο ο οποίος μας  είπε ότι οι ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ τις τελευταίες μέρες είχαν ως δια θαύματος πληθυνθεί, μέχρι και 2 μηχανές εντούρο είδαν για πρώτη φορά εντός του Αγίου Όρους!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ήταν το καλοκαίρι του 1974. Τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Κύπρο. Και σκορπούν το θάνατο.
Στην Μόρφου συμβαίνει ένα συνταρακτικό γεγονός. Τούρκοι στρατιώτες συλλαμβάνουν 15 χριστιανούς. Τους φέρνουν στην αυλή του σπιτιού ενός Ελληνοκυπρίου δασκάλου. Και τους καταδικάζουν σε θάνατο. Ετοιμάζουν τα όπλα.

Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου -Το μαρτύριο των Μακκαβαίων



ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ
(Β' Μακ. 6,18- 7,42)
αγίου Γρηγορίου Θεολόγου
από το βιβλίο ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
+ αρχιμ. ΔΑΝΙΗΛ ΓΟΥΒΑΛΗ
     Στον δεύτερο π.Χ. αιώνα οι ευσεβείς Ιουδαίοι αντιμετώπι­σαν πρωτοφανή πίεσι από τους κατακτητές τους Σελευκίδες, διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου, να αρνηθούν την θρησκεία τους και να προσχωρήσουν στην ειδωλολατρεία. Οι διωγμοί ήταν σκληροί και μάλιστα για τριάμιση χρόνια επί Αντιόχου Δ' του Επιφανούς, οπότε εκδηλώθηκε το αποκορύφωμα της αντίθεης μανίας.

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΤΙ ΕΠΟΧΗ ΖΟΥΜΕ !!!

Σοκάρουν οι υποστηρικτές των εκτρώσεων: «Οι γονείς μπορούν να τερματίζουν τη ζωή του παιδιού τους ακόμη και όταν είναι τριών χρονών»

 
Οι απόψεις που εκφράζονται από τους υποστηρικτές και το λόμπι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.. Στην Αμερική, οι  συγκεκριμένες απόψεις είναι τόσο εξοργιστικές και η κοινή γνώμη τόσο απαθής και μπερδεμένη, που οποιαδήποτε οπτική στο ζήτημα των εκτρώσεων θεωρείται "εναλλακτική", "διαφορετική" και "ριζοσπαστική".

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟ.


-Γέροντα,ποιά εικόνα της Παναγίας την αποδίδει περισσότερο;        
-H Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα,μια φορά την είδα εκεί στο Καλύβι στην Παναγούδα,αν σου το πω σε πόσους θα το πεις;                    
-Σε κανέναν Γέροντα.                         
-Λοιπόν,είδα σε όραμα ότι θα πήγαινα μακρινό ταξίδι και έπρεπε να ετοιμάσω τα χαρτιά μου,Διαβατήριο,συνάλλαγμα κλπ.αλλά οι υπάλληλοι δεν μου έκαναν τα χαρτιά.Εκεί ήταν πολλοί άνθρωποι,όμως δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει.

Η αγία Θεοδώρα από την Σύχλα (17ος-18ος αιών)


Η αγία Θεοδώρα από την Σύχλα (17ος-18ος αιών)
Η αγία Θεοδώρα από την Σύχλα
(17ος-18ος αιών) 
Α) Η ζωή της 
Η Οσία Θεοδώρα της Σύχλας είναι η σπουδαιότερη αγίας μοναχή ανάμεσα στις άλλες, που έζησαν στα ρουμανικά μοναστήρια. Γεννήθηκε στο χωριό Βινατόρι της επαρχίας Νεάμτς το πρώτο ήμισυ του 17ου αιώνος. Ο πατήρ Στέφανος Γιώλντεα ήταν φύλακας του φρουρίου Νεάμτς. Μετά τον θάνατο της αδελφής της Μαργαρίτας, η Θεοδώρα παντρεύθηκε ένα νεαρό από το Ισμαήλ (πόλις της Ρουμανίας).