Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ανέκδοτο


Ήταν ένα κυνηγόσκυλο, ένα μπουλντόκ και ένα ποντιόσκυλο και βρέθηκαν σε μία ζούγκλα με ζουλού. Οι ζουλού τα έπιασαν και τα κρέμασαν από το ένα πόδι ανάποδα μέχρι να τα εκτελέσουν. Σε μία στιγμή το κυνηγόσκυλο λέει στα άλλα δύο:
- Αφού είμαστε κρεμασμένοι με το ένα πόδι ας το δαγκώσουμε να το κόψουμε.
Έτσι κι αλλιώς με τρία πόδια μπορούμε να τρέξουμε.
Συμφώνησαν και οι άλλοι δύο. Έτσι ελευθερώνεται το κυνηγόσκυλο, ελευθερώνεται και το μπουλντόκ και σε κάποια στιγμή φωνάζουν τα δύο στο ποντιόσκυλο να μην αργήσει.
Και το ποντιόσκυλο τους λέει:
- Ρε παιδιά, τρία πόδια έχω δαγκώσει και δεν ελευθερώθηκα ακόμη. 
ΠΗΓΗ:     http://xsefoto.blogspot.com/2012/03/blog-post_3485.html

Πανέμορφες εικόνες με θέμα λουλούδια και σπίτια!



ΣΕ ΚΑ ΝΕ ΝΑ !

O Χαρι Κλυνν εν όψει των εκλογών βγάζει ξανά στο χαρτί την αγανάκτησή του…Ενα συναίσθημα που αισθάνονται πολλοί συμπολίτες μας..
Διαβάστε:
«Η Ελλάδα έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.

Συγκινητικό! Δείτε πως έδειξαν την συμπαράστασή τους στην Ελλάδα 23 Ευρωπαίοι

Είναι απίστευτο! 23 Ευρωπαίοι,του κινήματος των αγανακτισμένων, από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία κ.λπ., έφτασαν με τα πόδια από τη Νίκαια της Γαλλίας στην Ηγουμενίτσα. Και πορεύονται για την Αθήνα, όπου ευελπιστούν να φτάσουν την 1η Μαΐου, όπως αναφέρει η «Κάτοψη». Ο δήμος Ηγουμενίτσας τους υποδέχθηκε επίσημα. Ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος, τους....

ΜΕ ΕΝΑ ... ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ... ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ !

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΡΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!








Πρίν απο λίγο ο φίλος μας Αλεξέι μας έστειλε ένα e-mail το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ένα κομμάτι του αναπτυσόμενου παγκόμσιου ολοκληρωτισμού και συγκεκριμένα αυτό που αφορά το ηλεκτρονικό φακέλωμα και εν γένει την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μορφής της σύγχρονης τυρρανίας. 

Έτσι λοιπόν μια απλή φωτογραφία ενός πλήθους διαδηλωτών μπορεί να γίνει ένα “χρήσιμο εργαλείο” όχι μόνο στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών, που αναμφισβήτητα διαθέτουν πιο…
εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης και αναγνώρισης,αλλά και οποιουδήποτε έχει την επιθυμία η πιο σωστά την διαστροφή να παίξει το ρόλο του πράκτορα.


ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ... ! ΓΙΑ ΝΑ "ΕΥΩΔΙΑΣΕΙ" Η ... ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ! ΟΧΙ, ΠΑΙΖΟΥΜΕ !

Ο Πάπας της Ρώμης παρήγγειλε ένα προσωπικό άρωμα σε διάσημο αρωματοποιό.




Σχόλιο: Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου... Με αυτόν τον Πάπα Θέλει το Πατριαρχείο μας να ενωθεί;;;;;
Η Ιταλίδα αρωματοποιός Σιλβάνα Καζόλι δημιούργησε ένα άρωμα ειδικά για τον Πάπα της Ρώμης Βενέδικτο XVI.
Κατά τα λεγόμενα της Σιλβάνα Καζόλι, συνήψε με τον Ποντίφικα συμφωνία, βάσει της οποίας δεν μπορεί να αποκαλύψει όλη τη λίστα των συστατικών, που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του αρώματος.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ! ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ κ. .... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !

Σοβαρολογείτε κύριε Ράϊχενμπαχ;;



Και τι μας δήλωσε λοιπόν ο επικεφαλής της ομάδας δράσης; Πολλά μας δήλωσε. Αλλά τα «πολλά» είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα/γραμμένα και…χιλιοαναλυμένα.

Αλλά το νόστιμο που είπε ο Ράϊχενμπαχ, ήταν πως «υπάρχουν και άλλες χώρες με πιο σκληρή λιτότητα από την δική μας, και πιο χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, που θα συμμετέχουν στην βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ε, ΡΕ, ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ "ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ! .... ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ !


Κουτρουμάνης: Αν εφαρμοστούν τα μέτρα, δεν θα θιγούν οι συντάξεις
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι δε θα θιγούν οι συντάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα...
εφαρμοστούν τα μέτρα και δεν θα επιμείνει η ανεργία σε υψηλά ποσοστά μαζί με την ύφεση.

ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ... ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ... ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ !

Αποφασισμένοι να παραστούν στις παρελάσεις οι Μητροπολίτες
 
 
του Νίκου Παπαχρήστου
Προβληματισμένοι εμφανίζονται αρκετοί Ιεράρχες από το ενδεχόμενο να "εισπράξουν" και οι ίδιοι τις πιθανολογούμενες αποδοκιμασίες των πολιτών κατά τη διάρκεια των παρελάσεων που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

ΕΚΛΑΜΠΡΩΤΑΤΕ, Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ "ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΕΣ" ! Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΣΑΣ !

Απάντηση στην απάντηση του Μητροπολίτη Πειραιώς


Σεβασμιότατε, Χαίρομαι που γίνατε και Εσείς αποδέκτης της επιστολής μου την οποία απεύθυνα «προς κάθε άνθρωπο καλής θέλησης».
Η επιστολή μου πράγματι δεν περιέχει επιχειρήματα.
Είναι μια κραυγή αγωνίας ενός Επισκόπου που βλέπει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο Αδελφών Εκκλησιών και μεταξύ Επισκόπων της Εκκλησίας του Χριστού και λυπάται.

ΕΥΓΕ ΣΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ! ΜΑΣ ΠΑΡΡΗΓΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΟΥ ! ΑΝΑΓΙΝΩΣΚΕΤΩ ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ κ. ΠΑΝΩΤΗΣ !


 Peiraios-protoselido1

Ο Εκλαμπρότατος Αρχιεπίσκοπος των εν Τήνω, Νάξω και Αιγαίω Ρωμαιοκαθολικών κ. Νικόλαος στις 12/3/2012 εξέδωκε «ανοικτήν επιστολήν προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» όπως την επιγράφει, με την οποία ευγενώς μας επικρίνει όχι με θεολογικά επιχειρήματα όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά με συναισθηματικές προσεγγίσεις επιδιδόμενος σε ένα κήρυγμα αγαπισμού και αποπειρώμενος να θεμελιώσει το συγκρητιστικό οικουμενισμό εν τη πράξει με ευγενείς ωραιολογίες, που «κνήθουν» τα ώτα των ακουόντων, αλλά που απέχουν παρασάγκας από την αλήθεια.

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ... !

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΠΑΤΕΡΕΣ

Τοῦ περιοδ. «Ο ΣΩΤΗΡ»,
ἀρ. τ. 2041, 15.03.2012

Στοιχειοθεσία «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»

ΕΙΣ.  ΣΧ. «ΧΡ. ΒΙΒΛΙΟΓΡ.»: Δεῖτε τὰ …“μεταπατερικά” -δηλ. τὰ …«μαζὶ !!! μὲ τοὺς Ἁγίους Πατέρας» (βλ. σχετ.:http://christianvivliografia.wordpress.com/2012/03/02/μεταπατερικότηταμαζὶ-μὲ-τοὺς-πατέρ/
 
)- κριτήρια (“στάνταρ”) τῶν πολιτικῶν καὶ βγάλτε τὰ συμπεράσματά σας γιὰ τὸ κατάντημά μας.
.         Καὶ βεβαίως στὶς ἐπικείμενες ἐκλογὲς θὰ ἀποδείξουμε πάλι τὸ μεγαλεῖο τῆς φυλῆς μας, ἡ ὁποία καθοδηγουμένη ἀπὸ τὰ …«μετα-πατερικὰ» κριτήρια καταγράφει παγκόσμια ρεκόρ στὴν πολιτικὴ ἀξιοπιστία καὶ τὴν οἰκονομικὴ ἀνάπτυξη!

ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ !


ΨΑΛΛΕΙ Ο ΕΜΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ  ΥΜΝΟΙ

ΗΡΩΕΣ, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

του Θανάση Νικολαΐδη
«Θα πάρω μιαν ανηφοριά
Θα πάρω μονοπάτια
Να βρω τα σκαλοπάτια
Που παν στη Λευτεριά»

Ε.Π.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ! ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ! ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ... !

Έκλεισαν οι εκλογές για 29 Απρίλη - Φοβούνται την Πρωτομαγιά!

Για τις 29 Απριλίου έκλεισαν οι εκλογές καθώς Βενιζέλος και Σαμαράς φοβούνται τις κοινωνικές αντιδράσεις κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς και το αντίκτυπο που θα έχει στα κομματά τους.
Ενας άλλος λόγος είναι...
οτι απο 1 Μαίου εφαρμόζονται αρκετά νέα μέτρα μεταξύ των οποίων και μειώσεις μισθών και συντάξεων.
 
ΠΗΓΗ  :   http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/29_16.html

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Β' 1 - 2 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ... ;;;; ΞΕΡΩ ! ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΕΙΣΑΙ "ΜΑΕΣΤΡΟΣ" ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ !

Γ. Καρατζαφέρης: Πιθανή ποινική ευθύνη Γ. Παπανδρέου - Κ. Καραμανλή

Να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο, σχετικά με τις αναφορές του στην εξεταστική επιτροπή ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλή για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, Ο ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ !

«Χαίροις, ἡ φλογοφόρος βάτος...»

 

Ο ερς Δαμασκηνς μ τ κτακτα χαρσματ του νμνησε κα ς μπνευσμνος μνωδς κα ς μβριθστατος θεολγος τ μεγαλεα τς ᾿Αειπαρθνου Θεοτκου. ᾿Αναρθμητοι εναι ο θαυμσιοι μνοι, πο συνθεσε πρς τιμν της γι λες τς ορτς της κα βαθυστχαστες ο μιλες, πο γραψε γκωμιζοντς την.
Η μιλα του στν «Εαγγελισμ τς Θεοτκου» χει ς χαρακτηριστικ γνρισμα τι εναι να σνολο 152 «Χαιρετισμν» πρς τν Παναγα, στος ποους τν γκωμιζει σχετζοντς την μ πρσωπα κα γεγοντα τς Αγας Γραφς κα κυρως τονζοντας τν συμβολ της στ ργο τς σωτηρας μας.

Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ; ... ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ !

Ρέππας: «Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων , αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ....»

Κοίτα να δεις ,τι μπορεί να προκύψει μέσα σε 12 ημέρες...
ή
Κοίτα να δεις πόσο Καραγκιόζης μπορεί να γίνει ο Ρέππας με διαφορά φάσης 12 ημερών....
ή
Κοίτα να δεις σε τι ιχθυόμυαλους απευθύνεται η πολιτική ηγεσία.....

03/03/2012 (protothema.gr) :
«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στην ατζέντα μας» τόνισε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, συμπληρώνοντας ότι «αυτή την ατζέντα την διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το μέτρο της.....

ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΣ Γ.Α.Π. ! ΜΑ "ΦΤΥΣΤΟΣ" ΣΑΣ ΛΕΩ !

Και τώρα τα “λεφτά υπάρχουν” του Βενιζέλου

Να αποκαταστήσει όλες τις … περικοπές που έκανε η κυβέρνηση του ιδίου και του ΓΑΠ υποσχέθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς αρχίζει η προεκλογική περίοδος. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε σήμερα μεταξύ άλλων: «Ακούω τη Νέα Δημοκρατία που λέει εμείς δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε τα πολυτεκνικά επιδόματα και να αναπληρώσουμε τις συντάξεις μέχρι 700 ευρώ. Το βρίσκω τραγικά λίγο αυτό. Γιατί μόνο αυτό; Εγώ έχω πονέσει και ....

ΕΙΔΗΣΗ ΣΚΕΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !

Ηράκλειο: Τα παπούτσια ''τίναξαν στον αέρα'' τη δίκη-Το θύμα εξερράγη!


Σκηνές απείρου κάλλους κατά τη διάρκεια δίκης, λόγω των παπουτσιών που φορούσε ένας από τους κατηγορούμενους...

Πήγε να δικαστεί με κλεμμένα παπούτσια και... την πάτησε, αφού ο μάρτυρας τα αναγνώρισε!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

16 Μαρτίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

597 π.Χ: Οι Βαβυλώνιοι καταλαμβάνουν την Ιερουσαλήμ και εγκαθιστούν ως βασιλιά των Ιουδαίων τον Ζεδεκία.
1190: Ο όχλος στο Γιορκ της Αγγλίας επιτίθεται και σκοτώνει γύρω στους 150 Εβραίους, επειδή τους θεωρεί υπεύθυνους για μια φωτιά που ξέσπασε στην πόλη. (Η Σφαγή του Γιορκ)
1521: Ο πορτογάλος εξερευνητής Φερδινάνδος Μαγγελάνος φθάνει στις Φιλιππίνες.
1653: Ο Ζαν Μπατίστ Λουλί διορίζεται αυλικός συνθέτης στο Παρίσι.
1735: Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό τα κοντσέρτα για όργανο αρ. 2 και 3 (έργο 4) του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ.
1750: Το ορατόριο του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ Θεοδώρα κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !

Δείτε το spot για την Ελλάδα που σαρώνει παγκοσμίως στο διαδίκτυο! Μπράβο στο δημιουργό!

Δείτε το spot για την Ελλάδα που σαρώνει παγκοσμίως στο διαδίκτυο! Μπράβο στο δημιουργό!
Η αλήθεια για την Ελλάδα - Η ανάρτηση που σαρώνει στο διαδίκτυο!
Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια ενός Έλληνα κάνει το γύρο των social media...και του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.
Ο Δημήτρης από την Ελλάδα, όπως συστήνεται στον κόσμο, ετοίμασε στα αγγλικά μια εκτενέστατη δημοσίευση γύρω από τους μύθους και την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Θίγοντας έτσι σημαντικά ζητήματα. Το δημοσίευμα εξηγεί τα όσα τα ξένα μέσα συχνά δεν λένε.

ΟΛΗ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ "ΓΕΛΑΣΕΙ" ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! ΕΞΩ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ !

Τα παιδιά του Μητσοτάκη θέλουν να μας σώσουν...

Τα πράγματα αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν! Στην αρχή ήταν ο Καρατζαφέρης. Στη συνέχεια προστέθηκε η ατυχήσασα των εσωκομματικών εκλογών, η πρώην πιστή στρατιωτίνα της παράταξης. Τελευταία προέκυψαν και οι “Ανεξάρτητοι” νεόκοποι σωτήρες της χώρας, που ξεκίνησαν την εκστρατεία....

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... ΕΛΛΗΝΕΣ!

120 Γερμανοί διανοούμενοι αλληλέγγυοι με την Ελλάδα

H εφημερίδα Tageszeitung δημοσιεύει υπό τον τίτλο «Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό Σύμφωνο» την έκκληση που απευθύνει η Ένωση για την κριτική κοινωνική έρευνα (Assoziation für kritische Gessellschaftsforschung AkG), την οποία συνυπέγραψαν 120 προσωπικότητες, πολλοί....

ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ !

"Δεν θα μας κάνουν κουμάντο οι έξω"

Στις τελευταίες εξελίξεις αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας κατά τη διάρκεια ημερίδας για τα ησυχαστήρια στο Διορθόδοξο Κέντρο της Μονής Πεντέλης. "Η Πατρίδα δεν είναι δικιά μου και δικιά σου. Είναι δικιά μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η Εκκλησία. Στα....

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Σαβίνος ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Σαβίνος ἢ Σαβινιανὸς γεννήθηκε στὴν Ἑρμούπολη τῆς Αἰγύπτου ἀπὸ εὔπορους καὶ εὐγενεῖς γονεῖς. Διακρίθηκε γιὰ τὸν ἱερό του ζῆλο καὶ τὴν εὐσέβειά του. Ὅταν ὁ αὐτοκράτορας Διοκλητιανὸς (284 – 305 μ.Χ.) διέταξε διωγμὸ κατὰ τῶν Χριστιανῶν, ὁ ἔπαρχος Ἀρειανὸς ἀναζήτησε τὸν Ἅγιο μὲ σκοπὸ νὰ τὸν συλλάβει, διότι κήρυττε μὲ παρρησία τὸν Χριστό. Ὅμως οἱ Χριστιανοὶ τῆς περιοχῆς, οἱ ὁποῖοι τὸν θεωροῦσαν στήριγμα καὶ παραμυθία τους, τὸν ἔπεισαν νὰ προφυλάξει τὴν ζωή του πρὸς ὄφελος τῆς Ἐκκλησ ...
περισσότερα...

Γ’ Χαιρετισμοί

Ἀκάθιστος Ὕμνος – Γ’ Στάσις   Νέαν ἔδειξε κτίσιν,ἐμφανίσας ὁ Κτίστης,ἡμῖν τοῖς ὑπ' αὐτοῦ γενομένοις·ἐξ ἀσπόρου βλαστήσας γαστρός,καὶ φυλάξας ταύτην,ὥσπερ ἦν ἄφθορον,ἵνα τὸ θαῦμα βλέποντες,ὑμνήσωμεν αὐτὴν βοῶντες·Χαῖρε, τὸ ἄνθος τῆς ἀφθαρσίας,χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας.Χαῖρε, ἀναστάσεως τύπον ἐκλάμπουσα,χαῖρε, τῶν Ἀγγέλων τὸν βίον ἐμφαίνουσα.Χαῖρε, δένδρον ἀγλαόκαρπον, ἐξ οὗ τρέφονται πιστοί,χαῖρε, ξύλον εὐσκιόφυλλον, ὑφ' οὗ σκέπονται πολλοί.Χαῖρε, κυοφοροῦσα ὁδηγὸν πλανωμένοις,χαῖρε ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Πάπας ὁ Μάρτυρας ὁ ἐν Λυκαονίᾳ ἀσκήσας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Πάπας ἄθλησε στὴ Λυκαονία ἐξαναγκαζόμενος νὰ τρέχει μὲ σιδερένια ὑποδήματα κάτω ἀπὸ ἕνα δένδρο ἄκαρπο.Ἡ μνήμη του ἀναφέρεται καὶ στὶς 10 Νοεμβρίου.
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι δέκα Μάρτυρες ἐν Φοινίκῃ

Οἱ Ἅγιοι αὐτοὶ Μάρτυρες, μαρτύρησαν διὰ ξίφους. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸ μαρτύριο τῶν Ἁγίων.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἰουλιανὸς ὁ Μάρτυρας ὁ ἐξ Ἀναζαρβοὺ τῆς Κιλικίας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἰουλιανὸς ἔζησε κατὰ τὸν 3ο αἰώνα μ.Χ. καὶ καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη Ἀνάζαρβα, τῆς δευτέρας ἐπαρχίας τῶν Κιλίκων. Ἦταν υἱὸς κάποιου Ἕλληνα βουλευτοῦ καὶ εἶχε μητέρα Χριστιανή, ἡ ὁποία καὶ τοῦ δίδαξε τὰ ἱερὰ γράμματα. Ὅταν ὁ Ἅγιος ἔφθασε στὴν ἡλικία τῶν δεκαοκτὼ χρόνων, συνελήφθη ἀπὸ τοὺς εἰδωλολάτρες καὶ ὁδηγήθηκε ἐνώπιον τοῦ ἡγεμόνος τῆς πόλεως Μαρκιανοῦ. Ἐπειδὴ ἐνώπιον τοῦ ἡγεμόνος ὁμολόγησε μὲ πνευματικὴ ἀνδρεία τὸν Χριστὸ καὶ ἀρνήθηκε νὰ θυσιάσει στὰ εἴδωλα, οἱ δήμιοι ἄνοιξαν ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ρωμανὸς ὁ Ἱερομάρτυρας ὁ ἐν τῷ Παρίῳ

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυρας Ρωμανὸς ἦταν διάκονος στὴν Ἐκκλησία τῆς Παλαιστίνης, στὴν Καισάρεια καὶ δίδασκε στὸν λαὸ τὴν πίστη στὸν Χριστό. Γι’ αὐτὸ συνελήφθη καὶ ἀφοῦ βασανίσθηκε πολύ, μαρτύρησε διὰ ξίφους.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος ὁ Ἱερομάρτυρας πάπας Ρώμης

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυρας Ἀλέξανδρος ἔζησε τὸν 2ο αἰώνα μ.Χ. καὶ ἐξελέγη Ἐπίσκοπος Ρώμης τὸ ἔτος 105 μ.Χ.Ὁ ἱστορικὸς Εὐσέβιος, διασκευάζοντας μία πληροφορία τοῦ Ἁγίου Εἰρηναίου, Ἐπισκόπου Λουγδούνων († 23 Αὐγούστου), ἀναφέρει ὅτι ὁ Ἅγιος Ἀλέξανδρος ὑπῆρξε πέμπτος κατὰ σειρὰ Ἐπίσκοπος Ρώμης. Μαρτύρησε ἐπὶ αὐτοκράτορα Ἀδριανοῦ (117 – 138 μ.Χ.).
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Ἐβέντιος καὶ Θεόδουλος οἱ Ἱερομάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Ἱερομάρτυρες Ἐβέντιος καὶ Θεόδουλος ἦταν πρεσβύτεροι στὴν Ἐκκλησία τῆς Ρώμης καὶ μαρτύρησαν ἐπὶ αὐτοκράτορα Ἀδριανοῦ (117 – 138 μ.Χ.), μαζὶ μὲ τὸν Ἐπίσκοπο Ρώμης Ἀλέξανδρο.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀνίνας ὁ Θαυματουργός

Ὁ Ὅσιος Ἀνίνας ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία ἀγάπησε τὴν ἡσυχία καὶ τὴν ἄσκηση. Σὲ ἡλικία δεκαπέντε χρόνων ἔχασε τοὺς γονεῖς του καὶ ἀποσύρθηκε στὴν ἔρημο τῆς Μεσοποταμίας. Ἐκεῖ παρέμεινε κοντὰ σὲ ἕναν μοναχὸ ὀνόματι Μαϊουμᾶ, ὁ ὁποῖος διακρινόταν γιὰ τὴν ἁγιότητα τοῦ βίου του καὶ ἔμεινε πλησίον του. Ἡ ἄσκησή τους ἦταν πολὺ αὐστηρή, σὲ τέτοιο βαθμὸ ποὺ οἱ Ὅσιοι ἔτρωγαν, πολλὲς φορές, ἀνὰ σαράντα ἡμέρες. Ὅταν ὁ μοναχὸς Μαϊουμᾶς ἀναχώρησε ἀπὸ τὸν τόπο αὐτό, ὁ Ὅσιος παρέμεινε ἐκεῖ καὶ ἀσκήτευε ὡς ἐρημίτης καὶ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ὁ ἐν Ρουφινιαναῖς

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ἀσκήτεψε θεοφιλῶς καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Χριστόδουλος ὁ ἐν Πάτμῳ

Ὁ Ὅσιος Χριστόδουλος, κατὰ κόσμο Ἰωάννης, γεννήθηκε τὸ 1020 στὴ Νίκαια τῆς Βιθυνίας ἀπὸ εὐσεβεῖς γονεῖς, τὸν Θεόδωρο καὶ τὴν Ἄννα. Ἀνατράφηκε ἀπὸ τὰ νεανικά του χρόνια στὴν μοναχικὴ πολιτεία καὶ ἀσκήτεψε στὸν Ὄλυμπο τῆς Βιθυνίας καὶ στὴν Παλαιστίνη. Ἔπειτα ἀπῆλθε στὸ ὄρος Λάτρον τῆς Καρίας τῆς Μ. Ἀσίας, στὴ μονὴ τοῦ Στήλου, ὅπου ἵδρυσε βιβλιοθήκη καὶ συγκέντρωσε γύρω του πολλοὺς μοναχούς. Ἐξαιτίας τῆς παραμονῆς του στὸ ὄρος τοῦ Λάτρου, ὁ Ὅσιος Χριστόδουλος προσονομάζεται «Λατρηνός». Λόγω ὅμως ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀντώνιος ἐκ Γεωργίας

Ὁ Ἅγιος Ἀντώνιος (Μέσχι) ἔζησε κατὰ τὸν 13ο αἰώνα στὴ Γεωργία στὰ χρόνια τοῦ ἡγεμόνα Δημητρίου τοῦ Β’ (1271 – 1289). Ἐργάστηκε ἱεραποστολικὰ καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ποιμὴν ὁ διὰ Χριστὸν Σαλός ἐκ Γεωργίας

Ὁ Ὅσιος Ποιμὴν ἔζησε στὴ Γεωργία κατὰ τὸν 13ο αἰώνα μ.Χ. Κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΘΑ ΒΓΩ ΧΩΡΙΣ ... ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ !

Μία φωτογραφία.... χίλιες λέξεις!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXVI69i-u5tbMydob53lvLqjRWobtmnyyJ2ysqHDaHvMRNsSQGZ7FSxXH5eFRkY1B6PxNt5qKQbg95v06ram_f6srxoQfEHpiM7JjBYgu_OlSgY5s1i2M7FagEAZiDRXgivNevSAyLxFcR/s1600/VENIZELOS_PROVATA!.jpg
Συγχαρητήρια στους συντάκτες του 24gr για την εκπληκτική δουλειά που έκαναν.


ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙΣ ! ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ !

Το ταξίδι ενός ανθρώπου από την αθεΐα, την μαγεία και τα ναρκωτικά στο Χριστό






Ο Bob Williamson 64 ετών, είναι σήμερα και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Είναι επίσης και χριστιανός. Ποιος να πιστέψει ότι αυτός ο πρώην άθεος, στα πέντε του σκότωνε το λαγουδάκι του, στα 15 του ήταν αλκοολικός, στα 17 του τοξικομανής και στα 18 του κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κε ΠΑΝΩΤΗ, Ο κ. ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ! ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΟΛΑΒΙΕΣ ! ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ; ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ... !

«Τακτική» της Εκκλησίας ο διάλογος!
του καθηγητή Αριστείδη Πανώτη
Ο Ιησούς Χριστός  με το «Ευαγγέλιο της Διαθήκης» Του (Ἰω. ιζ΄)  παρέδωσε στους μαθητές του μια θεμελιώδη  επιταγή που πρέπει απόλυτα να ισχύει ως «συνταγματικός» νόμος της Εκκλησίας. Η κατηγορηματική αυτή προσταγή δόθηκε για να οικοδομηθεί επάνω της ασάλευτη η όλη Κανονική δομή και τάξη Της. Αυτή ήταν: «πάντα να ειρηνεύουν μεταξύ τους και να παραμένουν ενωμένοι μαζί Του» 

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τι συνέβη χθες Πέμπτη στην Πάτρα και την Αχαΐα

Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr


Τι συνέβη χθες Πέμπτη στην Πάτρα και την Αχαΐα Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Στα Φροντιστηρια Ορμή οι "λέαινες"
Άγγελος Τσιγκρής: «Κοινωνικό συμβόλαιο με τον επιχειρηματικό κόσμο…»
Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση των αγανακτισμένων της Δυτικής Αχαϊας
Στην Πάτρα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ
Θανάσης Τσαλταμπάσης και Ναταλία Δραγούμη ξανά στην Πάτρα
Κούγιας: "Δίνω νέα ονόματα για τους στημένους αγώνες αύριο στον ανακριτή"

"ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΤΙΑ", ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΜΕΤΑ ... "ΕΛΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ" !

"Όχι άλλους φόρους στους Έλληνες"


Το ΔΝΤ ενέκρινε το νέο πρόγραμμα βοήθειας, ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα.

Το Ταμείο ανακοίνωσε επίσης ότι αποδεσμεύει αμέσως 1,65 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανακοίνωσε σήμερα

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΟΛΑΓΝΟΙ !

Στη Βουλή Καμμένος και Χρυσή Αυγή – Χάνει δυνάμεις η ΝΔ


Τα μνημονιακά κόμματα στα... Τάρταρα, η αποχή πάνω από 30%.....

εννέα κόμματα στη Βουλή, ανάμεσά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου και Χρυσή Αυγή.