Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ( Γ' 7 )




Τρόπος επιστροφής

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Τρόπος επιστροφής
Και πώς, λέγει, θα επιστρέψω; Κάνε αρχή στην επιστροφή μόνο και το παν έγινε. Σταμάτησε την κακία και μην προχωρήσης παραπέρα και ήδη πέτυχες το παν.
Γιατί, όπως ακριβώς στους αρρώστους ή μη χειροτέρευσι της ασθένειάς τους μπορεί να γίνη η αρχή της βελτιώσεως της υγείας τους, έτσι συμβαίνει και στην περίπτωσι της κακίας.
Μην προχωρής παραπέρα και θα τελειώση η κακία σου. Και αν το

Δεν είναι ότι δεν υπάρχει Θεός αλλά εσύ δεν Τον έχεις!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Δεν είναι ότι δεν υπάρχει Θεός αλλά εσύ δεν Τον έχεις!
Ένας φίλος σας, σας λέει ασταμάτητα ότι δεν υπάρχει Θεός! Αυτό σας βασανίζει σαν μαστίγωμα. Μάχεστε για την ψυχή σας και τη ζωή σας.
Καλά καταλάβατε: εάν δεν υπάρχει ζωντανός και παντοδύναμος Θεός, δυνατότερος από τον θάνατο, τότε ο θάνατος είναι ο μόνος παντοδύναμος θεός. Τότε όλα τα ζωντανά πλάσματα στον κόσμο είναι παιχνιδάκια στα πόδια του παντοδύναμου θανάτου, σαν μικρός ποντικός στα πόδια πεινασμένης γάτας.

Η Δύναμη της Ταπείνωσης

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η Δύναμη της Ταπείνωσης
Ένας γέροντας είπε, πως η ταπείνωση είναι ισχυρότερη από κάθε δύναμη.

Διηγήθηκε μάλιστα και τούτο:
Δύο επίσκοποι γειτονικών επαρχιών είχαν κάποτε μεταξύ τους κάποια παρεξήγηση. Κι όταν ό ένας πλούσιος και αυταρχικός, ενώ ο άλλος ταπεινός. Ο αυταρχικός ζητούσε να κάνει κακό στον ταπεινό.


Ας επιδείξουμε προς αυτούς που μας αδίκησαν τόση μεγάλη φροντίδα, σαν προς αληθινούς ευεργέτες

  • Από  inpantanassis.blogspot.gr
Ας επιδείξουμε προς αυτούς που μας αδίκησαν τόση μεγάλη φροντίδα, σαν προς αληθινούς ευεργέτες
Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου
Ας μη δεχόμαστε ποτέ να μνησικακούμε σ’ εκείνους που μας λύπησαν ή κάπως διαφορετικά μας αδίκησαν, ούτε να συμπεριφερόμαστε εχθρικά προς αυτούς.

Αλλά κατανοώντας πόσης ευεργεσίας πρόξενος γίνεται αυτό εκ μέρους του Κυρίου και πριν απ’ όλα ότι η συμφιλίωση προς αυτούς που μας λύπησαν γίνεται εξαγορά των δικών μας αμαρτιών, ας σπεύδουμε και ας βιαζόμαστε να το εφαρμόζουμε.

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ... ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!

ΠΑΠΑΣ- ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ-ΤΖΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

Posted:
Φωτό (5)
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πρόσφατη συνάντηση Πάπα Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη με τις γνωστές οικουμενιστικές της διαστάσεις, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο Φανάρι και η αμέσως μετά έλευση του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν στην Άγκυρα, συνδέονται άμεσα, όσο και αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης όψεως παράδοξο και περιέχουν ένα έντονο πολιτικό παρασκήνιο που δίνει μια διαφορετική διάσταση στην εξέλιξη του νέου ψυχρού

Η διαθήκη του νέου Αγίου γέροντα Πορφύριου

Posted: Δεκεμβρίου 2, 2014 at 12:25 πμ, Last Updated:

 
Αγαπητά πνευματικά μου παιδιά,
Τώρα που ακόμη έχω τα φρένας μου σώας θέλω να σας πω μερικές συμβουλές. Από μικρό παιδί όλο στις αμαρτίες ήμουνα. Και όταν με έστελνε η μητέρα μου να φυλάω τα ζώα στο βουνό, γιατί ο πατέρας μου, επειδή ήμασταν πτωχοί είχε πάει στην Αμερική, για να εργαστεί στη διώρυγα του Παναμά για εμάς τα παιδιά του, εκεί που έβοσκα τα ζώα, συλλαβιστά διάβαζα το βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου και πάρα πολύ αγάπησα τον Άγιο Ιωάννη και έκανα

Να είμαστε αισιόδοξοι ότι και αν συμβαίνει...

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Να είμαστε αισιόδοξοι ότι και αν συμβαίνει...
Υπάρχει ένας ανάπηρος άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία, τον οποίο έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Είναι ένας στρατιώτης που πληγώθηκε στον πόλεμο.
Μια εχθρική σφαίρα διαπέρασε το σώμα του, τον πλήγωσε δίπλα στη μέση του. Με κάλεσε να τον επισκεφθώ. Μπήκαμε μέσα στο μισοσκότεινο δωμάτιο. Σε μία μεγάλη καρέκλα, με πλάτη δίπλα

«Ο Θεός δεν πρόκειται να αφήσει τέτοια ελεημοσύνη δίχως μετάνοια…»

  • Από  xfd.gr
«Ο Θεός δεν πρόκειται να αφήσει τέτοια ελεημοσύνη δίχως μετάνοια…»
«Θέλω να σας μιλήσω πάτερ για κάτι σοβαρό».
Η κοπέλα στεκόταν στην είσοδο του ιερατικού γραφείου, περιμένοντας την άδεια για να προχωρήσει. Δεν είχε παρουσιαστικό «θρησκευόμενου» ανθρώπου. Φορούσε κολλητό παντελόνι και ήταν βαμμένη έντονα.
Ο ηλικιωμένος ιερέας την κοίταξε με καλοσύνη. «Παρακαλώ. Ότι θέλετε!».
Η κοπέλα προχώρησε και κάθισε μπροστά στο γραφείο του

Οι πολύτεκνες οικογένειες

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Οι πολύτεκνες οικογένειες
Ο Θεός αγαπάει και φροντίζει ιδιαίτερα τους πολυτέκνους. Σε μια μεγάλη οικογένεια δίνονται πολλές ευκαιρίες στα παιδιά να αναπτυχθούν κανονικά, εφόσον οι γονείς τους δίνουν σωστή αγωγή.
Το ένα παιδί βοηθάει το άλλο. H μεγαλύτερη κόρη βοηθάει την μητέρα, το δεύτερο παιδί φροντίζει το μικρότερο κ.λπ. Υπάρχει αυτό το δόσιμο και ζουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα θυσίας και

Η αγάπη του Θεού είναι παράδεισος!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η αγάπη του Θεού είναι παράδεισος!
Παράδεισος είναι η αγάπη του Θεού. Μέσα σ' αυτήν υπάρχει η τρυφή όλων των μακαρισμών. Σ' αυτόν τον παράδεισο ο μακάριος Παύλος τράφηκε με υπερφυσική τροφή. Και αφού γεύθηκε εκεί το ξύλο της ζωής, έκραξε λέγοντας: «αυτά πού μάτι δεν τα είδε, ούτε αυτί τα άκουσε, κι ούτε πού τα 'βαλε ο λογισμός του ανθρώπου, όσα ετοίμασε ο Θεός για κείνους πού τον αγαπούν» (1 Κορ. 2, 9). Από αυτό το ξύλο της ζωής εμποδίστηκε ο Αδάμ με

Η σωτήρια νέκρωση

  • Από  askitikon.eu
Η σωτήρια νέκρωση
Ένας αδελφός πήγε στον Αββά Μακάριο τον Αιγύπτιο και του λέγει «Αββά, πες μου κάτι, πως να σωθώ».
Και του λέγει ο γέρων «Πήγαινε στο κοιμητήρι και βρίσε τους νεκρούς».
Πήγε λοιπόν ο αδελφός, ύβρισε και λιθοβόλησε.
Και γυρίζοντας, το ανέφερε στον γέροντα. Και του λέγει «Τίποτε δεν σου είπαν». Και αποκρίνεται «Τίποτε». Και του λέγει ο γέρων

Γιατί πανηγυρίζουν οι πατριαρχικοί;

  • Από  desk agioritikovima
Γιατί πανηγυρίζουν οι πατριαρχικοί;
Του Χαράλαμπου Άνδραλη, δικηγόρου 
 «Ο σύγχρονος “διάλογος της αγάπης”, ο οποίος τελείται υπό την μορφήν γυμνού συναισθηματισμού, είναι εις την πραγματικότητα ολιγόπιστος άρνησις του σωτηριώδους αγιασμού του Πνεύματος και της πίστεως της Αληθείας (Β’Θες. 2,13) δηλαδή της μοναδικής σωτηριώδους “αγάπης της αληθείας” (αυτόθι 2,10). Η ουσία της αγάπης είναι η αλήθεια· η αγάπη ζη και υπάρχει αληθεύουσα.»
Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς
 
Με μεγάλη μας λύπη, παρακολουθήσαμε τα όσα διαδραματίστηκαν

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Κάντε προσευχή και θα δείτε θαύματα

  • Από  augoustinos-kantiotis.gr
Κάντε προσευχή και θα δείτε θαύματα
Να έχεις πίστη στο Θεό και να κάνεις προσευχή και ο Θεός θα βοηθήσει περισσότερο από δικηγόρους και περισσότερο από ανθρώπους.
Του κόσμου τους ανθρώπους να έχεις, άμα ο Θεός δεν θέλει, δεν γίνεται τίποτα.
Όσα και να πούμε, χιλιάδες κηρύγματα να ακούσετε, αν δεν έρθει το άγιο Πνεύμα για να μας στερεώσει, να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει, αν δεν έρθει η χάρις του Θεού, τίποτε δεν κάνουμε. Γι’ αυτό λέει ο απόστολος Παύλος• «Αυτός δε ο Κύριος ημών Ιησούς

Τι είπε η Παναγία όταν εμφανίστηκε στον πρώτο ερημίτη του Αγίου Όρους

  • Από  orthodoxianpress.com
Τι είπε η Παναγία όταν εμφανίστηκε στον πρώτο ερημίτη του Αγίου Όρους
Το Άγιον Όρος είναι κλήρος της Παναγίας.
Η Κυρία Θεοτόκος όταν φανερώθηκε στον πρώτο ερημίτη του Άθωνα, τον άγιο Πέτρο (655—681) και μετά από τέσσερις ως πέντε αιώνες στον ηγούμενο της Μεγίστης Λαύρας Νικόλαο και στον ένα και στον άλλο είπε:
«Η κατοίκησή σας και η κατά Θεόν ανάπαυσή σας αλλού πουθενά δεν θα είναι παρά μόνο στο Όρος του Άθωνος, το οποίον έλαβα από τον Υιόν και Θεόν μου να είναι κλήρος δικός μου, στον οποίον εκείνοι που θέλουν να αναχωρήσουν από τις κοσμικές φροντίδες

ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ «ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ» ;

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 2, 2014

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Αυτές τις μέρες ένεκα του ιστορικού γεγονότος της επίσκεψης του Πάπα στον Πατριάρχη και τα όσα διημείφθησαν εκεί, έχουν γραφεί πάρα πολλά, κυρίως επικριτικά σχόλια για τα όσα έγιναν και τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως πλήρη κατάργηση όλων των Κανόνων, όλων των αρχών της Ορθόδοξης πίστεως, όλων των αρχών των Οικουμενικών Συνόδων, όλων των μέχρι σήμερα ιερών και οσίων που κράτησαν σε εκατομμύρια πιστούς

Δύο αληθινές ιστορίες

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ

Στην δεκαετία του '30 το Σικάγο ανήκε ουσιαστικά στον Αλ Καπόνε. 
Ο Καπόνε δεν ήταν διάσημος για κάτι ηρωικό, αλλά για την εμπλοκή του σε όλα : από λαθραία ποτά και πορνεία μέχρι το φόνο.

Ο Καπόνε είχε έναν ικανότατο δικηγόρο με παρατσούκλι

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ «Ἡμεῖς, ὅσοι πονοῦμε καί ἀγαποῦμε τήν Ἐκκλησία ὄχι μόνο δέν θά τούς ἀκολουθήσωμε, ἀλλά καί θά τούς πολεμήσωμε ἀνδρείως».

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΔΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ          

Εἰσαγωγική Ὁμιλία Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ εἰς τήν Τιμητικήν Ἡμερίδα διά τόν ἀοίδιμον Γέροντα Ἀρχιμ. Φιλόθεον Ζερβᾶκον (Κυριακή 30-11-2014, Πολεμικό Μουσεῖο Ἀθηνῶν)

Σεβασμιώτατε, Θεοφιλέστατε,
Πανοσιολογιώτατε ἐκπρόσωπε τοῦ Μακ. Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.Ἱερωνύμου,
Ἅγιοι Πατέρες καί Ἀδελφοί,

Σεισμός! Διέρρευσε η «απαγορευμένη» κατάθεση Χριστοφορακου στο Μοναχο! «Με εντολή των Γερμανων δίνονταν οι μίζες στους πολιτικούς»!

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 2, 2014

 

ΓΙ” ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΗ! Ολα τα ονόματα!
Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφορακου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετα την φυγάδευση του απο την Ελλαδα.
Στην καταθεση – βομβα, ο Χριστοφορακος αποκαλυπτει πως οι

"Η απάτη στην Ελλάδα." ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΞΙΖΕΙ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPX2sjQutLoO0TzpBIElROOm6B9KKR05aP7hqBDhmJC05VWGBrNfcaql6rru9LUj12m5g6-VFPmph5u06MEl_bNe44IMvSAL4_nMu3gP5lUUgjkSkmQbZBnYCCXnu4275SHbsAS0QqABM/s1600/01.jpg ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Σ` ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ?

Ο πολιτικός αναλυτής μιλάει στο Reuters για την Ελληνική κρίση.Υποστηρίζει πως όταν ξεκίνησε η κρίση το χρέος της Ελλάδας ήταν 120% του ΑΕΠ της και εξηγεί πως όταν το χρέος είναι πάνω από 100% τότε είναι αδύνατον να

Όλοι όσοι γελούσαν με την εμφάνιση αυτού του άντρα, δεν γνώριζαν τι έκρυβε μέσα του...

Μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης ενοικιαζομένων δωματίων, διηγείται μια ιστορία που της άλλαξε τη ζωή...
«Το σπίτι μας ήταν ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Νοσοκομείου Johns Hopkins στη

Ανέκδοτο



Φρίκη...
Δυο κολλητοί είναι αραγμένοι στην παραλία και κουβεντιάζουν:

- Αστα! Χτες βράδυ είδα έναν τρομερό εφιάλτη...
- Τι είδες;

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο Από την Βίβλο του Γουτεμβέργιου στη Γραμματική του Κωνσταντίνου Λάσκαρη

Έναντι 14,2 εκατ. δολαρίων, πουλήθηκε το Νοέμβριο του 2013 από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, ένα από τα 11 σωζόμενα αντίγραφα του πρώτου βιβλίου

O αετός στο... κοτέτσι (Εξαιρετικό)


"Μια άνοιξη ένας αγρότης διασκέδαζε καθημερινά μ' ένα ζευγάρι αετών που τους έβλεπε να πετούν, να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν κοντά στο κτήμα του.
Όταν μετά από μερικές μέρες τους έχασε, πήγε στον τόπο όπου είχε εντοπίσει ότι κατέβαιναν,

Οι άγγελοι βρίσκονται εκεί που δεν τους περιμένουμε. Ένα ισχυρό μάθημα για όλους μας!!! (Εξαιρετικό)


Οι άγγελοι βρίσκονται εκεί που δεν τους περιμένουμε. Ένα ισχυρό μάθημα για όλους μας!!!
Η απίστευτη ιστορία της Κινέζας ρακοσυλλέκτριας Lou Xiaoying η

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟΣ είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που αφαίρεσαν το ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ από τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ !!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhS7JDyE8TPlk797W6JCWEbioy5iyIW5Cc_2MbGAu51aS-5MKRKYCwF9A-1MvGY_XsztbwsNT0CrTRYZAPfga0NMkJwEEj91kigtVhagtK2baBKRI7xj9mUynjVFgSBprKep5DSStqk_Njo/s1600/deltio.jpg ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΩΠΟΙΕΙ TO ΤΑΛΜΟΥΔ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ… ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ” ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΌΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ

Ἁγίου Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου: συμβουλὲς πρὸς τὶς κυοφοροῦσες μητέρες! Σήμερα 2 Δεκεμβρίου τιμοῦμε τὴν μνήμη του

Συμβουλὲς πρὸς τὶς κυοφοροῦσες μητέρες

Ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Ἡ θεϊκὴ φλόγα ποὺ ἄναψε στὴν καρδιά μου ὁ Ἅγιος Πορφύριος» 
Τοῦ Μοναχοῦ Ἀγαπίου, ἐκδόσεις Ἱερὸ Ἡσυχαστήριο Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος, Μήλεσι Ἀττικῆς
Ἔλεγε σ΄ ἕναν παιδίατρο:
-Νὰ λὲς στὶς μητέρες νὰ τὸ νιώθουν πόσο πολὺ τὶς ἐτίμησε ὁ Θεός, ποὺ τὶς ἀξίωσε νὰ γίνουν μητέρες. Ἀπὸ τὴ στιγμὴ ποὺ φέρουν μέσα τοὺς τὸ συλληφθὲν ἔμωρυον, ἔχουν μία δεύτερη

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ !!!

Πραγματοποιήθηκε ἡ ἁγιοκατάταξη τοῦ Ἁγίου Γέροντος Πορφυρίου

Ἡ Σύνοδος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προχώρησε κατὰ τὴ συνεδρίαση τῆς 27ης Νοεμβρίου 2013 στὴν ἁγιοκατάταξη τοῦ Γέροντος Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου.
Παραθέτουμε ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Βίος καὶ Λόγοι» Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, τῆς Ι.Μονῆς Χρυσοπηγῆς Χανίων σύντομη Βιογραφία τοῦ Ἁγίου Γέροντος Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου

Λατινοφραγκικὸς καὶ Ὀρθόδοξος πολιτισμός: Οἱ βασικὲς διαφορές

Πρωτοπρεσβύτερου πατρός Θεόδωρου Ζήση
Καθηγητοῦ Θεολογικῆς ΑΠΘ
Ἡ ὀρθόδοξη αὐτοσυνειδησία καὶ ἡ ἀνεπηρέαστη ἀπὸ τοὺς δυτικοὺς ἱστορικούς μας ἔρευνα, ἀλλὰ καὶ τὰ ἴδια τὰ πράγματα, δικαιολογοῦν τὴν ἐπιλογὴ τῶν ὀρθοδόξων τὸν 15ο αἰώνα νὰ προτιμήσουν τὴν τουρκικὴ κατάκτηση ἀπὸ τὴν δυτικοευρωπαϊκὴ ἕνωση καὶ συμμαχία, ποὺ ἔθετε ὡς ὅρο γιὰ τὴ στρατιωτικὴ βοήθεια τὴν πολιτιστικὴ καὶ ἐκκλησιαστικὴ ἔνταξη στὸν παπισμὸ ἢ μὲ σημερινοὺς ὅρους στὴν Εὐρώπη. Οἱ σημερινοὶ πολιτικοί μας ἡγέται καὶ ἡ πνευματικὴ ἡγεσία στὴν πλειονότητά τους, ὄχι μόνο δὲν

«Θρονικὴ ἑορτὴ μὲ τὸν Ἁγιώτατο» ἢ ὅταν τὸ ὑπερφυὲς μυστήριο χρησιμοποιεῖται γιὰ νὰ ὑπηρετήσει σκοπιμότητες …

Γράφει  πατήρ Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος
Γιὰ μία ἀκόμα φορᾶ γίναμε μάρτυρες τῶν ὅσων διεπράχθησαν στὸν Πατριαρχικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγ. Γεωργίου στὴ Κωνσταντινούπολη κατὰ τὴν ἑορτὴ τοῦ Ἁγ. Ἀνδρέου (29-30.11.2014). Τὸ ἔργο αὐτὸ τὸ ἔχουμε ξαναδεῖ καὶ ἀπ’ ὅτι φαίνεται θὰ τὸ βλέπουμε ὅλο καὶ συχνότερα γιὰ νὰ τὸ συνηθίζουμε καλύτερα καὶ ἔτσι ἀγάλια-ἀγάλια νὰ προχωρήσουμε χωρὶς ἀντιδράσεις καὶ ἀμφισβητήσεις σὲ ἀποκατάσταση – ὅπως μᾶς εἶπε ὁ Παναγιώτατος – τῆς «πλήρους

ΕΟΡΤΑΖΕ ΧΘΕΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ! ΤΗΝ ΕΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!

Ἅγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Μωρέ, δώσου στὸν Χριστό, καὶ πρόσφερε στὸν Χριστὸ μὲ τὴν προσευχή σου»

Συμβουλὲς σ΄ ἕναν παιδίατρο

Ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Ἡ θεϊκὴ φλόγα ποὺ ἄναψε στὴν καρδιά μου ὁ Ἅγιος Πορφύριος» Τοῦ Μοναχοῦ Ἀγαπίου, ἐκδόσεις Ἱερὸ Ἡσυχαστήριο Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος, Μήλεσι Ἀττικῆς
Ἔλεγε σ΄ ἕναν παιδίατρο:
-Πῶς ἐξετάζεις τὰ παιδιά;
-Ἔτσι…
-Ἄκουσε νὰ σο πῶ. Τὴν ὥρα ποὺ ἐξετάζεις τὸ κάθε παιδάκι θὰ κάνεις μέσα σου ἔνθερμη προσευχὴ μὲ ἀγάπη: «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησε τὸν δοῦλο

Το Βόρειο Σέλας σε εκπληκτικές φωτογραφίες από τη Νορβηγία


Το Βόρειο Σέλας σε εκπληκτικές φωτογραφίες από τη Νορβηγία (3)
Το μαγευτικό Βόρειο Σέλας σε εκπληκτικές φωτογραφίες του φωτογράφου Ole Salomonsen που κάνουν τις πράσινες και τις μωβ

ΑΠΟ ΤΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ, ΕΝΥΔΡΕΙΟΝ ΤΟΥ ΕΫΛΑΤ !!!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Προφήτης Σοφονίας

Ἔζησε τὸν 7ο αἰώνα π.Χ., ἐπὶ βασιλέως Ἰωσίου.  Εἶναι ὁ ἔνατος ἀπὸ τοὺς μικροὺς λεγόμενους προφῆτες καὶ καταγότ&alp ...
περισσότερα...