Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συλλογή με φανταστικές φωτογραφίες!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ !!!

 " Από την ανακομιδή των λειψάνων του οσίου γέροντος, π. Γερβασίου...


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της
Νεκροί είναι και οι τέσσερις επιβαίνοντες του φορτηγού αεροπλάνου, το οποίο
Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί  όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να

ΤΑ”ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ” – Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

Posted: June 30, 2014 at 2:00 pm, Last Updated:
ΤΑ"ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ" - Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ († Γέροντας Άνθιμος Αγιαννανίτης)
<<Σήμερα η Ανθρωπότητα βρίσκεται στην χειρότερη κατάστασή της από κτίσεως κόσμου.>>
Ο δρόμος που ακολουθεί είναι δρόμος παρακμής, δρόμος διαφθοράς, δρόμος σκοταδισμού, δρόμος που οδηγεί στον όλεθρο. Οι άνθρωποι με τις καταχρήσεις, και ιδίως τις σαρκικές πάσχουν και λογικώς και σωματικώς.
Η θεραπεία τους είναι πολύ δύσκολη. Μόνο ο παντοδύναμος και πανάγαθος Θεός με τις πρεσβείες των πολλών Αγίων, που εδώ στην Ελλάδα είναι πλήθος αμέτρητο, και πάντων των εκατομμυρίων Μαρτύρων, Οσίων, Αποστόλων και

Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΜ. ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Posted: June 30, 2014 at 5:00 pm, Last Updated:
Γερβάσιος Παρασκευόπουλος Αρχιμ
evaggelos-prigipakisΗ Αποστολική Εκκλησία των Πατρών καυχάται δίκαια, καθώς έχει ευεργετηθεί ιδιαίτερα από το Θεό όχι μόνο για τη θεμελίωσή της από το κήρυγμα και τη στερέωσή της στο μαρτυρικό αίμα του Πρωτοκλήτου Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, αλλά και για την κατά καιρούς φωταυγή παρουσία και δράση στους κόλπους της ιερών και θαυμάσιων προσωπικοτήτων, οι οποίες έλαμψαν και φώτισαν μυστικά με τη διδαχή και την αγία βιωτή τους τις φιλόθεες ψυχές του πληρώματός της· προσωπικότητες οι οποίες, με τη θερμότητα της πίστης τους στο Θεό, αναλώθηκαν ως καιόμενες λαμπάδες στην αδιάλειπτη αγαπητική διακονία του συνανθρώπου.

ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ

Posted: June 30, 2014 at 6:00 pm, Last Updated:
ieremias
† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
(Γιά τόν λαό)
Μάθημα 1ον
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ*

1. Ἡ νέα σειρά τῶν κηρυγμάτων μας, ἀδελφοί χριστιανοί, θά εἶναι μία ἁπλῆ δογματική διδασκαλία τῆς πίστης μας. Πρέπει νά γνωρίζουμε τήν ἀλήθεια τῆς πίστης μας, ὅπως αὐτή ἀποκαλύφθηκε στούς ἁγίους Προφῆτες καί Ἀποστόλους καί ἔπειτα αὐτοί τήν παρέδωσαν σέ μᾶς. Ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία φρόντιζε ἀπό τήν ἀρχή τῆς ὕπαρξής της τά παιδιά της νά κατέχουν τήν ἀλήθεια καί νά

Αὐτή πού γνώρισε τόν Ἅγιο Λουκᾶ

Posted: June 30, 2014 at 8:00 pm, Last Updated:
2008-01-28_163713-gerontisa
Ήταν 10 Ιουνίου του 2000, παραμονή της εορτής του αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Βρισκόμουν στον ναό της Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως για τον πανηγυρικό εσπερινό και τον όρθρο. Ανάμεσα στους χιλιάδες προσκυνητές διέκρινα μία ηλικιωμένη μεγαλόσχημη μοναχή.Ήταν η Γερόντισσα Ναντιέζντα (Ελπίδα) από την Σεβαστούπολη.

Τα πέντε καλύτερα ροφήματα για την φυσική και υγιεινή απώλεια βάρους

Posted: June 30, 2014 at 8:25 pm, Last Updated:
τα-πέντε-καλύτερα-τρόφιμα-για-την-φυσική-και-υγιεινή-απώλεια-βάρους
Αν έχετε λάβει την απόφαση να χάσετε τα παραπανίσια σας κιλά, τότε γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι ο μόνος τρόπος να το επιτύχετε είναι με το να συνδυάσετε την τακτική φυσική άσκηση με μία υγιεινή, ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή.Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι τύποι ροφημάτων που θα επιταχύνουν την καύση των λιπών και θα βοηθήσουν στην γρηγορότερη απώλεια βάρους. Στην παρακάτω λίστα θα διαβάσετε για τα 5 πιο αποτελεσματικά εξ αυτών:
1. Χυμοί Αποτοξίνωσης
Οι χυμοί αποτοξίνωσης αποτελούν σίγουρα τους πιο αξιόπιστους «συμμάχους» σας στον αγώνα κατά του πρόσθετου σωματικού βάρους – μπορείτε να τους παρασκευάσετε εύκολα στην κουζίνα σας, είτε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φρούτα ή λαχανικά ή συνδυάζοντας τα. Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστά για τις ισχυρές αποτοξινωτικές τους ιδιότητες, και έτσι αν επιζητείτε να ανακαλύψετε τρόφιμα για να αποτοξινωθείτε σωστά  – ακόμη και έπειτα από διάρκεια μηνών – τότε θα πρέπει σίγουρα να εντάξετε τα εσπεριδοειδή στους χυμούς αποτοξίνωσης σας. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες όπως η ρίζα-τζίντζερ, το καρότο ή τα μήλα συνιστώνται επίσης κατά κόρον για την παρασκευή χυμών αποτοξίνωσης, καθώς είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ορθή λειτουργία της διαδικασίας πέψης, περιέχοντας επίσης πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχεία για την ενίσχυση του οργανισμού σας.
Καθόσον γνωρίζετε ήδη, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς τον προστατεύουν από τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, με τις τελευταίες να οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας αν δεν «ρυθμιστεί η επίδρασή τους».
Οι χυμοί αποτοξίνωσης έχουν διπλό όφελος – μαζί με την υποβοήθηση της απομάκρυνσης των τοξινών από τον οργανισμό σας, των χημικών στοιχείων και των επικίνδυνων ουσιών, βοηθούν ταυτόχρονα στην απώλεια βάρους με τον γρηγορότερο και φυσικότερο τρόπο που υπάρχει.
Όσοι από εσάς θέλετε να χάσετε βάρος ενώ παράλληλα επιθυμείτε να διατηρήσετε υγιή τον οργανισμό σας, τότε θα πρέπει να υποβληθείτε σε τουλάχιστον έναν ή δύο κύκλους αποτοξίνωσης στη διάρκεια του έτους.
2. Χυμοί λαχανικών
Αντιθέτως, οι χυμοί λαχανικών μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια σας για να απωλέσετε βάρος μακροπρόθεσμα. Είναι γνωστό ότι οι καταλληλότεροι τύποι λαχανικών για απώλεια βάρους είναι τα σταυρανθή λαχανικά. Ανεξάρτητα εάν παρασκευάσετε χυμούς αποκλειστικά με αυτά τα λαχανικά ή σε συνδυασμό με άλλα φρούτα, τα συγκεκριμένα λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι) αποτελούν το πλέον αποτελεσματικό όπλο για την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα αποτελούν άριστο μέσο απομάκρυνσης των τοξινών από τον οργανισμό σας.
Ακόμη μία αξιοσημείωτη ωφέλεια των χυμών λαχανικών είναι ότι βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών του οργανισμού αποτρέποντας τους παράγοντες ορμονικής ανισορροπίας να διαταράξουν τα φυσιολογικά επίπεδα ορμονών. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε φυσικά φυτοθρεπτικά στοιχεία που είναι άριστα στη μείωση του συνολικού επιπέδου λίπους του οργανισμού, στη μείωση των φλεγμονών και τον έλεγχο του επιπέδου του σακχάρου του αίματος, για την εξισορρόπηση των ορμονικών επιπέδων, την ενίσχυση του μεταβολισμού καθώς και στην γενική αποτοξίνωση.
3. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως εδώ και εκατοντάδες χρόνια εξαιτίας των πολυάριθμων ωφέλιμων στοιχείων του, και η ενίσχυση της απώλειας βάρους είναι μόλις ένα από αυτά – παρόλο που το πράσινο τσάι θα σας βοηθήσει να χάσετε μόλις λίγα κιλά, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει μία εξαιρετική προσθήκη στην διατροφή σας σε μακροπρόθεσμη βάση.
Αν δεν έχετε χρόνο να ασκηθείτε ή δεν σας αρέσει να ασκείστε σε τακτική βάση, η κατανάλωση μίας κούπας τσαγιού την ημέρα θα παρέχει στον οργανισμό σας όλα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που χρειάζεται βοηθώντας επίσης στην καύση λίπους σε γρηγορότερο ρυθμό, ενισχύοντας τη λειτουργία του μεταβολισμού. Ο συγκεκριμένος τύπος τσαγιού αποτελεί μία άριστη επιλογή για την καύση περισσότερων θερμίδων καθώς και στην αύξηση των γενικότερων επιπέδων ενέργειας – βοηθώντας στην μείωση της όρεξης. Η μείωση της όρεξης, μειώνει αυτομάτως την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώνατε υπό φυσιολογικές συνθήκες σε καθημερινή βάση. Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους κατοίκους της Ιαπωνίας, και είναι γνωστό για τις αγχολυτικές του ιδιότητες.
χυμοί-φρούτων-κόκκινα-μούρα-και-αχλάδι
4. Χυμός Φρούτων – Κόκκινα Μούρα (Cranberry) και Αχλάδι
Οι χυμοί φρούτων είναι πεντανόστιμοι, εύκολοι στην παρασκευή τους και πολύ πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Πέραν αυτών των στοιχείων, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικά φρούτα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για να παρασκευάσετε χυμούς, με τους χυμούς από κόκκινα μούρα και αχλάδι να αποτελούν απλών δύο από τους νοστιμότερους και πιο αποτελεσματικούς δοθέντος του γεγονότος ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C.
Ο χυμός κόκκινου μούρου και αχλαδιού δεν βοηθά απλώς στην απώλεια βάρους με την ενίσχυση της λειτουργίας του μεταβολισμού, αλλά αυξάνει τα συνολικότερα επίπεδα ενέργειας σας παρέχοντας στον οργανισμό σας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεϊνες που χρειάζεται.
Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο χυμός cranberryείναι γνωστός για την αποτροπή αρκετών τύπων λοιμώξεων. Επίσης, τα αχλάδια σας παρέχουν μαγνήσιο, ποτάσιο καθώς και φώσφορο και είναι απαραίτητα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αποτελώντας επίσης πλούσια πηγή βιταμίνης Cκαι κάλιο, με το τελευταίο να είναι απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας των οστών.
5. Μαύρος Καφές
Τελευταίος στη λίστα, αλλά εξίσου σημαντικός, ο μαύρος καφές. Είναι γνωστό ότι εάν καταναλώνεται με μέτρο, ο μαύρος καφές μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα ωφελειών για την υγεία – περιέχοντας αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες ελαττώνοντας τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και καρδιακής πάθησης. Ταυτόχρονα, η καφεϊνη είναι μία άριστη επιλογή για την ενίσχυση της λειτουργίας του μεταβολισμού και στην αύξηση του ρυθμού καύσης θερμίδων.
Προσοχή όμως: εάν θέλετε να χάσετε βάρος στηριζόμενοι στην κατανάλωση μαύρου καφέ θα πρέπει να τον καταναλώνετε δίχως προσθήκη γάλακτος ή ζάχαρης, καθώς οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία αυξάνει τη θερμιδική του αξία.
Συμπερασματικά, αυτά είναι τα πέντε πιο αποτελεσματικά ροφήματα που θα πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα και φυσικά, δίχως να καταφύγετε στη χρήση χαπιών αδυνατίσματος ή σε συμπληρώματα διατροφής.

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κατάθεσις Τιμίας Ἐσθῆτος τῆς Θεοτόκου


Δυὸ πατρίκιοι, οἱ αὐτάδελφοι Γάλβιος καὶ Κάνδιδος, πηγαίνοντας στὰ Ἱεροσόλυμα νὰ προσκυνήσουν, ἔφτα&sigma ...
περισσότερα...

ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ

Posted: June 30, 2014 at 10:15 pm, Last Updated:
Η ΚΟΛΑΣΗ
Ήμουν άθεη και έβριζα πολύ και φοβερά τον Θεό. Ζούσα μέσα στην ντροπή και την πορνεία και ήμουν νεκρή στην γη. Όμως ο ελεήμων Θεός δεν άφησε να χαθώ, αλλά με οδήγησε στην μετάνοια.Στα 1962 αρρώστησα από καρκίνο και ήμουν άρρωστη τρία χρόνια. Δεν έμεινα ξαπλωμένη, παρά εργαζόμουνα κι έκανα θεραπεία σε γιατρούς ελπίζοντας να βρω γιατρειά. Τους τελευταίους έξι μήνες είχα τελείως αδυνατήσει, τόσο που ούτε νερό δεν μπορούσα να πιω. Μόλις το έπινα, αμέσως το έκανα

Γιατί ο Χριστός διάλεξε φτωχούς, άσημους και αγράμματους ανθρώπους, για να τους κάνει μαθητές Του;

Posted: June 30, 2014 at 11:00 pm, Last Updated:
ΧΡΙΣΤΟΣ-ΕΡΩΤΗΜΑ
Ο Χριστός ήθελε να έχει καλούς και υπάκουους συνεργάτες. Οι αφανείς, οι πτωχοί και οι ολιγογράμματοι ψαράδες είχαν καλύτερες προϋποθέσεις για ταπείνωση και υπακοή. Ο ταπεινός υπακούει πιο εύκολα στο θέλημα του Θεού.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος:Δευτέρα παρουσία και θάνατος.

Posted: June 30, 2014 at 11:49 pm, Last Updated:
sunefa-astrapes
Πολλά πράγματα θέλουμε να μαθαίνουμε και να κατανοούμε, προπαντός όμως τον καιρό που θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Ο απόστολος Παύλος, για να περιορίσει την άκαιρη αυτή πολυπραγμοσύνη μας, γράφει σε μιαν επιστολή του: «Σχετικά με το χρόνο του ερχομού του Κυρίου, αδελφοί, δεν χρειάζεται να σας γράψω, γιατί κι εσείς το ξέρετε πολύ καλά, ότι η ημέρα του Κυρίου θα έρθει απροειδοποίητα, όπως ο κλέφτης τη νύχτα» (Α’ Θεσ. 5:1-2).

«ΑΚΡΑΤΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑΝ» – ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ

Posted:
ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ
Ο κόσμος όλο εις το πονηρόν τρέχει, σαν αμαρτωλός εις την αμαρτίαν. Ακράτητοι είναι οι άνθρωποι, και λαός και κλήρος σαν τα αχαλίνωτα άλογα τρέχουν στην αμαρτίαν. ούτε συλλογίζονται Θεό, θάνατο, κρίση και ανταπόδοση. μόνον για την ύλη, για το σώμα, για τας ηδονάς, για τις τιμές. Για την ψυχήν, για τον Θεόν, για την αρετήν τίποτε. Πολλοί ολίγοι είναι εκείνοι που έχουν αληθινά ενδιαφέροντα, και ίσως χάριν αυτών των ολίγων κρατεί ο Θεός τον κόσμον.

Μέτρησα τα χρόνια μου…

Posted: July 1, 2014 at 6:59 am, Last Updated:
paidaki-kounia
Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ότι έχω ζήσει έως τώρα…
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

ΝΑ ... ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ... ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ !!!

Ζει και… βασιλεύει το εμπόριο ανθρώπων στην Ελλάδα

Posted: July 1, 2014 at 8:38 am, Last Updated:
ea2e4adf631dbe7d28b6b2de21afb8f8_XLΤΟ TRAFFICKING ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ - Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου 20.000 γυναίκες, μεταξύ των οποίων 1.000 κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών, είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην χώρα μας.
Παρά τις όποιες προσπάθειες των διωκτικών αρχών, η Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται χώρα προέλευσης, διέλευσης και προορισμού θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας (Τμήμα

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον βίο του Αρχιμ. Γερβασίου Παρασκευοπούλου (Βίντεο)

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον βίο του Αρχιμ. Γερβασίου Παρασκευοπούλου κατά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του από την συμπλήρωση 50 ετών από την κοίμησή του | Μία παραγωγή της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.


ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Ο «ΕΚΛΕΚΤΟΣ» ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΠΟΛΕΣΘΕΝ ΠΟΙΜΝΙΟ»

Posted: July 1, 2014 at 10:34 am, Last Updated:
nea-taxi-pragmaton-kai-troika
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο περίπου, ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας πήγε και μίλησε με κολακευτικά λόγια στο παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το «εκλεκτό» παιδί του Σιωνισμού, αποσπώντας τα εύσημα για την αφοσίωση του στα παγκόσμια σιωνιστικά, (νεοταξικά) ιδανικά. Ουδέποτε άλλη φορά στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, Έλληνας

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ... !!!

Κάποιος κουτοπόνηρος .... 
Κάποιος κουτοπόνηρος πλησίασε έναν ασκητή και τον ρώτησε:

- Τι είναι Γέροντα, για το Θεό χίλια χρόνια;

- Ένα λεπτό της ώρας, παιδί μου, αποκρίθηκε εκείνος.

- Και τι είναι μια βαλίτσα χρυσάφι;


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ... "ΕΔΟΞΕ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΗΜΙΝ" !!! ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ ;;; ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 

(Γ. Ν. Παπαθανασόπουλος)

Τὸ ἔλλειμμα τῆς Συνοδικότητας

Τοῦ Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

ΕΙΣ. ΣΧ. «ΒΙΒΛ.»: Ὅπως σημειώνει εὔστοχα, σὲ ἄλλη συνάφεια, ὁ ἀρθρογράφος τοῦ παρόντος, ἔχει περάσει ἀνεπιστρεπτὶ ἡ ἐποχή, ποὺ τὰ λεγόμενα «ἐκκλησιαστικὰ θέματα» προσείλκυαν τὸ ἐνδιαφέρον τῶν ἀνθρώπων.  Ὅσο μάλιστα γιὰ τὴν ἐξυπηρέτηση κοντῶν ἐπιδιώξεων καὶ ὑπολογισμῶν θὰ ὑποβαθμίζονται ἐκ τῶν ἔσω οἱ ἐκκλησιαστικοὶ θεσμοί (ὡς ἡ Συνοδικότης), τόσο ὁ λόγος τῆς Ἐκκλησίας θὰ «χάνει» τὴν ἀξιοπιστία του.
Καὶ κάτι ἄλλο: καλὴ ἡ τήρηση τῆς Πράξεως τοῦ 1928, ἀλλὰ ἐξ ἴσου καλὴ καὶ  ἡ τήρηση τῆς Πατερικῆς Πράξεως ἔναντι τῶν δυτικῶν κακοδιδασκαλιῶν καὶ πονηρευμάτων…!

"ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ" !!!

Απίστευτη ανακοίνωση! Καλό ραμαζάνι εύχεται το ΠΑΣΟΚ!

Δημοσιεύθηκε από onpolitika στο Ιουλίου 1, 2014

πασοκ
Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Η απόφαση για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή το 2011 με πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Με τη σημερινή απόφαση της


Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ καὶ Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-6 «Μέγας εἶναι ὁ μικρός πού ὑπομένει τήν παραφροσύνη, τήν ἀδικία, τόν κατατρεγμό, τόν πόνο τοῦ πλησίον καί τόν δικό του». (Εἰς μνήμην Μωυσέως Μοναχοῦ Ἁγιορείτου-7)


«Ἡ κοινωνία τῆς ἐρήμου καί ἡ ἐρημία τῶν πόλεων»[ϛ´]
Τὸ πρῶτο κεφάλαιο ἀπὸ τὸ ὁμώνυμο ΠΡΩΤΟ βιβλίο,
τοῦ μακαριστοῦ μοναχοῦ Μωυσέως Ἁγιορείτου
(Ἐκδόσεις «Τῆνος», Ἀθῆναι 1987)



9789602730386


Μέρος Α´: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ καὶ Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-1 (Εἰς μνήμην Μωυσέως Μοναχοῦ Ἁγιορείτου-2)


Μέρος Β´: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ καὶ Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-2 «Ἀπελπισμένος ἀπό τίς φιλίες, τίς γνωριμίες, τίς τέχνες, τίς τεχνικές, τίς ἰδεολογίες, τίς φλυαρίες, τίς κοινοτυπίες, φθάνω στήν προνομιοῦχο ἐσχάτη ἀπελπισία, καί καθώς εἶμαι ἔτσι γυμνός, ὁ ἴδιος ὁ Θεός μέ ντύνει τήν πιό γνήσια ἐλπίδα.» (Εἰς μνήμην Μωυσέως Μοναχοῦ Ἁγιορείτου-3)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η σφαγή σε Συρία – Ιράκ έγινε με την χρηματοδότηση του Ατλαντικού Συμβουλίου από τον George Soros

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουλίου 2, 2014

soros_evil 

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις πρωην πρωθυπουργού για το πως έγινε ο σχεδιασμός της σφαγής στο Ιράκ. Πρωταγωνιστής – ποιός άλλος;- ο Σόρος.


Διαβάστε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ !!!

Κρίσιμες ώρες για την Αννα Συνοδινού

Δημοσιεύθηκε από onpolitika στο Ιουλίου 2, 2014

C968C9552FB34B2AE23909E4C86A34F5


Κρίσιμη φέρεται να είναι η κατάσταση της υγείας της μεγάλης κυρίας του ελληνικού θεάτρου, Άννας Συνοδινού, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία. Η σπουδαία ηθοποιός νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Σωτηρία, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον.
Σήμερα στα 88 της χρόνια, η σπουδαία πρωταγωνίστρια του αρχαίου δράματος, που χάρισε στο κοινό ιδεώδεις ερμηνείες ως  «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια» και «Λυσιστράτη», δίνει την