Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Τα πέντε καλύτερα ροφήματα για την φυσική και υγιεινή απώλεια βάρους

Posted: June 30, 2014 at 8:25 pm, Last Updated:
τα-πέντε-καλύτερα-τρόφιμα-για-την-φυσική-και-υγιεινή-απώλεια-βάρους
Αν έχετε λάβει την απόφαση να χάσετε τα παραπανίσια σας κιλά, τότε γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι ο μόνος τρόπος να το επιτύχετε είναι με το να συνδυάσετε την τακτική φυσική άσκηση με μία υγιεινή, ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή.Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι τύποι ροφημάτων που θα επιταχύνουν την καύση των λιπών και θα βοηθήσουν στην γρηγορότερη απώλεια βάρους. Στην παρακάτω λίστα θα διαβάσετε για τα 5 πιο αποτελεσματικά εξ αυτών:
1. Χυμοί Αποτοξίνωσης
Οι χυμοί αποτοξίνωσης αποτελούν σίγουρα τους πιο αξιόπιστους «συμμάχους» σας στον αγώνα κατά του πρόσθετου σωματικού βάρους – μπορείτε να τους παρασκευάσετε εύκολα στην κουζίνα σας, είτε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φρούτα ή λαχανικά ή συνδυάζοντας τα. Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστά για τις ισχυρές αποτοξινωτικές τους ιδιότητες, και έτσι αν επιζητείτε να ανακαλύψετε τρόφιμα για να αποτοξινωθείτε σωστά  – ακόμη και έπειτα από διάρκεια μηνών – τότε θα πρέπει σίγουρα να εντάξετε τα εσπεριδοειδή στους χυμούς αποτοξίνωσης σας. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες όπως η ρίζα-τζίντζερ, το καρότο ή τα μήλα συνιστώνται επίσης κατά κόρον για την παρασκευή χυμών αποτοξίνωσης, καθώς είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ορθή λειτουργία της διαδικασίας πέψης, περιέχοντας επίσης πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχεία για την ενίσχυση του οργανισμού σας.
Καθόσον γνωρίζετε ήδη, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς τον προστατεύουν από τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, με τις τελευταίες να οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας αν δεν «ρυθμιστεί η επίδρασή τους».
Οι χυμοί αποτοξίνωσης έχουν διπλό όφελος – μαζί με την υποβοήθηση της απομάκρυνσης των τοξινών από τον οργανισμό σας, των χημικών στοιχείων και των επικίνδυνων ουσιών, βοηθούν ταυτόχρονα στην απώλεια βάρους με τον γρηγορότερο και φυσικότερο τρόπο που υπάρχει.
Όσοι από εσάς θέλετε να χάσετε βάρος ενώ παράλληλα επιθυμείτε να διατηρήσετε υγιή τον οργανισμό σας, τότε θα πρέπει να υποβληθείτε σε τουλάχιστον έναν ή δύο κύκλους αποτοξίνωσης στη διάρκεια του έτους.
2. Χυμοί λαχανικών
Αντιθέτως, οι χυμοί λαχανικών μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια σας για να απωλέσετε βάρος μακροπρόθεσμα. Είναι γνωστό ότι οι καταλληλότεροι τύποι λαχανικών για απώλεια βάρους είναι τα σταυρανθή λαχανικά. Ανεξάρτητα εάν παρασκευάσετε χυμούς αποκλειστικά με αυτά τα λαχανικά ή σε συνδυασμό με άλλα φρούτα, τα συγκεκριμένα λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι) αποτελούν το πλέον αποτελεσματικό όπλο για την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα αποτελούν άριστο μέσο απομάκρυνσης των τοξινών από τον οργανισμό σας.
Ακόμη μία αξιοσημείωτη ωφέλεια των χυμών λαχανικών είναι ότι βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών του οργανισμού αποτρέποντας τους παράγοντες ορμονικής ανισορροπίας να διαταράξουν τα φυσιολογικά επίπεδα ορμονών. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε φυσικά φυτοθρεπτικά στοιχεία που είναι άριστα στη μείωση του συνολικού επιπέδου λίπους του οργανισμού, στη μείωση των φλεγμονών και τον έλεγχο του επιπέδου του σακχάρου του αίματος, για την εξισορρόπηση των ορμονικών επιπέδων, την ενίσχυση του μεταβολισμού καθώς και στην γενική αποτοξίνωση.
3. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως εδώ και εκατοντάδες χρόνια εξαιτίας των πολυάριθμων ωφέλιμων στοιχείων του, και η ενίσχυση της απώλειας βάρους είναι μόλις ένα από αυτά – παρόλο που το πράσινο τσάι θα σας βοηθήσει να χάσετε μόλις λίγα κιλά, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει μία εξαιρετική προσθήκη στην διατροφή σας σε μακροπρόθεσμη βάση.
Αν δεν έχετε χρόνο να ασκηθείτε ή δεν σας αρέσει να ασκείστε σε τακτική βάση, η κατανάλωση μίας κούπας τσαγιού την ημέρα θα παρέχει στον οργανισμό σας όλα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που χρειάζεται βοηθώντας επίσης στην καύση λίπους σε γρηγορότερο ρυθμό, ενισχύοντας τη λειτουργία του μεταβολισμού. Ο συγκεκριμένος τύπος τσαγιού αποτελεί μία άριστη επιλογή για την καύση περισσότερων θερμίδων καθώς και στην αύξηση των γενικότερων επιπέδων ενέργειας – βοηθώντας στην μείωση της όρεξης. Η μείωση της όρεξης, μειώνει αυτομάτως την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώνατε υπό φυσιολογικές συνθήκες σε καθημερινή βάση. Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους κατοίκους της Ιαπωνίας, και είναι γνωστό για τις αγχολυτικές του ιδιότητες.
χυμοί-φρούτων-κόκκινα-μούρα-και-αχλάδι
4. Χυμός Φρούτων – Κόκκινα Μούρα (Cranberry) και Αχλάδι
Οι χυμοί φρούτων είναι πεντανόστιμοι, εύκολοι στην παρασκευή τους και πολύ πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Πέραν αυτών των στοιχείων, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικά φρούτα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για να παρασκευάσετε χυμούς, με τους χυμούς από κόκκινα μούρα και αχλάδι να αποτελούν απλών δύο από τους νοστιμότερους και πιο αποτελεσματικούς δοθέντος του γεγονότος ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C.
Ο χυμός κόκκινου μούρου και αχλαδιού δεν βοηθά απλώς στην απώλεια βάρους με την ενίσχυση της λειτουργίας του μεταβολισμού, αλλά αυξάνει τα συνολικότερα επίπεδα ενέργειας σας παρέχοντας στον οργανισμό σας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεϊνες που χρειάζεται.
Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο χυμός cranberryείναι γνωστός για την αποτροπή αρκετών τύπων λοιμώξεων. Επίσης, τα αχλάδια σας παρέχουν μαγνήσιο, ποτάσιο καθώς και φώσφορο και είναι απαραίτητα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αποτελώντας επίσης πλούσια πηγή βιταμίνης Cκαι κάλιο, με το τελευταίο να είναι απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας των οστών.
5. Μαύρος Καφές
Τελευταίος στη λίστα, αλλά εξίσου σημαντικός, ο μαύρος καφές. Είναι γνωστό ότι εάν καταναλώνεται με μέτρο, ο μαύρος καφές μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα ωφελειών για την υγεία – περιέχοντας αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες ελαττώνοντας τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και καρδιακής πάθησης. Ταυτόχρονα, η καφεϊνη είναι μία άριστη επιλογή για την ενίσχυση της λειτουργίας του μεταβολισμού και στην αύξηση του ρυθμού καύσης θερμίδων.
Προσοχή όμως: εάν θέλετε να χάσετε βάρος στηριζόμενοι στην κατανάλωση μαύρου καφέ θα πρέπει να τον καταναλώνετε δίχως προσθήκη γάλακτος ή ζάχαρης, καθώς οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία αυξάνει τη θερμιδική του αξία.
Συμπερασματικά, αυτά είναι τα πέντε πιο αποτελεσματικά ροφήματα που θα πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα και φυσικά, δίχως να καταφύγετε στη χρήση χαπιών αδυνατίσματος ή σε συμπληρώματα διατροφής.

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου