Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με πόνο και δάκρυα θα λάβεις τη χάρη – Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Posted:
unnamed
Να, έμαθες ότι είσαι πηλός, πτωχός και γυμνός. Τώρα ζήτησε απ’ αυτόν που μπορεί να αναπλάσει τη φύση να σε πλουτίσει. Και, αν σου δώσει πολύ ή λίγο, αναγνώρισε τον ευεργέτη σου. Και μη σφετερισθείς τα ξένα ως δικά σου. Με πόνο και δάκρυα θα λάβεις τη χάρη. Και πάλι με δάκρυα χαράς και ευχαριστίας, με φόβο Θεού θα την κρατήσεις. Με θέρμη και ζήλο ελκύεται· με ψυχρότητα και αμέλεια χάνεται.

Μοναδικό μουσικό φαινόμενο – Τον κορόιδευαν για την εμφάνιση του αλλά όταν άρχισε να τραγουδάει άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα

Posted: Αυγούστου 21, 2014 at 11:00 πμ, Last Updated:
μοναδικό-μουσικό-φαινόμενο
Ο νεαρός που θα δείτε έχει ένα σπάνιο πρόβλημα υγείας και πολλοί ήταν αυτοί που τον κορόιδευαν για την εμφάνιση του. Όταν όμως άρχισε να τραγουδάει στο Αυστραλιανό X-Faxtor άφησε όλον τον κόσμο με το στόμα ανοικτό. Δείτε το μοναδικό βίντεο… tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΚΙ' ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ;;; ... ΟΓΚΑΝΓΚΑΝΓΚΟΥΝ ΓΚΟΥΝ ΓΚΙ ;;; Α, ΡΕ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ ΠΟΣΟ ΔΙΚΗΟ ΕΙΧΕΣ !!!

Απίστευτη πρόκληση: Μακεδονία αποκάλεσε μπροστά στο Σαμαρά τα Σκόπια Γερμανός δημοσιογράφος

Posted by onpolitika στο Σεπτεμβρίου 23, 2014

μερκελ-σαμαρας

Όσον αφορά τις ερωτήσεις που έγιναν μετά το τέλος των δηλώσεων αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς σε σχετική ερώτηση για το ΔΝΤ, σημείωσε ότι δεν

υπάρχει περίπτωση διαζυγίου, “ούτε καν βελούδινου”.

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος: «Όταν θέλετε να αποκτήσετε ευτυχία, ο Θεός είναι έτοιμος να σας τη δώσει»

 • Από  Desk Agioritikovima.gr
Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος: «Όταν θέλετε να αποκτήσετε ευτυχία, ο Θεός είναι έτοιμος να σας τη δώσει»
Πού βρίσκεται η αληθινή ζωή; Πουθενά αλλού παρά στο Θεό. Γι’ αυτό η τελευταία όψη της ενότητας είναι η μεταξύ ανθρώπου και Θεού, η οποία γίνεται όταν ο άνθρωπος κατορθώσει «Θεού επιτυχείν».
Αυτή είναι μία έκφραση- σύνθημα στις επιστολές του Αγίου Ιγνατίου: «Θεού επιτύχειν» , «να συναντήσω το Θεό».
Η πολύμορφη στο κόσμο ενέργεια του Θεού αποτελεί τον ένα μόνο παράγοντα της σωτηρίας και ζωοποιήσεως του ανθρωπίνου γένους· ο άλλος παράγοντας είναι η προσπάθεια του ιδίου του ανθρώπου.

Προσοχή στη φαντασία

 • Από  Desk Agioritikovima.gr
Προσοχή στη φαντασία
Γέροντα, έχετε πει ότι πρέπει να αποφεύγουμε κατά την ώρα της προσευχής να φέρνουμε στον νου μας διάφορες εικόνες από την ζωή του Χριστού κ.λπ. Γιατί;

-Για να μη μας πλανέσει ο διάβολος με φαντασίες. Η φαντασία είναι καλή, είναι μεγάλη δύναμη, αν αξιοποιηθεί. Μερικοί άνθρωποι μπορεί λ.χ. να δουν τώρα ένα τοπίο και μετά από έναν χρόνο να το θυμούνται ακριβώς όπως είναι και να το ζωγραφίσουν.


Πώς να φυλάγονται οι Χριστιανοί από τα μαγικά...

 • Από  agiosmgefiras.blogspot.co.uk/
Πώς να φυλάγονται οι Χριστιανοί από τα μαγικά...
Γιά νά φυλάγεσθε ἀπό τά μαγικά καί τήν ἐνέργεια τῶν δαιμόνων, νά ἔχετε ὅλοι - μικροί καί μεγάλοι, ἄνδρες καί γυναῖκες - κρεμασμένο στό λαιμό σας τόν τίμιο Σταυρό. Τρέμουν οἱ δαίμονες τόν τύπο τοῦ Σταυροῦ καί φεύγουν μακριά ὅταν τόν βλέπουν.
῎Αλλωστε, ὅπως ὁμολόγησαν οἱ ἴδιοι στόν ἅγιο ᾿Ιωάννη τόν Βοστρινό, πού εἶχε ἐξουσία κατά τῶν ἀκαθάρτων πνευμάτων, τρία πράγματα φοβοῦνται περισσότερο· τό Σταυρό, τό ἅγιο Βάπτισμα καί τή θεία Κοινωνία.


Απάντηση Σεραφείμ στην κριτική για όσα είπε για παλαιοημερολογίτες και για αιρετικούς

 • Από  desk agioritikovima
Απάντηση Σεραφείμ στην κριτική για όσα είπε για παλαιοημερολογίτες και για αιρετικούς
Απάντηση στους "κάθε λογής οικουμενιστές και «μεταπατερικούς ανανεωτές» καθώς και τους ανεπιγνώστους ζηλωτές", οι οποίοι όπως αναφέρει τον εξύβρισαν, επιχειρεί να δώσει  ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προφανέστατα σε σχέση με όσα είπε από τη Ρουμανία για τους παλαιοημερολογίτες, αλλά και για τους κάθε λογής αιρετικούς.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Η κατάκριση είναι εγωισμός

 • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η κατάκριση είναι εγωισμός
Να αγαπάτε ο ένας τον άλλο και να μην πικραίνεσθε λόγω εγωισμού. Η ταπείνωση είναι ασφαλής οδηγός " δεν αφήνει αυτόν που την έχει να προσκρούσει σε υφάλους απροσεξίας και να συντριβεί " αλλά ως οδηγός φωτεινός οδηγεί άπταιστα επί του ασφαλούς.
Ο εγωισμός είναι το κάκιστο των κακών " αυτός μας δημιουργεί όλα τα σφάλματα, με τους ανυπότακτους λογισμούς. Φοβηθείτε τον και προσπαθείτε να απαλλαγείτε απ' αυτόν, καθώς όσο μένει μέσα μας αχτύπητος, τόσο θα μας πληγώνει με ανάλογους πόνους.


Πόνος: Ο πιο φρικτός φίλος του ανθρώπου

 • Από  imverias.blogspot.gr
Πόνος: Ο πιο φρικτός φίλος του ανθρώπου
Έχει δίκαιο ο μοναχός αυτός, όταν λέει ότι ο πόνος φέρνει στην ψυχή περισσότερη ωφέλεια από οτιδήποτε άλλο.

Να προσπαθήσουμε αυτό να το εξηγήσουμε. Μέσα μας, το θέλουμε δεν το θέλουμε, το καταλαβαίνουμε δεν το καταλαβαίνουμε, έχουμε πολύ φιλαυτία, πολύ εγωισμό...Ζωολατρεία : μιά σύγχρονη μορφή χυδαίας Ειδωλολατρείας...

 • Από  imis.gr
Ζωολατρεία : μιά σύγχρονη μορφή χυδαίας Ειδωλολατρείας...
Θυμούνται το χωριό τους καί θέλουν νά έχουν τα ζώα δίπλα τους. Τα φυλακίζουν στά μπαλκόνια ξεσηκώνοντας μετά θύελλα οργής στούς συγκάτοικούς τους από τα γαυγίσματά τους...
Εικόνες τού σύγχρονου ανθρώπου πού θέλει όλο τον κόσμο δικό του...
"....Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να διαπιστώσει την τραγικότητα του σημερινού ανθρώπου, η οποία οφείλεται κατά κύριο στην πρωτοφανή πνευματική του κατάπτωση. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μια τραγική ύπαρξη, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό του και το αληθινό νόημα της ζωής του, διότι αποστασιοποιήθηκε από το Θεό, την πηγή της ζωής και του αγιασμού.

Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης (Αποφθέγματα)

 • Από  imverias.blogspot.gr
Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης (Αποφθέγματα)
Η καρδιά που δεν πιστεύει, είναι ανήσυχος, αγχώδης, αδημονούσαν. Η καρδιά που πιστεύει, είναι το αντίθετο: ειρηνική, χαρωπή, στερεά σαν το διαμάντι.
****************
Όταν προσεύχεσαι στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, μην έχεις την εντύπωσι ότι βρίσκεται έξω σου.

Να Του μιλάς μέσα σου, σαν σε ένοικο της καρδιάς σου. Εκεί βρίσκεται ο Θεός για τους αληθινά πιστούς. «Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστέ και το Πνεύματ του Θεού οικεί εν υμίν;» (Α’ Κορ. Γ’ 16).

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Λίγη πίστη, περισσότερη στεναχώρια

 • Από  imverias.blogspot.gr
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Λίγη πίστη, περισσότερη στεναχώρια
Όσο λιγότερη πίστη έχουμε, τόσο περισσότερη είναι ή στεναχώρια μας. Μια από τις σπουδαιότερες ωφέλειες της πίστης είναι ή απελευθέρωση του ανθρώπου από τις πολλές στεναχώριες.
Όσο το παιδί γνωρίζει πώς υπάρχει ό πατέρας, πού φροντίζει για το σπίτι και για όλες τις δουλειές του σπιτιού, κάθε στεναχώρια του τελειώνει γρήγορα με τραγούδι. Μόλις όμως χαθεί αυτή ή αίσθηση, σωπαίνει το τραγούδι!


Είπε ο Όσιος Πορφύριος...

 • Από  Desk Agioritikovima.gr
Είπε ο Όσιος Πορφύριος...
Είπε ο Γέροντας:
«Να γίνεται, παιδί μου, κατά καιρούς στή ζωή μας και μιά γενική εξομολόγηση, διότι διάφορα ψυχολο γικά τραύματα ή διάφορα σοβαρά συμβάντα μάς δημι ουργούν σωματικές ασθένειες.

Στην εξομολόγηση νά μή λέμε μόνο τά αμαρτήματα μας άλλα και τους διάφορους λογισμούς, π.χ. φόβου, λύπης, χαράς, στενοχώριας πού περνάμε άπό διάφορα γεγονότα- ή συμβάντα, όπως σεισμούς, θανάτους, γά μους, όλιγοπιστίες κ.λ.π. [Τζ 141π.]


Σε κάθε σου ενέργεια, ακόμη και στην παραμικρή σου κίνηση, κέντρο να είναι ο Θεός

 • Από  Desk Agioritikovima.gr
Σε κάθε σου ενέργεια, ακόμη και στην παραμικρή σου κίνηση, κέντρο να είναι ο Θεός
Η υπερηφάνεια είναι η μεγαλύτερη πνευματική αρρώστια. Σαν την βδέλλα που, αν κολλήσει επάνω σου, σου ρουφάει το αίμα, έτσι και η υπερηφάνεια ρουφάει όλο το εσωτερικό του ανθρώπου.
Φέρνει και πνευματική ασφυξία, γιατί καταναλώνει όλο το πνευματικό οξυγόνο της ψυχής.

Η δικαιολογία δεν έχει θέση στην ζωή των Χριστιανών

 • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η δικαιολογία δεν έχει θέση στην ζωή των Χριστιανών
" Η δικαιολογία δεν έχει θέση στην ζωή των χριστιανών και δεν είναι σημειωμένη πουθενά στη διδασκαλία του Χριστού.

" Εάν δεν έχεις καρδιακή ησυχία, έχε τουλάχιστον ήσυχη την γλώσσα σου.


" Εάν δεν μπορείς να βάλεις σε τάξη και πειθαρχία τους λογισμούς σου, τουλάχιστον κράτησε σε ευταξία τις σωματικές σου αισθήσεις.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

H διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πάτρας, σε συνάρτηση με τον κορεσμένο

Ψυχική καρποφορία

 • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ψυχική καρποφορία
Σκέφτομαι πόσοι από μας τους λαϊκούς γνωρίζουμε μόνον με λόγια και με έννοιες την Αλήθεια του Χριστού. Εκεί μένουμε άπρακτοι και θαυμάζουμε.
Το είπα αυτό σε κάποιον Γέροντα με πίστι κι εκείνος πήρε από το ράφι το «Γεροντικόν» και μου διάβασε:

«Ένας αδελφός ερώτησε κάποιον Γέροντα:
- Ποια πρέπει να είναι η καλλιέργεια της ψυχής, για να καρποφορήση;

Το προσφυγόπουλο που συγκίνησε τους Έλληνες!

 • Από  tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Το προσφυγόπουλο που συγκίνησε τους Έλληνες!
Τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες έμειναν στο νερό η 19χρονη Dooa Al Zamel από τη Συρία και η μόλις 17 μηνών Νάντια, το κοριτσάκι που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Σε ένα σωσίβιο...
αγκαλιασμένες σφιχτά, πάλευαν με τα κύματα, τη δίψα, το κρύο και τον τρόμο. Ο ένας μετά τον άλλον οι ναυαγοί της ασύλληπτης τραγωδίας με τους περίπου 500 μετανάστες στα διεθνή ύδατα της Μάλτας εξαφανίζονταν από την επιφάνεια της θάλασσας.
Η απίστευτη ιστορία δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Έθνος".

Μέσα σ'ένα λεωφορείο...

 • Από  imverias.blogspot.gr
Μέσα σ'ένα λεωφορείο...
Πήγε και κάθισε δίπλα στο παράθυρο. Του άρεσε καθώς το λεωφορείο ταξίδευε μέσα στην πόλη να παρατηρεί τον κόσμο.
Ήταν ένα συνηθισμένο καλοκαιριάτικο απόγευμα. Εκείνο όμως που του έκανε εντύπωση ήταν οι έρημοι δρόμοι, τα νεκρά πεζοδρόμια, τα σιωπηλά μαγαζιά.
Η πόλη ήταν έρημη. Ο καλός καιρός και η αργία του Σαββατοκύριακου έκανε ακόμα και τους αναποφάσιστους αστούς να τολμήσουν μια επίσκεψη στην πιο κοντινή παραλία.

ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣΕ ΤΗΝ Κα ... ΜΕΡΚΕΛ !!! ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!

Δήλωση-σοκ Θάνου Τζήμερου: «Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης οι Καρυάτιδες»!

Posted: Σεπτεμβρίου 22, 2014 at 4:30 μμ, Last Updated:
tzimeros5
Και ενώ όλη η Ελλάδα ένιωσε εθνική υπερηφάνεια και μεγαλείο, όταν η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τις Καρυάτιδες, κάποιοι άλλοι «πατριώτες» είχαν αντίθετη άποψη…
Ο λόγος για το Θάνο Τζήμερο, ο οποίος, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, χαρακτήρισε τις Καρυάτιδες που κοσμούν το μνημείο της Αμφίπολης ως «Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης»!

Πέντε λόγοι για να τρώτε αβοκάντο

Posted: Σεπτεμβρίου 22, 2014 at 5:20 μμ, Last Updated:
Avocado_b2
Το αβοκάντο είναι ένα, μάλλον μοναδικό, είδος φρούτου. Τα περισσότερα φρούτα αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες, ενώ το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή υγιών λιπαρών. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι έχει ισχυρές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου.
Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους για τους οποίους πρέπει (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) να εντάξετε το αβοκάντο στη διατροφή σας:

1. Είναι πολύ θρεπτικό


Το συγκινητικό μήνυμα των παιδιών που ξύρισαν τα κεφάλια τους για συμπαράσταση στο 12χρονο καρκινοπαθή συμμαθητή τους! (φωτογραφίες)

Posted: Σεπτεμβρίου 22, 2014 at 7:00 μμ, Last Updated:
kefalia1
Και όμως! Μαθήματα ανθρωπιάς παραδίδουν πολλές φορές όχι οι δάσκαλοι στους μαθητές, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές στους δασκάλους… Τα παιδιά, πολύ συχνά, αν και πιο αθώα, αποδεικνύονται πολύ πιο δυνατά και με πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα και ευαισθησία από εμάς τους ενήλικες.
Ο λόγος για τους 12χρονους μαθητές του Xenion High School στο Παραλίμνι της Κύπρου, οι οποίοι προχώρησαν σε μια άκρως συγκινητική χειρονομία! Ξύρισαν τα κεφάλια τους για

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανακάλυψε φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το Αλτσχάιμερ

Posted: Σεπτεμβρίου 22, 2014 at 10:43 μμ, Last Updated:
121022-thumb-2xa12xfg18u37axdg1ughs
Ένα θαύμα κατάφερε να πετύχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο παρά την οικονομική στενότητα στην επιστημονική έρευνα, βρήκε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και έφτασε σε μια πρωτοποριακή αλλά και προσοδοφόρα ανακάλυψη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης, η ομάδα του συνεργάστηκε με το Harvard και ανακάλυψε ένα νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, από τη διάθεση του οποίου θα λαμβάνει σταθερό οικονομικό μέρισμα.

Τα 4 σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες

Posted: Σεπτεμβρίου 23, 2014 at 12:10 πμ, Last Updated:
artiries
Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων, αν και επιμένουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη μέθοδος….
Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες.
Στυτική δυσλειτουργία

Οι έπαινοι, η υπερηφάνεια και η ταπείνωση.

Posted: Σεπτεμβρίου 23, 2014 at 7:00 πμ, Last Updated:
unnamed (10)
- Φοβηθείτε τους επαίνους εκ μέρους των ανθρώπων, εξακολούθησε ο στάρετς απευθυνόμενος προς όλους, και προπάντων όταν σας επαινούν παρά την αξία σας. Σιωπήστε, μην απαντήσετε εκείνη τη στιγμή. Μόνο μέσα σας συναισθανθείτε ότι σας επαινούν περισσότερο απ’ ό,τι αξίζετε. Μα αν αρχίσετε να αντιλέγετε, τότε γεννιέται η υποκρισία.

Τρία βότανα για την ενίσχυση της μνήμης

Posted: Σεπτεμβρίου 23, 2014 at 8:01 πμ, Last Updated:
τρία-βότανα-για-την-ενίσχυση-της-μνήμης
Η απώλεια μνήμης καθώς και αρκετές ακόμη γνωστικές διαταραχές (σ.σ. pentapostagma.gr – cognitive conditions) αποτελούν ζητήματα που αυξάνουν τις ανησυχίες όλων μας κατά το πέρασμα των ετών. Αν και επικρατεί η άποψη ότι αυτά τα προβλήματα είναι «φυσικά» και αποτελούν αναπόφευκτες επιπτώσεις της γήρανσης, δεν θα πρέπει να αγνοούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φροντίσουμε τους εαυτούς μας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


Ελάτε θα πνιγείτε...

Έβρεχε, έβρεχε και το χωριό πλημμύριζε.
Οι κάτοικοι έφευγαν με βάρκες να γλυτώσουν.
Ένας βαρκάρης είδε μια οικογένεια και πήγε να την σώσει.
-Ελάτε θα πνιγείτε.
-Όχι δεν ερχόμαστε, πιστεύουμε στον θεό, είμαστε δούλοι του και αυτός θα μας σώσει.
Η βάρκα έφυγε.

ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ !!!ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σύλληψις τοῦ Τιμίου Προδρόμου καὶ Βαπτιστοῦ Ἰωάννη


Ἔτσι προφήτευσε ὁ προφήτης Ἠσαΐας γιὰ τὸν Πρόδρομο τοῦ Κυρίου, Ἰωάννη: «Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κ& ...
περισσότερα...