Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣΕ ΤΗΝ Κα ... ΜΕΡΚΕΛ !!! ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!

Δήλωση-σοκ Θάνου Τζήμερου: «Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης οι Καρυάτιδες»!

Posted: Σεπτεμβρίου 22, 2014 at 4:30 μμ, Last Updated:
tzimeros5
Και ενώ όλη η Ελλάδα ένιωσε εθνική υπερηφάνεια και μεγαλείο, όταν η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τις Καρυάτιδες, κάποιοι άλλοι «πατριώτες» είχαν αντίθετη άποψη…
Ο λόγος για το Θάνο Τζήμερο, ο οποίος, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, χαρακτήρισε τις Καρυάτιδες που κοσμούν το μνημείο της Αμφίπολης ως «Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης»!

Ο κ. Τζήμερος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι εκστασιασμένοι ρεπόρτερ περιγράφουν τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης ως υψηλής τεχνικής και μοναδικής αισθητικής ευρήματα. Εμένα πάλι μου φαίνονται χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης που έχουν τόση σχέση με την αισθητική της κλασικής εποχής όσο και οι βάρκες στα κορνιζάδικα με τον Βολανάκη. Σαν κάποιος να ήθελε σώνει και καλά να μιμηθεί κατι που θαύμαζε αλλά δεν διέθετε ανάλογο γούστο ούτε και ανάλογους γλύπτες».
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που, όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε, ο κ. Τζήμερος επανήλθε με νέο μήνυμα στο Facebook, χωρίς όμως να παίρνει επί της ουσίας πίσω τις δηλώσεις του. Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, είπε τα εξής: «Aγαπητοί διαμαρτυρόμενοι της πολιτικής ορθοδοξίας: τα πολιτικά σχόλια τα κάνω με την αρθρογραφία μου και τις πολιτικές θέσεις που υπάρχουν στο επίσημο site της Δημιουργίας. Εδώ μιλάω με ανθρώπους που είναι ή δήλωσαν φίλοι. Η θεματολογία δεν θα είναι μόνο πολιτική. Και όσο κι αν καραδοκούν τα όρνεα του διαδικτυακού κουτσομπολιού, το ύφος των κειμένων εδώ θα έχει τη χαλαρότητα (ως ένα βαθμό τουλάχιστον) που έχει μια κουβέντα με την παρέα μας(…) Εγώ όμως σας εξήγησα. Να ευνουχίσω τη σκέψη μου επειδή κάποιοι θέλουν τον πολιτικό κατ” εικόνα και καθ΄ ομοίωσίν τους, δεν πρόκειται να το κάνω. Σε όσους αρέσει. Κι αν δεν αρέσει, μια χαρά ήμουν και πριν μπλέξω με τα κοινά».

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου