Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  ΤΡΙΘΕΚΤΗΣ  
ΕΚ  ΤΟΥ  ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΣΑΪΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  Α'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  
ΕΚ  ΤΗΣ  ΓΕΝΕΣΕΩΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  Β'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  
ΕΚ  ΤΩΝ  ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ  ΤΟΥ  ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΣΚΩΒ

1Ο Άγιος Νικόλαος του Πσκώβ, ο διά Χρίστον Σαλός, κατοικούσε στην πόλη Πσκώβ του Νόβγκοροντ, όπου περιφερόταν στους δρόμους φορώντας κουρέλια, γινόμενος αντικείμενο εμπαιγμών από τους περαστικούς και τα παιδιά.

ΟΙ άνθρωποι τον αποκαλούσαν περιπαικτικά «Μικούλα Σβιάτ», δηλαδή Νικόλας ο Άγιος και πίστευαν ότι ήταν ένας τσαρλατάνος θαυματοποιός ή μάγος, ενώ άλλοι τον ευλαβούνταν.

Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ

1Ζούσε κάποτε ένας άνθρωπος που ήταν πολύ πλούσιος. Σ΄ όλη του τη ζωή αγωνιζόταν να πλουτίσει περισσότερο και περισσότερο κι ακόμη περισσότερο. Μη φανταστείτε όμως πως χαιρόταν τα πλούτη και τ‘  αγαθά του. Αντίθετα, αγωνιούσε κάθε μέρα, κάθε ώρα και στιγμή για το πώς θα τα φυλάξει  καλύτερα. Ούτε στον ύπνο ούτε στον ξύπνιο ησύχαζε.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !



Ἀντίδρασις εἰς τοὺς οἰκουμενιστάς

Τοῦ πρωτ. π. Διονυσίου Τάτση 

Ἀντίδρασις στὸν Οἰκουμενισμὸ καὶ στοὺς Οἰκουμενιστές. Βεβαιότατα. Θεοφιλῶς, πατερικῶς  καὶ ἐκκλησιαστικῶς, ὥστε τὸ κινδυνευόμενον, ποὺ εἶναι ἡ Πίστις, νὰ μὴ …κινδυνεύσει καὶ ἀπὸ τὰ …δεξιά, μὲ τὶς  ἀναλώσιμες καὶ πρὸς «πορισμόν» κραυγές!

Ευαγόρας Παλληκαρίδης



Ευαγόρας Παλληκαρίδης (1938-1957)
Έλληνας Κύπριος αγωνιστής.

Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους. Ο τάφος του βρίσκεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία

 Ο Ευαγόρας στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΔΕΛΦΙΝΙ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΔΥΤΕΣ !!!


Ωκεανός στα έγκατα της Γης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014, 11:53


Ένα μικρό ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε τυχαία στη ρηχή κοίτη ενός ποταμού στη δυτική Βραζιλία και το οποίο προερχόταν από τα έγκατα της Γης οδήγησε τους επιστήμονες στην εντυπωσιακή εκτίμηση ότι σε βάθος 410 έως 660 χιλιομέτρων

Αγιορείτες μοναχοί και διατροφικοί κανόνες

Posted: March 12, 2014 at 1:45 pm

Αγιορείτες μοναχοί και διατροφικοί κανόνεςΗ διατροφή που ακολουθούν οι  μοναχοί του Αγίου Όρους είναι απλή, νόστιμη και πέρα ως πέρα υγιεινή.  Βασισμένη σε αγνά υλικά, που διαθέτει σε αφθονία η ελληνική γη, γίνεται  ασπίδα για τον καρκίνο και δεκάδες άλλες ασθένειες. 

Ταπείνωση, προσοχή, αντίρρηση και προσευχή

Posted: March 12, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: March 12, 2014 at 4:35 pm
Ταπείνωση, προσοχή, αντίρρηση και προσευχήΠρέπει, όποιος κάνει τον εσωτερικό αγών, αν έχει κάθε στιγμή τα παρακάτω τέσσερα πράματα μέσα του: ταπείνωση, απόλυτη προσοχή, αντίρρηση και προσευχή.
Ταπείνωση, για να έχει, επειδή πρέπει να παλέψει με αντιπάλους τους περήφανους δαίμονες, πρόχειρη τη βοήθεια του Χριστού. Ο Κύριος μισεί τους περήφανους (Παροιμ. Γ’ 34).

Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει η Αγία Σοφία;

Posted: March 12, 2014 at 8:00 pm, Last Updated: March 12, 2014 at 9:43 pm
Αγία Σοφία
Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά η μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της

Ο ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ... ΔΙΑΒΟΛΟ !!!

Χένρι Κίσινγκερ: Πώς θα τελειώσει η κρίση στην Ουκρανία

Posted: March 12, 2014 at 8:42 pm, Last Updated: March 12, 2014 at 8:49 pm
HENRY KISSINGERΟ Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και βέβαια οι Ουκρανοί ηγέτες. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης στην κρίση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, σύμφωνα με τον Χένρι Κίσινγκερ.
Με άρθρο του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ -που κατά

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η Νηστεία…

Posted: March 12, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: March 12, 2014 at 8:55 pm
Νηστεία
Του Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσιανίνωφ

Η κορυφή των αρετών είναι η προσευχή. Η βάση των αρετών είναι η νηστεία.

Νηστεία είναι ο διαρκής μετριασμός της τροφής με σύνεση και διάκριση.

Ψυχολογία : Γιατί το Ισλάμ δημιουργεί τέρατα

Posted: March 12, 2014 at 11:26 pm
Γιατί το Ισλάμ δημιουργεί τέρατα 
Το άρθρο είναι του Nicolai Sennels, Δανού ψυχολόγου. Ο Sennels (φώτο κάτω) ανήκει – και ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2013- στο Δανικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti), τρίτο κόμμα στην Δανία, που χαρακτηρίζεται ως «συντηρητικό, ευρωσκεπτικιστικό, δεξιό έως ακροδεξιό» κόμμα / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μπιφτέκια λαχανικών

Posted: March 13, 2014 at 9:31 am, Last Updated: March 13, 2014 at 9:04 am
νηστίσημο μπιφτέκιΣυστατικά
1 ½ κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
Άνηθο ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών

ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΑΝ "ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ" ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ... ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ;;;

Οι «Εθνοπατέρες » απέρριψαν την αίτηση της Δικαιοσύνης να αρθεί η ασυλία του Γιακουμάτου

giakoymatosΠώς το λένε αυτό κύριοι Βουλευτές
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση της Δικαιοσύνης να αρθεί η ασυλία του Βουλευτή της ΝΔ για άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή από το Γηροκομείο που διαχειρίζεται η σύζυγός του.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Βενέδικτος ὁ ἐκ Νουρσίας


Ὁ Ὅσιος Βενέδικτος γεννήθηκε τὸ ἔτος 480 μ.Χ. στὴν ἐπαρχία Νουρσίας τῆς Οὐμβρίας. Οἱ γονεῖς του τὸν ἔστειλαν νὰ σπουδάσει στὴ Ρώμη, ἀλλὰ ἡ χλιδὴ τῆς πρωτεύουσας εἶχε ὡς ἀποτέλεσμα νὰ φουντώσει στὴν ψυχή του ἡ ἐπιθυμία τοῦ μοναχικοῦ βίου. Ὅταν ἔχασε τοὺς γονεῖς του, ἡ τροφός του ἀνέλαβε τὴν κηδεμονία ἐκείνου καὶ τῆς ἀδελφῆς του Ἁγίας Σχολαστικῆς. Σὲ ἡλικία εἴκοσι ἐτῶν ἐγκατέλειψε τὴν οἰκογένειά του καὶ ἀφιερώθηκε στὸν Θεό. Ἀρχικὰ ἀσκήτεψε στὸ Ἀφίλε, βορειοανατολικὰ τῆς Ρώμης καὶ κατόπιν σὲ δυσ ...
περισσότερα...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΙΤΗΣ: Προσοχή στα λόγια μας!

Posted: March 11, 2014 at 2:06 pm, Last Updated: March 11, 2014 at 2:11 pm
γεροντας-εφραίμ-αριζόναΠροσοχή στα λόγια μας!
* Μερικές γυναίκες, που θέλουν να κάνουν έκτρωση, πάνε και συμβουλεύονται: «Τι να κάνω βρε αδελφή;»
«Τι θες και το κρατάς, τόσα παιδιά έχεις, δεν το ρίχνεις!»
Αυτή λίγο ήθελε, ήταν κατά το ήμισυ αποφασισμένη. Συμπλήρωσε και το άλλο μισό η άλλη με τον λόγο της και πάει, ρίχνει το παιδί και γίνεται ο φόνος! Βέβαια έχει και η άλλη την ευθύνη για τον μισό φόνο.
Ή όπως μερικές μητέρες, που δεν έχουνε μυαλό, αν τύχη η κόρη τους να κάνη ένα λάθος, την συμβουλεύουν: «Άντε, θα γίνουμε ρεζίλι, πήγαινε και βγάλτο». Πάει η κοπέλλα και το σκοτώνει το παιδί. Ποιος έχει την ευθύνη; Η μάνα, που είπε αυτήν την συμβουλή. Βλέπετε ένας λόγος τι κακό μπορεί να κάνη; Γι’ αυτό θέλει πάρα πολλή προσοχή στα όσα λέμε. Πόσο πάει να μας υποσκελίση ο διάβολος!….

(Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης)

tokandylaki.blogspot.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Η Βρετανία νομιμοποιεί την ευθανασία.

Posted: March 11, 2014 at 11:52 am, Last Updated: March 11, 2014 at 12:31 pm
υποβοηθούμενη-αυτοκτονία-μεγάλη-βρετανία-διεξαγωγή-ελεύθερης-ψηφοφορίαςΤα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα ότι η Κυβέρνηση των Συντηρητικών θα επιτρέψει τη διενέργεια ελεύθερης ψηφοφορίας σε επίπεδο Κοινοβουλίου για το ζήτημα της ευθανασίας.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το νομοσχέδιο για την ευθανασία αποτελεί ένα νομοσχέδιο ιδιωτικών μελών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

Posted: March 11, 2014 at 12:05 pm, Last Updated: March 11, 2014 at 12:37 pm
Το βίντεο της σχιζοφρενικής παρανοικής μανίας των serial killers Τζιχαντιστών για τους αποκεφαλισμούς των “απίστων”
Ο νεαρός χριστιανός πριν την εκτέλεση δια αποκεφαλισμού
Ο νεαρός χριστιανός πριν την εκτέλεση δια αποκεφαλισμού
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά,Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Liberation: Άψογη η στρατηγική του Β.Πούτιν- Έπαιξε και κέρδισε

Posted: March 11, 2014 at 2:46 pm
H γαλλική εφημερίδα Liberation, πλέκει το εγκώμιο του Βλαντιμίρ Πούτιν! Αν και διάκειται εχθρικά στην επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία εντούτοις ομολογεί την άψογη στρατηγική του προέδρου της Ρωσίας!
Ο Ρώσος Πρόεδρος αφού ανεξαρτητοποίησε την Κριμαία και δημιούργησε τετελεσμένο τώρα θα υπερασπιστεί τις αρχές της Κριμαίας!
Άψογη η στρατηγική του Β.Πούτιν- Έπαιξε και κέρδισε

Μεγάλο Σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Βίντεο) – Δείτε το πριν το κατεβάσουν !

Posted: March 11, 2014 at 3:06 pm
νδ-πασοκΘέλετε να μάθετε τι κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πίσω από την πλάτη σας, την ίδια στιγμή που σας υπερφορολογούν ; Θέλετε να μάθετε όλη την αλήθεια για τα 270.000.000¤ που χρωστούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις τράπεζες και τα συστημικά ΜΜΕ δεν θα σας πουν ποτέ ;

Να συνειδητοποιήσουμε την αμαρτωλότητά μας!

Posted: March 11, 2014 at 10:26 pm
Να συνειδητοποιήσουμε την αμαρτωλότητά μας!Πριν από κάθε θεραπεία είναι απαραίτητη η διάγνωση. Χωρίς διάγνωση , κάθε θεραπευτική αγωγή ριψοκινδυνεύει τη ζωή μας. Αλλά η διάγνωση του γιατρού στηρίζεται κυρίως στην εξιστόρηση των συμπτωμάτων της αρρώστιας εκ μέρους του ασθενούς. Και είναι απαραίτητο, προκειμένου να υποβληθεί κανείς στον κόπο της θεραπείας, να γνωρίζει πρώτο μεν ότι είναι άρρωστος κι έχει ανάγκη γιατρού