Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η Βρετανία νομιμοποιεί την ευθανασία.

Posted: March 11, 2014 at 11:52 am, Last Updated: March 11, 2014 at 12:31 pm
υποβοηθούμενη-αυτοκτονία-μεγάλη-βρετανία-διεξαγωγή-ελεύθερης-ψηφοφορίαςΤα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα ότι η Κυβέρνηση των Συντηρητικών θα επιτρέψει τη διενέργεια ελεύθερης ψηφοφορίας σε επίπεδο Κοινοβουλίου για το ζήτημα της ευθανασίας.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το νομοσχέδιο για την ευθανασία αποτελεί ένα νομοσχέδιο ιδιωτικών μελών
(σ.σ. private membersbill– νομοσχέδιο που προτείνεται από βουλευτές που δεν αποτελούν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου) και ως συνέπεια ακολουθείται η διαδικασία της ελεύθερης ψηφοφορίας.
Επίσης, τα νομοσχέδια περί ευθανασίας έχουν τεθεί σε έντονες διαδικασίες διαβουλεύσεων και έχουν ακυρωθεί στη Μεγάλη Βρετανία σε πλείστες περιπτώσεις, και είναι μεγάλη η πιθανότητα να ισχύσει το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση.
Στις 6 Μαρτίου του 2014, ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο περί των ευθανασιών ακολούθησε τη διαδικασία της ελεύθερης ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων του New Hampshire και καταψηφίστηκε με την συντριπτική πλειοψηφία 219 ψήφων κατά και 66 υπέρ . Η Βουλή των Αντιπροσώπων του New Hampshire ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.
Μία πρόσφατη μελέτη αναφορικά με την ευθανασία στην Ελβετία κατέδειξε  ότι το 16% των διενεργούμενων ευθανασιών αφορούσαν ανθρώπους που δεν υπέφεραν από παθολογικές ασθένειες…
Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, το νομοσχέδιο που καταρτίσθηκε από τον Λόρδο Falconer, πρώην στέλεχος των Εργατικών, για τη νομιμοποίηση της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας», θα επιτρέπει στους γιατρούς να συνταγογραφούν δόση θανατηφόρου φαρμάκου σε ασθενείς τελικού σταδίου και έχει ήδη «προχωρήσει» στη Βουλή των Λόρδων. Η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.
Υπό τις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου του Λόρδου Falconer, που έχει καταρτισθεί βάσει του συστήματος της Πολιτείας Oregon των Η.Π.Α., οι ιατροί θα έχουν την ικανότητα να παρέχουν θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων σε ασθενείς που κρίνουν ότι το προσδόκιμο ζωής τους είναι μικρότερο των έξι μηνών..
Εάν το Νομοσχέδιο υπερψηφιστεί στη Βουλή των Λόρδων, θα προχωρήσει προς την Βουλή των Κοινοτήτων όπου ορισμένα Μέλη του Κοινοβουλίου αναφέρουν ότι έχουν διακρίνει μία αυξανόμενη υποστήριξη για την πρόταση – που επηρεάζεται σαφώς από τις δημοσκοπήσεις που υποδεικνύουν ότι περίπου τα ¾ της κοινής γνώμης θα υποστήριζαν μία αλλαγή στη σχετική νομοθεσία.
Ο Richard Hawkes, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης υπέρ των Ατόμων με Αναπηρίες Scope, δήλωσε σχετικά: «Πολλοί άνθρωποι με αναπηρίες θα έχουν πολύ έντονες ανησυχίες έπειτα από τις αναφορές ότι μία αλλαγή στη νομοθεσία περί των ευθανασιών πλησιάζει ταχύτατα».
«Η απαγόρευση της ευθανασίας στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα που ακυρώνει την άποψη ότι εάν είσαι ανάπηρος δεν αξίζει να ζεις, και ότι αποτελείς απλώς ένα βάρος για το κοινωνικό σύνολο. Παρέχει μία προστασία θεμελιώδους σημασίας για οποιοδήποτε άνθρωπο αισθάνεται ότι δέχεται πιέσεις για να τερματίσει τη ζωή του».
pentapostagma.gr 

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου