Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017


O Παράδεισος και η Κόλαση κατά τους Άγιους Πατέρες

O Παράδεισος και η Κόλαση κατά τους Άγιους Πατέρες

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε την διδασκαλία των αγίων Πατέρων για τον Παράδεισο και την Κόλαση, γιατί αυτοί είναι οι απλανείς διδάσκαλοι της Εκκλησίας, οι φορείς της αμιάντου Παραδόσεως, και γι’ αυτό η Αγία Γραφή δεν μπορεί να ερμηνευθεί έξω από την Θεόπνευστη διδασκαλία τους. Άλλωστε, η Εκκλησία, που είναι το θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού, γράφει την Αγία Γραφή και την ερμηνεύει. Η γενική διδασκαλία των

Υπέροχα δεντρόσπιτα-ξενοδοχεία

| 15:00 - 12 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς είναι αλήθεια να μένεις σε ένα δεντρόσπιτο; Συνήθως αυτά τα ξύλινα μικρά σπιτάκια στα δέντρα είναι πρόχειρες δημιουργίες μικρών παιδιών που θέλουν να απομονωθούν με τους φίλους τους και να παίξουν… Ωστόσο, ανά τον κόσμο βλέπουμε ξενοδοχεία να μιμούνται αυτή την… παιδική συνήθεια και να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αφού προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Με πολυτελείς ανέσεις, πισίνες, μεγάλες βεράντες και ό,τι άλλο μπορεί κάποιος να ζητήσει ανάλογα με την περίπτωση… Δείτε λοιπόν στη συνέχεια υπέροχα δεντρόσπιτα-ξενοδοχεία στον κόσμο.
1. Azulik – Adults Eco-Resort & Maya Spa – Tulum, Μεξικό
perierga.gr - Υπέροχα δεντρόσπιτα-ξενοδοχεία


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!





ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Ἡ Ἁγία Εὐφημία ἡ Μεγαλομάρτυς

Ἔζησε καὶ μαρτύρησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Διοκλητιανοῦ. Γεννήθηκε στὴν Χαλκηδόνα ἀπὸ οἰκογένεια θεοσεβῆ καὶ εὐγενική. Οἱ γονεῖς της Ψιλόφρων καὶ Θεοδωριανὴ φρόντισαν ὥστε ἡ θυγατέρα τους νὰ ἀναπτύξει κάθε χριστιανικὴ ἀρετή. Ἡ Εὐφημία ἐξελίχθηκε σὲ ἄνθρωπο μὲ σπάνια χαρίσματα καὶ δυνατὸ χριστιανικὸ φρόνημα, τὸ ὁποῖο ἐπέδειξε ὅταν ὁ εἰδωλολάτρης ἀνθύπατος τῆς Μικρᾶς Ἀσίας Πρίσκος διέταξε νὰ παρευρεθοῦν ὅλοι οἱ κάτοικοι τῆς Χαλκηδόνας σὲ γιορτή, τὴν ὁποία ὀργάνωνε πρὸς τιμὴ τοῦ θεοῦ ...
περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

16 Σεπτεμβρίου

Γιορτάζουν:  Ευφημία, Λουντμίλα.

μ.Χ.
Ο άγγλος φυσιοδίφης Τσαρλς Ντάργουιν (γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος) φτάνει στα νησιά Γκαλάπαγκος, μία συστάδα νησιών στα δυτικά της Νότιας Αμερικής. Στις πέντε εβδομάδες της παραμονής του θα κάνει παρατηρήσεις στο πλούσιο ζωικό βασίλειο των νησιών, που θα του δώσουν μετέπειτα την αφορμή να διατυπώσει τη θεωρία του περί της φυσικής επιλογής των έμβιων όντων.

Συγκλονιστική ιστορία: Η Παναγία δεν παρέβλεψε τον πόθο του

Φημολογείται ότι στην Σκήτη των Ιβήρων ήταν ένας μοναχός, ονομαζόμενος Άνθιμος, τυφλός εκ γενετής. Άκουε τα θαύματα που έκανε η Παναγία η Πορταΐτισσα, σ’ όλο τον κόσμο, και Την παρακαλούσε να τον θεραπεύσει.
Από την πολλή ευλάβεια, που είχε στην Παναγία την Πορταΐτισσα, ζήτησε από έναν αγιογράφο να του ζωγραφίσει μία