Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τα τεράστια δέντρα Sequoia είναι απλά απίστευτα!


Αυτά τα γιγαντιαία δέντρα μπορούν να φτάσουν σε ύψος 60 μέτρων, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να φτάσουν σε ύψος πάνω από 100 μέτρα!

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !!!

" H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας για το βλάσφημο έργο..."


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση σχετικά με την παρουσίαση ενός βλασφήμου θεατρικού έργου, το οποίο άκρως δυσφημίζει το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΗ ΛΥΠΑΜΑΙ !!!

ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗ ΡΕΠΟΥΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ... ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ...!!



ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ... ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Η ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ...;;; Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928, έχει βραβευτεί κατ΄ επανάληψη για το πληθωρικό, εθνικό του έργο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών - ΟΙΟΜΚΩ η οποία ενώνει τα ανά τον κόσμο Σωματεία Κωνσταντινουπολιτών, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία) με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 10 Οκτωβρίου 2012 σχολιάζει καυστικά την επιλεκτική ανησυχία της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση για λεπτά εθνικά θέματα για τα οποία δεν διστάζει σε «ύποπτο χρόνο» να καταθέτει επερώτηση στην Βουλή και μάλιστα με λανθασμένα «επιχειρήματα»!

ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

15 Τις ημέρες εκείνες έτυχε να συναντήσω στο ναό έναν εκπληκτικό, νεαρό άνδρα. Πλησίασε τον αδερφό μου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και του απεκάλυψε την ασυνήθιστη ιστορία της μεταστροφής του στο Χριστό. Στεναχωριόταν πολύ από τις ατελείωτες μετακινήσεις και συζητήσεις που γίνονταν τη στιγμή που οι ιερείς μεταλάμβαναν στο ιερό και ετοιμάζονταν για την έξοδο στην Ωραία Πύλη με το Άγιο Ποτήριο, για να κοινωνήσουν οι πιστοί.


Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

15 Όταν ό Πνευματικός Παπα - Γαβριήλ είχε γυρίσει από τον κόσμο, στη Σκήτη αυτή, είχε βαρεία αρρωστήσει για θάνατο ό Μοναχός Κύριλλος Κουμιώτης από την Καλύβα «Ζωοδόχου Πηγής» και επειδή πλησίαζε ή ώρα της έκδημίας του, κάλεσε τον πνευματικό του να εξομολογηθεί το 1965 έτος.

Ό Πνευματικός του Παπα - Έφραίμ προσπάθησε να βοηθήσει τον πάσχοντα για να εξομολογηθεί, αλλά ό ασθενής έλεγε, πώς στον αριστερό ωμό του είναι κολλημένο ένα χαρτί πού γράφει, αλλά τι γράφει δεν μπορούσε να ειπεί.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Προφήτης Ὠσηέ

Ἦταν γιὸς τοῦ Βεηρεῖ ἀπὸ τὴν Βελεμῶθ τῆς φυλῆς Ἰσάχαρ καὶ ἔζησε τὸν ὄγδοο αἰώνα π.Χ., ἐπὶ βασιλέων τοῦ Ἰούδα, Ὀζίου, Ἰωάθ&a ...
περισσότερα...

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ... ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ;;;

EΠΙΣΤΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 
1 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος απέστειλε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αντώνιο Σαμαρά, επιστολή για τα προβλήματα που απασχολούν έντονα τον τελευταίο καιρό την κοινωνία του Ρεθύμνου από την προοδευτική συρρίκνωση υπηρεσιών, οι οποίες διακονούν το κοινό καλό και συμβάλουν στην ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

Προς

Τον Εξοχώτατο κ. Αντώνιο Σαμαρά,
Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως.
Αθήνα.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ»


15 Toυ Γιώργου Θεοχάρη
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ  μέσα από το ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διαψεύδει τα περί της κοινής μήνυσης με βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά  του  θεατρικού έργου «Corpus Christi».

Σε διάφορα blogs  γράφεται  ότι ΄΄ο μητροπολίτης συνοδεύονταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα από τους κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα''.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΜΕ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ!

1 Είπα σε κάποιον μιά φορά: «Τί είσαι εσύ; Μαχητής του Χριστού ή μαχητής τού πειρασμού; Ξέρεις πώς υπάρχουν και μαχητές τού πειρασμού;».

Ό Χριστιανός δέν πρέπει νά είναι φανατικός, άλλα νά έχη αγάπη γιά όλους τους ανθρώπους.
Όποιος πετάει λόγια αδιάκριτα, και σωστά νά είναι, κάνει κακό. Γνώρισα έναν συγγραφέα πού είχε ευλάβεια πολλή, άλλα μιλούσε στους κοσμικούς. μέ μιά γλώσσα ωμή, πού προχωρούσε όμως σε βάθος, και τους τράνταζε.


Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

 
1 Σφραγίζεται, με την υπ’ αριθμ. 33/2012 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται στο Ξενοδοχείο «Holiday In» , επειδή, κατά παράβαση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτου, τελέστηκαν εκεί Μυστήρια και άλλες ιερές ακολουθίες, όπως αποδεικνύεται και από σχετικές φωτογραφίες, που έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου στο Facebook.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) ο οποίος εκπροσωπεί τις χιλιάδες κληρικών της Πατρίδος μας, ενημέρωσε την Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος κατά της κάρτας του πολίτη – ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ότι θα συμμετέχει στην μεγαλειώδη

... ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΗΟ ΣΟΥ ΕΠΕΙΤΑ !!!

Έκανε το λάθος να ξεχάσει μια σακούλα με ηλιόσπορο στο αυτοκίνητο - Δείτε τι αντίκρισε όταν γύρισε

Ο ιδιοκτήτης αυτού του Toyota 4Runner σοκαρίστηκε όταν είδε το αυτοκίνητό του το πρωί ..
Μια τσάντα με ηλιόσπορους είχε ξεμείνει στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να προσελκύσει μια αρκούδα που κατέστρεψε το όχημα, ενώ προσπαθεί να την πάρει.

10 τροφές που θα κόψουν την όρεξή σας

Το να τρώτε καλά και ισορροπημένα γεύματα και υγιεινά σνακ, είναι πολύ σημαντικό για να διατηρήσετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής.
Αλλά ίσως επειδή τρώτε αλόγιστα σνακ ή επειδή τα γεύματα σας δεν σας κρατάνε όσο χορτάτοι θα θέλατε να είστε, κάποιες φορές χρειάζεστε κάτι που θα σας συγκρατήσει από μια επιδρομή στο ψυγείο ή στο ντουλαπάκι με τα “καλούδια”.
Δείτε ποιες τροφές μπορούν να μειώσουν σημαντικά την πείνα σας και να σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι το επόμενο σας γεύμα.
Προσκυνήτρια, Α.Π.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΑΥΜΑ
Ένα πραγματικό γεγονός που το διηγείται επιβάτης σε αεροπλάνο που επέστρεφε από τους Αγίους Τόπους στις 29 Αυ­γούστου του 2003.
Ήταν χαράματα Παρασκευής, 29 Αυ­γούστου του 2003. Φεύγαμε με βαριά καρδιά από την Ιερουσαλήμ, με κατεύ­θυνση προς Τελ Αβίβ και από εκεί για Αθήνα.
Είχαμε περάσει υπέροχα. Την προηγούμενη, είχαμε γιορτάσει Πανηγυρικά την Κοίμηση της Παναγίας μας στον Τάφο Της, αφού στα Ιεροσόλυμα η Κοίμη­ση εορτάζεται 13 ημέρες μετά, στις 28 Αυγούστου.
Ζήσαμε μία πρωτόγνωρη, μοναδι­κή εμπειρία. Το πανηγύρι ήταν μεγα­λοπρεπές, πλούσιο, γενναιόδωρο προς πάντας. Αργά το απόγευμα ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας, το βράδυ λάβαμε μέ­ρος στην αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο και αμέσως μετά, γρήγορα στο πούλμαν που μας περίμενε ακριβώς έξω από την παλαιά Πόλη. O καιρός ήταν καλός. O ουρανός έναστρος και μέσα σε μία γλυ­κιά ησυχία απολαμβάναμε την Πόλη φωτισμένη. Είχαμε στυλώσει τα μάτια μας στα τείχη της, αγκαλιάζοντας νοερά όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα, κλείνο­ντας τα ερμητικά μέσα στην καρδιά μας. Ένα σχεδόν αδιόρατο ελαφρύ χαμόγελο πρόδιδε την κούραση των ημερών, αλλά και την βαθιά ευγνωμοσύνη μας προς τον Θεό για όσα ζήσαμε. Η ευχαρίστηση μας ήταν τόση, που δεν κλονίστηκε κα­θόλου από την παρατεταμένη αναμονή, ούτε από τον εξαντλητικό έλεγχο των Ισραηλινών στο αεροδρόμιο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ