Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ»


15 Toυ Γιώργου Θεοχάρη
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ  μέσα από το ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διαψεύδει τα περί της κοινής μήνυσης με βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά  του  θεατρικού έργου «Corpus Christi».

Σε διάφορα blogs  γράφεται  ότι ΄΄ο μητροπολίτης συνοδεύονταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα από τους κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα''.
Μιλώντας στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διευκρίνισε ότι, τη μήνυση την κατέθεσε προσωπικά, ''οι βουλευτές της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, έμαθαν και ήρθαν για συμπαράσταση οι ', είπε ο Σεβασμιώτατος.

Ο  Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία».

΄΄Γιατί κατέθεσα μύνηση κατά του επίμαχου έργου΄΄

''Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας  να εφαρμόσουν  τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής   ειρήνης .Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους'', επισήμανε ο Ιεράρχης.

και συμπλήρωσε ''ενιστάμενοι τελούν σε αγνοούν του ισχύοντος  νομικού πλαισίου κατά στον καταστατικού  χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977  ότι δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα  μου εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα του ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού  προσώπου εις το οποίο ανήκει  όλη η ζωή μου.''

''Φασίστες είναι όσοι εχθρεύονται κινήσεις που στοχεύουν  στην εφαρμογή των νόμων του κράτους'', κατέληξε.

ΠΗΓΗ:    http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11053:peirai%CE%BFs-erafe&catid=276:arthra-sunenteukseis&Itemid=767

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου