Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ !

Περίεργο, ε;

 
1. Δέν εἶναι περίεργο πῶς ἓνα ποσό τῶν 20 Εὐρώ σᾶς φαίνεται πολύ μεγάλο, ὃταν τό δίνετε στήν ἐκκλησία, ἀλλά εἶναι μικρό ὃταν πηγαίνετε γιά ψώνια;
2. Δέν εἶναι περίεργο πού 2 ὧρες σᾶς φαίνονται πολλές,

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΑΖΑΝ "ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ" ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ;;;;;;;;;;;;;;;

Ιστορίες φτωχών και αστέγων…  

Αφεντάδες της Κυβέρνησης, ο κόσμος δεν είναι ποσοστά και αριθμοί, είναι πρόσωπα ανθρώπινα όπως εσείς και οί οικογένειές σας…

Στήν θέση του θα μπορούσαμε νά  είμαστε εμείς, κι΄ άν τώρα δεν είμαστε ποιός ξέρει το αύριο ;

ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ !

Αφιέρωμα στην Ανταρκτική μέσα από τον φακό του National Geographic


 Η ανταρκτική είναι πανέμορφη. Δείτε τις φωτογραφίες και θα το διαπιστώσετε!


ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ !

Ανέκδοτο

Εβρεχε..εβρεχε και το χωριο πλημμυριζε. Οι κατοικοι εφευγαν με βαρκες να γλυτωσουν.Ενας βαρκαρης ειδε μια οικογενεια και πηγε να την σωσει.
-ελατε θα πνιγητε.
-οχι δεν ερχομαστε,πιστευουμε στον θεο, ειμαστε δουλοι του και αυτος θα μας σωσει.
η βαρκα εφυγε.

ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ;



 
Μα πως είναι δυνατόν να συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες; Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά!!

Η εξομολόγηση είναι θέμα πίστεως [=εμπιστοσύνης]. Όποιος δεν πιστεύει στον Ιατρό Ιησού Χριστό, ασφαλώς δεν δέχεται και το φάρμακο Του. Όποιος όμως δέχεται απόλυτα, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στην αγάπη και τη δύναμη του Ιατρού, αυτός ανεπιφύλακτα δέχεται και το φάρμακο, που Εκείνος χαρίζει, δηλαδή την εξομολόγηση. Όχι μόνο το δέχεται αλλά και ευγνωμονεί για τη μεγάλη δωρεά που λέγεται εξομολόγηση. 
Είναι όμως απορίας άξιο. Όσον αφορά ανίατες σωματικές ασθένειες είμαστε διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε τα πάντα πιστεύοντας σε αυτά λέγοντας μάλιστα ότι δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα (π.χ νερό Καματερού, δηλητήριο μπλε σκορπιού κ.λ.π).

ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !

θα πεινάσεις και θα διψάσεις και θέρμανση δε θα΄χεις και πολλά κακά θα σε βρουν
Η πίστη στην Πρόνοια του Θεού κάθε άλλο παρά απαλλάσσει τον άνθρωπο από δυσκολίες...
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει ...
Οι άνθρωποι που αγαπούν τον Θεό, με πρώτη την Παναγία Μητέρα Του,  «κατέστρεψαν» τις ζωές τους , αν η πορεία τους σε αυτή τη ζωή κριθεί με κοσμικά κριτήρια....
Ο Πρόδρομος Ιωάννης κυνηγήθηκε, από βρέφος ήδη, και πέρασε μια ζωή στερήσεων και δυσκολιών μέχρι που έφτασε στην φυλάκιση και την θανατική καταδίκη...

ΕΘΝΙΚΗ .... ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ

Με σχετική εγκύκλιο, διατυπωμένη με την γνωστή υποκριτική του διγλωσσία, το Υπουργείο Παιδείας αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των Δ/ντων και των διδασκάλων κάθε Σχολείου το αν θα εορτάσουν την μεγαλη γιορτή της Παιδείας, την Εορτή των Τριών Ιεραρχών.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ... ΓΟΥΔΙ !

Παραδόθηκαν πλήρως οι πολιτικοί αρχηγοί στην Μέρκελ…



Πλήρη παράδοση των Ελλήνων στους αποικιοκράτες Γερμανούς, αποφάσισαν οι πολιτικοί μας άρχοντες, ερήμην μας. Σε όλα τα παραγγέλματα της Μέρκελ, συμφώνησαν και είπαν «ναι» οι πολιτικοί αρχηγοί, στη σημερινή τους συνάντηση με τον δοτό, από τους ίδιους, κ. Παπαδήμο, όπως άφησε ο τελευταίος να εννοηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε, προκειμένου προφανώς να παραμείνουν λίγο ακόμα στις αρχηγικές τους καρέκλες. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ... !

Ο γέροντας Σωφρώνιος μάς συμβουλεύει...

Το σύνολο της επίγειας ζωής μας, από τη γέννηση μέχρι την τελευταία αναπνοή μας, τελικά θα μοιάσει με μια περιεκτική πράξη. Το περιεχόμενο και η ποιότητα της θα φανεί σαν μια λάμψη. Φανταστείτε ένα ποτήρι από το καθαρότερο κρύσταλλο γεμάτο νερό. Μια ματιά είναι αρκετή να μας πει αν το νερό είναι καθαρό ή όχι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ !

Ο μικρός δικτάτορας - Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Ξέρω μια μητέρα . Την είδα με το μικρό της γιο στο σπιτι ενός φίλου.
'' Σε ποιο σχολείο πηγαίνεις μικρέ ; '' , τον ρώτησα. Αυτός τελείωσε τρεις τάξεις του δημοτικού στο σπίτι.
'' Πώς στο σπίτι ; Γιατί στο σπίτι ; '' , ρώτησα παρακάτω.  Η απάντηση : '' Εμείς του πήραμε κατ`οίκον διδάσκαλο. Ξέρετε , δεν μας αρέσει να τον αφήνουμε εκτός του σπιτιού , να αναμειγνύεται μ`άλλα παιδιά , επειδή  τα άλλα παιδιά είναι σήμερα ,

ΕΙΔΕΣ Η Ε.Ο.Κ. !!!!!! ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ .... ΠΕΘΑΙΝΕΙ !

ΤΡΑΓΙΚΟ: Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία που δεν έχει ούτε ένα...ελαιόδεντρο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. Πως είναι δυνατόν να εισάγουμε ελαιόδαδο από μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο;

ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !

Hot tips..

Τα πιο έξυπνα κόλπα για τα νοικοκυριά σας! Διαβάστε παρακάτω και κάντε την ζωή σας πιο εύκολη!

1. ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αν έχετε μικρά ή ντουλάπια ή πολλά ποτήρια και αναγκάζεστε να τοποθετείτε τα ποτήρια σας σε στοίβες (το ένα μέσα στο άλλο), τότε σίγουρα θα σας τυχαίνει να σφηνώνουν μεταξύ τους και να μην μπορείτε να τα ξεχωρίσετε!
Πριν αποφασίσετε να σπάσετε κάποιο, ακολουθείστε αυτές τις οδηγίες: Βυθίστε το κάτω - κάτω ποτήρι της στοίβας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και γεμίστε το πάνω – πάνω ποτήρι με κρύο νερό. Σε λίγα δευτερόλεπτα η διαφορά της θερμοκρασίας θα τα κάνει να ξεσφηνώσουν!

ΙΣΩΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟ "ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ"

ΕΚΟΨΕ ΠΙΤΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑ!

Μετά τον εξευτελισμό που υπέστησαν οι ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της κυρίας Διαμαντοπούλου, της γνωστής κυρίας που θέλει να αλλάξουμε τη γλώσσα μας σε αγγλική, έρχεται δεύτερο κρούσμα κατρακύλας από την πρώην συνεργάτιδα της Θάλειας Δραγώνα:
Έκοψε πίτα στο Υπουργείο της η Διαμαντοπουλου χωρίς παπά! Πάλι καλά που ήταν βασιλόπιτα δηλαδή και όχι κανένα ...ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ!!!
Μιλάμε για ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ....

ΠΗΓΗ:   http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_2332.html

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. !

Λάβρος ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κατά του ΚΚΕ: "Σταματήστε να υπηρετείτε τον διεθνιστικό σατανιστικό χώρο"

Με μια μακροσκελέστατη επιστολή – βόμβα προς την ηγεσία του ΚΚΕ , ο θαρραλέος Μητροπολίτης Σεραφείμ ταράζει τα νερά και προκαλεί πονοκέφαλο στον Περισσό.
Κι αυτό διότι πρέπει να του απαντήσουν στα όσα γράφει (με συντριπτικά επιχειρήματα, όπως πάντα), διαφορετικά θα φανεί πως η μαρξιστική “ιδεολογία” κατατροπώνεται από την Ορθοδοξία! Παρότι μεγάλη, αξίζει να τη διαβάσετε:

ΧΤΕΣ ΕΠΑΙΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΡΕ ΑΙΣΧΡΟΙ ; ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ !

Να μετατραπεί η Πλ. Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης για τους Εβραίους της πόλης πρότεινε ο Γ. Μπουτάρης!!

Βλέπουμε ότι όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το ολοκαύτωμα των εβραίων όταν έχουμε την θλιβερή επέτειο των Ιμίων. Οι βουλευτές και οι υπουργοί έτρεχαν δεξιά και αριστερά στις εκδηλώσεις της Ισραηλιτικής κοινότητας και δεν κατέθεσαν ούτε ένα στεφάνι στην μνήμη των τριών ηρώων των Ιμίων.

ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΙ !

Πάτρα: Γιούχαραν τον Νίκο Νικολόπουλο στην εκδήλωση των τρίτεκνων

Οι λοιποί βουλευτές και πολιτευτές αρκέστηκαν στην προσφώνηση μόνο του ονόματός τους [14:28,29/01] Όσο δυνατά και αν προσπαθούσε να μιλήσει ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του τομέα εργασίας του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, τελικά ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να.........

Τ' ΑΚΟΥΣ ΜΕΡΚΕΛ ;;;


Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΄21

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝ​ΗΣ

Πόσο επίκαιρος και σήμερα ο Μακρυγιάννης

Tότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος... , ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΑ

Θεολόγος στην θεωρία και την πράξη

Ιωσηφίνα Τσορμπαντζίδου (1980-2006)

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Η Ιωσηφίνα γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1980, ημέρα που η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του οσίου Νικολάου Πλανά, του οποίου πολύ αγαπούσε να διαβάζει τον βίο.
Κατά την βάπτισή της πήρε το όνομα του μνήστορος Ιωσήφ.
Από την ηλικία των 3 1/2 ετών άρχισαν να εκδηλώνονται τα συμπτώματα της ασθενείας «Μυοδυστροφία»: έπεφτε πολύ εύκολα κάτω, δεν μπορούσε να ανέβει σκάλες, ένα πετραδάκι που βρίσκονταν κάτω από τα πόδια της ήταν ικανό να την ρίξει κάτω.

ΨΑΛΛΟΥΝ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ  ΟΣΙΟΥ  ΣΙΜΩΝΟΣ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ !


Επείγουσα ανακοίνωση Μητροπόλεως Κονίτσης για Χιλιαστές

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
 ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Φεβρουάριος 2012
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ὅπως εἶναι γνωστό, οἱ «Χιλιαστές» ἤ «μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» χρησιμοποιοῦν πολλοὺς τρόπους γιὰ νὰ παρασύρουν στὶς φοβερὲς ἀντορθόδοξες πλάνες τους, τοὺς ἀνυποψίαστους χριστιανούς.
Τελευταῖα, ἔχουν βάλει σὲ ἐφαρμογὴ τὴν ἑξῆς μέθοδο: Ἀπὸ τὸν τηλεφωνικὸ κατάλογο τοῦ Ο.Τ.Ε. βρίσκουν τὰ τηλέφωνα οἰκογενειῶν ἤ μεμονωμένων ἀτόμων. Ἀρχίζουν, λοιπόν, νὰ τηλεφωνοῦν, ρωτῶντας μὲ προσποιητὸ ἐνδιαφέρον καὶ ἐπίπλαστη εὐγένεια γιὰ τὴν ὑγεία τῶν ἀνθρώπων, τὴν οἰκογένειά τους, τὶς δουλειές τους, τὸ σπίτι τους, προκειμένου - ὅπως λένε - νὰ τοὺς ἐξυπηρετήσουν στὶς τυχὸν ἀνάγκες τους. Ἄν κάποιοι «τσιμπήσουν» τὸ δόλωμα, ὑπάρχει βάσιμος φόβος νὰ πέσουν θύματα τῶν «Γιεχωβάδων». Γιατί, αὐτοὶ θὰ ἀρχίσουν τὶς κατ’ οἶκον καὶ τὶς κατ’ ἰδίαν ἐπισκέψεις, προσφέροντας τὰ αἱρετικὰ ἔντυπά τους καὶ διαδίδοντας τὶς πλανεμένες διδασκαλίες τους.

ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΩΝΗ !

Η ΦΙΛΗΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ 


Ξεκινώ με λίγες σύντομες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.
• Ένας προπονητής «σακάτεψε» με ακατονόμαστες πράξεις πολλά παιδιά.
• Μια νεαρή δασκάλα παρέσυρε στο βούρκο της ανηθικότητας μαθητές της.
• Ένας πενηντάχρονος αποπλάνησε δύο μικρά κορίτσια και για να αποφύγει τη σύλληψη αυτοκτόνησε.
• Μία φοιτήτρια κατακρεουργήθηκε από τον μανιώδη εραστή της με εβδομήντα οκτώ χτυπήματα με κατσαβίδι.

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ "ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΥ"

ΟΜΙΛΙΑ  π. ΕΦΡΑΙΜ  Σεραΐτου

... ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ !

Η προσβλητική τρόικα και οι άφωνοι υπουργοί!...


Τι κάνουν στη Υγεία
Υπό απόλυτο …κατοχικό «τροικανικό» καθεστώς φαίνεται πως ζει η χώρα μας μετά και τις απαιτήσεις...
για επίτροπο προϋπολογισμού. Μπορεί επισήμως να ..συνεργαζόμαστε απλώς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

 Σαν σήμερα: 30 Ιανουαρίου
1649
Ιστορία
Αποκεφαλίζεται ο βασιλιάς της Αγγλίας, της Σκοτίας και της Ιρλανδίας Κάρολος Ι (1600-1649), αφού κρίνεται ένοχος για εθνική προδοσία.

1923
Ιστορία
Υπογράφεται στη Λοζάνη η σύμβαση ανταλλαγής των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Από την εφαρμογή της σύμβασης εξαιρούνται οι Έλληνες της Κωσταντινούπολης και οι Μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης.

1967
Πολιτισμός
Ο σημαντικός Έλληνας γλύπτης Γ.Σκλάβος βρίσκει τραγικό θάνατο στο εργαστήριό του στο Παρίσι από έναν όγκο γρανίτη τον οποίο επεξεργαζόταν.

1975
Πολιτισμός
Πεθαίνει στην Αθήνα ο ηθοποιός Ορέστης Μακρής (γεννήθηκε το 1899), γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τους ρόλους του σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και ιδιαιτέρως από την ενσάρκωση του τύπου του μεθύστακα.
Ο Μακρής υπήρξε κυρίως ηθοποιός του μουσικο

1988
Ιστορία
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Ανδρέας Παπανδρέου και Τουργκούτ Οζάλ, συναντώνται στο Νταβός της Ελβετίας, αναθερμαίνοντας έτσι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 9ο (Παλαιά σειρά άρθρων τού ιερέως Γ. Παπασταύρου)



ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Τρεῖς Ἱεράρχες

Ἡ αἰτία γιὰ τὴν εἰσαγωγὴ τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν στὴν Ἐκκλησία εἶναι τὸ ἑξῆς γεγονός: Κατὰ τοὺς χρόνους τῆς βασ&i ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἱππόλυτος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες ἄθλησαν ἐπὶ τῆς βασιλείας τοῦ Κλαυδίου Β’ (268 – 269 μ.Χ.) καὶ ἡγεμονίας Βικαρίου τοῦ Οὐλπίου Ρωμύλου. Ὁ Ἅγιος Κενσουρίνος κατεῖχε τὸ ἀξίωμα τοῦ μαγίστρου καὶ τοῦ πρώτου τῆς συγκλήτου. Μετὰ ἀπὸ διαβολές, συνελήφθη καὶ κλείσθηκε στὴ φυλακή. Παρὰ τὰ βασανιστήρια ἐκεῖνος ὁμολογοῦσε μὲ ἐπιμονὴ τὴν πίστη του στὸν Χριστό. Ἀπὸ τὰ θαύματα ποὺ ἐπιτέλεσε ὁ Ἅγιος Κενσουρίνος στὴ φυλακή, εἴκοσι στρατιῶτες πίστεψαν στὸν Χριστὸ καὶ ἀποκεφαλίσθηκαν μαζὶ μὲ τὸν Ἅγιο. Ἡ Ἁγία Χρυσὴ ὑποβλήθηκε ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Θεόφιλος ὁ Νέος

Πολλὰ παραδείγματα ἀδελφικῶν σχέσεων, στενὴς συνεργασίας καὶ ὑπέροχης αὐτοθυσίας συναντᾶμε στὴν ἱσ&ta ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἰππόλυτος ὁ Ἱερομάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Ἰππόλυτος καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια καὶ ἦταν Πρεσβύτερος. Μαρτύρησε κατὰ τὴν περίοδο τοῦ σχίσματος ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Φελισιανός, Φιλιππιανὸς οἱ Μάρτυρες καὶ οἱ σὺν αὐτοῖς

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Φελισιανὸς καὶ Φιλιππιανὸς μαρτύρησαν μαζὶ μὲ ἄλλους στὴν Ἀφρική.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Κυριακὸς ὁ ἐν τῇ μονῇ Ἁγίου Σάββα Ἀσκήσαντας

Ὁ Ὅσιος Κυριακὸς ἔζησε καὶ ἀσκήτεψε περὶ τὸν 7ο – 8ο αἰώνα μ.Χ. καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Πέτρος Βασιλέας τῶν Βουλγάρων

Ὁ Ἅγιος Πέτρος ἦταν τσάρος τῆς Βουλγαρίας (927 – 967 μ.Χ.) καὶ υἱὸς τοῦ βασιλέως Συμεών. Εἶχε νυμφευθεῖ τὴν ἐγγονὴ τοῦ βασιλέως Ρωμανοῦ Λεκαπηνοῦ (920 – 944 μ.Χ.), Μαρία, ἡ ὁποία μετονομάσθηκε σὲ Εἰρήνη, λόγω τῆς εἰρήνης ποὺ ἐπικράτησε μεταξὺ Βυζαντινῶν καὶ Βουλγάρων.Ὁ Ἅγιος ἀγωνίσθηκε ἐναντίον τῆς αἱρέσεως τῶν Βογομίλων ἀκολουθώντας τὴ διδασκαλία τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Ρίλας. Μετὰ ἀπὸ ἕναν ἀνεπιτυχὴ πόλεμο μὲ τὴν Οὐγγαρία καὶ τὴ Ρωσία, κοιμήθηκε τὸ ἔτος 967 μ.Χ.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ζήνων ὁ Νηστευτὴς ἐκ Κιέβου

Ὁ Ὅσιος Ζήνων ἔζησε τὸν 14ο αἰώνα μ.Χ. καὶ ἀσκήτεψε στὰ σπήλαια τῆς Μεγάλης Λαύρας τοῦ Κιέβου τῆς Ρωσίας. Κοιμήθ&et ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Νεομάρτυρας ὁ Μυτιληναῖος

Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ἦταν ἔγγαμος καὶ πατέρας τέκνων. Κάποια στιγμὴ ποὺ βρέθηκε σὲ στιγμὴ ἀδυναμίας καὶ ὀργῆς, ἀσπάσθηκε τὸν Ἰσλαμισμό. Ἦλθε ὅμως στὸν ἑαυτό του καὶ συναισθανόμενος τὸ ἁμάρτημά του μετέβη στὸ Ἅγιον Ὅρος, ὅπου καὶ παρέμεινε γιὰ ἀρκετὸ χρόνο. Ἀφοῦ κοινώνησε τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων προετοιμάσθηκε γιὰ τὸ μαρτύριο. Ἐπανῆλθε στὴ Μυτιλήνη καὶ παρουσιάσθηκε στὸν κριτὴ στὸν ὁποῖο μὲ τόλμη ὁμολόγησε τὸν Χριστό, ἀφοῦ τὸν ἔλεγξε γιὰ τὸ κίβδηλο τῆς μουσουλμανικῆς θρησκείας. Ὁ κριτὴς ἐξέδωσε ἀπό ...
περισσότερα...

Μνήμη θαύματος Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στὴ Ζάκυνθο

Ὁ Μεγαλομάρτυς τοῦ Χριστοῦ Γεώργιος τιμᾶται ἰδιαίτερα τὴν ἡμέρα αὐτὴ στὴ Ζάκυνθο, διότι συνδέθηκε μὲ τὴ σωτη&r ...
περισσότερα...

Μνήμη εὑρέσεως τῆς ἐν Τήνῳ Ἱερᾶς εἰκόνος Εὐαγγελιστρίας

Ὁ Μιχαὴλ Πολυζωΐδης, εἶχε ἕνα ὄνειρο τὸ 1821, στὸ ὁποῖο ἡ μητέρα τοῦ Θεοῦ ἐμφανίστηκε σὲ αὐτὸν μὲ λαμπερὰ ἄσπρα ἐνδύματα. Τὸ& ...
περισσότερα...

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

Τι συνέβη χθες Κυριακή στην Πάτρα και την Αχαΐα

Η ειδησεογραφία όπως την κατέγραψε το www.thebest.gr

Τι συνέβη χθες Κυριακή στην Πάτρα και την Αχαΐα Η ειδησεογραφία όπως την  κατέγραψε το www.thebest.gr



Αλ. Χρυσανθακόπουλος:Ερώτηση για την ένταξη του ειδικού ένστολου προσωπικού ασφαλείας στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη
Sports letters Πυγμαχία: Θετικές εντυπώσεις στους σωματειακούς για την ΠΓΕ
Sports letters Δύσκολη έξοδος για την ΕΑΠ στο Βραχάτι
Πάτρα: Aποδοκίμασαν τον Ν. Νικολόπουλο
Sports letters 0 Γ' μπάσκετ: "Τρένο" ο Έσπερος ΑΟΠΑ
Sports letters Ολοκληρώθηκε η κοινή προετοιμασία του ΝΟΠ με τον Ολυμπιακό
Πάτρα: Πήγαν πεζοπορία και χάθηκαν - Τους έψαχνε η πυροσβεστική
Αλ. Χρυσανθακόπουλος: «Νομοσχέδιο-σταθμός, για την προστασία των ζώων»
Πάτρα: Αγορές στα super markets με μέτρο -Άφησαν τα μεγάλα καρότσια - Mόνο τα απαραίτητα
Πάτρα: Χειροπέδες σε αλλοδαπό για οπλοκατοχή
Sports letters Έκανε το καθήκον της, η Παναχαϊκή 4-0 το Διαγόρα στη Ρόδο
Πάτρα:Έκλεψαν χρήματα από ανασφάλιστο ταξί
Δ' Εθνική: Σπουδαίες νίκες για Αχαϊκη και Διαγόρα Βραχνεϊκων
Δ. Τριανταφυλλόπουλος: "Μήνυμα νίκης και ελπίδας από τη Δυτική Αχαία!"
Sports letters Σημαντική νίκη για της Ελπίδες
Sports letters Με σκυμμένο το κεφάλι, η Ορμή Λουξ έχασε 31-21 από τη Νέα Ιωνία
Ο Στέλιος Παπαθεμελής σήμερα στο Αίγιο
Sports letters Η Ακαδημία έχασε 28-21 από τον Ποσειδώνα
Πάτρα: Συνελήφθη αλλοδαπή με πλαστό διαβατήριο
Πρόθυμοι να μεταναστεύσουν το 10% των Αχαιών- Πληρώνουμε με δανεικά

Πάτρα:Έκλεψαν χρήματα από ανασφάλιστο ταξί
H μεγάλη "σφαγή"- Ποιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Bουλής στη Δυτική Ελλάδα
Έκαναν την Τριών Ναυάρχων πάρκινγκ…
Που δείπνησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την Πέμπτη το βράδυ στο Ρίο;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ