Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

... ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ !

Η προσβλητική τρόικα και οι άφωνοι υπουργοί!...


Τι κάνουν στη Υγεία
Υπό απόλυτο …κατοχικό «τροικανικό» καθεστώς φαίνεται πως ζει η χώρα μας μετά και τις απαιτήσεις...
για επίτροπο προϋπολογισμού. Μπορεί επισήμως να ..συνεργαζόμαστε απλώς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, αλλά στην πραγματικότητα το τελευταίο διάστημα οι τρικανοί έχουν βγάλει …δόντια με αποτέλεσμα οι μέχρι πρότινος οδηγίες τους να γίνονται αυστηρές εντολές. Τι κάνουν στη Υγεία;


Γίνονται όλο και πιο προσβλητικοί μέρα με την ημέρα και όσο βλέπουν ότι οι υπολογισμοί για την περικοπή δαπανών «δε βγαίνουν».

Οι τελευταίες συσκέψεις τους με υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα έκαναν ακόμη και τον πιο φανατικό του μνημονίου να αντιδράσει.
Ειρωνικοί και σχεδόν χλευαστικοί απέναντι στους έλληνες εκπροσώπους της Υγείας, αμφισβητούν κάθε στατιστικό στοιχείο και κάθε προϋπολογισμό που τους παρέχεται, λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Μάλιστα δεν βλέπουν απλώς με καχυποψία τις προτάσεις που γίνονται από την ελληνική πλευρά, αλλά τις ξεπερνούν αμέσως και προχωρούν σε εντολές για το τι πρέπει να περισταλεί.
Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που αφορούν στα φάρμακα και τα επιδόματα.

Το κενό των 300 εκατ. ευρώ που εντοπίσθηκε ως «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά των φαρμάκων προκάλεσε τη σκωπτική τους συμπεριφορά και φυσικά τις αυστηρές τους οδηγίες για το τι πρέπει να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα.
Μάλιστα η επιμονή τους να περισταλούν τα φάρμακα κατά 1% του ΑΕΠ ήταν –όπως λένε πηγές- η μοναδική στιγμή που αντέδρασαν τα στελέχη των υπουργείων.

Όπως και να χει η φαρμακευτική δαπάνη θα κλείσει τελικώς όπως όλα δείχνουν στα 2,850 δις και όχι στα 3,2 δις που ισχυριζόταν ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αντίστοιχη ήταν η συμπεριφορά τω τροικανών και στο θέμα των επιδομάτων. Οι εντολές τους άμεσες και αυστηρές να περιορισθούν τα προνοιακά επιδόματα μόνο στα απαραίτητα και μόνο σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
iatropedia
ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_6730.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου