Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ !


ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !

 

 
Για να γίνει κάποιος «μπαμπάς» ή «πατέρας» (γιατί υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ορισμών) υποτίθεται ότι στη θεωρία είναι εύκολο αλλά στην πράξη μια προσπάθεια παραπάνω τη χρειάζεται! Παίζει ρόλο η ηλικία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας, ο τρόπος που βλέπει καθένας τα πράγματα αλλά και το πώς….

.... ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ ΤΟΥΣ !

Επιστρέφουν οι διαγραμμένοι στο ΠΑΣΟΚ. Πρώτη η Μαριλίζα

Το δρόμο της επιστροφής έχουν αρχίσει να παίρνουν σιγά σιγά όσοι είχαν δε την πόρτα εξόδου από το ΠΑΣΟΚ, μετά το προσκλητήριο που τους απηύθηνε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του είναι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία μάλιστα χθες είχε συναντηθεί μαζί του στα γραφεία της Ιπποκράτους.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ !

ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ανδρείκελα καταρρέουν και γίνονται αστεία…

ΟΛΑ τα κόμματα μιλούν και προετοιμάζονται για άμεσες εκλογές και κανένα δεν θέτει το ερώτημα: Πότε τέλος πάντων θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών;
Είναι πραγματικά αστείο να μην απαιτεί ΚΑΝΕΝΑΣ τον προσδιορισμό της ημερομηνίας και να δέχονται οι πάντες τις εξαγγελίες της κυβερνητικής προπαγάνδας: Ότι θα ανακοινωθεί η ....

ΟΙ "ΝΑΙΝΕΚΗΔΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ! ΤΟ "ΟΧΙ" ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ;

Δημήτριος Ίτσιος: Αυτός ήξερε να λέει "όχι"

Πάντοτε στην ιστορία μας όποτε έπρεπε να πούμε όχι είμασταν εκεί.Ειμαστε σίγουροι ότι θα το ξαναπράξουμε όταν παραστεί ανάγκη και ας βρισκόμαστε εν μέσω "ηθικής" κοιλιάς.Ας δούμε πως ξεκίνησε η θλιβερή μας σχέση με τους Γερμανούς και γιατί ακόμα φοβούνται το ατίθασο του χαρακτήρα μας.


ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΕΡΙ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ; ΝΤΡΟΠΗ !!!!

Ο Γιαννίτσης δήλωσε ότι μπορεί να γίνουν εκλογές και λίγο αργότερα απο τις 6 Μαιου

«Για τις 6 Μαΐου, πιθανότατα, θα προκηρυχθούν οι εκλογές ή και λίγο αργότερα. Πάντως, Σάββατο, κοντή γιορτή» δήλωσε, μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης. Επισήμανε, παράλληλα, ότι «έτσι κι αλλιώς, πάντα τις εκλογές, είτε κοστίζουν....

ΘΕΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΛΛΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ !!!!

«Πρόσθετη μείωση μισθών στον ιδιωτικό δε θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας»

Yπέρ της διόρθωσης του μισθολογικού κόστους, λόγω του ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αλευράς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, έχει ήδη γίνει σημαντικό βήμα και δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση. «Αν θέλουμε να....

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΘΕ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΟ !

ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!



DROUGOS ATHAN
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει κάθε ελληνικό σπίτι τα τελευταία δυο χρόνια, επιφυλάσσει για την Πατρίδα μας, όχι μόνον φτώχεια και μόνιμη λιτότητα, αλλά απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ακεραιότητας! Αυτό προκύπτει από τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που καταθέτει ο έμπειρος στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος, Θανάσης Δρούγος, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα» και τον Μάκη Βραχιολίδη.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ... ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ;;;

Επικίνδυνες κυβερνητικές παραλείψεις με το FIR Αθηνών





Τον μεγάλο κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος μέρους του FIR Αθηνών που διαχειρίζεται η Ελλάδα και να ανατεθεί η δραστηριότητα αυτή σε γειτονικά κράτη, τονίζει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΚΕ), αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών, για την ανεξήγητη -όπως χαρακτηρίζεται- πολιτική που ακολουθεί στο θέμα αυτό.

ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΟΜΙΛΙΑΙ   π.   ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΜΑΣ !

ΔΝΤ: Ο «βιαστής» των κρατών και κάθε φτωχού Έθνους.



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως ένας από τους κύριους υποστηρικτές και προωθητές της παγκοσμιοποίησης.
Το ΔΝΤ είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στις 22 Ιουλίου του 1944 υπό την Συμφωνία Bretton Woods με επίσημο στόχο ‘’την σταθεροποίηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και την αναδιάρθωση του διεθνούς συστήματος πληρωμών’’.

ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !


Το Google Earth έκανε το θαύμα του! Ανακάλυψε την μεγαλύτερη φυσική γέφυρα...

Το Google Earth εκανε το θαυμα του! Ανακαλυψε την μεγαλυτερη φυσικη γεφυρα...
Μόλις το 2010 μετρήθηκε ως η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο, ενώ αποτελεί έναν από τους εντυπωσιακότερους φυσικούς σχηματισμούς αψίδας στον κόσμο! Η γέφυρα Xian Ren Qiao δεσπόζει επάνω από τον ποταμό Buliu, 40 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Fengshan, στην επαρχία Guangxi της Κίνας.

ΒΑΛΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ !

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 
 Η κρατική εφημερίδα της Ρωσίας, «¨Ρωσίσκαγια Γκαζέτα» προχώρησε στη δημιουργία ελληνικού ιστοτόπου.


ΦΙΛΕ ΜΑΤ...ΑΤΖΗ, ΜΕΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ! Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ !

Επιστολή ΣΟΚ απο ΜΑΤατζη

ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
"Με λενε Σταυρο ηλθα πριν λιγο καιρο απο επαρχια με ονειρα για να φτιαξω την ζωη μου και ειμαι λιγο καιρο στην αστυνομια και στο δεξι μπρατσο εχω το σημα της ΥΑΤ και θα ηθελα επιτελους να ακουστει και η δικη μου φωνη!Δεν ξερετε εσεις εκει εξω τι....

ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ... ΔΥΣΚΟΛΗ ! ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Απίστευτη δήλωση από τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας : ''Δεν θα μπαίνει στη Γερμανία όποιος έρχεται από Ελλάδα''


- Ο ίδιος προσθέτει : ''Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορα της τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία.Δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου λαθρομεταναστών''
- Ήδη στα γερμανικά αεροδρόμια αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά τους επιβάτες από Ελλάδα, αποκαλύπτει η Deutsche Welle!

ΤΟΤΕ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ! ΤΩΡΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ;;; ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ;;;

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1944: ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ 270 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ





Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 270 κατοίκους της κοινότητας Κλεισούρας της Καστοριάς, σε αντίποινα για το φόνο δύο Γερμανών στρατιωτών.

Οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίστηκαν, έγκυες γυναίκες ξεκοιλιάστηκαν, βρεφοκρατούσες μητέρες έπεσαν νεκρές με τα τέκνα τους στην αγκαλιά, αφρόπλαστες παρθένες σφαγιάστηκαν πάνω στο άνθος της ηλικίας τους,

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ Γ' 10-12 (ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΠΟΥΤΙΝ ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ !

Η μυστηριώδης άρνηση στον Πούτιν με φόντο τον πόλεμο συμφερόντων και μυστικών υπηρεσιών





Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η είδηση που θέλει τη κυβέρνηση Παπαδήμου να αρνείται στον Βλαντιμίρ Πούτιν τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Άγιο Όρος στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Του διεμήνυσαν πως δεν εγγυώνται την ασφάλειά του γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι σε άδεια! 

... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;

Θαύμα! Βρέθηκαν οι φάκελοι με τις γερμανικές αποζημιώσεις…





Θαύμα! Βρέθηκαν οι φάκελοι με τις γερμανικές αποζημιώσεις...Δερματόδετοι φάκελοι που περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμό απόφασης και ποσά τα οποία επιδικάστηκαν σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνταν αποζημίωσης από τις ζημιές που υπέστησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής βρέθηκαν ως δια μαγείας σήμερα.

ΨΑΛΛΕΙ Ο ΧΡΥΣ. ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ   ΥΜΝΟΙ

ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ !!!


Μυρωδικά στο μπαλκόνι μας
Φυτά που μας προσφέρουν πολλά είναι τα μυρωδικά, αρκεί να τους δώσουμε λίγη φροντίδα και, προσοχή. Προετοιμάζουμε τη γλάστρα (πήλινη ή ξύλινη ή ό,τι άλλο εκτός από πλαστική), ανοίγοντας στον πάτο 2-3 τρύπες. Στρώνουμε 5 εκ. χαλίκι ή σπασμένα τούβλα, μ' ένα παλιό πανί ή τούλι τα καλύπτουμε και τοποθετούμε κηπόχωμα, 10 εκ. λιγότερο από το χείλος της γλάστρας.

ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ !!!

Τι φοράς καλή μου;;;; Δείτε κυρίες που... τρελάθηκαν και βγήκαν έτσι στο δρόμο!
Mην τα χάσετε....!!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

6 Απριλίου
Γιορτάζουν:

Γεγονότα


648 π.Χ: Λαμβάνει χώρα η πρώτη καταγεγραμμένη από τους αρχαίους Έλληνες έκλειψη Ηλίου.
46 π.Χ: Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τους Σκιπίωνα και Κάτωνα στη μάχη της Θάψου.
402: Ο γερμανικής καταγωγής στρατηγός του βυζαντινού αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α', Στηλίχων, νικά του Βησιγότθους στη Μάχη της Πολεντίας.

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΨΗΦΟΥΣ, ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΚΡΕΑΣ ;;;

«Δεν μπορώ να σου πληρώσω τα φάρμακα. Δώσ' τα μου και θα σε πληρώσω μετά τις γιορτές. Να αγοράσω, τουλάχιστον, το κρέας»

Κοινωνία

Γολγοθάς ασθενών στα φαρμακεία - Με δυσκολία αγοράζουν τα φάρμακα και στην Πάτρα

«Δεν μπορώ να σου πληρώσω τα φάρμακα. Δώσ' τα μου και θα σε πληρώσω μετά τις γιορτές. Να αγοράσω, τουλάχιστον, το κρέας» Γολγοθάς ασθενών στα φαρμακεία - Με δυσκολία αγοράζουν τα φάρμακα και στην Πάτρα
Απελπιστική είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει ενώ η προμήθεια φαρμάκων αποτελεί πολυτέλεια σε πολλές περιπτώσεις και στην Πάτρα. «Δεν μπορώ να σου πληρώσω τα φάρμακα. Δώσ' τα μου και θα σε πληρώσω μετά τις γιορτές.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!

Μπενίνι: Η Ελλάδα δεν χρωστάει αλλά όλος ο κόσμος χρωστάει σε αυτήν

 
Ε
πίτιμος διδάκτορας από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελέιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύτηκε χθες

Η ... ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !

ΑΚΟΥΣΕ ΚΥΡΟΥΛΑ ! ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΙΣ "ΜΑΓΚΙΕΣ" ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ !!!

''Δεν έχετε αποφύγει χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ''


Μόνο τυχαίο δεν είναι το αυστηρό μήνυμα της Λαγκάρντ προς τη χώρα μας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές....

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε, αναφερόμενη στις εκλογές, πως ''είναι άκρως αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα''.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ Ἅγιος Εὐτύχιος γεννήθηκε τὸ ἔτος 512 μ.Χ. καὶ ἔζησε κατὰ τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορος Ἰουστινιανοῦ Α’ τοῦ Μεγάλου. Καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη Θεία Κώμη τῆς Φρυγίας καὶ ἦταν υἱὸς τοῦ Ἀλεξάνδρου, σχολαρίου ὑπὸ τὸν στρατηγὸ Βελισσάριο καὶ τῆς Συνεσίας. Διδάχθηκε τὸ ἱερὸ Εὐαγγέλιο καὶ βαπτίσθηκε Χριστιανὸς ἀπὸ τὸν ἱερέα Ἡσύχιο, ὁ ὁποῖος ἦταν παππούς του καὶ λειτουργοῦσε στὴν Ἐκκλησία τῆς Αὐγουστοπόλεως. Σύμφωνα μὲ τὸ Συναξάρι ὁ Ἡσύχιος εἶχε τὸ ὀφφίκιο τοῦ σκευοφύλακος καὶ λόγω τῆς ἁγιότητας τοῦ βίου ...
περισσότερα...

Ἡ Ὁσία Πλατωνὶς ἡ ἐν Νισίβει

Ἡ Ὁσία Πλατωνὶς ἀσκήτεψε στὴν περιοχὴ τῆς Νισίβεως καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη περὶ τὸ ἔτος 300 μ.Χ.
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι ἑκατὸν εἴκοσι Μάρτυρες ἐν Περσίδι

Οἱ Ἅγιοι αὐτοὶ Μάρτυρες μαρτύρησαν ἐπὶ βασιλέως τῆς Περσίας Σαβωρίου (325 – 379 μ.Χ.). Ὁ ἀσεβὴς βασιλέας τῶν Περσῶν, ἀφοῦ κυρίευσε τὴν ἐπικράτεια τῶν Βυζαντινῶν καὶ κατέστρεψε πολλὰ κάστρα καὶ χῶρες, συνέλαβε πολλοὺς αἰχμαλώτους ἀπὸ τοὺς Χριστιανούς. Ἀπὸ αὐτοὺς ἄλλοι σφαγιάσθηκαν καὶ ἄλλοι πέθαναν στὸν δρόμο ἀπὸ κακουχίες. Οἱ ἑκατὸν εἴκοσι Μάρτυρες ὁδηγήθηκαν στὴν Περσία δεμένοι μὲ ἁλυσίδες καὶ κλείσθηκαν στὴ φυλακή. Ἐπειδὴ οἱ Ἅγιοι ὁμολόγησαν τὴν πίστη τους στὸν Χριστὸ καὶ ἀρνοῦνταν νὰ θυσιά ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Πλατωνὶς ἡ Μάρτυς καὶ οἱ δύο σὺν αὐτῇ Μάρτυρες

Ἡ Ἁγία Μάρτυς Πλατωνὶς μαρτύρησε μαζὶ μὲ ἄλλους δύο Χριστιανοὺς στὸν Ἀσκάλωνα τῆς Παλαιστίνης.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Εἰρηναῖος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Σιρμίου

Ἡ Ἐκκλησία ἑορτάζει τὴν μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Εἰρηναίου τὴν 26η Μαρτίου καθὼς καὶ τὴν 23η Αὐγούστου, ὅπου καὶ ὁ Βίος τοῦ Ἁγίου. Σήμερα τιμᾶται ὁ Ἅγιος Εἰρηναῖος ὑπὸ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ρουμανίας.
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Τιμόθεος καὶ Διογένης οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Τιμόθεος καὶ Διογένης μαρτύρησαν στὴ Μακεδονία, πιθανῶς τὸ ἔτος 345 μ.Χ., θανατούμενοι ἀπὸ αἱρετικοὺς Ἀρειανούς.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Τερβίλλιος ὁ πρίγκιπας

Ὁ Ἅγιος Τερβίλλιος γεννήθηκε τὸ ἔτος 566 μ.Χ. στὴν Οὐαλία καὶ ἦταν υἱὸς τοῦ βασιλέως Ἰωὴλ τοῦ Β’. Ἀκολούθησε τὸν ἐρημικὸ βίο στὴν περιοχὴ τοῦ Λάντερφελ καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 660 μ.Χ.
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ὁ Βυζάντιος

Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος καταγόταν ἀπὸ τὸ Βυζάντιο, γι’ αὐτὸ καὶ ἔλαβε τὸ ἐπώνυμο Βυζάντιος. Ἀφοῦ ἦλθε στὸ Ἅγιον Ὄρος, μόνασε στὰ ὅρια τῆς μονῆς Μεγίστης Λαύρας. Διὰ τῆς συντόνου ἀσκήσεως, τῆς ἄκρας ἡσυχίας καὶ τῆς νοερᾶς προσευχῆς, τῆς ὁποίας ὑπῆρξε θερμὸς μύστης, ἔφθασε σὲ ὕψος τελειότητας καὶ δεχόταν τροφὴ ἀπὸ Ἄγγελο. Ὁ Ὅσιος, ποὺ ἦταν διδάσκαλος τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ στὴ νηπτικὴ φιλοσοφία, κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1310.Συνεορτάζει μετὰ τῶν λοιπῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων τὴν Β’ Κυριακὴ τοῦ ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ὁ Σιναΐτης

Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ὁ Σιναΐτης ὀφείλει τὴν ἐπωνυμία του στὸ ὄρος Σινᾶ, ὅπου ἔλαβε τὸ μοναχικὸ σχῆμα. Γεννήθηκε τὸ ἔτος 1255 στὸ χωριὸ Κούκουλο, πλησίων τῶν Κλαζομενῶν τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, ἀπὸ εὐλαβεῖς καὶ πλούσιους γονεῖς, ἀπὸ τοὺς ὁποίους, παράλληλα μὲ τοὺς εὐσεβεῖς διδασκάλους του, ἔμαθε τὰ πρῶτα ἱερὰ γράμματα. Κατόπιν πῆγε στὴν Κύπρο, ὅπου ἔζησε γιὰ μικρὸ χρονικὸ διάστημα κοντὰ σὲ κάποιον ἐνάρετο μοναχὸ καὶ ἔγινε καὶ ὁ ἴδιος δόκιμος καὶ στὴ  συνέχεια μετάβη στὸ ὄρος Σινᾶ. Ἐκεῖ ἔλαβε τὴ μον ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ροῦφος ὁ Ἀσκητὴς

Ὁ Ὅσιος Ροῦφος ἔζησε ὡς ἐρημίτης στὴ μονὴ τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου κατὰ τὸν 14ο αἰώνα μ.Χ. Διακρινόταν γιὰ τὴν ὑπακοή του καὶ τιμόταν ὡς λάτρης τῆς ἐργασίας καὶ τῆς νηστείας. Κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη καὶ ἐνταφιάσθηκε στὶς μακρινὲς Σπηλιὲς τῆς Λαύρας.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀφώνιος Ἐπίσκοπος Νόβγκοροντ

Ὁ Ἅγιος Ἀφώνιος γεννήθηκε στὴ Ρωσία καὶ ἦταν ἡγούμενος στὴ μονὴ τῶν Ἁγίων Βόριδος καὶ Γκλὲμπ τῆς περιοχῆς Περεγιασλὰβ – Ζαλέσκϊυ. Τὸ ἔτος 1635 ἐξελέγη Μητροπολίτης Νόβγκοροντ, ἀλλὰ ἐξαιτίας τοῦ γήρατος καὶ μιᾶς ἀσθένειας, τὸ 1649, ἄφησε τὴν ἐπισκοπικὴ ἕδρα καὶ ἐγκαταστάθηκε στὸ μοναστήρι Τσουτύνσκϊυ.Ὁ Ἅγιος κοιμήθηκε τὸ ἔτος 1652 καὶ ἐνταφιάσθηκε στὸ προαύλιο τοῦ καθεδρικοῦ ναοῦ τῆς Ἁγίας Σοφίας. Ἐπάνω στὸν τάφο του ἐτελεῖτο ἡ Ἀκολουθία τῶν κεκοιμημένων.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Γεννάδιος ὁ Ὁσιομάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Ὁσιομάρτυς Γεννάδιος ἦταν μοναχὸς στὴ μονὴ τοῦ Ἁγίου Διονυσίου τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ μετέβη στὴν Κωνσταντινούπολη μὲ προτροπὴ τοῦ ἡγουμένου αὐτῆς, ὡς συνοδίτης τῶν μοναχῶν Βονιφατίου καὶ Εὐδοκίμου ποὺ ὅδευαν πρὸς τὸ μαρτύριο. Οἱ δύο αὐτοὶ μοναχοί, ἀφοῦ δείλιασαν πρὸ τῶν βασάνων καὶ ἀρνήθηκαν τὸν Χριστό, κατήγγειλαν ὡς αἴτιο τῆς πορείας τους πρὸς τὸ μαρτύριο, τὸν Γεννάδιο. Ἔτσι ὁ Ἅγιος συνελήφθη ἀπὸ τοὺς Τούρκους, κλείσθηκε στὴ φυλακὴ καὶ βασανίσθηκε ἀνηλεῶς. Ἐπειδὴ δὲν ἀρνήθηκε τὸν Χρισ ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Μανουήλ, Θεόδωρος, Γεώργιος, Μιχαὴλ καὶ Γεώργιος οἱ Νεομάρτυρες ἐκ Σαμοθράκης

Οἱ Ἅγιοι Νεομάρτυρες Μανουήλ, Θεόδωρος, Γεώργιος καὶ ὁ νεότερος Γεώργιος κατάγονταν ἀπὸ τὴ Σαμοθράκη, ὁ δὲ Μιχαὴλ ἀπὸ τὴν Κύπρο. Κατὰ τὴν ἐπανάσταση τοῦ 1821 ἡ νῆσος Σαμοθράκη κατελήφθη ἀπὸ τοὺς Ἀγαρηνούς, ποὺ ἦλθαν ἀπὸ τὴν Ἄβυδο καὶ τὴν Τένεδο καὶ φόνευσαν τοὺς Χριστιανοὺς κατοίκους, τὶς δὲ γυναῖκες καὶ τὰ παιδιὰ διαμοίρασαν στὴν Ἀνατολὴ καὶ στὴν Αἴγυπτο. Τότε συνέλαβαν καὶ τοὺς τέσσερις Μάρτυρες μαζὶ μὲ τὸν Μιχαήλ, ὁ ὁποῖος ὅμως φοβήθηκε καὶ ἀλλαξοπίστησε καὶ τοὺς πούλησαν σὲ Τούρκους σὲ δι ...
περισσότερα...

ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ... ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ;;;

Πύργος: Ο δήμαρχος προσφέρει το μισό μισθό του, για το κοινωνικό παντοπωλείο!


Το 50% των καθαρών αποδοχών του μισθού του, έως το τέλος της θητείας του, ανακοίνωσε ότι προσφέρει ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου.


ΦΤΥΣ' ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗ ΒΑΣΚΑΘΟΥΝΕ !

Ο Βενιζέλος άρχισε τις Κωλοτούμπες






 Κρίμα Βαγγέλη.

 Είδε ο Βενιζέλος τα γκάλοπ και έκανε την πρώτη τεράστια κωλοτούμπα. Ξεπέρασε και τον Καρατζαφέρη σε πιρουέτα. Κάλεσε όσους βουλευτές είχαν διαγραφτεί να επιστρέψουν.

ΟΤΑΝ ... ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, ΘΑ ... ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ !

Παπαδήμος: Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει στο τέλος του 2013

Οικονομία

Eπαναδιατύπωσε ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει μέχρι το τέλος του β΄ εξαμήνου του 2013

Παπαδήμος: Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει στο τέλος του 2013  Eπαναδιατύπωσε ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει μέχρι το τέλος του β΄ εξαμήνου του 2013
Οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις που υιοθετούνται από την ελληνική κυβέρνηση, θα βοηθήσουν τη χώρα να ανακτήσει την χαμένη της ανταγωνιστικότητα μέχρι το τέλος του 2013, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

ΟΣΟ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ !!!



Πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στις 13.00 της Παρασκευής, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ηλικιωμένο αντρόγυνο συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία στην ισόπεδη διάβαση του Κρυονερίου, στην οδό Ανοίξεως και Ανεμώνης, στη Βόρειο Αττική.

... ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ !

Παγκόσμιο ΣΟΚ:10χρονο κοριτσάκι έγινε μητέρα!


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα παγκόσμια ΜΜΕ
η είδηση ενός 10χρονου κοριτσιού που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό.