Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ... ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ;;;

Πύργος: Ο δήμαρχος προσφέρει το μισό μισθό του, για το κοινωνικό παντοπωλείο!


Το 50% των καθαρών αποδοχών του μισθού του, έως το τέλος της θητείας του, ανακοίνωσε ότι προσφέρει ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου.


Η ανακοίνωση έγινε μέσα από την εισήγηση του δημάρχου στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης .

Τα χρήματα θα παραχωρηθούν για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο που ιδρύεται άμεσα και θα λειτουργήσει για να διαθέτει δωρεάν τρόφιμα, απορρυπαντικά και γενικά είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες του Πύργου.«Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνω ότι εκχωρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου τον μισό μισθό μου και συγκεκριμένα το μισό του συνόλου των καθαρών αποδοχών μου, μέχρι το τέλος της θητείας μου...

Ζητώ συγγνώμη για την δημοσιοποίηση της απόφασής μου αυτής, αλλά το πράττω, θεωρώντας την, όχι ως πράξη φιλανθρωπίας, αλλά ως πράξη πολιτική και συμβολική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.
Συνεχίζοντας είπε πως «η κοινωνική αλληλεγγύη είναι πολιτική, αφορά την αυτοοργάνωση της κοινωνίας και το κράτος, αφορά στην αναδιανομή του πλούτου, στοχεύει στον επανακαθορισμό της κοινωνίας, του κράτους και της πολιτικής στην κατεύθυνση προστασίας των αδύναμων. Διακρίνεται από την φιλανθρωπία που αφορά περισσότερο ατομικές συμπεριφορές και που δεν στοχεύει σε επηρεασμό των κοινωνικών και κρατικών δομών».

Στη δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου κάλεσε τους δημότες του, τους φορείς και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας αυτή, από το περίσσευμα ακόμη και από το υστέρημά τους. «Κανένας πεινασμένος, κανένας γυμνός, κανένας μόνος στο δήμο Πύργου» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Παρασκευόπουλος.

newsit
ΠΗΓΗ:        http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_996.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου