Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Εκπληκτικές εικόνες με ζώαΦ Ρ Ι Κ Η !!!

Η πλειοψηφία των Δυτικοευρωπαίων τάσσεται υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Όχι όμως οι Έλληνες...


Η πλειοψηφία των Δυτικοευρωπαίων τάσσεται υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Όχι όμως οι Έλληνες...Θα πρέπει να αποφασίζει ο καθένας από μόνος του πότε και πώς θέλει να φύγει από τη ζωή ή όχι;...
Τα 3/4 των ερωτηθέντων από 12 χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν θετικά. Ναι, θα πρέπει να αποφασίζει κανείς από μόνος του για το θάνατό του...

Μάθημα Ζωής . . .


Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.

ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ναι βεβαίως , τι είναι;»
ΓΙΟΣ: «Μπαμπάς, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.
ΓΙΟΣ: «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.»
ΓΙΟΣ: «Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
ΓΙΟΣ: «Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25;»

ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ... !!!

Ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας επιστρέφει με... μανιφέστο: Τα 600 δις έχουν ήδη κατατεθεί υπέρ της Ελλάδας

Πολιτική

"Στο όνομα των ελευθέρων Ελλήνων"...

ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/163511
 
30/11/2012 14:14

Ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας επιστρέφει με... μανιφέστο: Τα 600 δις έχουν ήδη κατατεθεί υπέρ της Ελλάδας   "Στο όνομα των ελευθέρων Ελλήνων"...
Οσοι πίστεψαν ότι ο Πατρινός Αρτέμις Σώρρας έχει παραιτηθεί από τις προσπάθειές του να πείσει τον λαό ότι είναι ο αυτόκλητος σωτήρας του με τα 600 δισ. που θα εξαγοράσουν το χρέος της Ελλάδας κάνουν λάθος.
Βρίσκεται εδώ ή κάπου εδώ καθώς το διαδίκτυο του δίνει τη δυνατότητα πλέον να απευθύνεται σε όσους -ελάχιστους πλέον- εξακολουθούν να τον πιστεύουν, είτε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας είτε μέσα από το facebook.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ... "ΤΣΑΓΑΝΟ", ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ !!!


Έδιωξαν τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους

718352Οι ηγούμενοι και ο αντιπρόσωποι των 20 μονών προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια και έδιωξαν από τη συνεδρίαση της Διπλής Ιεράς Σύναξης, που είναι το ανώτατο όργανο του Αγίου Ορους, τον πολιτικό διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου.
Επίσης η Ιερά Κοινότητα δεν δέχτηκε να συναντηθεί, όπως προβλέπει το τυπικό, με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, ο οποίος βρέθηκε στην αθωνική πολιτεία το περασμένο Σάββατοκύριακο.

Παρέμβαση Σεβ. Σπάρτης σε Ι. Στουρνάρα υπέρ των πολυτέκνων

spartis3Επιστολή στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών που επιβαρύνονται βαρύτατα με τον νέο φορολογικό νόμο έστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
"Ἐξοχώτατε κ. Ὑπουργέ,
Ἡ οἰκογένεια κατά τόν Ἀπ. Παῦλο εἶναι «ἡ κατ’ οἶκον ἐκκλησία», τό φυτώριο τῆς Βασιλείας τοῦ  Θεοῦ καί τό ἐργαστήριο ἐνάρετων προσωπικοτήτων. Μέσα στήν ἀτμόσφαιρά της διαπλάθεται ὁ ἐργατικός ἄνθρωπος, ὁ εὐσεβής χριστιανός, ὁ χρηστός πολίτης, ὁ εὐσυνείδητος ἐπαγγελματίας. 


Όλα όσα θα ήθελε ένας πιλότος να γνωρίζετε πριν από ένα αεροπορικό ταξίδι...

Ημερομηνία: 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΗΓΗ: http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=9948 
Ολα οσα θα ηθελε ενας πιλοτος να γνωριζετε πριν απο ενα αεροπορικο ταξιδι...
Μάθετε τι θα ήθελε κάθε πιλότος να γνωρίζουν οι επιβάτες πριν από κάθε πτήση, για την ασφάλεια, τα κινητά τηλέφωνα και για όλα όσα παραπληροφορούν και δημιουργούν παράλογη ανησυχία.
Είτε νιώθετε μια κάποια νευρικότητα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θέλετε να διασφαλίσετε τη σίγουρη και ασφαλή άφιξή σας στον προορισμό σας. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο: από το τι προκαλεί τις αναταράξεις, μέχρι το ποιος είναι υπεύθυνος για κάθε τι.

Ο ... ΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ... "ΣΚΙΩΔΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΑΙ !!!

Νέα απόρρητα τηλεγραφήματα «καίνε» Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου

Ποια είναι τα απόρρητα τηλεγραφήματα που καίνε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου;
Την ώρα που στη Βουλή συζητείται η πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀνδρέας ὁ Ἀπόστολος ὁ Πρωτόκλητος

Μορφὴ βιβλική. Φυσιογνωμία προνομιοῦχος καὶ διαλεχτή. Πρῶτος ἀπ’ ὅλους τοὺς ἀποστόλους γνώρισε τὸν Ἰησοῦ, ἀλλὰ καὶ πρῶτος κλήθηκε νὰ τὸν ἀκολουθήσει, γι’ αὐτὸ καὶ Πρωτόκλητος. Τὸ ὄνομά του τὸ ἱερὸ κατέχει ἰδιαίτερη θέση στὴν ψυχὴ τῶν Ἑλλήνων. Αὐτὸς εἶναι ὁ Ἀνδρέας ὁ Πρωτόκλητος μαθητὴς τοῦ Χριστοῦ καὶ ὁ ἕνας ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους τοῦ Ἔθνους μας.   Ὁ Ἀνδρέας καταγόταν ἀπὸ τὴν Βηθσαϊδᾶ τῆς Γαλιλαῖας καὶ ἦταν γιὸς τοῦ Ἰωνᾶ καὶ ἀδελφὸς τοῦ πρωτοκορυφαίου Ἀποστόλου Πέτρου. Τὸ ἐπάγγελμά του ἦτα ...
περισσότερα...

Μοναχός Δομέτιος ο κουφός († 1905) - Το Οσιακό τέλος του


Άγνωστες μορφές του Μοναχισμού
Μοναχός Δομέτιος ο κουφός
Μοναστήρι Νεάμτς († 1905)
Έτσι ήτο γνωστός στο μοναστήρι του αυτός ο μοναχός. Είναι αλήθεια ότι δεν άκουε, αλλά ζούσε μέσα στην καρδιά του την αγάπη και την χαρά του Χριστού. Είχε έλθει στο μοναστήρι από μικρός, από το 1850. Τότε δεν είχε καταστραφή η ακοή του.
Το μοναδικό του διακόνημα επί 60 περίπου χρόνια ήτο η φροντίδα του για τα ζώα της Μονής. Καθημερινά μετέφερε τα περισσεύματα των τροφών και τα έδινε στα ζώα του, τα οποία υπεραγαπούσε.

Αναρίθμητα τα οφέλη της ελιάς για τον οργανισμό

Με σημαντικά οφέλη για υγεία και μακροζωία, οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής. Ο καρπός τους ήταν από τα αρχαία χρόνια ευλογημένος, σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, υγείας, δύναμης και ομορφιάς.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Οι δαίμονες του νομίσματος των 100 ευρώ

Αν και ο σχεδιαστής του χαρτονομίσματος των 100 ευρώ, Robert Kalina, αρχικά είχε σκοπό να συμπεριλάβει ιστορικά μνημείο, για λόγους "πολιτικούς" το σχέδιο άλλαξε σε μυθολογικό, τιμώντας τα στυλ Baroque και Rococo , σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο στο wikipedia.

Πλην τοις άλλοις, είναι λίαν ευδιάκριτες οι δύο φιγούρες με τα δυο πλάσματα αμφιβόλου προελεύσεως, με αγριεμένες εκφράσεις και άσεμνες χειρονομίες, σχεδόν δαιμονικές.


Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
ΠΗΓΗ:   http://orthodoxathlon.blogspot.gr/2012/05/100-robert-kalina-baroque-rococo.html 

προσευχή με νηστεία - π. Παϊσιος

89ae1.jpgΓέροντα, όταν έχουμε ένα αίτημα για κάποιο σοβαρό θέμα, μήπως πρέπει η προσευχή να συνοδεύεται με νηστεία;
Αυτό δεν χρειάζεται συζήτηση· είναι κάτι το οποίο επιβάλλεται. Η νηστεία, η άσκηση, είναι προϋποθέσεις. Αλλά για να γίνει σωστή προσευχή, πρέπει να πονάει κανείς για τους άλλους. Γιατί είναι και τυπικό πολλών χριστιανών της εποχής μας να μη θέλουν να στενοχωρηθούν.

Η Παιδεία όχημα για νέους γενίτσαρους στη Θράκη

ΠΗΓΗ:  http://kostasxan.blogspot.gr/2012/11/blog-post_763.html 

  • Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου ήταν καταλυτική στο να δημιουργηθούν συνθήκες εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Θράκης
  • Στόχος της Άγκυρας η δημιουργία ανεξάρτητης τουρκικής εκπαίδευσης
Το «έγκλημα» είναι παλιό. Μετράει δεκαετίες, περισσότερο από μισό αιώνα, όταν η Ελληνική κυβέρνηση (1954) αποφάσισε να παραβιάσει εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων την Συνθήκη της Λοζάνης, αναγνωρίζοντας τουρκική μειονότητα. 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΤΡΟΧΑΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ»


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΤΡΟΧΑΛΑΚΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΗΝ 
«ΚΑΤΑ  ΘΕΟΝ  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ»

   Η δημόσια αντιπαράθεση με τον π. Χρυσόστομο Τροχαλάκη (π. Χ.Τ. στο εξής) σχετικώς με το θέμα της «Ομοιοπαθητικής» («Οπ.», στο εξής) είναι λίαν επώδυνος δι’ εμέ και λόγω της μακράς γνωριμίας που έχομε, αλλά και λόγω της ιερατικής ιδιότητος του συνομιλητού μου. Ετέθη, όμως, θέμα υπακοής στην επιταγή της συνειδήσεώς μου, η οποία εν προκειμένω με πληροφορούσε ότι ώφειλα να καταθέσω την άποψή μου για το θέμα της «Οπ.», το οποίο έχει προκαλέσει σύγχυση σε μέρος του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σχετικώς με την απάντηση του π. Χ.Τ. στο ημέτερο άρθρο έχω να παρατηρήσω και σχολιάσω τα ακόλουθα:

ΑΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ... ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΜΕ !!!

Moody΄s: Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας παρά τη συμφωνία

Του William Mallard |
Το χρέος της Ελλάδας παραμένει μη βιώσιμο παρά την βραχυπρόθεσμη ανακούφιση που παρέχει η συμφωνία στις αρχές της εβδομάδας με τους μεγάλους πιστωτές, και η Αθήνα πιθανώς θα χρειαστεί να μειώσει τελικά μέρος του επίσημου χρέους της, επισημαίνει η Moody’s Investors Service.Η αξία της νηστείας

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

«Επειδή δεν νηστεύσαμε, εξεπέσαμε από τον παράδεισο. Ας νηστεύσωμε, λοιπόν, για να επανέλθωμε εις αυτόν. Δεν βλέπεις ότι ο Λάζαρος με τη νηστεία εισήλθε εις τον παράδεισο; Να μη μιμηθείς την παρακοή της Εύας, μη παραδεχθείς το φίδι πάλι ως σύμβουλο που προτείνει τη βρώσι φροντίζοντας για το σώμα.
Τι ευκολώτερο δια την κοιλία, να περάση τη νύκτα με τη λιτότητα της διαίτης ή με την αφθονία των φαγητών να κήται βαρεία; Ή μάλλον ουδέ καν να κήται, αλλά να στριφογυρίζη παραφορτωμένη και στενοχωρημένη;

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εκπληκτικό κείμενο από τον Γάλλο λογοτέχνη Ζαν Ρισπέν Ζαν«Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...»
1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη...
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.

Ερχονται νέα μέτρα 25 δις ευρώ τον Μάρτιο … και εκλογές τον Απρίλιο!!!

58183

Πρώτη φορά στη ζωή μου, βλέπω πολιτικούς να καταχρεώνουν τη χώρα τους, να εξαθλιώνουν τους πολίτες τους, κι αυτοί να αλληλο-συγχαίρονται και να επαίρονται για τι πράξεις τους!!!Το χτεσινό Eurogroup, όχι απλά δεν έδωσε ένα τέλος στο μαρτύριο της Ελλάδας, αλλά το παρέτεινε και δυστυχώς το επέτεινε!!!Αλλά ας δούμε τα γεγονότα με ψυχραιμία!