Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ... "ΤΣΑΓΑΝΟ", ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ !!!


Έδιωξαν τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους

718352Οι ηγούμενοι και ο αντιπρόσωποι των 20 μονών προχώρησαν σε μια πρωτοφανή ενέργεια και έδιωξαν από τη συνεδρίαση της Διπλής Ιεράς Σύναξης, που είναι το ανώτατο όργανο του Αγίου Ορους, τον πολιτικό διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου.
Επίσης η Ιερά Κοινότητα δεν δέχτηκε να συναντηθεί, όπως προβλέπει το τυπικό, με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, ο οποίος βρέθηκε στην αθωνική πολιτεία το περασμένο Σάββατοκύριακο.
Τον συνάντησε μόνο ο πρωτοεπιστάτης, γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης, για να του παραδώσει μια επιστολή με δριμύ περιεχόμενο προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στην επιστολή αυτή ζητείται να εκπίπτει, με την επισύναψη αποδείξεων εξόδων, η φορολόγηση του 20% των ακινήτων που διαχειρίζονται οι μονές, με το αιτιολογικό ότι έχουν μεγάλα έξοδα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτά.
Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το επίμαχο θέμα.
«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποπέμψαμε από τη Διπλή Ιερά Σύναξη τον πολιτικό διοικητή, ο οποίος μπορεί να μην ευθύνεται προσωπικά, αλλά αυτή τη στιγμή εκφράζει για μας την πολιτεία. Το ίδιο σκεφτήκαμε να κάνουμε και για τον κ. Τζαβάρα, αλλά επειδή είναι αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, άρα όχι ιδιαίτερα σχετικός, αποφασίσαμε απλώς να μην παραστούμε στη συνάντηση.
Αν ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, δεν θα του επιτρέπαμε την αποβίβαση», είπε στο «Εθνος» αντιπρόσωπος μονής στη Διπλή Ιερά Σύναξη, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα αυτό της φορολόγησης των μονών.
Ο κ. Τζαβάρας έγινε δεκτός από τον πολιτικό διοικητή, Α. Κασμίρογλου, και τον πρωτοεπιστάτη, ο οποίος μόνο του παρέδωσε την επιστολή προς τον πρωθυπουργό και αποχώρησε.
Οι μονές του Αγίου Ορους έχουν βάλει στην ατζέντα των σχέσεών τους με την Αθήνα την άρση της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας τους που βρίσκεται εκτός του Αγίου Ορους, ενώ τους τελευταίους μήνες συνεχίζοντας μια τακτική εντυπώσεων και πιέσεων.
Σημείωση Romfea.gr: Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ουδέποτε εκδιώχθει ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, αλλά απλώς δεν ενημερώθηκε από τα Μέλη να παραστεί στην Συνεδρίαση της Διπλής Ιεράς Σύναξης.
Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη διάψευση, από το γραφείο του πολιτικού διοικητή κ. Αρίστου Κασμίρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου