Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Συλλογή με φανταστικές φωτογραφίες! Νο10




Ανέκδοτο

Η μαμά ρώτησε τον Γιαννάκη τι μάθανε στα θρησκευτικά σήμερα...

- Α, η δασκάλα μάς είπε για τον Μωυσή, είπε ο Γιαννάκης.

Για το πώς τον έστειλε ο Θεός σε μία μυστική αποστολή,

για να βοηθήσει τους Ισραηλίτες να ξεφύγουν από τους Αιγύπτιους.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΙΟΙ

Καὶ σήμερα Ἅγιοι!

Τοῦ περιοδ. «Ο ΣΩΤΗΡ», ἀρ. τ. 2091, 15.06.2014

.                 Μὲ χαρὰ οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ δεχθήκαμε τὴν πρόσφατη ἀπόφαση τοῦ Οἰκουμενικοῦ μας Πατριαρχείου γιὰ τὴν κατάταξη δύο νέων Ἁγίων στὸ ἁγιολόγιο τῆς Ὀρθοδοξίας μας: τοῦ ἁγίου Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου καὶ τοῦ ὁσίου Μελετίου τοῦ ἐν Ὑψενῇ τῆς Ρόδου.
.                 Δυὸ ἄνθρωποι ποὺ ἔζησαν στὴ γῆ μας, ἀνάμεσά μας, ἐργάσθηκαν, δοκιμάσθηκαν, πόνεσαν, ἀλλὰ ἀγάπησαν τὸν Θεὸ πάνω ἀπὸ ὅλους καὶ ἀπὸ ὅλα, ἀγωνίσθηκαν καὶ πέτυχαν αὐτὸ ποὺ τόσο ποθοῦσαν, τὴν ἁγιότητα. Δυὸ «ἐπίγειοι ἄγγελοι

ΕΛΕΓΑ ΚΙ' ΕΓΩ: ΠΩΣ ΚΙ' ΑΠΟ 'ΔΩ ;;; ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ... ΔΕΝ ΗΛΘΕ !!!

Σε τροχιά σύγκρουσης Βαρθολομαίος – Ιερώνυμος για τις Νέες Χώρες

Δημοσιεύθηκε από netakias.com στο Ιουνίου 21, 2014
Σε τροχιά σύγκρουσης Βαρθολομαίος - Ιερώνυμος για τις Νέες Χώρες

Ένα βήμα πριν την σύγκρουση φαίνεται πως βρίσκονται Αθήνα και Φανάρι εξαιτίας της επιθυμίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να ελέγξει τις Μητροπόλεις που βρίσκονται στις περιοχές των λεγόμενων Νέων Χωρών (Ηπειρο – Μακεδονία – Θράκη).

Πρόγραμμα των Λατρευτικών Εκδηλώσεων για την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του π. Γερβασίου

Posted:
gervasios-paraskevopoulos

Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος. 50 χρόνια από την κοίμησί του

Posted: June 20, 2014 at 9:30 am, Last Updated:
gervasios-paraskevopoulos
Αρχιμ. Δανιήλ Γ. ΑεράκηΚατηχητής-ιεροκήρυκας-λειτουργιολόγος
Στις 30 Ιουνίου, εορτή των Δώδεκα Αποστόλων, συμπληρώνον­ται πενήντα χρόνια από την εις Κύριον εκδημία ενός εκ των αγίων κληρικών του 20ού αιώνος. Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη π. Γερ­βάσιο Παρασκευόπουλο, τον ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου, τον ιεροκήρυκα και πνευματικό της πόλεως Πατρών, τον πρωτοπόρο στο έργο των Κατηχητικών Σχολείων, τον άμεμπτο στο ήθος και σοφό στη Θεολογία, τον ελεγκτή των δημοσίων σκανδάλων, τον σε­βάσμιο πρεσβύτερο, που μέχρι σήμερα η Πάτρα ευλαβείται ως όν­τως άγιο.

ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Posted:
gerontas-gervasios-paraskevopoulos
Στην ταραγμένη εποχή του 20ου αιώνα, με τα συγκλονιστικά γεγονότα τα τόσο καθοριστικά για την ανθρώπινη ιστορία, ένα λαμπρό αστέρι πρόβαλε στο στερέωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρασκευόπουλος (1877-1964).
Ο πατήρ Γερβάσιος, κατά κόσμον Γεώργιος, καταγόταν από την Γρανίτσα (σημερινή Νυμφασία) Αρκαδίας. Η φλόγα της κατά Χριστόν ζωής που έκαιγε μέσα του από την παιδική του ηλικία τον

π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: Ο Άνθρωπος του Θεού – 50 χρόνια οπό την κοίμησή του

Posted:
gerontas-gervasios-paraskeuopoulos
Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου

Πέρασαν πενήντα χρόνια ἀπό τότε πού ὁ ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ, ὁ ἀοίδιμος π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ἔγειρε τό ἁγιασμένο καί λευκασμένο ἀπό τούς ἱερούς ἀγῶνες ὑπέρ τῆς εὐσεβείας κεφάλι του καί ἄφησε τήν ψυχή του νά φτερουγίσῃ στήν ἀγκαλιά τοῦ Οὐρανίου Πατρός.

Φρούτα και λαχανικά κατά καρκίνων, ανάλογα με το χρώμα τους

Posted: June 18, 2014 at 12:00 pm, Last Updated:
φρούτα-και-λαχανικά-κατά-καρκίνων-ανάλογα-με-το-χρώμα-τους
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών σχετίζονται με το χρώμα τους. Πρέπει βέβαια να είναι κανείς προσεκτικός με τις πολλές υπερβολές και ανοησίες που λέγονται για τις τροφές και τον καρκίνο αλλά στην περίπτωση αυτή, πράγματι τα οφέλη από τα φρούτα και τα λαχανικά προκύπτουν από το χρώμα τους.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Posted:
εκκλησία-προσβάσιμη-μόνο-από-τη-θάλασσα
Τα μεγαλύτερα ποσοστό θρησκευτικότητας στην Ευρώπη παρουσιάζει η Ελλάδα, καθώς οι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες δηλώνουν πολύ θρήσκοι (42,1%) και προσεύχονται πολύ (46,2%). Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, από το τμήμα της Πανευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας με τη συμμετοχή και του ΕΚΚΕ και η οποία δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει συστηματική σχέση με την εκκλησία.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !


Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το συνέδριο της ελληνικής εταιρείας αγγειολογίας

Τα διοικητικά συμβούλια των εργαζομένων των νοσοκομείων του νομού Αχαΐας

Πολιτισμός και αγορές είναι το πρόγραμμα που υλοποιεί το επιμελητήριο Αχαίας

Με απόφαση Λοβέρδου, επανέρχεται η σχολική ποδιά

Posted:


loverdos_podia-thumb-large

Έτοιμος να ακυρώσει την απόφαση του προκατόχου του Λευτέρη Βερυβάκη (από το 1982), που καταργούσε τη σχολική ποδιά φέρεται ο νέος υπουργός Παιδείας, στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, η επαναφορά της σχολικής ποδιάς για τα κορίτσια και του πηλικίου με τη γλαύκα για τα αγόρια, ήταν μέσα στους όρους που έθεσε στον πρωθυπουργό, προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας – όρος που έγινε δεκτός από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Όλη μου η ευτυχία ή η δυστυχία εξαρτάται από τους λογισμούς μου και από τις διαθέσεις της καρδιάς μου»

Posted: June 18, 2014 at 8:32 pm, Last Updated:
logismoi
Αν οι λογισμοί κι οι διαθέσεις μου είναι σύμφωνα με την αλήθεια του Θεού, με το θέλημά Του, τότε είμαι αναπαυμένος, γεμάτος θείο φως, χαρά κι ευλογία.
Αν όχι, τότε είμαι ανήσυχος, γεμάτος με πνευματικό και ψυχοφθόρο σκότος, νιώθω να με βαραίνει η απόγνωση. Αν μεταβάλλω τελείως τους απατηλούς κι ακάθαρτους λογισμούς και τις διαθέσεις της καρδιάς μου και τους κάνω αληθινούς και θεάρεστους, τότε αποκτώ πάλι ανάπαυση κι ευλογία.

ΔΙΣ για “Μάρτυρες Ιεχωβά”: Είναι αιρετικοί, καλλιεργούν μισαλλοδοξία και φανατισμό

Posted:
martires-tou-iexova
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,Πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Δεδομένου ότι στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν

«ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ…» – ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ

Posted: June 18, 2014 at 9:25 pm, Last Updated:
ΚΑΜΠΑΝΕ ΜΟΝΗΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ
«Με τον θάνατο πεθαίνει η αμαρτία. Γι΄ αυτό είπε ο Θεός στον άνθρωπο : “Να πεθάνεις”. Αλλιώς θα ήταν η αμαρτία αθάνατη. Και την κόλαση ο Θεός από αγάπη την επέτρεψε. Να πάει ο αμαρτωλός με τους ομοίους του να παρηγοριέται. Γιατί αυτούς, και στον Παράδεισο να τους έβαζε ο Θεός, πάλι θα υπέφεραν.

«Ο Χριστός δεν θέλει τη σωτηρία σου αλλά την ελευθερία σου!»

Posted: June 18, 2014 at 10:24 pm, Last Updated:

monahos-mousis
Τον πατέρα Μωυσή τον γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην ιερά μονή Σίμωνος Πέτρα, τη μονή της μετανοίας του, όταν ως φοιτητές επισκεπτόμασταν το Άγιον Όρος για να τρυγήσουμε πνευματικό μέλι από τις κυψέλες του και τις νέες συνοδείες που το επάνδρωσαν από την προηγούμενη δεκαετία. Και επειδή οι ανησυχίες μας δεν ήταν αποκλειστικά στενού χαρακτήρα θρησκευτικές αλλά ευρύτερα πνευματικές για μας πατήρ Μωυσής ήταν μια από τις ξεχωριστές και διαφορετικές περιπτώσεις μοναχών της Αθωνικής πολιτείας αφού ήταν γνωστός και ως ποιητής.

Τι είναι Κόλαση και τι Παράδεισος: Μία απλή αλλά πολύ διδακτική ιστορία

Posted: June 18, 2014 at 11:00 pm, Last Updated:
paradeisos-kolasi
Μια παλιά ιστορία λέει πως ένας άνθρωπος του Θεού αναρωτιόταν τι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος. Επειδή ο άνθρωπος αυτός ευαρεστούσε με τον τρόπο της ζωής του το Θεό, ο Θεός τού έστειλε έναν άγγελο, για να του λύσει την απορία.Ο άγγελος τον πήρε από το χέρι και τον πήγε σε μία άγνωστη

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, η απουσία του π.Γεωργίου Καψάνη είναι μεγάλη.

Posted: June 18, 2014 at 11:40 pm, Last Updated:
gheorghe-kapsanis-01
Δελτίο Τύπου Ένωσης Θεολόγων Ν.Πιερίας
“Εις μνημόσυνον…”
Λόγοι ευγνωμοσύνης και σεβασμού μας επιβάλλουν να σημειώσουμε μερικές σκέψεις για τον αείμνηστο Γέροντα π.Γεώργιο Καψάνη. Έφυγε από τον μάταιο αυτό κόσμο τα ξημερώματα της Πεντηκοστής καθότι ήταν δοχείο της Παναγίας Τριάδος. Αναδείχθηκε κανόνας πίστεως και αρετής. Τα χαρίσματα και τις ικανότητες με τα οποία τον προίκισε ο Θεός τα καλλιέργησε και τα αντιπροσέφερε στο Δωρεοδότη Θεό.


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἰουλιανὸς ἐξ Ἀναζαρβοῦ Κιλικίας


Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἰουλιανὸς ἔζησε κατὰ τὸν 3ο αἰώνα μ.Χ. καὶ καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη Ἀνάζαρβα, τῆς δευτέρας ἐπαρχίας τῶν Κιλίκων. Ἦταν υἱὸς κάποιου Ἕλληνα βουλευτοῦ καὶ εἶχε μητέρα Χριστιανή, ἡ ὁποία καὶ τοῦ δίδαξε τὰ ἱερὰ γράμματα. Ὅταν ὁ Ἅγιος ἔφθασε στὴν ἡλικία τῶν δεκαοκτὼ χρόνων, συνελήφθη ἀπὸ τοὺς εἰδωλολάτρες καὶ ὁδηγήθηκε ἐνώπιον τοῦ ἡγεμόνος τῆς πόλεως Μαρκιανοῦ. Ἐπειδὴ ἐνώπιον τοῦ ἡγεμόνος ὁμολόγησε μὲ πνευματικὴ ἀνδρεία τὸν Χριστὸ καὶ ἀρνήθηκε νὰ θυσιάσει στὰ εἴδωλα, οἱ δήμιοι ἄνοιξαν ...
περισσότερα...

Το Θαύμα της Παναγίας στον Άγγλο πλοίαρχο

Posted:

thavma-panagias-eikona-dakriaΈκπληκτοι οι περαστικοί της παραλίας είδαν ένα φοβερό Θαύμα

Κάποια από τις μέρες του 1823, που το ταμείο της Εκκλησίας ήταν άδειο και όλοι ήταν περίλυποι, γιατί τα έργα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου είχαν σταματήσει, κατέφθασε στο λιμάνι της Τήνου ένα Αγγλικό πλοίο που έφερε τον υποπρόξενο της Αγγλίας Ερρίκο Φλικ.

Τα πιο πολύτιμα πράγματα που υπάρχουν στη γη-Γεροντικόν

Posted: June 19, 2014 at 6:36 am, Last Updated:
stauros
Κάποια στιγμή στον ουρανό ζήτησε ο Θεός από τους αγγέλους να του φέρουν τα πιο πολύτιμα πράγματα ,που υπάρχουν στη γη.Οι άγγελοι ξεκίνησαν και έψαξαν ολόκληρη τη γη. Πολλοί ομολογουμένως έφεραν πολλά ωραία και πολύτιμα πράγματα. Ξεχώρισαν όμως τρείς.

Μεταλαμβάνετε συχνά (Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής)

Posted: June 19, 2014 at 7:16 am, Last Updated:
geronamfilohiosmakris
Μεταλαμβάνετε συχνά, προσεύχεσθε θερμά, υπομένετε και θα ιδείτε χέρι δυνατό να σας
κρατά.
Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ… Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κύπρου

Posted: June 19, 2014 at 9:29 am, Last Updated:
Henry Kissinger 1974
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.

«Παρελάσεις υπερηφάνειας» ή Λιτανείες- «παρελάσεις ταπείνωσης»;

Posted: June 19, 2014 at 10:20 am, Last Updated:
ΛΙΤΑΝΕΙΑ
               Οι πρώτες δηλ οι παρελάσεις της υπερηφάνειας  έγιναν και γίνονται υπέρ ¨του δικαιώματος στην ισότητα και του σεβασμού της διαφορετικότητας¨.
Οι πρώτες  γίνονται με χαμόγελα…  οι δεύτερες δηλ  οι Λιτανείες- ¨παρελάσεις  της ταπείνωσης¨ θα γίνονται με δάκρυα  σαν ¨έκτακτη  πνευματική ανάγκη επιβίωσης του Έθνους ¨  που θα πρέπει να  διαχειριστεί αποκαλυπτικά και

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η Δημοκρατία... ο *Ναός της δημοκρατίας* αθωώνει ψεύτες-κλέφτες-εγκληματίες !!!

Εντάξει, όλοι το είχαν καταλάβει πως δεν ήταν "αθώο" το άρον-άρον κλείσιμο της Βουλής. Της Βουλής που από θεσμός και μέρος άσκησης της νομοθετικής εξουσίας έχει μετατραπεί σε ...
εργαλείο άσκησης προστατευτικής πολιτικής των "ημετέρων".

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !!!

Ο Σαράντος Καργάκος για το υπό ανέγερση τζαμί



Σαράντος Ι. Καργάκος, Ιστορικός - Συγγραφέας

Μου ζητήθηκε προ καιρού να έχω συμμετοχή σε μια συζήτηση για το υπό ανέγερση τζαμί σε μια πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεοράσεως. (Αλήθεια, κανείς αρμόδιος δεν σκέφθηκε τί σημαίνει ο όρος δημόσιος, όταν εκφέρεται κατά θηλυκού γένους;). Αρνήθηκα, προφασιζόμενος βαρηκοΐα. Η κυρία, όμως, ήταν