Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Σας ταξιδεύουμε στους πιο εντυπωσιακούς ποταμούς του πλανήτη!!!

Ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου 2013
Σας ταξιδευουμε στους πιο εντυπωσιακους ποταμους του πλανητη!!!
Ποταμοί που διασχίζουν δεκάδες χώρες. Αναβλύζουν από πηγές του παραδείσου χύνονται με το πιο δραματικό τρόπο σε θάλασσες και ωκεανούς, δημιουργούν εντυπωσιακούς καταρράκτες και παραδεισένιες λίμνες. Ποταμοί που σαν φίδια κινούνται ανάμεσα από τροπικά δάση και μυστικά χωριά ιθαγενών. Μπορεί να μην φτάσουμε ποτέ στις όχθες τους, αλλά να αξίζει να έχουμε δει την ομορφιά τους, έστω από τις καλύτερες φωτογραφίες τους.

Βολτάρουμε στις πιο ασυνήθιστες παραλίες της γης!! Πραγματικά ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!!!

Ημερομηνία: 24 Οκτωβρίου 2013
Βολταρουμε στις πιο ασυνηθιστες παραλιες της γης!! Πραγματικα ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!!!
Ο πλανήτης ξεχωρίζει για τις ομορφιές του, φυσικές και μη, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι παραλίες που μας προσκαλούν να βουτήξουμε σε καθαρά, κρυστάλλινα ή παράξενα νερά. Κι όταν οι ακτές που θα πατήσει ο επισκέπτης είναι ασυνήθιστες, τότε αυτή

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀρέθας ὁ Μεγαλομάρτυρας καὶ οἱ σὺν αὐτῷ


Ἔζησε τὸν 6ο αἰώνα μ.Χ. καὶ ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς προύχοντες τῆς πόλης Νέγρας στὴν Αἰθιοπία. Ὅταν ἀσπάσθηκε τὸ χριστιανι&sigm ...
περισσότερα...

Προσοχή μην παρασυρθείτε και πάρετε τις φοροκάρτες



Η Κυβέρνηση θυμίζει αγρίμι σε κλουβί. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει φορομπηχτικές πολιτικές και ο απώτερος στόχος είναι να διεισδύσει στις ζωές όλων μας. Όχι για να εφαρμόσει πιο δίκαιες πολιτικές. Αλλά για να ξεζουμίσει κάθε εναπομείνουσα σταγόνα δύναμης που σας έχει απομείνει. Και εξηγούμε:

Φωτογραφίες που βραβεύτηκαν: Εκπληκτικές εικόνες ανεπανάληπτα τοπία!

 
Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού για τον Φωτογράφο Άγριας Ζωής της Χρονιάς 2013 (σ.σ. pentapostagma.gr - Wildlife Photographer of the Year 2013) απαθανάτισαν την φύση στις πιο απροσδόκητες της στιγμές: ηφαιστειακές εκρήξεις, πολικές αρκούδες βυθισμένες σε παγωμένα νερά, «στέμματα» φτιαγμένα από μωρά κροκοδείλων, πιθήκους που «λούζονται» από παγωμένες νιφάδες χιονιού.

Συγκλονιστικές φώτο και βίντεο απ' το Ολοκαύτωμα που σας κρύβουν τα ΜΜΕ!



Οι φώτο προέρχονται απ' το Ολοκαύτωμα του Ουκρανικού λαού που διέπραξε ο Στάλιν μαζί με τους Εβραίους αξιωματούχους του φοβούμενος εξέγερση απ' των Ουκρανών αγροτών...

Το φαρμακείο των αρχαίων Ελλήνων ήταν η φύση

 
Έβαφαν και οι αρχαίες Ελληνίδες τα μαλλιά τους; Πολύ πιθανόν, διότι γνώριζαν το μυρτίτη. Αν και η Κοσμετολογία δεν ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένη, το φαρμακείο των αρχαίων Ελλήνων διέθετε κάθε λογής σκευάσματα, από κείνα που κάνουν «κεφάλι», βλέπε όπιο, μέχρι υπόθετα, έμπλαστρα, καθαρτικά, ως και βότανα για εκτρώσεις! Όσο για τους γιατρούς, είχαν από τότε τις διαμάχες τους, εξαιτίας της

Lago Epecuén: Η λίμνη που σκέπασε ένα ολόκληρο χωριό

 
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φαντάσματα , αλλά αν υπήρχαν θα ζούσαν στο Villa Epecuén » , γράφει ο φωτογράφος Federico Peretti σε ένα άρθρο του για το περιοδικό Vice. Οι εικόνες της άλλοτε ακμάζουσας πόλης τον δικαιώνουν απόλυτα: ξερά κλαδιά δέντρων που μοιάζουν με απειλητικά χέρια, παλιά σκουριασμένα αυτοκίνητα, διάσπαρτα πτώματα ζώων αλλά και ετοιμόρροπα κτίρια συνθέτουν το σκηνικό του τρόμου και της εγκατάλειψης. 

Η αληθινή ανάπαυσις της ψυχής

Ιησούς Χριστός


Πόσο ἀναπαύεται ἡ ψυχή, ὅταν εὑρίσκεται μέσα εἰς τό φῶς σου, Κύριε! Εἰκόνα σου εἶναι ή ψυχή μου, Κύριε, καί ή ζωή της εἶναι ή ἰδική σου καταφυγή.
Ἡ χαρά μου εἶναι ὁ Ἰησοῦς.
Ἡ ἀναπνοή μου, ὁ Ἰησοῦς.
Ἡ προσευχή μου, ὁ Ἰησοῦς.
Ἡ ἐλπίδα μου, ὁ Ἰησοῦς.
Ἡ καταφυγή μου, ὁ Ἰησοῦς.

Σταχυολογήματα περί σιωπῆς

πεταλούδα

«τὸ σιγᾶν κρεῖττον ἐστί τοῦ λαλεῖν»

Ὁ Ἅγιος Σεραφείμ τοῦ Σάρωφ λέγει:
«Μήν ἀνοίγεις τό στόμα σου καί τήν καρδιά σου στόν καθένα, στούς χίλιους κι ἄν ἕνας καταλάβει».
  
Ὅσιος Ἀρσένιος:
Προσευχόταν στόν Θεό νά τοῦ φανερώσει πῶς νά σωθεῖ, κι ἄκουσε: «Φεῦγε, σιώπα, ἡσύχαζε».

Πέρες: Μία πυρηνική επιλογή θα αποτελούσε εργαλείο για ειρήνη

 
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» του πυρηνικού προγράμματος της χώρας του, δικαιολόγησε την «αμφιλεγόμενη» πολιτική της χώρας του στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο γαλλικό δίκτυο France 24.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ... ΚΑΙΝΕ !!!

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά που έριξε μια κοινωνία από τα σύννεφα.

Γράφει η Φούλη Κούρταλη
       Ένα τυχαίο γεγονός και όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Τόσα χρόνια ουδείς γνώριζε για το τι γίνεται στους καταυλισμούς των Ρομά. Ξεχάστηκε και η Χρυσή Αυγή και όλα. Να που έχουμε νέο θέμα προς συζήτηση και ανάλυση. Ξαφνικά όλα τα «αντιρατσιστικά» κανάλια σε αναζήτηση ξανθών κοριτσιών προς ενοχοποίηση όλων όσων έχουν ανοιχτόχρωμα παιδιά.


 Η φωτογραφία της εικοσαετίας!       
Κοιτάξτε πως  χειροκροτεί ενθουσιασμένος ο Υπουργός την ώρα που
 
υπογράφεται η σύμβαση των υποβρυχίων ,   
 
(μπαγάσα Γιάννη μου κοστίζεις ακριβά αλλά τ΄αξίζεις)


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΥΓΟ: ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ


1Απενοχοποίηση επιτέλους των αυγών.
Είχαν ενοχοποιηθεί παλιά, οτι ανεβάζουν την χοληστερίνη, μόνο που ξεχάσαν να μας πούν οτι η επίμαχη μελέτη, είχε γίνει με σκόνη αυγών, που σημαινει οτι είχε αφαιρεθεί το ασπράδι. Τα αυγά είχαν δαιμονοποιηθεί ότι αύξαναν την χοληστερίνη βασιζόμενοι σε μία μελέτη ή οποία όμως είχε γίνει με ΣΚΟΝΗ ΑΥΓΩΝ. Το φρέσκο αυγό αποτελεί μία πλήρη τροφή και ΠΑΜΦΘΗΝΗ. Ενας από τους λόγους δαιμονοποίησης του.

ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΑΛΛΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

15Ο Dobre κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι 99 ετών. Όλη του τη ζωή την πέρασε δύσκολα, πολλές φορές σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ζούσε σε τρώγλες και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε στα σκουπίδια ή του έδιναν οι «καλοί άνθρωποι» στο σδρόμο όπως λέει ο ίδιος. Ζει σε μια μικρή πόλη της χώρας, το Bajlo, και κάνει καθημερινά πάνω από 30 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Σόφια.

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

1Σε μια εποχή όπου επικρατούν τα κουμπάκια και τα χαπάκια στις σύγχρονες θεραπείες της λεγόμενης σύγχρονης ή δυτικής ιατρικής, χωρίς ωστόσο να μιλούν για αλλαγή του τρόπου ζωής, θα πρέπει να δούμε τον άνθρωπο ως ολότητα, ψυχικά, πνευματικά και σωματικά επιτυγχάνοντας προληπτικά τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα υγείας.

Η ΓΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΟΝΤΑΣ

1Μια φορά ήταν μια γριά και κάθε πρωί έβγαινε στο δάσος και μάζευε ξύλα για τη φωτιά της και χορταράκια, για να φάει. Καθώς γύριζε μια μέρα φορτωμένη στον ώμο τα ξύλα και στην ποδιά της τα χόρτα, στο δρόμο συναντάει τον χάροντα.
- Γεια και χαρά σου, χάροντα, του λέει, για ποιόν με το καλό;


ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ;


15Πολλά είναι εκείνα που μπορούν να μας παρακινήσουν για να εφαρμόσουμε την εντολή της ελεημοσύνης. Υπάρχει η άπειρη αγάπη και το άπειρο έλεος του Θεού προς τους ανθρώπους γενικότερα και κυρίως προς τους χριστιανούς, αλλά και προς τον καθένα μας χωριστά.
ΠΕΜΠΤΗ  24  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;- TΙ ΕΛΕΓΕ Ο Γ. ΠΑΐΣΙΟΣ

1-Γέροντα, υπάρχουν γονείς που έκαναν πολιτικό γάμο, αλλά θέλουν να βαπτίσουν τα παιδιά τους. Επιτρέπεται;
-Γιατί να μην επιτρέπεται; Άλλωστε τι φταίνε τα καημένα τα παιδάκια;


ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

.Έχουμε βάλει μέσα μας το Χριστό! Σκεφθείτε να υβρίζουμε τον πλησίον μας, να τον αδικούμε, να τον κλέβουμε!

«Ενώ έχουμε φάει «αμνό», να γινόμαστε «λύκοι»! Ενώ έχουμε φάει «πρόβατο», να αρπάζουμε σαν τα λιοντάρια! Πώς θα απολογηθούμε, όταν κάνουμε τέτοιες αμαρτίες , έχοντας προηγουμένως κοινωνήσει;» ( Άγιος Ι. P.G. 58: 508 ).


Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ


 Ο    Κ Α Ρ Α Γ Κ Ι Ο Ζ Η Σ
ΚΑΙ   ΤΟ   ΘΕΑΤΡΟ   ΣΚΙΩΝ

   Ο Καραγκιόζης είναι το αρχαιότερο Ελληνι­κό θέατρο. Τον καιρό της Επαναστάσεως εχρησί­μευε ως τόπος συγκεντρώσεως και συνεννοήσεως των αρχηγών της Επαναστάσεως. Ανύποπτοι οι Τούρκοι δεν ημπορούσαν να φαντασθούν πως μέσα σ’ αυτό το θεατράκι καταστρονόντουσαν σχέδια επί σχεδίων.