Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η λίμνη με τα τεράστια κύματα!

| 11:19 - 19 Δεκεμβρίου 2015
Ο φωτογράφος Dave Sandford αποτύπωσε στο φακό του ένα μοναδικό θέαμα, στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, στον Καναδά. Η λίμνη Erie, η τέταρτη μεγαλύτερη σε μέγεθος λίμνη των Μεγάλων Λιμνών μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου μοιάζει περισσότερο με ωκεανό. Ο λόγος; Τα τεράστια κύματα που δημιουργούνται στην εποιφάνειά της που την καθιστούν μοναδική.
perierga.gr - Λίμνη μοιάζει... με ωκεανό!

Σαν σήμερα οι Σουλιωτοπούλες χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου και αυτοκτονούν με τα παιδιά τους

xoros
Μία ομάδα από Σουλιώτισσες (ποικίλλει ο αριθμός τους, από 22 έως 57), για να μη συλληφθούν ζωντανές από τους Τουρκαλβανούς που τις πολιορκούσαν στο Ζάλογγο, στήνουν κυκλικό χορό και στη συνέχεια ρίχνονται στον γκρεμό με τα παιδιά τους. Πραγματικό γεγονός ή εθνικός μύθος;
Στα τέλη του 1803 ο Αλή Πασάς θέλησε να τελειώσει μία και καλή με τους Σουλιώτες, τους ανυπότακτους ορεσίβιους Θεσπρωτούς,

Τί στολίζεις τον εαυτό σου; Αυτή η εμφάνιση δεν είναι γυναίκας που ικετεύει!


Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Μα και η ενδυμασία μας στο ναό να είναι καλή από κάθε πλευρά. Να είναι κόσμια και όχι εξεζητημένη. Γιατί το κόσμιο είναι σεμνό, ενώ το εξεζητημένο είναι άσεμνο.

Αυτό ακριβώς μας παραγγέλλει και ο απόστολος Παύλος, όταν λέει: «Θέλω να προσεύχονται οι άνδρες σε κάθε  τόπο,

Ο Γέροντας Παΐσιος για τις προγαμιαίες σχέσεις


Ήρθαν δύο-τρεις φοιτήτριες σήμερα και μου είπαν: «Γέροντα, κάντε προσευχή να περάσουμε στις εξετάσεις» και εγώ τις είπα: «Θα προσευχηθώ να περάσετε τις εξετάσεις της αγνότητας.

Αυτό είναι το πιο βασικό. Όλα τα άλλα βολεύονται μετά». Καλά δεν τις είπα; Ναι, είναι μεγάλο πράγμα να βλέπεις στα πρόσωπα των νέων σήμερα τη σεμνότητα, την αγνότητα!

"Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος... ο άνθρωπος του Θεού"

"Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος... ο άνθρωπος του Θεού"
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ
Όταν η χήρα γυναίκα στη Σαρεφθά της Σιδωνίας, έπειτα από τα θαυμαστά γεγονότα τα οποία ζει μέσα στην κατοικία της από την παρουσία του πυρφόρου Προφήτου Ηλία, διαπιστώνει ότι τρέφεται και αυτή και τα παιδιά της με θαυμαστό τρόπο, ενώ πολλοί άλλοι λιμοκτονούν εξαιτίας της ανομβρίας, αλλά και όταν ακόμη ο Προφήτης με την προσευχή του επαναφέρει στη ζωή τον

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: Πρέπει να φοβόμαστε τον Χριστό;

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: Πρέπει να φοβόμαστε τον Χριστό;
«Η τέλεια αγάπη βγάζει έξω τον φόβο• επειδή, ο φόβος έχει κόλαση• και εκείνος που φοβάται δεν έχει τελειωθεί στην αγάπη» (Α΄ Ιωάννου 4, 18)

Όταν αγαπάς τον Χριστό, παρόλες τις αδυναμίες και τη συναίσθηση που έχεις γι’ αυτές έχεις τη βεβαιότητα ότι ξεπέρασες τον θάνατο, γιατί βρίσκεσαι στην κοινωνία της αγάπης του Χριστού.

Τον Χριστό να τον αισθανόμαστε σαν φίλο μας. Είναι φίλος μας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

19 Δεκεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 93 Γεγονότα, 32 Γεννήσεις και 21 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
μ. Χ.
1843
Ο άγγλος συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς εκδίδει το διήγημα

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Μια μάλλον εύκολη ερώτηση …


Ερώτηση που δεν θα δυσκολευτείτε να απαντήσετε …
😛 😛 😛

Μια μάλλον εύκολη ερώτηση ...ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Βονιφάτιος καὶ Ἀγλαΐα ἡ Ρωμαία

Ἔζησαν τὸν 3ο μ.Χ. αἰώνα. Ἡ Ἀγλαΐα ἀνῆκε στὴν τάξη τῶν εὐγενῶν καὶ πλούσιων Ρωμαίων γυναικὼν καὶ ἦταν πάντα πρόθυμη στὶς ἐλ&eps ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ