Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κονίτσης: «Όσοι βουλευτές ψήφισαν το σύμφωνο δεν θα γίνονται δεκτοί»

ΚΟΝΙΤΣΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. Ανδρέας ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις:
«Ἤδη ἡ ἀνομία καί ἡ διαστροφή ἔγινε, ἀτυχῶς νόμος τοῦ Κράτους. Αὐτό, πού ἄλλοτε οἱ ἄνθρωποι προσπαθοῦσαν νά τό κρύψουν καί, φυσικά, δέν τό διεφήμιζαν, ἦλθαν τώρα 194 Βουλευτές νά τό ἐπισημοποιήσουν πανηγυρικά καί νά ποῦν στόν Ἑλληνικό Λαό, «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αἰδῶ», ὅτι

Αξεπέραστες πατριαρχικές ερμηνείες (Νικολαΐδης – Εμμανουηλίδης)

arxontes1
Οι ιεροί υμνωδοί καταγράφουν στους ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων, ιδιαιτέρως στις Καταβασίες, τα αισθήματα χαράς ολόκληρης της κτίσης για το σωτήριο γεγονός της Ενανθρωπήσεως.
Ο χαρούμενος πανηγυρισμός εκφράζεται και δια μέσου της

Αποτυπώνοντας τις πιο όμορφες αλλά και άγριες καιρικές στιγμές του 2015

most-extreme-weather-2015-12
Τα φοβερότερα στιγμιότυπα, στα οποία απεικονίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα, κατέγραψε ο φακός του αμερικανικού περιοδικού TIME.
Καταιγίδες, σύννεφα-γίγαντες, ουράνια τόξα και εντυπωσιακές

Μία ακόμη περίπτωση "εγκεφαλικά νεκρής" που ξύπνησε!

Μία ακόμη περίπτωση "εγκεφαλικά νεκρής" που ξύπνησε!
Η επιστήμη λέει ότι πέθανε, αλλά...
Παρέμβαση (προσωπική εμπειρία) του κ. Δημητρίου Ταντήλα, καθηγητή της Χειρουργικής του Α.Π.Θ., στην εκδήλωση* για την Ενημέρωση για τις Μεταμοσχεύσεις.
Πριν από δεκαπενταετία, εφημερεύων επιμελητής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, είχαμε μια κοπέλα 19 χρονών, μετά από ατύχημα και ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Την κρατήσαμε ένα μήνα, σαράντα μέρες

10 απίστευτα φαινόμενα της φύσης!

| 21:26 - 29 Δεκεμβρίου 2015
Η φύση μας κάνει πολλές φορές να αναρωτιόμαστε για την… παραξενιά της αφού δεν είναι λίγες οι ιδιοτροπίες της… Από ποιο ηφαίστειο ξεχύνεται μπλε λάβα και πώς κάποιες πέτρες «περπατούν» στο έδαφος; Σε ποιο μέρος της Γης οι κεραυνοί χτυπούν ανά δευτερόλεπτο και πού ο ουρανός σκοτεινιάζει από τις ιπτάμενες νυχτερίδες; Αν θέλετε να λάβετε απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά περισσότερα δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα παράδοξα φαινόμενα που ακολουθούν τα οποία μπορεί να είναι απίστευτα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά…
1. Η Αιώνια Καταιγίδα της Βενεζουέλας (Καταιγίδα Κατατούμπο) είναι μια βροχή από κεραυνούς που σκίζουν τον ουρανό 300 μέρες τον χρόνο. perierga.gr - 10 απίστευτα φαινόμενα της φύσης!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ” ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!

poutin-2-630x400.jpg


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μιλώντας την Τρίτη στο Ναύπλιο δήλωσε « Μήπως όλοι αυτοί δεν είναι παιδιά του Θεού; Είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που κάνουν είναι σωστό.

Η Εκκλησία έχει τις δικές της πεποιθήσεις. Όσοι πιστεύουν στην Εκκλησία αυτά τα πράγματα δεν τα αποδέχονται. Αυτό είναι μια απόκλιση από τη ζωή», κατέληξε ο ίδιος. Ο Σεβ.

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ …ΑΣΧΕΤΟΙ»

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΙ …ΑΣΧΕΤΟΙ

τοῦ Μητροπ. Σισανίου καὶ Σιατίστης Παύλου

.             Σήμερα γίνεται πολύς λόγος γιά σχέσεις, γιά σχέση, γιά τίς ἀνθρώπινες σχέσεις. Ζώντας ὅμως σε ἐποχή μιᾶς ἄλλης Βαβέλ, διαπιστώνουμε ὅτι μιλοῦν γιά σχέσεις οἱ ἄσχετοι. Μιλοῦν γιά σχέσεις οἱ ἀδύναμοι νά σχετισθοῦν σέ μιά σχέση οὐσίας καί μιλοῦν αὐτοί πού μόνο ἐπιδερμικά σχετίζονται.
.             Ποιά ὅμως εἶναι ἡ σχέση καί μάλιστα σχέση οὐσίας; Ἡ σχέση οὐσίας εἶναι μόνον ἡ ΑΓΑΠΗ. Χωρίς αὐτήν δέν μπορεῖ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

30 Δεκεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 88 Γεγονότα, 31 Γεννήσεις και 20 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  

Να μη μας χωρίζει απ’ τον Χριστό η αμαρτία


Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Όταν αγαπάς τον Χριστό, παρόλες τις αδυναμίες και τη συναίσθηση που έχεις γι’ αυτές έχεις τη βεβαιότητα ότι ξεπέρασες τον θάνατο, γιατί βρίσκεσαι στην κοινωνία της αγάπης του Χριστού.

Τον Χριστό να τον αισθανόμαστε σαν φίλο μας. Είναι φίλος

Ποιά είναι η πραγματική αγάπη


Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς

«Αγαπητοί, αγαπώμεν αλλήλους, ότι η αγάπη εκ του Θεού εστί, και πας ο αγαπών εκ του Θεού γεγέννηται και γινώσκει τον Θεόν.

Ο μη αγαπών ουκ έγνω τον Θεόν, ότι ο Θεός αγάπη εστίν» (Α’ Ιωάν. δ’ 7-8).

«Είμαστε από τον Θεό», με ποιόν τρόπο; με την αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι κυρίως η θεϊκή, ηθική δύναμη, η οποία μας

Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν...


Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς


Είναι δύσκολο και οδυνηρό να περπατάς ξυπόλητος ανάμεσα στ’ αγκάθια.

Όταν όμως ο ξυπόλητος άνθρωπος πεθαίνει της δίψας κι η πηγή με το νερό είναι μετά τα’ αγκάθια, δε θ’ αποφασίσει γρήγορα να βαδίσει πάνω σ’ αυτά, μ’ όλο που τα πόδια του

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!!!!!!

Σιγα


Ένας Έλληνας στην Ισπανία:
- Και πόσο κάνει αυτό;
- Δέκα πετσέτες, κυριε.
- Σιγά μη μου ζητήσεις και τραπεζομάντηλο.


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Ἀνυσία ἡ Ὁσιομάρτυς

Ἡ Ἁγία Ἀνυσία, ἔζησε στὰ χρόνια τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ (298 μ.Χ.). Καταγόταν ἀπὸ τὴν Θεσσαλονίκη καὶ ἦταν θυ&g ...
περισσότερα...