Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΜΠΤΗ  27  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ;;;

Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος: Ἀπαραίτητα καί σωτήρια τά ἀναθέματα σήμερα


Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος: Ἀπαραίτητα καί σωτήρια τά ἀναθέματα σήμερα
Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος:
Ἀπαραίτητα καί σωτήρια τά ἀναθέματα σήμερα
Μέ ἁπλές σκέψεις καί συγκρίσεις ἀπό τήν καθημερινή ζωή καί μέ ἐπίκληση τῆς κοινῆς λογικῆς ὁ ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος (Ρωσία, 1815-1894) παρουσιάζει ἀποδεικτικῶς τήν πνευματική ὠφέλεια καί ἀναγκαιότητα τῶν ἐπισήμων ἀναθεμάτων τοῦ Συνοδικοῦ τῆς Ὀρθοδοξίας (οἱ τίτλοι κεφαλαίων εἶναι πρόσθετοι, τῆς μεταφράσεως).

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ 'ΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΝΟΥΝ, ΟΜΩΣ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ... ΑΛΛΟΥΣ ;;;

Σε αγαπώ μαμά. Αντίο! - Μια συγκινητική ιστορία που συγκλονίζει

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 14:48
Σε αγαπώ μαμά. Αντίο! - Μια συγκινητική ιστορία που συγκλονίζει
Μαμά βγήκα με τους φίλους μου...
Ένα παλιό κείμενο - αλλά πάντα επίκαιρο με ανάγκη διάδοσης και ενημέρωσης των παιδιών μας, των φίλων μας και γενικά των ανθρώπων που αγαπάμε- κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρου του διαδικτύου και περνάει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ.
Διαβάστε το κείμενο:

Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ

15Ο Καλός Θεός οικονόμησε , ώστε το ανδρόγυνο να συνδέεται με τέτοιου είδους αγάπη, που να εγκαταλείπουν ακόμη και τους γονείς τους και ο άνδρας και η γυναίκα.

Αν δεν υπήρχε αυτή η αγάπη, δεν θα μπορούσαν να κάνουν δική τους οικογένεια.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ

15Με ξεχωριστή χαρά θα προσπαθήοω να ρίξω μερικές ακτίνες φωτός στη μορφή της πρεσβυτέρας (αλλά και στις νέες κοπέλες που πρόκειται να γίνουν πρεσβυτέρες) για την μεγάλη αποστολή πού έχει στην ορθόδοξη Εκκλησία μας. Σ' αυτήν την ηρωική προσωπικότητα οφείλονται πολλά για την υπομονή, την σιωπή, την γλυκιά της παρουσία.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΙΝΕΙ 17 ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

151. Μη φοβάστε, να είστε σταθεροί μαζί μου. Αυτό με κάνει να νοιώθω περισσόερη σιγουριά.

2. Μη με παραχαϊδεύετε!!!. Ξέρω πολύ καλά πως δεν πρέπει να μου δίνετε οτιδήποτε σας ζητώ, σας δοκιμάζω μονάχα για να δώ!!!


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑ


1Με μια εγκύκλιο που "σφάζει με το βαμβάκι" τις ανακρίτριες στην υπόθεση των διώξεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητρόπουλου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αθήνας βολευτής και πρώην υφυπουργός, Νίκος Νικολόπουλος προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στο χώρο της δεξιάς με μία εγκύκλιο-φωτιά.

Την πρώτη φορά ήλθε για να σώσει τον κόσμο· τη δεύτερη θα έλθει για να τον κρίνει.

Last updated on Δευτέρα Παρουσία
Τίποτ’ άλλο δεν είναι τόσο βέβαιο στη ζωή μας παρά ότι θα πεθάνουμε. Το γεγονός ότι γεννηθήκαμε και είμαστε σε τούτο τον κόσμο οδηγεί στη βεβαιότητα πως μια μέρα θα φύγουμε. Κάθε μέρα το βλέπουμε και το διαπιστώνουμε, πως άνθρωποι γεννιούνται κι άνθρωποι αποθνήσκουν· άλλοι έρχονται κι άλλοι φεύγουν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Last updated on
Άγιος Γέροντας Γαβριὴλ ὁ διὰ Χριστὸν σαλὸς 
Εισαγωγικά
Το Σάββατο, στις 22 Φεβρουαρίου 2014, σύμφωνα με την απόφαση της αγίας Συνόδου της Αποστολικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας,  πραγματοποιήθηκε  ανακομιδή των αγίων λειψάνων του Όσιου Πατρός Γαβριήλ, του Ομολογητή, τα οποία θα μεταφερθούν στο Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στη γυναικεία Μονή του Σαμτάβρο.

... ΠΑΝΤΩΣ Ο ΘΕΟΣ ... ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ !!!

ΑΙΣΧΟΣ! Συνεχίζεται και φέτος το χυδαίο καρναβάλι της Κεφαλονιάς, ενώ οι σεισμοί δεν έχουν σταματήσει ακόμα!

Last updated on
καρναβάλι στην Κεφαλονιά 
 
Καρναβάλι της Κεφαλονιάς – Καρναβάλι Πατρών
Πριν από μερικές ημέρες, είχαμε απευθύνη έκκληση στους κατοίκους του Ληξουρίου και των Πατρών ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ, τουλάχιστον για φέτος, τα αισχρά καρναβάλια της ακολασίας και των δεινών, με αφορμή τους συνεχείς σεισμούς στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ο «ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ… ΑΝΑΠΟΔΗ

Last updated on Μπελογιάννης 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ιστορία όταν επαναλαμβάνετε, ειδικά από την ανάποδη, είναι μια άθλια φάρσα που όμως καταλήγει σε μια εθνική καταστροφή. Το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο που έχει ξευτιλίσει κάθε δημοκρατική έννοια καθώς βλέπει να πλησιάζει μια πανωλεθρία του στις προσέχεις εκλογές,

Κυριακή των Απόκρεω

Last updated on Κυριακή των Απόκρεω
Η τρίτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στο πιο φοβερό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, στη μέλλουσα Κρίση, ως απαραίτητος προβληματισμός των πιστών αυτή την αγωνιστική αυτή περίοδο.

ΠΑΤΗΡ ΘΑΔΔΑΙΟΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ.

Last updated on ΠΑΤΗΡ ΘΑΔΔΑΙΟΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ. 

Ή θεραπεία του ναρκομανή
Μία μέρα ήρθε στο μοναστήρι μία οικογένεια από το Βελιγράδι. Είχαν έναν μοναχογιό πού έπαιρνε ναρκωτικά για πολλά χρόνια. Οι γιατροί του είχαν πει πώς ό χρόνος ζωής πού του απέμενε, αν δεν κόψει τα ναρκωτικά, ήταν έξι μήνες.

Ἅγιος Νεκτάριος: «Ἡ συνήθεια τοῦ νὰ ἁμαρτάνεις φέρνει θάνατο»

Last updated on
Ἅγιος Νεκτάριος 

Κείμενα αὐτογνωσίας: «Περὶ ἐπιμελείας ψυχῆς»,
          τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
Ἀπέναντι στὴν ἁμαρτία ὀφείλουμε νὰ εἴμαστε ἀνένδοτοι, γιατί καὶ μία  φορὰ νὰ ὑποκλέψει τὴ συγκατάθεσή μας, καθίσταται ἀληθινὸς κύριός μας. Πρόσφορο παράδειγμα ποὺ ὑποδεικνύει τὸν ὕπουλο καὶ τυραννικὸ χαρακτήρα τῆς ἁμαρτίας εἶναι ὁ τρόπος τῆς Σεμιράμιδος, μὲ τὸν ὁποῖο ὑφάρπαξε τὴ βασιλεία καὶ ἔγινε αὐτοκράτειρα.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Προκόπιος ὁ Ὁμολογητής ὁ Δεκαπολίτης


Ὁ Ὅσιος Προκόπιος ὁ Δεκαπολίτης ἔζησε στὰ χρόνια τοῦ εἰκονομάχου αὐτοκράτορα Λέοντος τοῦ Ἰσαύρου (717 – 741 ...
περισσότερα...

Πολιορκία και δεύτερης Ορθόδοξης Μονής στην Ουκρανία

Last updated on Απόπειρα Κατάληψης και της Λαύρας Pochayevskaya στη Δυτική Ουκρανία
Οι παραστρατιωτικοί καταληψίες στη Λαύρα του Κιέβου
Οι παραστρατιωτικοί καταληψίες στη Λαύρα του Κιέβου
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά,Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Χθες μετά τα μεσάνυχτα 22 προς 23/02/14, με άρθρο μας δημοσιεύσαμε πρώτοι και κατά αποκλειστικότητα την δυσάρεστη είδηση ότι ένοπλες ομάδες των  Euromaidan κατέλαβαν το θρησκευτικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας , τη Λαύρα του  Κιέβου-Pechersk.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ…

Last updated on ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Αγιος Νεκτάριος εμφανίστηκε σε ένα ευλαβέστατο κληρικό και του παραπονέθηκε.
- Οι Αγιοι είμαστε υπο σύνταξη πιά……

O αγιος Πολυκαρπος (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ)

Last updated on O αγιος Πολυκαρπος 

ΣYNIΣTΩ σε όλους, μετά την αγία Γραφή, μετά τα βιβλία της Eκκλησίας καί την ιερά Σύνοψι, να αγαπάτε ένα βιβλίο που οι πρόγονοί μας το αγαπούσαν πολύ. Eίναι ο Συναξαριστής, που ιστορεί τους βίους των αγίων. Nά εντρυφάτε στις σελίδες του.
Eδώ θα πούμε λίγα λόγια για τον άγιο Πολύκαρπο, που εορτάζει σήμερα.

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!

Πρέπει να τολμήσουν οι μητροπολίτες μας!

Last updated on μητροπολίτες 

Του Γιώργου Ι. Μποτή
Μια δημόσια πρόταση για να γράψει ιστορία η Ιεραρχία: Να αποποιηθούν όλοι κάθε προσωπική περιουσία (όπως οι μοναχοί)
(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία)

Από τη μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση αλλά και το Κανονικό Δίκαιο οι βαθμοί της ιεροσύνης είναι τρεις: του διακόνου, του πρεσβυτέρου (ιερέα) και του επισκόπου. 

“Εκδικηθήκαμε για τον Τσομάκη” – Κύπρος 1974 η αφήγηση της εισβολής

Last updated on Κύπρος 1974 η αφήγηση της εισβολής 

Η συγκλονιστική αφήγηση Παπαγιάννη για τις ημέρες της τουρκικής εισβολής .
Την επομένη ημέρα Δευτέρα 22 Ιουλίου, από το πρώτο φώς άρχισαν τρομεροί βομβαρδισμοί από την Τουρκική αεροπορία, η οποία εξουδετέρωσε τις επίγειες δυνάμεις μας πέριξ του προγεφυρώματος, και μεγάλος αριθμός αρμάτων και στρατευμάτων που είχαν αποβιβασθεί την προηγουμένη, διέσπασε τις αμυντικές γραμμές μας προς ανατολάς και άρχισε να κινείται προς την Κυρήνεια γύρω στις 11.30.

Ο Γλυφάδας Παύλος: «Βαρέθηκα ν’ ακούω τα “θα” των πολιτικών – Στην εποχή μας η Εκκλησία διώκεται απηνώς»

Last updated on
Ι.Μ. Γλυφάδας - Μητροπολίτης Γλυφάδας παύλος 

Συνέντευξη – ποταμό παραχώρησε στο ΕΛΛΑΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος. Ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν, ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε ερωτήσεις για θέματα όπως:
- Η οικονομική και πνευματική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
IEROSamvonas


Τούς ιερούς άμβωνες τής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκόσμησαν κατά καιρούς ελεγκτικές περί αμαρτίας καί παθών φωνές, εκλεκτών ιεροκηρύκων. Σήμερα, σε μιά εποχή πού θα έπρεπε να είχε ενταθεί ο έλεγχος τής ανομίας οί άμβωνες έχουν περιπέσει σε αφασία καί τα κηρύγματα πού ακούγονται αδυνατούν να φέρουν συντριβή, μετάνοια, τύψη καί έλεγχο συνειδήσεως στούς ανθρώπους...Οι Τούρκοι ομολογούν πως πνίγουν τους μετανάστες στο Αιγαίο

23.02.2014 | 00:01


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Να πως οι Τούρκοι, διακινητές παράνομων μεταναστών, οι σύγχρονοι <<δουλέμποροι>>, τους πνίγουν στο Αιγαίο για να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα με το μικρότερο, γι αυτούς, κόστος!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ;;; 
Υπάρχει ο Παράδεισος; ΝΑΙ! Δείτε τον:
Heaven on Earth truly exists, and it is inHellas, which is the correct name of Greece. All kind of nature, mountains, forests, rivers, islands, beaches, castles, lakes, seas, rocks, volcanoes, all different, all great !
Here are only a few of the thousands of photos (*from the Hellenic word "photografia") that we could show you if we had enough space! 
Hellas means the place of light! And that's why:
Ο Παράδεισος επί της Γης πραγματικά υπάρχει και βρίσκεται φυσικά στην Ελλάδα. Όλα τα είδη φύσης, βουνά, δάση, ποτάμια, νησιά, παραλίες, πέτρες, ηφαίστεια, θάλασσες! Όλα διαφορετικά, όλα υπέροχα!
Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από τις χιλιάδες που θα μπορούσαμε να βάλουμε αν σήκωνε ο σέρβερ, και αποτελούν ένα μικρό δείγμα για το τι είναι Ελλάδα.
Ελλάς, σημαίνει «οι πέτρες του φωτός» και ο λόγος είναι αυτός:

Η γεωπολιτική καταιγίδα ολοένα και πλησιάζει. Ουκρανία-Αίγυπτος «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Last updated on ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

Ας βάλουμε το μυαλό να δουλέψει , το πνεύμα να γρηγορεί.
Σάββατο 8 Φεβ. 2014
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην καρδιά του Κιέβου, με τουλάχιστον επτά πολίτες και δύο αστυνομικούς νεκρούς, καθώς και αρκετούς σοβαρά τραυματίες.