Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑ


1Με μια εγκύκλιο που "σφάζει με το βαμβάκι" τις ανακρίτριες στην υπόθεση των διώξεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητρόπουλου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αθήνας βολευτής και πρώην υφυπουργός, Νίκος Νικολόπουλος προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στο χώρο της δεξιάς με μία εγκύκλιο-φωτιά.

Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος παραιτήθηκε από υφυπουργός και μέλος της ΚΟ της ΝΔ όταν έλαβε εντολή από τον Α.Σαμαρά να πει "ναι σε όλα στην τρόικα" εξέδωσε την παρακάτω εγκύκλιο στα μέλη και τους υποστηρικτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο οποίο είναι γ,γ, και του κινήματος "Ανατροπή"  που θα είναι ο συνδυασμός που θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής:

"Με αφορμή το παραπεμπτικό που εστάλη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου , από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητρόπουλου, βάσει του οποίου ζητείται η ποινική  δίωξη σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α. , ζητώ από  τα μέλη  και τους  φίλους του κινήματος ΑΝΑΤΡΟΠΗ  να αποφεύγουν :

1)    Την ομοιόμορφη ένδυση και υπόδηση  
2)    Το συντεταγμένο βάδισμα
3)    Τη λήψη  αρμοδιοτήτων  και καθηκόντων  στα πλαίσια λειτουργίας του κινήματος
4)     Τη διάδοση των ιδεών του κινήματος
5)    Την αγορά νεροπίστολων στα παιδιά τους
6)    Τη συμμετοχή σε παιχνίδια χρωματισφαίρισης  (paintball)   

Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκος Ι. Νικολόπουλος"

Είναι εμφανής η "λεπτή" ειρωνεία απέναντι σε ένα παραπεμπτικό το οποίο έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για το περιεχόμενό του, όπως επικρίσεις για ιδεολογικό κυνήγι μαγισσών έχουν δεχθεί και οι ίδιες οι ανακρίτριες (την Ι.Κλάπα την κατηγόρησε ότι  εμφορείται από ακραίες κομμουνιστικές αντιλήψεις ο Παύλος Σαράκης μέλος της ΝΔ μέχρι την διαγραφή του επειδή ανέλαβε συνήγορος του Η.Κασιδιάρη).

Και θέτει 'εμμεσα ζητήματα δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμοποίησης των ανακριτικών πράξεων που έχουν περιλάβει ως "τεκμήρια¨τα παραπάνω "αδικήματα" προκειμένου να τεκμηριωθεί η δίωξη για "εγκληματική οργάνωση" κατά των υπόλοιπών βουλευτώ της Χρυσής Αυγής.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της ΝΔ και υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες πορ πρόσκεινται στην κυβέρνηση ότι "Ο Ν.Νικολόπουλος "φλερτάρει" με την Χρυσή Αυγή".

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής (δημοσκοπήσεις των φέρουν να κινείται μεταξύ του 10-15%) μίλησε πλέον χωρίς επιστροφές και αυτά που λέει "τσούζουν"::

«Η Δημοκρατία υπερέχει γιατί δεν διώκει και δεν φυλακίζει τις άλλες ιδεολογίες, αλλά τις νικάει στο πεδίο των επιχειρημάτων

Θα είμαι πάντοτε ενάντιος σε ο,τιδήποτε προσπαθεί να φυλακίσει την ελευθερία και να μετατρέψει την δημοκρατία σε έναν… εκδημοκρατισμένο φασισμό.
Κάποιοι, μέσω των φυλακίσεων και των διώξεων εις βάρος της Χρυσής Αυγής μπορεί να λειαίνουν το έδαφος για μία εκτεταμένη επιχείρηση πολιτικών διώξεων, που θα διατρέχουν όλο τον άξονα της εκάστοτε αντιπολίτευσης, ώστε “νόμιμοι” να είναι μόνον όσοι είναι με το σύστημα και όλοι οι άλλοι να μετατρέπονται σε “παράνομους”.

Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε, κανένας πραγματικός δημοκράτης δεν μπορεί να το αποδεχτεί, αφού στη δημοκρατία, η πολιτική διαπάλη διεξάγεται με όρους ιδεολογικούς, με τη δύναμη των επιχειρημάτων και την άσκηση πολιτικής υπέρ της ευημερίας του λαού.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η ποινικοποίηση των ιδεολογιών – ακόμα και των πλέον ακραίων όπως ο απεχθής Ναζισμός - είναι απολύτως αντιδημοκρατική.

Η άνθηση των ακραίων αντιλήψεων στην χώρα είναι απότοκο της φτώχειας, της ύφεσης και της ανεργίας που πλήττει τον λαό.

Η απάντηση της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι η φυλάκιση και τιμωρία των αποτελεσμάτων της κρίσης, αλλά η αντιμετώπιση των αιτίων της κρίσης. Κάθε άλλη  στρατηγική, όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική, αλλά είναι και επικίνδυνη!

Είναι η ώρα λοιπόν, το σύνολο όσων πιστεύουν πραγματικά στην δημοκρατία, σε όποια κομματική παράταξη και αν ανήκουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην νομίζουν ότι κρυβόμενοι θα δοξαστούν. Ας μιλήσουν ανοικτά για δημοκρατία και ας την υπερασπιστούν.

Όπως έπραξε ο Μανώλης Γλέζος που ψήφισε ενάντια στην διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Γλέζος θέλει να προστατεύσει την Χρυσή Αυγή ή ότι συμπαθεί τον ναζισμό και οποιαδήποτε άλλη, ολοκληρωτική και φασιστική ιδεολογία.

Ο Μανώλης Γλέζος, διαφύλαξε την Δημοκρατία, ξέροντας ότι η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών κάποιων βουλευτών δεν μπορεί να συνδυάζεται με την κατάργηση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών, όπως είναι και η χρηματοδότηση των πολιτικών σχηματισμών που έλαβαν ένα ικανό ποσοστό από τον λαό και εκπροσωπούν ένα σημαντικό κομμάτι του.

Ακριβώς αυτό τονίζω και εγώ. Δεν στηρίζω τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά τη Δημοκρατία!".

Ο Ν.Νικολόπουλος εκφράζει απλά το 75% των ψηφοφόρων που δηλώνουν "νεοδημοκράτες", αλλά αντιτίθενται στις διώξεις κατά του Λαϊκού Συνδέσμου κάτι που καταδεικνύεται σε όλες δημοσκοπήσεις 


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου