Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 14



Δωδέκατη μέρα της προσκυνηματικής μας εκδρομής στους Αγίους Τόπους. Τα σημερινά προσκυνήματα είναι αρκετά και σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής μας. Γι΄ αυτό ξεκινάμε νωρίς προκειμένου να μπορέσουμε, με τη Χάρη του Θεού, να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα της ημέρας.
       Κατευθυνόμαστε προς την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται αρκετά μακριά από τα Ιεροσόλυμα και περιβάλλεται από απέραντη έρημο. Στην περιοχή αυτή επικρατεί πάρα πολύ ζέστη και πολύ έντονη υγρασία. Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και κυρίως, τις μεσημεριανές ώρες, όπου η ζέστη γίνεται αφόρητη.
       Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς την Ιερά Μονή, ο π. Τιμόθεος μας διηγείται τη ζωή του Αγίου Γερασίμου και τα πλούσια πνευματικά χαρίσματα που είχε ο Άγιος. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ένας από τους μεγάλους ασκητές της ερήμου. Ζούσε στην έρημο του Ιορδάνου, απ΄ όπου πήρε και το προσωνύμιο «Ιορδανίτης», με σκληρή άσκηση, προσευχή και νηστεία. Η πνευματική ζωή που ζούσε, ο αδιάκοπος πνευματικός του αγώνας και η μεγάλη αγάπη του προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό χαρακτήριζαν τη ζωή του. Είχε φτάσει σε τέτοιο πνευματικό στάδιο που επικοινωνούσε και συνομιλούσε με τα ζώα. Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι δίπλα του βρίσκονταν όχι μόνο ήμερα ζώα αλλά και άγρια ζώα. Πιστός υποτακτικός του, με απόλυτη υπακοή, ήταν ένα λιοντάρι. Το λιοντάρι αυτό τον ακολουθούσε, τον συνόδευε και υπάκουε πιστά στις προσταγές του Αγίου Γέροντα.  Κάποτε ο Άγιος είχε στείλει το λιοντάρι μαζί με ένα γαϊδουράκι στον Ιορδάνη ποταμό για να φέρουν νερό. Ενώ είχαν φορτώσει το νερό, το λιοντάρι αποκοιμήθηκε. Τότε, περνώντας από ΄κει κάποιοι καμηλιέρηδες, βρήκαν ευκαιρία και άρπαξαν το γαϊδουράκι. Το λιοντάρι γύρισε πίσω στον Άγιο μόνο του και, βεβαίως, δεν μπορούσε να εξηγήσει με ανθρώπινα λόγια τι είχε συμβεί. Ο Άγιος, νομίζοντας ότι το λιοντάρι είχε φάει το  γαϊδουράκι, του επέβαλε σαν τιμωρία να πηγαίνει εκείνο καθημερινά να φέρνει νερό από τον ποταμό. Πιστό και υπάκουο το λιοντάρι τελούσε καθημερινά το δρομολόγιο προς τον Ιορδάνη. Κάποια μέρα βρήκε τους καμηλιέρηδες, πήρε πάλι πίσω το γαϊδουράκι που είχαν αρπάξει και μαζί πήρε από τους καμηλιέρηδες και τις καμήλες τους. Αφού γύρισαν πίσω, ο Άγιος Γεράσιμος κατάλαβε τι είχε συμβεί και διαπίστωσε μ΄ αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη αφοσίωση του λιονταριού προς το πρόσωπό του. Μάλιστα το λιοντάρι έμεινε μαζί του μέχρι που ο Άγιος έφυγε από αυτή τη ζωή και ξεψύχησε κοντά στον τάφο του ''Γέροντά'' του.
       Φτάνουμε στο μοναστήρι του Άγιου Γερασίμου του Ιορδανίτου και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγάλη ζέστη και την υγρασία. Η έκταση του μοναστηριού είναι αρκετά μεγάλη με μεγάλους και πολλούς εξωτερικούς χώρους. Ακριβώς έξω από το μοναστήρι υπάρχει ένα μπρούτζινο λιοντάρι για να μας θυμίζει το πιστό λιοντάρι που έζησε δίπλα στον Άγιο. Κατά την είσοδό μας στο μοναστήρι συναντούμε μια εσωτερική αυλή και από αυτή εισερχόμαστε στο ναό της Μονής. Μπαίνουμε μέσα και προσκυνούμε. Συναντούμε πολλές εικόνες της Παναγίας μας μεταξύ αυτών της Ιεροσολυμίτισσας και της Γαλακτοτροφούσας. 
Επίσης, στις περισσότερες εικόνες και αγιογραφίες ο Άγιος εικονίζεται με το λιοντάρι, το οποίο  έζησε με υπακοή δίπλα του. Αφού προσκυνήσαμε, καθίσαμε για λίγο στην αυλή του μοναστηριού, όπου μας προσέφεραν ένα κέρασμα.
Ύστερα αποχωρήσαμε από το μοναστήρι για να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας. Ενώ είχαμε επιβιβαστεί στο λεωφορείο, μας συνάντησε ο ηγούμενος του μοναστηριού, μας μίλησε με ωραία πνευματικά λόγια και μας ευχήθηκε καλό υπόλοιπο προσκύνημα. 
       Επόμενο προσκύνημα για σήμερα είναι το όρος Θαβώρ. Στο όρος αυτό όλοι θυμόμαστε τη θαυμαστή Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ο Κύριος, αφού είχε παραλάβει μαζί Του τρεις μαθητές Του- τους Αποστόλους Πέτρο, Ιωάννη και Ιάκωβο- ανέβηκε στο όρος και εκεί με μεγάλη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια «... μετεμορφώθη ἔμπροσθεν αὐτῶν...». Στην κορυφή του όρους αυτού βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι. 
Μέχρι κάποιο σημείο φτάσαμε με το δικό μας λεωφορείο. Από εκείνο το σημείο που μας άφησε, επιβιβαστήκαμε σε άλλα μικρά λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν τους προσκυνητές στο μοναστήρι. Το μοναστήρι βρίσκεται αρκετά ψηλά και η διαδρομή της ανάβασης είναι πολύ γραφική. Καθώς ανεβαίναμε παρατηρούσαμε το τοπίο με τις απέραντες και τις πολύ προσεγμένες καλλιέργειες ενώ ακριβώς κάτω από το όρος απλωνόταν ένα χωριό με το όνομα Θαβωρία. Απέναντί μας αντικρίζαμε τη Ναζαρέτ.
       Φτάνουμε στην Ιερά Μονή και μας υποδέχονται πολύ φιλόξενα οι αδελφές του μοναστηριού. Προχωρούμε στο προαύλιο του μοναστηριού το οποίο είναι αρκετά μεγάλο, με όμορφα λουλούδια και με εκπληκτική θέα προς τα κάτω. Κατευθυνόμαστε προς το ναό. Ανάβουμε το κεράκι μας και προσκυνούμε τις ιερές εικόνες με τη Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. 
Ιδιαίτερη ευλογία αποτελεί ο λίθος στον οποίο πάτησε ο Κύριος και μετεμορφώθη και ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού προς προσκύνηση. Το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν ο Κύριος τη στιγμή της Μεταμόρφωσης βρίσκεται μέσα στο Ιερό Βήμα, εκεί που είναι τοποθετημένη η Αγία Τράπεζα. Για να μπορούν, όμως, όλοι οι προσκυνητές να έχουν πρόσβαση και να προσκυνούν, τοποθέτησαν το λίθο έξω από το Ιερό Βήμα, μέσα στο ναό. Προσκυνήσαμε κι εμείς το λίθο αυτό και ψάλλαμε όλοι μαζί το απολυτίκιο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. 
Μέσα στο ναό υπήρχε, επίσης, και μια εικόνα της Παναγίας μας με τον Κύριο ως βρέφος στην αγκαλιά της και η οποία είναι θαυματουργή. Ο ναός μέσα είναι πολύ κατανυκτικός με όμορφο τέμπλο και εντυπωσιακές αγιογραφίες. Όλοι στεκόμαστε στο ναό με δέος, αντιλαμβανόμενοι την ιερότητα του χώρου και το εξαιρετικό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που συνέβη σ΄ εκείνο το μέρος.
       Μπήκαμε και καθίσαμε σ΄ ένα χώρο, όπου οι αδελφές του μοναστηριού μάς προσέφεραν ένα κέρασμα. Μείναμε για λίγο στο χώρο αυτό, όπου ανακουφιστήκαμε από την ζέστη που είχε αρχίσει να γίνεται έντονη. Σ΄ αυτό το χώρο υπήρχαν γύρω-γύρω πολλές εικόνες. Εκεί, σε μια μεριά του τοίχου, υπήρχε μια φωτογραφία πολύ ιδιαίτερη και εντυπωσιακή. 
Έδειχνε τη φωτεινή νεφέλη που εμφανίζεται κάθε χρόνο, την ημέρα της μεγάλης εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πάνω από το μοναστήρι. Πολλοί προσκυνητές ομολογούν και γίνονται αυτόπτοι μάρτυρες του συγκεκριμένου θαύματος την ημέρα εκείνη. Φεύγοντας ευχαριστήσαμε την χαριτωμένη αδελφότητα της Ιεράς Μονής και βγαίνοντας, θαυμάσαμε στο προαύλιο του μοναστηριού την ομορφιά και την ηρεμία του τόπου. 
Επίσης, στο προαύλιο του μοναστηριού, παρατηρεί κανείς μια μεγάλη εικόνα της Μεταμόρφωσης περικυκλωμένη με όμορφα λουλούδια και ένα μικρό καντηλάκι να κρέμεται μπροστά της. Επιβιβαστήκαμε στα μικρά λεωφορεία, τα οποία θα μας κατέβαζαν χαμηλά στο σημείο που βρισκόταν το δικό μας λεωφορείο και από όπου θα ξεκινούσαμε για το τρίτο προσκύνημα της ημέρας.
       Προορισμός μας είναι τώρα η Ναζαρέτ. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σ΄ αυτό το μέρος μεγάλωσε η Υπεραγία Θεεοτόκος και στο σημείο που είναι η Ιερά Μονή υπήρξε το σπίτι, όπου διέμενε η Παναγία μας. Το μοναστήρι δεν είναι πολύ μεγάλο και ο ναός είναι αρκετά μικρός.
       Φτάνουμε στο μοναστήρι και εισερχόμαστε στο εσωτερικό του ναού για να προσκυνήσουμε στον ιερό χώρο. 
Προχωρούμε και κατεβαίνουμε κάποιες σκάλες που οδηγούν σε μια πηγή. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτή είναι η πηγή που η Παναγία κατέβαινε και έπαιρνε νερό. 
Σ΄ αυτό το σημείο , πάνω από την πηγή,  υπάρχει μια μεγάλη και πολύ ωραία εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Κύριος σ΄ αυτή την εικόνα εικονίζεται ολόσωμος στην κοιλία της Αγίας Μητέρας Του, ενώ δίπλα της είναι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που της αναγγέλει το χαρμόσυνο μήνυμα. Ψάλλαμε όλοι το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού και για ευλογία ήπιαμε αγίασμα από τον τόπο εκείνο. 
Επίσης, δίπλα στην πηγή, βρίσκεται και η σκάλα του σπιτιού της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία υπάρχει μέχρι σήμερα και προστατεύεται. Μετά από αυτή τη μεγάλη ευλογία που πήραμε σ΄ αυτό το μέρος αναχωρήσαμε για το τελευταίο προσκύνημα της ημέρας.
       Τελευταίος προορισμός μας για σήμερα είναι η Κανά της Γαλιλαίας. Σ΄ αυτό το μέρος ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα. Εκεί ο Κύριος, προσκαλεσμένος σ΄ ένα γάμο, μετέτρεψε το νερό σε κρασί. Το κρασί στο τραπέζι του γάμου είχε τελειώσει και ο Κύριος τους προέτρεψε να Του φέρουν τις υδρίες γεμάτες με νερό έως πάνω. Τότε το ευλόγησε και το νερό έγινε κρασί.
       Φτάνουμε στο σημείο που βρίσκεται το μοναστήρι. Είναι ένα όμορφο μοναστήρι με ωραίους, διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους. Όμορφα φυτά διακοσμούν τον προαύλιο χώρο, όπου υπάρχουν σημεία με δροσερό αέρα κατάλληλα για την ανάπαυση των προσκυνητών από την έντονη ζέστη.
      Μπαίνουμε μέσα στο ναό, ο οποίος είναι μεγαλοπρεπέστατος και κατανυκτικός. Προσκυνήσαμε στον ιερό χώρο και καθίσαμε στις καρέκλες για να ακούσουμε από τον π. Τιμόθεο τα γεγονότα και το θαύμα του Κυρίου μας στην Κανά. Υπήρχαν πολλές εικόνες από το γάμο στην Κανά με τον Κύριο να ευλογεί το νερό και αυτό να γίνεται κρασί. 
Επίσης, στο εσωτερικό του ναού σώζονται μέχρι σήμερα δύο από τις έξι υδρίες τις οποίες είχαν γεμίσει μέχρι πάνω με νερό, το οποίο ευλόγησε ο Κύριος και έγινε κρασί. Η μία βρίσκεται  στη δεξιά μεριά του ναού και η άλλη στην αριστερή πλευρά. Προστατεύονται προφυλάσσονται μέσα σε μεγάλες γυάλινες κατασκευές, για να διατηρούνται και να μπορούν οι προσκυνητές να παίρνουν ευλογία.   
Στο ναό υπάρχει και μια εικόνα του Αγίου Σίμωνα του Ζηλωτή, ο οποίος ήταν ο γαμπρός στο γάμο και αργότερα έγινε Άγιος της Εκκλησίας μας. Αφού προσκυνήσαμε, βγήκαμε στον προαύλιο χώρο. Εκεί μας προσέφεραν σε όλους λίγο κρασί για να θυμόμαστε το θαύμα του Χριστού στο γάμο της Κανά.
       Τελειώνει και σήμερα το προσκύνημά μας, έχοντας πάρει όλοι μας ευλογίες από όλα τα προσκυνήματα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε και με τη Χάρη του Θεού να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα το πρόγραμμά μας.    

«ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ» (VIDEO)


. Ο Θέμος Αναστασιάδης χλευάζει το μυστήριο της εξομολόγησης και ο νεαρός καλλιτέχνης αντιστέκεται ευπρεπώς.

Ως  «
Αγιορείτικο Βήμα» να συγχαρούμε τον κ. Αναδιώτη  καθώς σήμερα ο κόσμος του θεάματος ζει μέσα στους σκανδαλισμούς και στις ηδονές και τα ερεθίσματα που παίρνει  έχουν  οδυνηρά  αποτελέσματα.


ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 666

15ΠΗΓΗ:  http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12288:eksigii-apo-ton&catid=120:2011-01-06-21-28-01&Itemid=403

 Γέροντα, και οι σούστες πού ράβουν στά ροϋχα πουλιούνται πάνω σε κάτι χαρτιά πού έχουν τον αριθµό 666.- Βρε τον διάβολο! Στις πιστωτικές κάρτες το έχουν βάλει από καιρό. Τώρα και στις σούστες! Πολλοί το 666 το βάζουν σάν φίρµα, γιά νά προτιµούν τα δικάτους προϊόντα. Ό ένας νά ύποστηρίζη τον άλλο. ∆ηλαδή το 666 νά παίρνη το 666.


Ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


. Η νύχτα και ο έναστρος ουρανός κρατύνουν πάνω από τα κτίσματα του μοναστηριού. Είναι ώρα προσευχής, εγρήγορσης και ανάτασης της ψυχής προς τις θείες διακοσμήσεις.

Στις 7:30 με τη Βυζαντινή ώρα, ο εκκλησιαστικός θα σημάνει το πρώτο τάλαντο, θα ανάψει τις κανδήλες, τις λουσέρνες, τα φανάρια και τους φανούς του Καθολικού.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, ΚΥΡΑ ΜΟΥ, ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ ΕΣΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ;;; ΚΑΙ ... ΑΝ Ο ΤΡΙΤΣΗΣ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΔΟΞΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ;;; ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ Ε, ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ !!!

Η Πιπιλή ζήτησε να αλλάξουν τα ονόματα των σταθμών του Μετρό!

Όχι ονόματα αγίων και εκκλησιών στις στάσεις των τρόλεϊ, του τραμ και του Μετρό, ζήτησε η κυρία Φωτεινή Πιπιλή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εξήγησε τον λόγο...

... ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ !!!

Φοβερές ατάκες που έχουν ειπωθεί σε δικαστήρια

Τα ακόλουθα είναι από το βιβλίο ‘Disorder in the American Courts’, και έχουν ειπωθεί από ανθρώπους σε δικαστήρια- έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θαυματουργός ὁ Νεοκαισαρείας

Γεννήθηκε περίπου τὸ 210 μὲ 215 μ.Χ. Οἱ γονεῖς του ἦταν εἰδωλολάτρες καὶ εἶχαν μεγάλη κοινωνικὴ θέση στὴ Νεοκ&alp ...
περισσότερα...

ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ !!!

Κάτω από το πρόσχημα του ερευνητή της ψυχής…

16 11 2012
Κάτω από το πρόσχημα του ερευνητή της ψυχής, βρίσκεται το αθάνατο φως της θεότητας. Με ολοένα πιο μειωμένα τα όνειρά του και τις ελπίδες, ηχώντας, κάτω από το δέρμα του, μέσα σε παγωμένο αίμα, ξεπλένονται οι διαψευσμένες προσδοκίες. Αλίμονο σε εσάς, κρύψτε τα μάτια σας! Ήρθε η ώρα!

Για πρώτη φορά το video NTOKOYMENTO με το υποβρύχιο που γέρνει [video]


H εκπομπή "Αυτοψία" του Αντώνη Σρόϊτερ αποκάλυψε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τον Απρίλιο του 2007 όπου έγινε η πρώτη δοκιμή επί Σουηδικού εδάφους του υποβρυχίου που μας πούλησε η Γερμανία, ενώ γνώριζε τα τεχνικά προβλήματα του. Μάλιστα οι Γερμανοί παρουσιάστηκαν πιεστικοί (γιατί άραγε;) για να...




το παραδώσουν και να πληρωθούν άμεσα. Κόστος των υποβρυχίων που σαπίσουν στον Σκαραμαγκά; 2.3 δις ευρώ σε...παλιοσίδερα και με τον ιδιοκτήτη του (Ιμπραήμ Σάφα, από το Αμπού Ντάμπι) άφαντο εκτός Ελλάδας. Απίστευτες ιστορίες που πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσα από περικοπές, απολύσεις και αυτοκτονίες καθημερινά. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο πιο κάτω:


ΠΗΓΗ:   http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/11/video-ntokoymento-video_16.html#more

Μήνυμα αναγνώστη: Η ελευθερία των 450 ευρώ

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου η έννοια της ελευθερίας συνδέεται με τη λέξη χρήμα. Οπότε...
όσα περισσότερα χρήματα έχεις τόση περισσότερη ελευθερία σου παρέχεται από το "σύστημα".Πως συμβαίνει αυτό;

ΕΙΔΕΣ ΟΙ ... ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ;;;

Όταν ο Άκης και οι Κωστάδες ήταν μια χαρούμενη παρέα...

...με ροδοκόκκινα μαγουλάκια και τσακίρ κέφι και έριχναν τις στροφές τους στη πίστα λαϊκομάγαζου, χωρίς να σκέφτονται την...στενή! Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντο πιο κάτω...

ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ... ΜΩΡΕΕΕΕΕ !!! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ !!!

Εμπαιγμός από το Υπ. Οικονομικών με το επίδομα του Πετρελαίου θέρμανσης. Μισή διόρθωση της αδικίας,,
Γράφει ο/η Χρυσόγελος Μανώλης   
16.11.12
   Μισή διόρθωση από το Υπουργείο Οικονομικών, για το επίδομα του Πετρελαίου θέρμανσης!. 
   Διόρθωσαν τον αριθμό τέκνων…, και έτσι το εισόδημα των 35.000€ για τον Έγγαμο, προσαυξάνεται κατά 3.000€ για κάθε τέκνο(και όχι μέχρι το τρίτο, όπως ήταν αρχικά...).
   Αλλά για να είναι τελικά κάποιος δικαιούχος, εκτός των άλλων… θα πρέπει: