Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Οι 10 ωραιότερες φωτογραφίες του Flickr για το 2016!

| 12:16 - 12 Δεκεμβρίου 2016
Ο δικτυακός τόπος ανταλλαγής φωτογραφιών παρουσιάζει τις 10 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από δισεκατομμύρια προσθήκες φέτος χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο. Μέσα από ένα σύνολο εξαιρετικών εικόνων που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες, από τη φύση και την καθημερινότητα των ανθρώπων μέχρι τα ζώα και πορτρέτα, η επιλογή μπορεί να ήταν δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα ήταν πέρα από τα αναμενόμενα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος τόπος συλλογής εικόνων στο διαδίκτυο διακρίνεται για τις εξαιρετικές φωτογραφίες που συγκεντρώνει.
1. Cuando Amanece la Pasión, Aveira Lagoon, Πορτογαλία perierga.gr - Οι 10 ωραιότερες φωτογραφίες του Flickr για το 2016!

ΔΕΙΤΕ ΕΝΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!


Ὁ Ἅγιος Σπυρίδων φροντίζει γιὰ τὴν Πανήγυρη

Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Γέροντος Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου, «Ἁγιορεῖται Πατέρες καὶ Ἁγιορείτικα», 
ἔκδ. Ἱερὸν Ἡσυχαστήριον «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ὁ Θεολόγος» Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης
Κάποτε, στὸ Κουτλουμουσιανὸ Κελλὶ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος, τὸ Κερκυραίικο, ἐνῶ εἶχε πλησιάσει ἡ ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου, δὲν εἶχαν βρῆ ἀκόμη ψάρια, καὶ οἱ Πατέρες ἀνησυχοῦσαν. Τὰ Καλογέρια ἔλεγαν στὸν Γέροντα νὰ ἀγοράσουν βακαλάο, μιὰ ποὺ δὲν βρῆκαν ψάρια. Ὁ Γέροντας τοὺς ἔλεγε:
– Κάντε ὑπομονή, ὁ Ἅγιος Σπυρίδων θὰ μᾶς φέρη ψάρια. Καὶ

Αγιάννηδες και Ιαβέρηδες ! Ό Νόμος είναι τυφλός αλλά όχι για όλους…




«Σε μια εποχή κρίσης οικονομικής και θεσμών διαφάνειας, αντί να έχουμε συμπόνοια ο ένας πολίτης προς τον άλλον συνηθέστατα ζητούμε τον αποκεφαλισμό, του ενός από τον άλλο…Ζητούμε με κακία, αυτό πού έπαθα εγώ να το πάθεις κι΄εσύ! Άνεργος ΕΓΩ, έ, τότε μακάρι άνεργος κι΄ ΕΣΥ. Έτσι μέ εμπάθεια και ζήλεια σκέφτονται πολλοί, φέρνοντας

Σπύρος Καγιαλές (1872-1929) - Ο ήρωας που έκανε το κορμί του ιστό για την ελληνική σημαία

Ο ανδριάντας του Σπύρου Καγιαλέ στο Ακρωτήρι ΧανίωνΟ Σπύρος Καγιαλές - Καγιαλεδάκης, ο «Θρύλος του Ακρωτηρίου», έγραψε με τον ηρωισμό του και την αυτοθυσία του, μια από τις πιο ένδοξες στιγμές της Ελλάδος, κατά των Αγώνα των Κρητών, το 1897, για ένωση με την Μητέρα Πατρίδα.
Δυστυχώς τα περισσότερα Ελληνόπουλα, ακόμα ακόμα και τα Κρητικόπουλα αγνοούν την ύπαρξη αυτών των ηρώων.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Εὐστράτιος, Αὐξέντιος, Εὐγένιος, Μαρδάριος καὶ Ὀρέστης

Μαρτύρησαν κατὰ τὸ σκληρὸ διωγμὸ τῶν χριστιανῶν ἐπὶ Διοκλητιανού. Ὁ Εὐστράτιος, ποὺ ἦταν ἀνώτερος ἀξιωματικός, σ&upsi ...
περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

13 Δεκεμβρίου

μ.Χ.
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι. Ο ιερομόναχος Σαμουήλ με πέντε Σουλιώτες, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν από τους Tούρκους, βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται.