Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Τα Ψυχοσάββατα. Ποιά είναι, πότε και γιατί τελούνται.

Φωτο:o-nekros.blogspot.com
...κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους

Μέσα στην ιδιαίτερη μέριμνά της για τους κεκοιμημένους, η αγία Ορθόδoξη Εκκλησία μας έχει καθορίσει ξεχωριστή ημέρα της εβδομάδος γι  αὐτούς.
Κάθε Σάββατο δηλαδή.

ΠΕΝΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ

Last updated on
gortunos_Ieremias
1. Ὅλοι οἱ βαπτισμένοι Ὀρ­θόδοξοι χριστιανοί ἀποτελοῦμε, ἀγαπητοί μου, μία ἱερή καί ἅγια οἰκογένεια, πού λέγεται Ἐκκλησία. ΜΙΑ εἶναι ἡ Ἐκκλησία καί δέν εἶναι πολλές. Καί αὐτή ἡ Μία Ἐκκλησία εἶναι ἡ Ὀρθόδοξη. Ἡ Ἐκκλησία εἶναι ἱερό σῶμα, πού κεφαλή του ἔχει τόν Ἰησοῦ Χριστό.

Προς όλες τις απελπισμένες συζύγους και μητέρες : Το λαμπρό παράδειγμα της Αγίας Μόνικας

  Αγία Μόνικα 

Η Αγία Μόνικα ( 332-388 ) γεννήθηκε στην Ταγάστη της Νουμιδίας από χριστιανούς γονείς. Ήταν μητέρα του μεγάλου θεολόγου και φιλοσόφου αγίου Αυγουστίνου.

Οι γονείς της την πάντρεψαν το 350 μʼ έναν ειδωλολάτρη , τον Πατρίκιο, άνθρωπο καλοπροαίρετο, αλλά πολύ οξύθυμο και άστατο. Η Μόνικα με την υποταγή και την υπομονή της αγωνίστηκε να τον οδηγήση στον Χριστό.


Ἄγγελοι εἶναι πού ἀπογράφουν σέ κάθε ἐκκλησία τούς νηστευτές

Last updated on νηστεία 

Η νηστεία μεν λοιπόν είναι ωφέλιμη για όλο τον χρόνο, για αυτούς που την προτιμούν (διότι ούτε η δαιμονική επήρεια δεν αποθρασύνεται κατά του νηστευτή, και οι φύλακες της ζωής μας άγγελοι με περισσότερη προθυμία παραμένουν στους καθαρισμένους στην ψυχή από τη νηστεία) πολύ δε περισσότερο

Προς μία ευκατάστατη κυρία για τον άνεργο εργάτη

Last updated on Προς μία ευκατάστατη κυρία για τον άνεργο εργάτη 

Στη γειτονιά σας ζει ένας εργάτης «εργατικός, τίμιος και αξιόπιστος», όπως λέτε.

Όμως τώρα είναι χωρίς δουλειά και χωρίς ψωμί. Ρωτάτε, εάν μπορεί να βοηθηθεί από δω, από την Αχρίδα.


Β'  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ  ΙΩΗΛ  ΤΟ  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
Α'  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ  ΙΩΗΛ  ΤΟ  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Πορφύριος Ἐπίσκοπος Γάζης


Ὁ Ἅγιος Πορφύριος γεννήθηκε στὴ Θεσσαλονίκη ἀπὸ πλούσιους καὶ εὐσεβεῖς γονεῖς. Ἀφοῦ ἐγκατέλειψε καὶ γονεῖς καὶ πλούτη, στὰ χρόνια τῆς βασιλείας τοῦ Ἀρκαδίου καὶ Ὀνωρίου, ἀναχώρησε γιὰ τὴν Αἴγυπτο ποὺ ἦταν τότε μεγάλο μοναστικὸ κέντρο καὶ ἔγινε μοναχὸς σὲ σκήτη. Μετὰ πενταετὴ διαμονὴ ἦλθε στὰ Ἱεροσόλυμα καὶ κήρυσσε στοὺς Ἰουδαίους καὶ τοὺς Ἕλληνες τὸ Εὐαγγέλιο τοῦ Χριστοῦ. Ἐκεῖ ἀσθένησε σοβαρὰ ἀπὸ κίρρωση τοῦ ἥπατος, ἀλλὰ παρὰ τὴν ἀσθένειά του δὲν παρέλειπε καθημερινὰ νὰ ἐπισκέπτεται τὸ Ναὸ τῆ ...
περισσότερα...

Τί είναι τα Άγια Λείψανα;

Last updated on Τί είναι τα Άγια Λείψανα 

Πιστεύουμε πως το σώμα του ανθρώπου, που προσλαμβάνεται στην Εκκλησία, γίνεται δοχείο της άκτιστης θείας ενέργειας, χριστοφόρο και πνευματοφόρο: «Ουκ οίδατε ότι τα σώματα υμών μέλη Χριστού εστίν;…. η ουκ οίδατε ότι το σώμα υμών ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος εστίν, ου έχετε από Θεού, και ουκ έστε εαυτών;… δοξάσατε τον Θεόν εν τω σώματι υμών και εν τω πνεύματι υμών, άτινα εστι του Θεού» (Α” Κορ. στ” 15-20),

ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Last updated on

Bίντεο/Γύρω στα μεσάνυχτα στις 23 /02, μετά την βραδυνή ακολουθία στη Λαύρα του Κιέβου , περίπου 100 άτομα οπλισμένα με αλυσίδες και λοστούς απέκλεισαν όλες τις εξόδους και εισόδους της ορθόδοξης μονής.

Στιγμιότυπο από την κάμερα στην είσοδο της Μονής
Στιγμιότυπο από την κάμερα στην είσοδο της Μονής
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Ροπαλοφόροι και κρανοφόροι στο μοναστήρι
Ροπαλοφόροι και κρανοφόροι στο μοναστήρι
Σαν επιδρομείς εισέβαλαν στη Ιερά Λαύρα του Κιέβου , περίπου εκατό οπλισμένοι άνδρες που αυτοαποκαλούνται στελέχη των μονάδων εθνικής άμυνας και αιχμαλώτισαν τους μοναχούς ,

ΜΕΡΚΕΛ: O ΦΑΚΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ

Last updated on
Ένα χέρι την έδειξε
Ένα χέρι την έδειξε
Δ.Πορφύρης,Π.Σταφυλά , Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Την ώρα που η “Ουκρανική Επανάσταση” με τη φιλοναζιστική της ιδεολογία και πρακτική επανέφερε στις μνήμες της ανθρωπότητας το σκοτεινό περελθόν των Ουκρανών-συνεργατών του Χίτλερ, η Angela Merkel πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις .

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ; ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ;

Last updated on oukrania 
 Η προφητεία του Αγίου Αγαθαγγέλου (1276 μ.Χ.)
Ήκουσα φωνή υπό της Άρκτου ερχομένης, λεγούσης ούτω:
 Ρωσία, ξύπνησεν γε ουν εκ του ύπνου.
Προς εσέ ο λόγος του Αγγέλου και εν τη πρωία του ηλίου αμπλησθήσεται ελαίου η λάμπα σου και πρίν ο ήλιος φανή εν τω ανατολικό ζωδίω (ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ;), συ μεν εκμανής έση.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ!

E-mail Εκτύπωση PDF
1Ο ταπεινός έχει συνείδηση της εσωτερικής του καταστάσεως και, όσο κι αν είναι άσχημη, δεν χάνει την προσωπικότητά του. Δεν χάνει την ισορροπία του.
Το αντίθετο συμβαίνει με τον εγωιστή, τον έχοντα αισθήματα κατωτερότητος. Στην αρχή μοιάζει με τον ταπεινό. Λίγο, όμως, αν τον πειράξει κανείς, αμέσως χάνει την ειρήνη του, εκνευρίζεται, ταράζεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΙΩΣΗΦ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ  μοναχός με τα λόγια του αλλά κυρίως με το παράδειγμά του μας δίδασκε να υπομένωμε με σιωπή και ταπείνωση κάθε πειρασμό και κάθε δυσφήμιση και συκοφαντία εναντίον μας. Όταν όμως η μομφή άπτεται της ορθόδοξης πίστης μας τότε να απαντούμε ότι αιρετικοί ούτε είμαστε ούτε ποτέ χάριτι Χριστού θα γίνωμε.

Ἡ κάρα τοῦ ἁγιορείτου γέροντος Ἰωσήφ τοῦ Ἡσυχαστοῦ

Last updated on
Ἡ κάρα τοῦ ἁγιορείτου γέροντος Ἰωσήφ τοῦ Ἡσυχαστοῦ
Η κάρα του αγιορείτου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού και λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος (;).
 Η κάρα του αγιορείτου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού (+1959) βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στην Αριζόνα (περιοχή Φλόρανς) των ΗΠΑ. Η Ιερά Μονή ιδρύθηκε, ως γνωστόν, από τον γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη.

Συνεχίζονται οι διωγμοί κατά Χριστιανών από ένοπλους ισλαμιστές στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Last updated on Soldiers from the Chadian contingent of the Central African Multinational Force patrol in Damara 

Ένας μεταφραστής της Βίβλου που εργαζόταν στην χώρα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς επιχειρούσε να μεταφέρει την οικογένειά του σε ασφαλές μέρος.

Ο Πούτιν κάλεσε τον ρωσικό στρατό και το ναυτικό να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο!

Last updated on prezident_rossii_vladimir_putin_prizval_armiyu_i_flot_podgotovitsya_k_lyubomu_razvitiyu_sobytiy 

Δηλώσεις με σαφές νόημα και περιεχόμενο, πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος συμμετέχοντας σε τελετή των του στρατού στην Μόσχα.
«Η ικανότητα μάχης του ρωσικού στρατού και του ναυτικού, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής ασφάλειας στις σύγχρονες συνθήκες, για αυτό θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»,

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εξωτερικών για τις …..νάρκες!!!!

Last updated on mko 

Νάρκες και μάλιστα απασφαλισμένες έθεταν στην τσέπη μας και στην Ελληνικήν οικονομία, οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Εξωτερικών, όταν με κλειστά τα μάτια έδιδαν τσουβαλιδόν χρήματα για αποναρκοθέτηση χωρών στα πέρατα της Γης!!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


«Τὰ τατουάζ, ἡ παγανιστική τους προέλευση καὶ οἱ ὁλέθριες συνέπειες» (Ὀρθόδοξη θεώρηση)

Last updated on τατουάζ-σατανισμός ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ
Τὴν ἀρχαία ἐποχὴ τὴν προχριστιανικὴ οἱ ἄνθρωποι ἦταν ἀπελπισμένοι, εἶχαν ὅμως συνείδηση τῆς κατάστασης αὐτῆς, γι’αὐτὸ καὶ περίμεναν τὴ φανέρωση τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ, ὁ ὁποῖος θὰ τοὺς ἀπήλλασε ἀπὸ τὴν πλάνη καὶ τὴν κακοδαιμονία τους καὶ θὰ τοὺς ὁδηγοῦσε εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν. Ἐξ οὗ καὶ ὁ βωμὸς «τῷ ἀγνώστῳ Θεῷ» στὴν Ἀθήνα.