Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Μοίρασε τα υπάρχοντά σου με το Χριστό, κάνε τον και στην εδώ ζωή συγκληρονόμο!

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Μοίρασε τα υπάρχοντά σου με το Χριστό, κάνε τον και στην εδώ ζωή συγκληρονόμο!
Και συ, λοιπόν, δεν μπορείς να ασκήσεις την ακτημοσύνη; Δώσε κάτι από αυτά που έχεις. Δεν μπορείς να σηκώσεις το φορτίο εκείνο; Μοίρασε τα υπάρχοντά σου με το Χριστό. Δε θέλεις να του τα παραχωρήσεις όλα; Δώσε του έστω και τα μισά, ή ακόμη και το ένα τρίτο. Κάνε τον και στην εδώ ζωή συγκληρονόμο. Όσα δώσεις σ’ εκείνον, τα δίνεις στον εαυτό σου.

Δεν ακούς τί λέει ο Προφήτης; «Τους συγγενείς σου δε θα τους περιφρονήσεις» (Ησ. 58,7). Αν, λοιπόν, δεν πρέπει να

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το τηλεγράφημα



Ένας στρατιώτης φεύγει με το τάγμα του για την Αλγερία. Αμέσως όμως τον στείλανε στη... Σαχάρα να πολεμήσει. Τότε εκείνος την ίδια στιγμή στέλνει ένα τηλεγράφημα στη γυναίκα του, για να την πληροφορήσει πως έφτασε καλά.

ΟΜΙΛΙΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ( Γ' 13-14 )




Μία Μητέρα (Ορθόδοξη)

Posted: Νοεμβρίου 29, 2014 at 11:19 πμ, Last Updated:
Γέροντος π. Πετρωνίου Τανάσε [†2011], Δικαίου Ρουμανικής Σκήτης, Τιμίου Προδρόμου Αγίου Όρους
Η μητέρα αυτή δεν είναι Ελληνίδα, αλλά Ρουμάνα. Όμως πόσο δική μας είναι! Πόσο πιο δική μας (συχωρέστε με, τον ανόητο, αδελφοί), από κάποιες σημερινές μανάδες, που δε σκέφτονται ούτε επιθυμούν να βάλουν το Χριστό στη ζωή τους και στη ζωή των παιδιών τους…
Δε φταίνε αυτές – είναι θύματα της προπαγάνδας πανίσχυρων

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας – Ο πόλεμος κατά των παθών

Posted: Δεκεμβρίου 4, 2014 at 2:49 μμ, Last Updated:
ΟΜΙΛΙΑ Ι΄
 

Ευλογημένα μου παιδιά,

Λέγουν οι πατέρες ότι η καρδιά του ανθρώπου είναι μπλεγμένη με τις ρίζες των παθών, που είναι ακανθώδεις, και την έχουν «γαντζώσει» για τα καλά. Μόλις, λοιπόν, επιχειρήση ο άνθρωπος με την φώτιση του Θεού να ξερριζώση ένα πάθος (ουσιαστικά να μεταμορφώση ένα πάθος) , να αρχίση να βγάζη τα ριζίδια ,να τα πιάνη με την τσιμπίδα και να τα τραβάη, ξερριζώνοντας το πάθος σκίζει και την καρδιά! Σχιζομένη δε η καρδιά βγάζει αίμα και πονάει. Αν δεν κάνη ο άνθρωπος υπομονή στον πόνο, σταματάει εκεί και εγκαταλείπει τον αγώνα και μένει εμπαθής και αμαρτωλός.

Το δεύτερο μωρό στη Φάτνη των Χριστουγέννων!

Posted: Δεκεμβρίου 4, 2014 at 3:07 μμ, Last Updated:
χριστούγεννα ιησούς γέννηση βηθλεέμ
Το παρακάτω περιστατικό συνέβη σ΄ ένα ορφανοτροφείο στη Ρωσία, όπου περιθάλπονται μικρά παιδάκια, εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα. Στο ορφανοτροφείο, λοιπόν, αυτό, πήγε παραμονές Χριστουγέννων ένας καθηγητής να μιλήσει στα παιδιά για τη μεγάλη αυτή γιορτή. Τα περισσότερα άπ’ αυτά άκουγαν για πρώτη φορά για το Χριστό και για τη Γέννηση του. Ένα αγοράκι έξι χρονών, ο Μίσα, άκουγε με ιδιαίτερη προσοχή τα λόγια του καθηγητή.
Στη συνέχεια δόθηκαν στα παιδιά υλικά για να φτιάξουν τη σπηλιά,

ΜΗ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΘΕ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΗ

Posted: Δεκεμβρίου 4, 2014 at 4:34 μμ, Last Updated:

Ὦ θρησκεία τοῦ Ναζωραίου! Κανείς Στάλιν καὶ καμμιά δύναμι στὸν κόσμο

δὲν θὰ μπορέσῃ ποτὲ νὰ σὲ ξερριζώσῃ

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
  ΑΣΩΤΟΥ
Μὴ ἀπελπίζεσθε γιὰ τοὺς ἁμαρτωλοὺς τῆς γῆς. Μειονότης εἶνε οἱ Χριστιανοὶ ποὺ ἐξομολογοῦνται, ποὺ κοινωνοῦν τῶν ἀχράντων μυστηρίων, ποὺ προσεύχονται, ποὺ δακρύζουν. Αὐτοὶ ποὺ διαβάζουν τὴν ἁγία Γραφὴ εἶνε πολὺ ὀλίγοι, μειονότης· οἱ ἄλλοι, ἡ πλειονότης, εἶνε ψυχροὶ καὶ ἀδιάφοροι ὅπως ὁ Βόρειος Πόλος, ἄλλοι δὲ βάναυσοι καὶ ἄπιστοι καὶ ἄθεοι, ποὺ εἰς τὸν αἰῶνα μας ἀπειλοῦν νὰ γκρεμίσουν τὰ πάντα. Μὴ ἀπελπίζεσθε

Όταν ο παπάς προστάζει…

Posted: Δεκεμβρίου 4, 2014 at 6:42 μμ, Last Updated:
Titlos8_mesa
pinelopi_delta_pempΣτάθηκε και ο παπάς και περίμενε. Έκανε ο Αποστόλης πως ψάχνει στ’ απάνω και στα κάτω του ποταμού. Και πάλι γύρισε κοντά στον παπά, ξύνοντας το κεφάλι του.
– Δεν έχει βάρκα μουρμούρισε.
Ούτε στιγμή δε δίστασε ο παπάς.
– Ξέρεις κολύμπι; ρώτησε.
Ο Αποστόλης ήξερε. Μα δεν ήθελε να τ’ ομολογήσει και να διευκολύνει τη δουλειά του παπά.

Προσευχή εἰς τόν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν

Posted: Δεκεμβρίου 4, 2014 at 8:03 μμ, Last Updated:
Δέσποτα Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐσύ πού ἔκλαψες ὅταν πέθανε ὁ φίλος σου Λάζαρος, καί ἄφησες νά στάξουν δάκρυα λύπης καί συμπάθειας γιά κεῖνον, δέξου καί τά δικά μου πικρά δάκρυα.
Μέ τά πάθη σου ἐπάνω στό Σταυρό, θεράπευσε τά πάθη μου• μέ τίς πληγές σου, γιάτρεψε τά τραύματά μου• μέ τό αἷμα σου, καθάρισε τό αἷμα μου, καί τήν εὐωδία τοῦ ζωοποιοῦ σου σώματος συγκέρασέ την μέ τό σῶμα μου• ἡ χολή, πού οἱ σταυρωταί σου σέ πότισαν, ἄς γλυκάνει τή ψυχή μου ἀπό τήν πίκρα, μέ τήν ὁποία μέ

Γιά ὅλα νά λέτε: «Δόξα σοι, Κύριε!»

Posted: Δεκεμβρίου 5, 2014 at 9:46 πμ, Last Updated:
 
Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος Τα βάσανα σας είναι πολλά.
Τα χτυπήματα πέφτουν επάνω σας αδυσώπητα απ’ όλες τις μεριές. Αλλά μην απελπίζεστε.
Δοκιμασίες είναι, που σας βρίσκουν με παραχώρηση του φιλάνθρωπου Θεού, για να καθαριστείτε από τα πάθη και τις αδυναμίες σας.
Παραδώστε, λοιπόν, τον εαυτό σας στα χέρια Του με εμπιστοσύνη, ευψυχία, χαρά και ευγνωμοσύνη.
Μη θυμώνετε, μη δυσφορείτε, μην τα βάζετε με κανέναν άνθρωπο.

ΜΠΡΑΒΟ ... ΠΑΛΗΚΑΡΑ ΜΟΥ !!!

Πούτιν εναντίον ΗΠΑ: Η χώρα μας δεν είναι ομοφοβική, αλλά προτιμά την «υγιή οικογένεια»

Posted by spitha80 στο Δεκεμβρίου 5, 2014

Russia's Prime Minister and President-elect Vladimir Putin addresses the parliament at the Russian State Duma in Moscow 

H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπενθυμίζοντας παράλληλα τη βασική αρχή που υποστηρίζει: «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια».


«Εκείνοι που μας προσάπτουν τον χαρακτηρισμό (της ομοφοβικής χώρας) είναι εκείνοι ακριβώς που θεωρούν ότι ο μη

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: «Πως να βλέπουμε το Χριστό»


eikona-xristou-paidiΕἶναι ἡ χαρά, εἶναι ἡ ζωή,
εἶναι τό φῶς, τό φῶς τό ἀληθινό,
πού κάνει τόν ἄνθρωπο νά χαίρεται,
νά πετάη, νά βλέπη ὅλα, νά βλέπη ὅλους,
νά πονάη γιά ὅλους,
νά θέλη ὅλους μαζί του, 
ὅλους κοντά στόν Χριστό

Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη
῾Ο ᾽Ιησοῦς Χριστός ἀπαρχῆς τῆς ἐμφανίσεώς Του στόν κόσμο μέχρι σήμερα καί ὅσο θά ὑπάρχει κόσμος ἦταν καί

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ... ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ !!!

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ... ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !!!

Πλειστηριασμός; Ματαιώνεται! Εκπληκτικό βιντεο…

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2014

Οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα με την συμμετοχή όλο και περισσότερων Κινημάτων, Συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών Πολιτών! Η

Περί της επανακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου Σάββα.

Περί της επανακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου Σάββα.
Το 1965 έγινε με πανηγυρικές τελετές η επανακομιδή του ιερού λειψάνου του αγίου Σάββα στο μοναστήρι του. Το ιερό λείψανο το είχαν κλέψει οι σταυροφόροι της Α' σταυροφορίας (1096 - 1099) μαζί με πολλά άλλα ιερά λείψανα και το μετέφεραν στη Βενετία όπου και το έθεσαν στον ναό του αγίου Αντωνίνου. Εννέα αιώνες περίπου αργότερα έμελλε να επανέλθει και πάλι ο μεγάλος ασκητής της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι που ο ίδιος έκτισε.
Πριν την παραλαβή του ιερού λειψάνου είχαν προηγηθεί

Ο Άγιος Νικόλαος στην Α΄ Οικουμενικη Σύνοδο


Στην Α΄αυτή Οικουμενική Σύνοδο, πήραν μέρος 318 Πατέρες και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Μέγας Αθανάσιος και άλλοι. Όταν σε κάποια στιγμή ο Αρειος έφερε σε αδιέξοδο τους Άγίους Πατέρες, ο Άγιος Σπυδίδωνας έκανε το θαύμα με το κεραμίδι. Δηλαδή έβαλε ένα κομμάτι κεραμίδι στη χούφτα του, το έσφιγξε και αυτό χωρίστηκε στα τρία: σε χώμα, νερό και φωτιά. Με αυτό τον θαύμα απέδειξε τον Τριαδικό Θεό (Πατέρας - Υιός - Άγιο Πνεύμα). Ο Άρειος όμως λόγω του εγωισμού του δεν πείστηκε και με την ρητορική του ικανότητα, γιατί ήταν πολύ μορφωμέμος και μιλούσε με θάρρος και παρρησία, είπε ότι το θαύμα αυτό είναι δαιμονικό. Τότε, ο Άγιος Νικόλαος αγανακτισμένος, δεν κρατήθηκε, σηκώθηκε από τη θέση

Ο φθονερός και ο φιλάργυρος


Ένας βασιλιάς θέλησε να δοκιμάσει τη φύση του Φθονερού και του Φιλάργυρου, και διέταξε να φέρουν μπροστά του δυο ανθρώπους από τους οποίους ο ένας ήταν πολύ φθονερός και ο άλλος φιλάργυρος, και τους είπε. Ο πρώτος από εσάς που θα μου ζητήσει κάποιο χάρισμα , εγώ θα του το δώσω μετά χαράς. Ο άλλος όμως

Νεώτερες ἐμφανίσεις τοῦ Ἁγίου Νικολάου καὶ ὁ Γέρων Παρθένιος ὁ Ἁγιοπαυλίτης

Σεβαστέ μας Γέροντα Παρθένιε, Ἅγιε Καθηγούμενε τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Παύλου Ἁγίου Ὄρους, σεβαστοί μου πατέρες καί ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί, μέ ἀφορμή τήν σημερινή λαμπρή ἑορτή τῆς ἀνακομιδῆς καί τῆς μετακομιδῆς τῶν ἱερῶν λειψάνων τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ἄς ἀναφέρωμε σήμερα στήν ἀγάπη σας κάποιες ἐγγυημένες νεώτερες, ζωντανές ὅμως, ἐμφανίσεις τοῦ Ἁγίου Νικολάου στήν Ρωσία καί ἰδιαίτερα στό Ἁγιώνυμον Ὄρος.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ,ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

http://www.enromiosini.gr/wp-content/files/2014/05/AgiaSofia.jpg Την είδηση την ακούσατε ή την διαβάσατε πουθενά;Την γράφουμε όπως την βρήκαμε.Παιδιά, οι Τούρκοι έχουν λυσσαξει για αυτό το λόγο που παραθέτω παρακάτω και είναι μεγάλη Νίκη του Ελληνο-Αμερικάνικου λόμπι στην Αμερική, πολεμήσαμε πολύ σκληρά για αυτό το θέμα, αλλά δυστυχώς κανένας Έλληνας της Ελλάδας δεν το γνωρίζει.

Ο ΛΙΘΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΕΤΕΜΟΡΦΩΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ !!!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Νικόλαος ὁ Θαυματουργός Ἀρχιεπίσκοπος Μύρων τῆς Λυκίας

Ὁ Κύριος, στὴν ἐπὶ τοῦ Ὄρους ὁμιλία του, εἶπε: «Γίνεσθε οἰκτίρμονες, καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστι» (Λουκᾶ, στ’ 36). Νὰ γίνεσθε δηλαδή, σπλαγχνικοὶ πρὸς τὸν πλησίον καὶ συμπονετικοὶ στὶς δυστυχίες του καὶ τὶς ἀνάγκες του, καθὼς καὶ ὁ οὐράνιος Πατέρας σας εἶναι εὐσπλαχνικὸς πρὸς ὅλους. Μιὰ τέτοια προσωποποίηση τῆς χριστιανικῆς εὐσπλαχνίας ὑπῆρξε καὶ ὁ Ἅγιος Νικόλαος. Ἔδρασε τὴν ἐποχὴ τῶν αὐτοκρατόρων Διοκλητιανοῦ, Μαξιμιανοῦ καὶ Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στὴν ἀρχὴ ἀφιερώθηκε στὸν ἀσκητικὸ ...
περισσότερα...