Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018


Ο Μεσογειακός Κυκλώνας σάρωσε τη νότια και ανατολική Πελοπόννησο προκαλώντας πλήθος προβλημάτων. Οι παραθαλάσσιες περιοχές δέχτηκαν και το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω του ότι ο κυκλώνας τροφοδοτούνταν από το νερό της θάλασσας.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε το ABC news στο Facebook φαίνεται η μανία της φύσης και το
Όταν ο Τίτο ζήτησε από τον Μίκη να γράψει μουσική για τη «σκλαβωμένη» Μακεδονία – Η απάντηση του Έλληνα δημιουργού!

Χωρίς τίτλο.jpg

Πως διαταράχθηκαν οι σχέσεις του με τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, αποκαλύπτει ο Μίκης Θεοδωράκης με απαντητική του επιστολή στον γνωστό σκοπιανό τενόρο Μπλαγκόζα Νακόσκι, που διαμαρτυρήθηκε – με ανοιχτή επιστολή στα ΜΜΕ – για τη ξεκάθαρη θέση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που εξέφρασε πρόσφατα δημόσια.

Μέσα από μία αναδρομή στο χρόνο, ο Μίκης Θεοδωράκης εξηγεί λιτά αλλά περιεκτικά, πως δημιουργήθηκε το
eirinaios batskas
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου κείμενο του Επισκόπου Μπάτσκας κ. Ειρηναίου (Πατριαρχείο Σερβίας) σχετικά με το εκκλησιαστικό πρόβλημα στην Ουκρανία.
Ο Επίσκοπος Μπάτσκας στο κείμενό του, το οποίο γράφει μέσω της Romfea.gr, τονίζει ότι ο τρόπος έκφρασης στο θέμα της Ουκρανίας είναι εκκλησιολογικώς και ιεροκανονικώς ανακριβής, όθεν και παραπλανητικός, ανεξαρτήτως της αγαθής προαιρέσεως της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκφραζομένων.

Κοτζιάς – Τσίπρας κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι από τους ομογενείς στις ΗΠΑ.. Κρύβονται

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ 
Ανεπιθύμητοι οι Τσίπρας-Κοτζιάς στις ΗΠΑ. Οι Μακεδόνες ομογενείς μας εξέδωσαν ανακοίνωση που χαρακτηρίζουν ως persona non grata τα δύο πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Όπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, οι δύο

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Διονύσιος ὁ Ἀρεοπαγίτης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη τῶν Ἀθηνῶν. Ἔζησε καὶ μαρτύρησε τὰ χρόνια ποὺ αὐτοκράτορας ἦταν ὁ Δομετιανός. Διακρίθηκε γιὰ τὴ φιλοσοφική του κατάρτιση καὶ τὴν βαθιά του καλλιέργεια. Ἀρχικὰ ἦταν εἰδωλολάτρης καὶ μέλος τῆς Βουλῆς τοῦ Ἀρείου Πάγου. Τὸ κήρυγμα ὅμως τοῦ Ἀποστόλου Παύλου ἄγγιξε τὴν παιδευμένη καὶ εὐαίσθητη ψυχή του καὶ βαπτίσθηκε. Ἀργότερα διαδέχθηκε στὸν ἐπισκοπικὸ θρόνο τῶν Ἀθηνῶν τὸν εὐσεβῆ Ἰερόθεο. Ὑπῆρξε συγγραφέας πλήθους θεολογικῶν συγγραμμάτων. Ἐπιβραβεύθηκε ἀπὸ τὸ θεὸ γιὰ τὴ χ ...
περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

3 Οκτωβρίου

π.Χ.
42
Η πρώτη Μάχη των Φιλίππων. Ο Μάρκος Αντώνιος και ο Οκταβιανός επικρατούν των δολοφόνων του Καίσαρα, Βρούτου και Κάσσιου. Ο Κάσσιος αυτοκτονεί.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ