Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ανέκδοτο

Ηταν κάποτε ο Μητσάρας άνεργος και άφραγκος έψαχνε για δουλειά με κύριο προσόν του τις πολλές γνωριμίες που είχε. Πάει στον πρωθυπουργού και του λέει:
- Βόλεψέ με κάπου γιατί έχω μείνει άφραγκος και η γυναίκα μου φωνάζει.
- Εντάξει ρε Μητσάρα, πάρε μια συστατική επιστολή και πήγαινε στο διευθυντή της Ντασό στη Γαλλία (Κατασκευαστές αεροπλάνων).

Πάει στη Γαλλία βλέπει το διευθυντή και του λέει:
- Είμαι ο πασίγνωστος Μητσάρας και μ έστειλε ο πρωθυπουργός για δουλειά.
17 Ιανουαρίου 2014
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ! ΚΕΡΑΥΝΟΙ χτύπησαν το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο!!! (ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Το επιβλητικό άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο δέχτηκε την επίθεση από τρομερούς κεραυνούς και το θέαμα ήταν εντυπωσιακό.
Δείτε τις φωτογραφίες που έχουν

20 συγκλονιστικές φωτογραφίες που θα σας αφήσουν άφωνους

κυμματιστά-σύννεφα 

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε αυτές τις 20 συγκλονιστικές φωτογραφίες που θα σας αφήσουν άφωνους. Ορισμένες από αυτές αποτελούν μοναδικά ιστορικά στιγμιότυπα, ενώ άλλες προκαλούν πολύ ισχυρά συναισθήματα.
1. Ο Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου KonstantinPronin από τη Λευκορωσία, 86 ετών,

ΤΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ... ΑΝΤΩΝΑΚΗ !!!

Απίστευτος διασυρμός Σαμαρά στο Ευρωκοινωβούλιο: “Ονομάστε το κόμμα σας ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.” Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή»

samaras-eurokoinovoulio
Επιτέλους, κάποιος είπε στον Αντώνη Σαμαρά, κατάμουτρα, την ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο δεν έχασε την ευκαιρία να… τσαλακώσει τα success stories του Έλληνα πρωθυπουργού.

Εκπληκτικός θαυματουργός

 Αγ. Σεραφείμ
Σε κάποια άλλη περίσταση ο ίδιος ο Αγ. Σεραφείμ ανέφερε τα ακόλουθα γεγονότα. «Δυο μοναχές , οι οποίες είχαν ανέλθει και οι δύο στο αξίωμα της Ηγουμένης, πέθαναν. Ο Κύριος μου φανέρωσε πως είχαν υποβληθεί οι ψυχές τους στις δοκιμασίες των πνευμάτων του αέρα, πως είχαν δοκιμασθεί και πως είχαν καταδικασθεί. 

Γ.Στουρνάρας: “Δεν είμαστε Νορβηγία να έχουμε πετρέλαιο” – Τα ξεπούλησαν όλα;

ΑΟΖ πετρελαια
ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ Ή ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
Σε μία δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. «Μακάρι να ήμασταν Νορβηγία και να είχαμε πετρέλαιο», είπε και άφησε άφωνη την κοινή γνώμη που τον παρακολουθούσε. Και το ερώτημα είναι ξέρει αυτός κάτι που εμείς δεν ξέρουμε; Μήπως η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της στο ξεπούλημα των υδρογονανθράκων ή έχει συμφωνήσει στη μοιρασιά τους;

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Από το βίο του Αγίου Αντωνίου
Κάποια μέρα, στις τρεις το απόγευμα, ο άγιος Αντώνιος ετοιμαζόταν να φάει. Καθώς σηκώθηκε να προσευχηθεί, ένιωσε τον εαυτό του ν’ αρπάζεται νοερά. και το περίεργο είναι ότι, ενώ στεκόταν, έβλεπε την ψυχή του σαν να έχει βγει από το σώμα και να οδηγείται από κάποιους στον αέρα.

Η προσέλευσή μας στο ναό

Του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Σας παρακαλώ λοιπόν και σας ικετεύω, ας προτιμάμε από οποιαδήποτε άλλη ασχολία και φροντίδα τον εκκλησιασμό. Ας τρέχουμε πρόθυμα, όπου κι αν βρισκόμαστε, στην εκκλησία.

Άγιοι Μάξιμος, Ακάκιος, Πορφύριος. Οι σημαιοφόροι των Καυσοκαλυβίων.

Άγιοι Μάξιμος, Ακάκιος, Πορφύριος
Γράφει ο Κωστούλας Βασίλειος
Η 13η Ιανουαρίου είναι η ημέρα εορτής της μνήμης του Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλυβίτου (†1365) με καταγωγή από τη Λάμψακο της Μικράς Ασίας. 

Ο βίος του Οσίου Μαξίμου, από τον οποίο απέκτησε το όνομα και η ομώνυμη Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους, από τα πολύ πρώιμα παιδικά του χρόνια μέχρι και την κοίμησή του, βρίθει θαυμαστών σημείων και Θείων αποκαλύψεων, οι δε αρετές του ομοιάζουν σε μεγάλους Αγίους – στύλους της Ορθοδοξίας.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

«ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (VIDEO)


.Απίστευτες φωτογραφίες που μοιάζουν ν’ απαθανατίζουν ένα φωτεινό χέρι κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Προέρχονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Nustar  και πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κοσμικό φαινόμενο που κατέγραψαν οι επιστήμονες.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: ΜΕ ΕΣΩΣΕ Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ…


1Ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής πριν από λίγες μέρες, μίλησε για πρώτη φορά στα ΜΜΕ για τις ώρες αγωνίας που έζησε, αποφεύγοντας πάντως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες από τη στιγμή που η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

"ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΕΡΔΟΣ...ΑΝΤΩΝΙΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙΝ"


1του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ
Γράφοντας ο στύλος της Ορθοδοξίας, ο Μέγας Αθανάσιος, την θαυμαστή πολιτεία του καθηγητού της ερήμου, προκειμένου να αποσταλεί ως έκθεση και κείμενο αγιολογικό στους μοναχούς της Δύσεως, υπογραμμίζει πώς όχι μόνον αυτός που διαβάζει τον βίο και την πολιτεία, αλλά και μόνο που μνημονεύει του ονόματος του Μεγάλου Αντωνίου, έχει μέγα κέρδος.

Γιά τό τζαμί τοῦ Βοτανικοῦ - Του Σαράντου Καργάκου

image
Μοῦ ζητήθηκε πρό καιροῦ νά ἔχω συμμετοχή σέ μιά συζήτηση γιά τό ὑπό ἀνέγερση τζαμί σέ μιά πρωινή ἐκπομπή τῆς Δημόσιας Τηλεοράσεως. (Ἀλήθεια, κανείς ἁρμόδιος δέν σκέφθηκε τί σημαίνει ὁ ὅρος δημόσιος, ὅταν ἐκφέρεται κατά θηλυκό γένος;). Ἀρνήθηκα, προφασιζόμενος βαρηκοΐα. Ἡ κυρία, ὅμως, ἦταν ἐπίμων καί μοῦ πρότεινε νά σταλεῖ συνεργεῖο στό σπίτι μου, ὅπου θά κάνω μιά δήλωση μέ τίς ἀπόψεις μου καί δέν θά ὑπάρξει πρόβλημα ἐμπλοκῆς σέ διάλογο.

«Μασονία» Δαιμονιώδες κατασκεύασμα και άρνηση του ενός και μόνου αληθινού Θεού


«Μασονία» Δαιμονιώδες κατασκεύασμα και άρνηση του ενός και μόνου αληθινού Θεού
«ΜΑΣΟΝΙΑ» ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ.
ΟΡΟΘΟΔΟΞΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 
ΥΠΟ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΗΣ
κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ   Π.  ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ,
ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ.
ΛΑΝΧΑΜ, ΜΑΡΥΛΑΝΤ, Η.Π.Α.
2014
 
© : 2014, ΜΑΣΟΝΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
 

Δημοσιευθέν υπό: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αντινόης κ.κ. Παντελεήμονος (Λαμπαδαρίου), του Καλυμνίου. (Εφησυχάζοντος Μητροπολίτου του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής).

ΤΟ PIN ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

1«Προσεύχεσθαι υπέρ των επηρειαζόντων και διωκόντων υμάς» (Ματθ.5.43).
Και τι είναι ο Παράδεισος; ΑΤΜ για να έχει και PIN;

Και πλουσιότερος από τα ΑΤΜ. Αφού  παρέχει την αιωνία ζωή και όχι  κάτι παλιοχάρτινα εφήμερα νομίσματα.

"Ο ΕΧΩ ΤΟΥΤΟ ΣΟΙ ΔΙΔΩΜΙ"

1Κοίταξέ μας προσεκτικά. Μες στα μάτια.

Με το βλέμμα του γεμάτο δύναμη και με φωνή μεγάλη, προστακτική, ο απόστολος Πέτρος, πλήρης Πνεύματος Αγίου και πίστεως στον αναστάντα Κύριο, απευθύνει το λόγο σ’ έναν ταλαίπωρο άνθρωπο που κείτεται σωριασμένος μπροστά σε μια πύλη του Ναού του Σολομώντος.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀθανάσιος ὁ Μέγας


Ὁ Μέγας Ἀθανάσιος γεννήθηκε κατὰ τὸ ἔτος 295 μ.Χ. στὴν Ἀλεξάνδρεια ἀπὸ Χριστιανοὺς γονεῖς. Ἔτυχε ἐπιμελημένης ἐκπαιδεύσεως φιλοσοφικῆς καὶ θεολογικῆς. Κατὰ τὴ νεανική του ἡλικία συνδέθηκε μὲ τὸν Μέγα Ἀντώνιο καὶ ἀσκήτευσε μαζί του στὴν ἔρημο. Στὴν ἀρχὴ χειροθετήθηκε ἀναγνώστης τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἀλεξανδρείας καὶ τὸ 318 μ.Χ. ἦταν ἤδη διάκονος. Τὸ ἔτος 325 μ.Χ. συνοδεύει τὸν γέροντα Πατριάρχη Ἀλεξανδρείας Ἀλέξανδρο στὴ Νίκαια, ὅπου συγκλήθηκε ἡ Α’ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος, «τοῦ χοροῦ τῶν διακόνων ἡγο ...
περισσότερα...

ΜΟΝΑΧΟΣ ΙΩΒ ΔΟΧΕΙΑΡΙΤΗΣ (1919 - 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1989)


1Κατά κόσμον ονομαζόταν Σωκράτης Χρυσάνθου Κουρτελίδης. Γεννήθηκε στο Πολύστυπο της Κύπρου το έτος 1919. Στη μονή Δοχειαρίου προσήλθε αρκετά μεγάλος, το 1984. Εκάρη μοναχός το 1986. Στη μονή του Αγίου Ηρακλειδίου Κύπρου άφησε τη «γραίαν» του σύζυγον, η οποία έγινε καλή μοναχή με το όνομα Προκοπία και διήγε ωραίο, ασκητικό βίο. Τον προέτρεψε με θέρμη να μονάσει. Είχε έξι τέκνα, εγγόνια και δισέγγονα. Από μικρός εργάσθηκε στη βιοπάλη και αποκατέστησε καλά την οικογένειά του. Είχε έλθει προσκυνητής στο Άγιον Όρος και ασθένησε. Παρακάλεσε την Παναγία να τον κάνει καλά και να της αφιερωθεί. Έτσι κι έγινε.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: "ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

1- Γέροντα, όταν είναι κανείς κουρασμένος ή στενοχωρημένος, θέλει να διαβάσει κάτι εύκολο, κανένα διήγημα, κανένα μυθιστόρημα κ.λ.π. Δεν υπάρχει κανένα πνευματικό βιβλίο που να είναι καλό για εκείνη την ώρα;
Ο σκοπός δεν είναι να ξεχάσει ο άνθρωπος την στενοχώρια του αλλά να λυτρωθεί.

ΦΡΙΚΗ !!!


"ΜΠΑΜΠΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ;"

1Γιος: «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
Πατέρας: «Ναι βεβαίως, τι είναι;»

Γιος: «Μπαμπά, πόσα χρήματα βγάζεις στη μια ώρα που δουλεύεις;»…


ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ... ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ !!!

Ύπουλο «λευκό» χτύπημα.

Το ύπουλο «λευκό» χτύπημα, είναι η επιλογή της ημερομηνίας με απώτερο σκοπό να καταργήσουν την αργία της Μεγάλης εβδομάδας, των Αγίων Παθών

mathima_toyrismoy
Εκστασιασμένος έμεινα ακούγοντας  την πρόταση των ξενοδόχων  για την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» κατά τα πρότυπα χωρών της Ευρώπης.
Να κλείνουν τα σχολεία για μια εβδομάδα,  να παίρνουν οι γονείς τα παιδιά,  να πηγαίνουν στα χιόνια εκδρομή!!! Για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού….

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους» «… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»

Μακρυγιάννης

Αγαπητά μου Παιδιά,
Μαζί με πολλούς άλλους άξιους και γενναίγους Έλληνες πολεμήσαμε και λευτερώσαμε τούτο τον τόπο που πατάτε εσείς, και να στοχάζεστε πως τον λευτερώσαμε για σας που γεννηθήκατε σε πατρίδα ελεύθερη, γιατί εμείς λίγο την απολάψαμε, ότι, μόλις εδιώξαμε τους Τούρκους, αρχίσαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον κι έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν.

Πως Ζουν οι Άγγελοι;

Άγγελοι
Λίγα γνωρίζουμε για το πώς ο αγγελικός κόσμος ζει το παρόν και πώς θα ζει στον μέλλοντα αιώνα. Παρόλ’ αυτά απ’ όσα έχουμε ήδη πει νωρίτερα μπορούμε να δούμε ότι η ζωή των ασωμάτων είναι ποικίλη και το έργο τους μεγάλο.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ. Φοβερές αποκαλύψεις και επιβεβαιώσεις. Η καθ. Ζωη Γεωργαντά με τον Τραγκα στο Ε TV.

geor-tra
“Μέμφομαι τον εαυτό μου για την φιλία μου με τον Αντρίκο Παπανδρέου”
Βόμβες! “Ντρέπομαι που κάποτε ήταν φίλος μου! Ήταν φίλοι με τον Γριβέα και μας τον ανέφερε στο παρελθόν για την Πράσινη Ανάπτυξη!”

Απάντηση στο Άρθρο του κ. Βελιώτη – «Η αντιγραφική θεολογία» .

βιβλία
 Διάβασα σήμερα το κείμενο του κ. Σπυρίδων Βελιώτη  (Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε., MSc Περιβαλλοντικών Σπουδών, Θεολόγου, διαχειριστή του ιστολογίου veliotis) «Η αντιγραφική θεολογία»  και στην αρχή το αξιολόγησα πολύ θετικά και όντως και ο γράφων αυτές τις γραμμές, πολλές φορές έχω βρεθεί στην ίδια θέση να αναζητώ κάτι και να το βλέπω το ίδιο σε πολλές σελίδες.

«Από Μηχανής» Θεός; Πετρέλαιο στην Ελλάδα

ελλαδα-πετρέλαια
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
    Επαναφέρω στη δημοσιότητα ένα άρθρο που είχα αναρτήσει στα blogs το 2011 καθώς έγινε και πάλι επίκαιρο με την ξαφνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα για το «ελληνικό πετρέλαιο» η οποία οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι αυτό ΔΕΝ υπάρχει (μάλλον εννοούσε σε ποσότητες) που θα μας έκαναν ΝΟΡΒΗΓΙΑ!
ΣΑΒΒΑΤΟ  18  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ