Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κυριακὴ τῶν Φώτων: Ἅγιος Λουκᾶς, Ἀρχιεπίσκοπος Κριμαίας, Ἀρχιεπ. Κριμαίας

Τὸ Εὐαγγελικὸ ἀνάγνωσμα τῶν Θεοφανίων περιέχει ἕναν λόγο τοῦ Χριστοῦ μεγάλης σπουδαιότητας. Σ’ αὐτὸν τώρα θέλω λίγο νά στρέψω τὴν προσοχὴ σας.

Τοῦ μεγάλου αὐτοῦ γεγονότος τῆς Θεοφάνειας τοῦ Κυρίου προηγεῖται κήρυγμα στίς ὄχθες τοῦ Ἰορδάνη ποταμοῦ, τοῦ Ἰωάννου, τοῦ Προδρόμου τοῦ Κυρίου,

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ: «Βοηθώντας τα παιδιά με σύνδρομο Down να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους»

ένα-παράδειγμα-προς-μίμηση

Εάν ακολουθήσετε την καθημερινότητα της Nancy Gianni έστω και για μερικές μόνο ημέρες το πρώτο πράγμα που θα συνειδητοποιήσετε είναι ότι νιώθει κουρασμένη. Βαδίζει γρήγορα. Μιλά με γρήγορο ρυθμό. Έχει αφιερώσει την ζωή της σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό – να βοηθήσει τα παιδιά με σύνδρομο Down να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Λόγος στην παραμονή των Φώτων. (Αγ. Θεοδώρου του Στουδίτου)

 Αγ. Θεοδώρου του Στουδίτου
Αλλά τί να πούμε και για τον προερχόμενον από την έρημον Ιωάννη, το παράδοξο αυτό και πολυπόθητο για τους Ισραηλίτες θέαμα, τον άγγελο του Θεού, ο οποίος χειροτονήθηκε απόστολος πριν τους Αποστόλους; Όμως ένας τόσο μεγάλος Βασιλιάς τέτοιο στρατιώτη έπρεπε να έχει, αυτόν τον τόσο μεγάλο Προφήτη, ο μέγιστος Αρχιερεύς.

Έγγαμοι και Μοναχοί ( Αγιος Θεόδωρος Στουδίτης )

θεία λειτουργεία
«Ο Θεός δεν έδωσε δύο Ευαγγέλια, ένα για τους εγγάμους και άλλο για τους μοναχούς.

Το Ευαγγέλιο είναι το ίδιο για όλους.

Ο ΄Αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης σε μια από τις Κατηχήσεις του γράφει ότι οι μόνες διαφορές στον τρόπο ζωής του εγγάμου πιστού από εκείνον του μοναχού είναι η συζυγική σχέση και η κρεωφαγία.

Θαυμαστές επεμβάσεις του Οσίου Πορφυρίου

Θαυμαστές επεμβάσεις του Οσίου Πορφυρίου
1. Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, του αγίου Γρηγορίου Παλαμά, το έτος 1993,
πνευματικό του παίδι η Α.Κ. ήταν άρρωστη μία περίπου εβδομάδα με ιγμορίτιδα. Καταρροή, δακρύρροια, σφοδρός πονοκέφαλος και πόνος αφόρητος στα ιγμόρεια. Φάρμακα δεν είχε πάρει. Εκεί περί το τέλος του Όρθρου οι πόνοι έφτασαν σε παροξυσμό. Την έπιασε απελπισία και, όπως μας είπε, φώναξε δυνατά, μέσα από την καρδιά της, άφωνα: «Γέροντα

H νηστεία της παραμονής των Θεοφανείων

Συνήθως λέγεται ότι η νηστεία της παραμονής των Θεοφανείων αφορά στην πόση του μεγάλου αγιασμού και επομένως ότι η προϋπόθεση για την κοινωνία από αυτόν αποτελεί η νηστεία μιας ημέρας. Για το θέμα αυτό θα ήταν σκόπιμο να λεχθούν δυο λόγια, γιατί είναι από τα πιο συζητούμενα θέματα από αυτά που σχετίζονται με τον αγιασμό των Θεοφανείων και για τα οποία ζητούν οι πιστοί τη συμβουλή των ιερέων.

Ως άνθρωπος τα έκανα θάλασσα,ως Θεός λυπήσου με…


Έλεγαν για κάποιον αββά Απολλώ στην Σκήτη, ότι όταν ήταν στον κόσμο ήταν τσοπάνος αγροίκος (άξεστος και αφελής). Και συνέβη κάποτε να δει στο χωράφι κάποια γυναίκα έγκυο, και κυριευμένος από την ενέργεια του Διαβόλου είπε: «Θέλω να δω πώς είναι τοποθετημένο το βρέφος στην κοιλιά της». Και αφού την ξέσχισε, είδε το βρέφος. Και αμέσως ένιωσε χτύπημα στην καρδιά του και με συντριβή ήλθε στη Σκήτη και ανέφερε στους πατέρες αυτή την πράξη του.

Πρῶτα νὰ γίνεται ἡ ἐξομολόγηση καὶ ἔπειτα ἡ Θεία Κοινωνία

ἐξομολόγηση
Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός
«Ὁ ἀνεξομολόγητος ἄνθρωπος εἶναι ὅμοιος μέ ἕναν ἀβάπτιστον καί εἶναι ἀδύνατον νά σωθῇ. Καί ἀνίσως ἕνας ὅπου ἀπέθανεν ἐάν μέν καί ἐπρόφθασε νά ἐξομολογηθῇ καί ἄς μή κοινώνησεν εἶναι ἐλπίδα εἰς αὐτόν. Ἐάν δέ καί δέν ἐξομολογηθῇ, ἄς κοινωνήσει ὅσες φορές θέλει, τίποτες δέν ὠφελεῖται, μάλιστα βλάπτεται, ἐπειδή καί κοινωνεῖ ἀνάξια καί ἀλλοίμονον εἰς αὐτόν.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ;;; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Σουμάχερ:Λάτρης της ταχύτητας και του Χριστού


Ο Σουμάχερ κάνει το σήμα της νίκης φέροντας το γνωστό σταυρό του και κρατώντας εικόνα της Παναγίας
Ο Σουμάχερ κάνει το σήμα της νίκης φέροντας το γνωστό σταυρό του και κρατώντας εικόνα της Παναγίας
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π
O «μεγάλος ασθενής” είναι ένας fan της Παναγίας και του Χριστού.Πριν το Grand Prix πάντα προσευχόταν στην Παναγία για να παίρνει δύναμη.Αδιάψευστος μάρτυς η φωτογραφία που σαρώνει το διαδίκτυο και που δημοσιεύει μεγάλο χριστιανικό ιταλικό site το “il pellegrino di Padre Pio».

Το λιβάνι της Λειτουργίας (ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)

Το λιβάνι της Λειτουργίας
Του Γιάννη Πρόφη
Λαογράφου-συγγραφέα

Εκείνο το ανοιξιάτικο πρωινό η θεία Κούλα ξύπνησε με τα κοκόρια κι άρχισε να ετοιμάζεται για τη λειτουργία που θα έκανε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά Χρυσούλα, στο ξωκλήσι της Παναγίας του Σκουπέρη. Είχανε από μέρες κανονίσει με τον παπά-Δημήτρη τη μέρα και την ώρα της λειτουργίας, μέρα καθημερινή.

Ἐλᾶτε λοιπόν νά ἰδεῖτε παράδοξα θαύματα.

Ἐλᾶτε λοιπόν νά ἰδεῖτε παράδοξα θαύματα.
Ἐλᾶτε λοιπόν νά ἰδεῖτε παράδοξα θαύματα.

Ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης λούζεται στοῦ Ἰορδάνη τά νερά. Ἡ φωτιά βουτάει καί σμίγει μέ τά νερά. Καί ὁ Θεός ἀπ̉ ἄνθρωπο ἁγιάζεται.

Σήμερα ὁλόκληρη ἡ κτίση βροντοφωνάζει καί ἀνυμνεῖ: «Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου!!» Σύ πού ἔρχεσαι διά τῆς Προνοίας Σου μέσα ἀπ᾿ ὅλα τά κτίσματά Σου.

Προσευχή για να αγαπήσουμε τον Κύριο

Προσευχή για να αγαπήσουμε τον Κύριο

Ιερού Αυγουστίνου

Εσένα θα αγαπήσω, Κύριε ο Θεός μου. Θα αγαπήσω Εσένα, την ανέκφραστη χαρά της ψυχής μου. Και ολόκληρη η ζωή μου, η οποία καταναλώθηκε προηγουμένως στην απώλεια και την αθλιότητα της αμαρτίας και αναστήθηκε τώρα με την επέμβαση της δικής σου φιλανθρωπίας, θα ζει πλέον όχι για τον εαυτό μου, αλλά για Σένα.

Το νερό της Αγάπης.(Μια διδακτική ιστορία για την χρήση του Μεγάλου Αγιασμού)

Μεγάλου Αγιασμού
Διασκευή κειμένου: πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου.

Στο βιβλίο ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ αναφέρεται το παρακάτω διδακτικό γεγονός που συνέβη σε μια εκκλησία στην Ρωσία.

Ένας ιερέας μετά την ακολουθία του  Αγιασμού την ημέρα  των Θεοφανείων, μοίραζε τον Μεγάλο Αγιασμό γεμίζοντας τα μπουκάλια των  ενοριτών.


π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ – Γιατί ο Μέγας Αγιασμός είναι άλλης αγιαστικής δυνάμεως από τον Μικρό Αγιασμό κάθε μηνός

ο Μέγας Αγιασμός είναι άλλης αγιαστικής δυνάμεως από τον Μικρό Αγιασμό κάθε μηνός
Επανερχόμεθα στο θέμα γιατί συστηματικά τα τελευταία χρόνια, κάποιοι Επίσκοποι και αγαπητοί συμπρεσβύτεροι παρασύρονται από κενοφανείς απόψεις και διδάσκουν τους πιστούς ότι ο Μέγας Αγιασμός της Παραμονής και της ημέρας των Θεοφανείων είναι της αυτής αγιαστικής δυνάμεως με τον αγιασμό που τελειται κάθε μήνα και σε κάθε περίσταση, γνωστό ως Μικρό Αγιασμό.

Ακούγεται η λέξη θάνατος, και η καρδιά όλων σπαρταράει από το φόβο

ανάσταση
Ο νεκρός, κι αν δεν βλέπει τον εαυτό του, βλέπει όμως εκείνους που πέθαναν πιο μπροστά να γίνονται σκόνη, και διδάσκεται πολλά. Για κοίτα πόσο μαζεμένοι και συγκρατημένοι είναι μπροστά στους νεκρούς ακόμα και οι πιο περήφανοι, ακόμα και οι πιο απόκοτοι άνθρωποι!
Ακούγεται η λέξη “θάνατος”, και η καρδιά όλων σπαρταράει από το φόβο.

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


altΤου Γιώργου Θεοχάρη
Κατάνυξη, δέος και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον εορτασμό της γέννησης του Θεανθρώπου στο  ΄΄περιβόλι της Παναγιάς΄΄.
Στις οκτώ το βράδυ ξεκίνησε η χριστουγεννιάτικη αγρυπνία στις είκοσι  περίλαμπρες Ιερές Μονές και εκτατοντάδες κελιά και ησυχαστήρια του Αγίου Ορους.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τὰ Ἅγια Θεοφάνεια τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ


Ἀφοῦ ὁ Υἱὸς καὶ Λόγος τοῦ Θεοῦ ἐνδύθηκε τὸν παλαιὸ Ἀδάμ, δηλαδὴ ἔγινε ἄνθρωπος καὶ ἀφοῦ ἐκτέλεσε ὅλα τὰ ἐπιβαλλόμ&ep ...
περισσότερα...

ΑΣ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΘΩΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ... ΘΕΤΙΚΑ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ !!!

ΜΕΣΩ ΓΙΟΓΚΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!


ΜΕΣΩ   ΓΙΟΓΚΑ
ΑΝΑΒΙΩΣΗ  ΤΗΣ  ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ  ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

   Μιά πρωτοφανής δράση λαμβάνει χώρα στήν Πρωτεύουσά μας τά δύο τελευταῖα χρόνια. Ἐξ αἰτίας τῆς ἀδιαφορίας μας, κάποιος, ὀνόματι Χρῆστος Ἀνανιάδης, διοργανώνει, ἀνεξέλεγκτα, μαθήματα  (δωρεάν;) γιόγκα στίς πιό ὡραῖες περιοχές τῆς Ἀθήνας, ἀρχῆς γενο­μένης ἀπό τόν Ἱερό Βράχο τῆς Ἀκροπόλεως

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014!
Sunday, 05 January 2014 17:36
 
alt

Η διαδικασία διεύρυνσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή για να το δουν ορατά, όχι μόνο μέσω της δυνατότητας της άρνησης της ελευθερίας η της θεραπείας, αλλά και μέσα από τον έλεγχο των κλινικών δεδομένων της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ  6  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ Ή ΧΑΛΙΚΙΑ;

 ΤΟΥ ΝΙΚΟΛ. ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Αν κάποιος έμπορος περνούσε από τη γειτονιά σας και διαλαλούσε το εμπόρευμα του φωνάζοντας: «Ελάτε κυρίες και κύριοι, να πάρετε υπέροχα διαμάντια και ωραία χαλίκια». Τι θα προτιμούσατε; Διαμάντια ή χαλίκια;