Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ: «Βοηθώντας τα παιδιά με σύνδρομο Down να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους»

ένα-παράδειγμα-προς-μίμηση

Εάν ακολουθήσετε την καθημερινότητα της Nancy Gianni έστω και για μερικές μόνο ημέρες το πρώτο πράγμα που θα συνειδητοποιήσετε είναι ότι νιώθει κουρασμένη. Βαδίζει γρήγορα. Μιλά με γρήγορο ρυθμό. Έχει αφιερώσει την ζωή της σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό – να βοηθήσει τα παιδιά με σύνδρομο Down να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

“Θέλω να δείξω στους ανθρώπους την ομορφιά και τις προοπτικές των παιδιών μας”, εξηγεί σχετικά.“Να καταλάβουν επιτέλους ότι τα παιδιά μας είναι πολύ σημαντικότερα και πολλά περισσότερα πράγματα από μία απλή διάγνωση”
Στην νέα τοποθεσία όπου στεγάζεται ο Παιδότοπος της Gigi (σ.σ. pentapostagma.gr -GiGi’s Playhouse) ένα κέντρο επιβράβευσης και ανάπτυξης για τα παιδιά με Σύνδρομο Down, η Nancy Gianni χαιρετά τους γονείς και τα παιδιά με απαράμιλλο ενθουσιασμό
“Αδελφή μου;”, απευθύνεται προς μία μαθήτρια. “Είσαι αστεράκι;”, ρωτά προς μία ακόμη μαθήτρια δείχνοντας προς το μπλουζάκι της με στάμπα που απεικονίζει αστέρια. Όλα τα παιδιά επιβραβεύονται με αγκαλιές και αμέριστη αγάπη.
Ο Παιδότοπος Gigi αποτελεί μία κοινότητα που κατασκευάστηκε από το μηδέν, με την Gianni να εμπνέεται από την γέννηση της κόρης της GiGi, που είναι πλέον 11 ετών.
Έξυπνη, με περίσσια αυτοπεποίθηση και δραστήρια (σύμφωνα με τη μητέρα της), η Gigi λατρεύει να τραγουδά και να χορεύει και μοιράζεται ένα γραφείο με την μητέρα της στον παιδότοπο, όπου και συντάσσει ευχαριστήρια γράμματα προς τους χορηγούς.
Παρατηρώντας κανείς την μητέρα με την κόρη της, είναι δύσκολο να πιστέψει ότι η Gianni φοβόταν σχετικά με το Σύνδρομο Down της κόρης της. Ο φόβος αυτός, όμως, μεταδόθηκε σε εκείνην από τους γιατρούς της. Η Gianni δήλωσε ότι ο μαιευτήρας – γυναικολόγος φαινόταν τρομαγμένος καθώς την ενημέρωνε για τη διάγνωση.
Όμως, όπως δήλωσε η υπερήφανη μητέρα, «τα αδέλφια της ήταν τόσο ενθουσιασμένα που την έβλεπαν καθώς δεν την θεωρούσαν ως μία απλή διάγνωση. Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι είχαν πλέον μία νέα μικρή αδερφή. Δεν επρόκειτο να τους δείξω ότι φοβόμουν. Αν αισθανόμουν οίκτο ή στεναχώρια για την γέννησή της, πολύ πιθανόν και τα υπόλοιπα παιδιά μου θα της συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό για την Gigi, ούτε για ολόκληρη την οικογένειά μας».
Από εκείνη την χρονική στιγμή, ξεκίνησε να συγκεντρώνει πληροφορίες και να ζητά υποστήριξη για ότι επρόκειτο να μετατραπεί στον «Παιδότοπο της Gigi».
“Ήθελα να δω τα παιδιά αυτά να κινούνται σε έναν χώρο όπου η ζωή μοιάζει με γιορτή. Όπου αισθάνονται τη ζεστασιά, εκεί όπου θα μπορούν να νιώθουν την αγάπη», αναφέρει η Gianni. Ήθελα να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε ένα χώρο όπου νιώθουν ότι ανήκουν.
Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Η οργάνωση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε επεκτάθηκε, σε 16 τοποθεσίες σε ολόκληρες τις Η.Π.Α και το Μεξικό, με 6 ακόμη να αναμένεται να ανοίξουν το 2014.
Ο Παιδότοπος GiGi προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε ανθρώπους με Σύνδρομο Down – από ιδιωτική διδασκαλία, σε εκμάθηση καλλιτεχνικών και μουσικών δεξιοτήτων καθώς και δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στην καθημερινή ζωή για νεαρούς ενήλικες.

 pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου